Témakörök > Droszt Híradó > ??? - ??? Budapest Taxi Holding - fúziós topic A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
csogu | 2013.09.07. 13:49:04 / # 224029 |
Akkor - a lényegét tekintve - ugyan azt valljuk...ez a rendszer még messze nem alkalmas arra, amire használni szándékoznak, arról már nem is beszélve, hogy nem egy tesztelésre, hanem egy szolgáltatásra szerződik a vállalkozó a fuvarszervezővel, illetve a havi kiadásai sem tesztüzemben folynak, hanem élesbe, azaz erőteljesen bevétel orientáltak vagyunk.
Arról nem beszélve, hogy ez a rendszer maximálisan veszélyezteti a biztonságos közúti közlekedést.
Előzmény: #224025 nazoli 2013.09.07. 13:25:55 |
|
alelölülő | 2013.09.07. 13:41:54 / # 224027 |
Gondolom, mindenki tudja, hogy itt nem arról van szó, hogy bekapcsoljuk, és működik. Meg kell csinálni egy működő rendszert, ezt tesztelés nélkül, amikor a hibák előjönnek, lehetetlen. Sok idő, pénz, idegeskedés és stressz.
Munkaidőnk 99%-a arról szól, hogy nincs ömlés, csak pötyögés, amikor egy jól működő rendszernek nagy hasznát vennénk az igazságosabb fuvarelosztásban és gazdaságosabb működésben. Amikor meg ömlés van, akkor URH-val vagy anélkül, de jut mindenkinek.
Az 5%-os hatékonyság-javulás meg egyáltalán nem kevés. Azt jelenti, hogy ugyanannyi költséggel 20-30-40 ezer forinttal többet viszel haza havonta.
|
|
Apuka | 2013.09.07. 13:27:40 / # 224026 |
Mindkettőtöknek igaza van:
inzert támogatja a rendszert, illetve egész pontosan a rendszer adta előnyöket (nincs batyu, nincs nagypálya, stb) igazságosabb , bizonyos feltételek mellett gazdaságosabb is.
nazoli viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy a rendszer miatt elveszti az ember a tapasztalatból fakadó előnyét az újonnan pályára lépővel szemben.
ez is igaz.
De..
a változás már akkor elkezdődött amikor az első gps készülék elérhetővé vált a taxis részére.
Ezt a folyamatot már nem lehet megállítani!
lassítani, nehezíteni lehet, sőt kell is.
Ehhez viszont szigorítani kellene a pályára kerülés feltételeit már a tanfolyam és vizsgánál kezdve.
aztán folytatni kell(ene) a cégeknél.
a felvételi lapra a kérdések mellé válaszként ne legyen elég azt írni, hogy GPS!
|
|
nazoli | 2013.09.07. 13:25:55 / # 224025 |
|
Igen, saját fülemmel hallottam ezt a dolgot. A jogalkotó szándéka. Ezt a Pásztor Gábor fogalmazta meg ilyen szerencsésen, amire aztán a megfelelő ember úgy reagált, hogy igen, igen, igaza van
Mivel a teremben volt több jogász is a fuvarközvetítők képviseletében, rövid időn belül megegyeztek abban a megfelelő emberrel, hogy ez messze hmmm..... nem igaz. Ha a jogalkotó valamit nem ír le egzakt módon, akkor a szándéka az, ami a legkevésbé érdekes. Ha az a szándéka, akkor írja le. Ne nekünk kelljen kitalálni.
De hát nem ez az egyetlen eset. Lásd tarifa alkalmazás, tarifatáblák, tarifahelyek, meg az egész auditációs folyamat.
Előzmény: #224017 csogu 2013.09.07. 12:14:01 |
nazoli | 2013.09.07. 13:18:29 / # 224024 |
|
Nem képviselem semmilyen csoportnak a véleményét ebben az ügyben. A saját véleményemet mondom, ami történetesen egybeesik az övékkel. És semmiképpen sem képviselek semmiféle huhogót.
Ez nem a szavak, mondatok értelmén való lovaglás. A rendelet ezt mondja ki. Sok más lényeges dolgot sem mond ki, hanem elegánsan rábízza a jogkövető felekre. Aztán majd a szavakon, mondatokon lovagolva meg akarja büntetni őket.
A lényeg sz, hogy nem találtál még csak erre utaló szót sem a rendeletben. Ilyenkor, jobb helyeken, azt mondják, hogy bocs, tévedtem. Minimum.
Azért azt megkérdezem. Te hány kilométert vagy hajlandó gurulni fuvarkényszer ürügyén egy akármilyen címre? Légy szíves válaszolj.
Most egyébként egy kis statisztikát próbálok készíteni a kollégák jellemzésére. Olyanokéra, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy miket beszélnek. A Komáromi Endre és a fuvarközvetítők is az ő szavuknak bedőlve erőltetik ezt a GPS címkiadót. (Mondjuk a fuvarközvetítőket önző érdekek is vezérlik.) Ráadásul ebben a formájában. Remélem, egy fél óra múlva készen leszek vele.
Föl fogom ide tenni, neked címezve.
Előzmény: #224023 2013.09.07. 13:01:55 |
törölt felh. | 2013.09.07. 13:01:55 / # 224023 |
|
Nem szeretnék partalan adok-kapok vitát kialakítani.
A huhogók az nem Te vagy, hanem az a csoport akinek a véleményét képviseled ezzel a tartalommal.
A huhogó az inkább a kardigán.
Téged megtiszteltelek a teljes neveddel.
A csogu is megválaszolta a kérdést. Lovagolhatunk itt a szavak, mondatok értelmezésén de tök felesleges.
Ha most mint taxis irtál volna nekem, akkor itt be is fejezném.
Na meg amúgy is befejezem mert nincs kedvem körmondatiró versenyt tartani.
Előzmény: #224015 nazoli 2013.09.07. 11:25:05 |
taxi4 657 | 2013.09.07. 12:49:45 / # 224022 |
|
Micsoda?! Erről nem tudtam. Nálam lehet die hard 6 forgatás lett volna, szoríthat ahogy tud...
Előzmény: #224019 csogu 2013.09.07. 12:37:27 |
Brian May | 2013.09.07. 12:48:29 / # 224021 |
|
THANKS!!!!!
taxi4 657 | 2013.09.07. 12:45:54 / # 224020 |
|
Nem mellesleg tegnap is nagyon ügyes volt a rendszer...:)
2 óránként tableteztünk, de még az urh-s címeket sem küldte át, annyira ment...
Akár tetszik, akár nem, ez a rendszer nem fog működni, vagy csak olyan áron ami már senkinek nem éri meg.
Ne hagyjátok lekopni a festékszóróval megjelölt tutikat, mert még kell majd..:)
|
csogu | 2013.09.07. 12:37:27 / # 224019 |
Gondolj a tarifatábla mizériára...az a sok csekk, amit kiosztottak, szintén nem állja meg jogilag a helyét, illetve az sem, hogy 1 dobozos BKK-s autó az Üllőin beállva melléd a sárga (!) Villogóját bekapcsolva, az anyósülésben lévő heves kézjelzéssel szólítson fel megállásra, miközben a sofőr enyhén elkezd leszorítani, ezzel megállásra kényszerítve, majd ellenőrizzenek...és 2 napja az éjszakában mégis ez megtörtént.
Előzmény: #224018 taxi4 657 2013.09.07. 12:28:49 |
|
taxi4 657 | 2013.09.07. 12:28:49 / # 224018 |
|
gondolom neked is tiszta, hogy jogilag azért ez nem teljesen állja meg a helyét...:)
Előzmény: #224017 csogu 2013.09.07. 12:14:01 |
csogu | 2013.09.07. 12:14:01 / # 224017 |
Szia. A megkeresésünkre, ahol ezt a kiskaput felfedezve rákérdeztünk erre a központos dologra, az volt a válasz, hogy a jogalkotó szándéka nem a feltételes lehetőség volt, hanem mint konkrét követelmény, így ennek megfelelően is lesz kezelve.
|
Csíkos | 2013.09.07. 11:59:14 / # 224016 |
|
Ez várható volt hogy ha a közvélemény kutatás végeredménye pozitív lesz akkor mindenki segg nyaló. Már éjszaka ez ment az URH-n.
Többek vannak a te véleményeden csak ők nem jönnek ide és az URH-ra fröcsögni.
Én se nyalom a Csaba seggét mivel kétszer talál találkoztam vele az életemben de teljes mell szélességgel a rendszer mellett vagyok.
És nem név nélkül
316 Zsolt
Előzmény: #224012 2013.09.07. 07:19:43 |
nazoli | 2013.09.07. 11:25:05 / # 224015 |
|
Nem huhogók, hanem más a véleményük, véleményünk, mint a tiéd. Tisztelj már meg azzal, hogy nem nevezel huhogónak.
Akkor nézzük abból a szempontból, hogy mit mond a rendelet.
A rendelet idevonatkozó része arról szól, hogy a diszpécseralkalmazásnak tudnia kell bizonyos dolgokat. Arról nem szól, hogy ezt kell használni. Ha valahol olvasol ilyet, légy szíves pontosan jelöld meg a szöveg helyét.
Tehát ebben nem értünk egyet. De meggyőzhető vagyok, ha mutatsz valami bizonyítékot.
Megpróbálom egy példával szemléáltetni, hogy mit is keress. A viteldíjról a következőket rendeli.
„15.§ (5) Fizetendő viteldíjként kizárólag a taxaméter által e rendelet szabályai szerint képzett összeg állapítható meg. A fizetendő viteldíj képzése - a (6) bekezdésben foglaltak
kivételével - az utas személytaxiba történő beszállását követően a taxaméter elindításával kezdődik meg és az utas által kért végcélra való megérkezéskor a taxaméter leállításával
fejeződik be.”
Tehát egyértelműen kimondja, hogy a taxaméter által generált….
Így rendelkezik a címkiadásról.
„4.§ (6) A szolgálat diszpécseralkalmazása:
a) térinformatikai alapon rendszerbe szervezett,………..”
Ha találsz egy olyan részt a 4.§-ban bárhol is, ahol a viteldíjhoz hasonlóan le van írva, hogy CSAK ÍGY ADHATJA KI A KÖZPONT A CÍMEKET, akkor igaz az az állításod, mely szerint ezt kell használni. Ha nem találsz ilyet, akkor, hát finoman szólva is……….-t állítottál. Kipontozott részbe saját fogalmaid szerint gondolj, amit akarsz. Nem akarlak megsérteni. És akkor az egészet talán nézzük ebből a szemszögből.
Aztán, hogy ez neked ilyen műszaki tartalommal és biztonsággal is tetszik, arra utal, hogy neked nem a megélhetésed a fontos, hanem az, hogy jól szórakozz normális bevételt hozó munkavégzés helyett.
Elegánsan megfeledkeztél – vagy csak egyszerűen nem vettél tudomást róluk - több más megjegyzésemről, amit ebben a tárgyban tettem. Azért arra is kíváncsi lennék, hogy azokról mi a véleményed.
Nem csak a reklamáció URH-n történő intézésére hívtam föl a figyelmedet. "Aztán azt sem szabad elfelejteni, hogy ha ez a dolog megadja magát (márpedig meg fogja), akkor mi a bánatot csinálsz URH nélkül? Aztán ha majd ömlés lesz (véletlenül valamikor), és a rendszered nem fogja tudni kezelni a dolgot, akkor kénytelenek lesznek URH-n kiadni. Bécsben is ezt csinálják, pedig hangyányit fejlettebb a teknikájuk, mint a HCS féle. Tehát jó akkor működik, amikor csak pötyögés van, amikor meg igazán szükség lenne rá, akkor nem." Szerintem szelektíven olvasol.
Sokan még csak nem is a rendszer ellen ágálnak, hanem a megvalósítás módja ellen, az egésznek a kiforratlansága ellen. Pár évvel ezelőtt volt egy bemutató, ahol meg lehetett nézni bécsi rendszert. A Tóth Péter kollégám, aki akkor a 6x6 diszpécserközpont vezetője volt, rákérdezett, hogy mi van akkor, ha beindul a bolt. A kezek széttárása volt a válasz. Nem a levegőben beszélünk. Jómagam a Leopold Müllnerrel beszéltem erről, aki azt mondta, hogy ettől ne várjunk csodát. A kihasználtságot nem fogja az egekbe emelni. 4-5 %-ot tud hozni, nem többet. Tehát olyan emberekkel beszéltünk, akik használják, és sokat tettek a kifejlesztéséért. És nem okostelefonokon. Tudom, hogy a HCS az Isten, és ő tablettázik, de vannak más cégek is, ahol sajnos nem ilyen jószándékú, intelligens profik a tulajdonosok.
Szóval. Hidd el, hogy címfelvételre is fogod használni az URH-t a jövőben is. Nem csupán reklamációra (mint azt kiolvastad az irományomból), hanem címfelvételre is. Mint ahogy máshol is így történik.
.
törölt felh. | 2013.09.07. 09:52:23 / # 224014 |
|
Per pillanat ha köbe nem is de rendeletben van.
Hatályos, érvényes rendeletben. :-)
Előzmény: #224013 Bao 2013.09.07. 09:34:34 |
Bao | 2013.09.07. 09:34:34 / # 224013 |
|
"Tehát először is. Ne menjünk el az a tény mellett, hogy ez per pillanat nem képezheti vita tárgyát, hogy ezt a fajta címkiadást kell használni!
Ugye egyetértünk. "
Ja, kőbe van vésve?
:)
törölt felh. | 2013.09.07. 07:19:43 / # 224012 |
|
Azért mert nekem más a véleményem, mint az itt huhogóknak, azért nem tudom miért van az én fejem a hcs seggében?
Nézhetném a saját érdekemet is és sorolhatnám azokat a tényeket amik az én szemszögemböl fontosak.
Nézhetném abból a szemszögből is, hogy mit mond a rendelet.
Tehát először is. Ne menjünk el az a tény mellett, hogy ez per pillanat nem képezheti vita tárgyát, hogy ezt a fajta címkiadást kell használni!
Ugye egyetértünk.
Másodszor.
Ha már ezt kell használni akkor nekem (és még sok mindenkinek) miért kellene ez ellen háborognom?
Igen, Nekem tetszik.
Nekem úgy is tetszik, hogy nem tökéletes még.
Én kimondottan utálom, hogy teljesen értelmetlen csatázásokba vagyok belekényszerítve az urh-zás technikájával.
Én utálom, hogy olyan helyeken kell a térerő miatt lapulni, ami teljesen nonszensz.
Én utálom azt, hogy annak ellenére, hogy mindenkinek egyforma az esélye a címfelvételre ez mégse így van.
Sorolhatnánk itt most órákon keresztül az érveinket pro és kontra, de nem teszem.
A lényeg az, hogy hiába háborogtok!
Vége az urh-n való forgalmazásnak!
És kedves Telegdy Gábor. Neked külön köszönöm, hogy teljesen idiótának nézel mikor én azt írtam, hogy vége a rádiózásnak, akkor Te arra hívod fel a figyelmemet, hogy a reklamációkat vajon hogy fogjuk intézni.
Köszönöm a figyelmeztetést.
Mind ezek után én akkor lennék a károgokkal megelévedve, ha bátran felvállalva magukat kiállnának a szinre és azt mondanák amit kellene.
Mert kedves kardigán!
Neked itt nem engem kellene név nélkül fikáznod, ha nem tetszik a rendszer!
Ez nem miattam olyan, amilyen.
Van rá lehetőséged, ismered a fórumokat, hogy hol kell panaszt tenni, ha valami nem úgy megy, mint ahogy annak mennie kellene.
Előzmény: #224009 kardigán 2013.09.06. 23:59:10 |
69 | 2013.09.07. 05:37:25 / # 224010 |
|
Like!
Előzmény: #224009 kardigán 2013.09.06. 23:59:10 |
kardigán | 2013.09.06. 23:59:10 / # 224009 |
|
Én csak egyet kérek tőled Marci! Egy kicsit vedd ki a fejed a hcs seggéből! Köszi.
|
no name | 2013.09.06. 22:04:54 / # 224008 |
|
Küszöbnél mik azok a foltok? Átrohadt a fólia?:)
Előzmény: #224007 ftkptk 2013.09.06. 22:01:38 |