Témakörök > Droszt Híradó > ??? - ??? Budapest Taxi Holding - fúziós topic A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
hiénakutya | 2013.09.06. 11:36:35 / # 223987 |
ADAC teszt 2011.
A teszt következményeként egyébként picit megváltozott a rendszer. Unokatestvérem most készül áttelepülni Bonnból Bécsbe, és mivel Bonnban is taxis volt (70-es évek vége óta), ezért Bécsben is taxizni szeretne. Fél éve tanul, az elméleti vizsgán már túl van. 260 útvonalat kell bemagolni és kívülről fújni, tudni kell a fontosabb közintézmények, kórházak, követségek, kulturális létesítmények, idegenforgalmi látványosságok házszámszinten pontos címét. A vizsgát természetesen német nyelven kell letenni, de úgy ám, hogy a kérdéseket lediktálják. Értsd: bejön az osztrák paraszt, guten tag, és ledarálja született bécsi kiejtéssel a kérdéseket. Unokatestvérem harminc-akárhány éve él német nyelvterületen, de megizzasztották.
Ott már felismerték, hogy a szolgáltatás színvonalát nem az autó színe, és a szabadjelző fényereje határozza meg.
Figyelembe véve, hogy Ausztria hozzávetőlegesen egy-másfél évtizeddel jár előttünk...
Be se fejezem ezt a mondatot.
klecvenkettő
Előzmény: #223983 nazoli 2013.09.06. 11:15:10 |
|
nazoli | 2013.09.06. 11:22:12 / # 223986 |
|
A fenébe. Pongyola fogalmazás.
De azt ne felejtsd el, hogy ha ez a rendszer szarul lesz megcsinálva (mitől lenne jó, ha 3 collos telefonra akarják telepíteni, és nem látni a betűket csak nagyítóval, de lehetne sorolni a hiányosságait), akkor a zsebeden fogod érezni a hátrányait. Meg arról szól a történet, hogy a címhez legközelebbi kapja a fuvart. Ez a végtelenül leegyszerűsített változat, és mindent lehet vele majd, csak dolgozni nem. Nem véletlenül csinálják mindenhol körzetesen.
Bao | 2013.09.06. 11:21:57 / # 223985 |
|
Feltűnik, hogy főleg a nagy öregek, akik sajna nyilvánvalóan belefáradtak, támogatják a csendes rendszert.
Pedig ők is voltak újak, amikor még örültek annak, hogy minél többet tudtak meg a városunkról, stb.
Most meg némiképp beszűkült tudatállapottal elmennének egyszerű turbánosnak, kényelmük és nyugalmuk érdekében, ezzel tönkretéve sok kezdő vagy erőben teli kolléga életét.
Hmm...
Ezzel az erővel minden szakmát alkalmassá lehetne tenni az idősebbek számára...és a robotokéra...
:(
|
nazoli | 2013.09.06. 11:17:17 / # 223984 |
|
Tehát jó akkor működik= jól akkor működik....
nazoli | 2013.09.06. 11:15:10 / # 223983 |
|
Nekifutok még egyszer. Hátha én nem fogalmaztam érthetően az előzőekben, meg más helyeken is.
Először is. Nem azt szerettem volna mondani. Ha azt szerettem volna mondani, akkor azt mondtam volna. Hol láttad ezt tőlem leírva? De semmi ilyesmi.
Az URH-zásnak nem fellegzett be. Az URH-ra szükséged lesz még nagyon sokáig. Például ha csak - az egyszerűség, meg a gyengébbek kedvéért - a reklamációt említem. Vagy esetleg úgy gondolod, hogy majd a kis érintőképernyőn fogjuk a kis ujjunkkal begépelni, hogy "hívmáföl, me nemjóhejenvagyok, megegyébkénis ....blablabla", hogy téged idézzelek.
Aztán azt sem szabad elfelejteni, hogy ha ez a dolog megadja magát (márpedig meg fogja), akkor mi a bánatot csinályz URH nélkül? Aztán ha majd ömlés lesz (véletlenül valamikor), és a rendszered nem fogja tudni kezelni a dolgot, akkor kénytelenek lesznek URH-n kiadni. Bécsben is ezt csinálják, pedig hangyányit fejlettebb a teknikájuk, mint a HCS féle. Tehát jó akkor működik, amikor csak pötyögés van, amikor meg igazán szükség lenne rá, akkor nem.
Szóval Marci!
Ne próbálj meg hülyébbnek beállítani, mint amilyen vagyok. Én elhiszem neked, hogy már tele van a tököd a nyomkodással, meg a három perces száguldozással(nekem is), és nyugodtan szeretnél taxizni. De azt ne felejtsd el, hogy ha ez a rendszer szarul lesz megcsinálva (mitől lenne jó, ha 3 collos telefonra akarják telepíteni, és nem látni a betűket csak nagyítóval, de lehetne sorolni a hiányosságait), meg arról szól a történet, hogy a címhez legközelebbi kapja a fuvart. Ezt e rendszert nem nekünk találták ki. Ezt a fuvarközvetítők saját maguknak találták ki, hogy az ő életük legyen könnyebb. (Nem lesz az, és még a miénket is meg fogják nehezíteni. Immáron fővárosi segédlettel.)
Ha úgy lesz megcsinálvs, és alkalmazva, ahogy azt kell, akkor jó is lehet. De pillanatnyilag nem ez van.
Aztán még egy dolgot ne hagyj figyelmen kívül. Ezt sokan arra fogják használni, alkalmazni, hogy mindenféle, az átlagnál egy picit értelmesebb emberszabásút rá fognak ültetni taxikra, mert így most már gombokért találnak sofőröket, és nem kell tudni taxizni. Már említettem többször is, most megint leírom. Bécsban, a 10 évvel ezelőtti állapotokhoz képest nagyságrendekkel romlott a szolgáltatási színvonal. A Peredi rasszimussal vádolt, mert azt a tényt bátorkodtam magemlíteni, hogy ott ma már csak minden negyedik taxis fehér ember. Érted? A taxisok háromnegyede fekete. Semmi bajom a feketékkel. De amikor majd elveszik előled a helyet, mert két színe üveggolyóért hajlandóak lesznek egy hetet dolgozni, te megy mehetsz a levesbe, akkor majd dicsérheted a GPS alapú címkiadást.
Szerintem ma Budapesten még viszonylag jó a taxiszolgáltatás színvonala. Vannak ugyan problémák, de összességét tekintve ez erről a véleményem.
Egy ADAC felmérés szerint (2012.január 13. Népszabadság Online forrás) 22 európai város közül a bécsi taxisok a 18-ik helyen végeztek.
A legjobb úton haladunk a harmincadik hely felé. A 22-ből.
Rtaxi378-nak meg annyit, hogy egy nap alapján ne nagyon próbálj végkövetkeztetést levonni. Ha majd már pár hetet, hónapot dolgoztál vele, és pontosan tudod a saját teljesítmény adataidat, akkor majd. De az az érzésem, hogy ezeket nem fogod tudni.
Előzmény: #223981 2013.09.06. 06:33:03 |
boxutca | 2013.09.06. 10:18:03 / # 223982 |
|
Emlékszel? Egyesek ugyan ezt a cirkuszt csinálták a pos terminál bevezetésénél. Pedig arról is tudtuk már az első percben, hogy megkönnyíti a munkánkat. Vanak akik egyszerűen nem akarnak fejlödni.
Előzmény: #223981 2013.09.06. 06:33:03 |
törölt felh. | 2013.09.06. 06:33:03 / # 223981 |
|
Ja. Az lehet.
Akkor Te azt szeretted volna mondani, hogy ez a rendszer akkor lenne jó ha pénteken meghirdetik, hogy hétfötöl ezzel dolgozunk.
A hétvégén mindenki átveszi, kicsomagolja, elolvassa a tájékoztatót, akinek szüksége van rá az talál benne szervíz címet, ahol segítenek a kocsiban elhelyezni.
Majd eljön a hétfö, és minden megy mint a karikacsapás.
Vagy valami ilyesmi.
Egy szónak is száz a vége.
Az urhzásnak befellegzett. Ezt van aki elfogadja, megérti, van aki körme szakadtáig harcol, hogy bebizonyítsa az ellenkezöjét.
Te biztos emlékszel amikor cb-röl urh-ra kellett átálni.
Hasonló volt az ellenálás akkor is csak akkor még anyagilag jobban áltak a taxisták és kevésbé háborogtak.
Na meg nembeszélve arról, hogy akkor (sajnos) még nem volt hallotaxi sem, mert a tomajer is megélt a axizásból :-)
Előzmény: #223979 nazoli 2013.09.06. 03:14:34 |
Rtaxi378 | 2013.09.06. 05:36:00 / # 223980 |
|
56 éves vagyok, kb. 30 éve kezdtem a Taxizást. A legjobban akkor éltem,- mit éltem, anyagi tartalékokat tudtam felhalmozni, pedig alkalmazott voltam egy állami cégnél. Találós kérdés: ha nem a FŐTAXI volt akkor mi? Alkalmazkodtam a fejlődéshez, a technikai forradalomhoz. Már 1982.-ben is számított, hogy ki hol áll (mai szóval tutizik), meg kinek erősebb a hangja. Kedvencem akkoriban Vöröstorony és a Nagybányai környéke volt.
ivel alapjában konfliktus kerülő vagyok, nekem szerte e gyönyörű városunkban, rengeteg olyan tutim van, ami nem a legerősebb, de ha újrázásról, második kocsiról van szó, ott van kb. 90% volt az esélyem. Amikor csendes címkiadást először -hétfőn, kedden- megkóstoltam, egy fillérrel se volt több a bevételem, mint átlag hétfőn és átlag kedden, viszont fele kilométert mentem érte. Az is igaz, hogy szerdán, hagyományosban a másfélszeresét szedtem össze, de majdnem a dupláját kellet érte gurulnom. Igaza van Inzertnek, mert az igazi szolgáltatás nem arról szól, hogy lihegve megérkezünk a címre, két perc alatt, utána meg rohanunk a kedves utassal, hogy minél hamarabb készen álljunk, a következő kanyarra. Nem értem taxi4 657-t sem, mert az utobbi években a taxizás már-már olyan mint horgászás: vagy van kapásod, vagy nincs, ha van akkor, vagy csukát fogsz ki, vagy tornacsukát. Erre egy példa: nyolcvanas évek közepén, még újonc voltam a FŐTAXI--nál mikor Óbudáról felvettem egy angyalföldi címet, már időajánlattal. Megyek át az Árpadhídon, Váci úton, legalább négy szabad főtaxist látok tutizni. Mindjárt gondoltam - belenyúltam a jóba. A kollégák tudták, hogy a közeli fizető-parkolóba szokott menni a kocsijáért, de most kivételesen a délutáni csúcsforgalomban, kocsiért a Kártya utcai Volvo szervizbe mentünk el. Ami a terv több mint egynegyedét jelentette akkor. Mi ez ha nem szerencse.
A térerő, vagy a jó helyek keresése, az ütemérzék az nem szerencse, hanem olyan gyakorlat amivel mások fölé tudunk kerülni. (etikusan vagy etikátlanul)
Folyt.köv.
|
nazoli | 2013.09.06. 03:14:34 / # 223979 |
|
Te másról beszélsz, mint én.
Előzmény: #223976 2013.09.05. 15:38:40 |
törölt felh. | 2013.09.05. 20:16:24 / # 223978 |
|
Rákerestem Ez nem a Csaba :-)Travis Bickle
|
törölt felh. | 2013.09.05. 16:11:45 / # 223977 |
|
|
törölt felh. | 2013.09.05. 15:38:40 / # 223976 |
|
Szerintem?
Szerintem ugyan az a véleményem mint az elözöekben.
Nem teszem fel azokat a sehova sem vezetö kérdéseket, hogy mi van akkor, amikor lefedetlen részre érsz az urh-val?
Mi van akkor amikor valaki sértödésböl eltapossa a forgalmazó csatornát?
Mi van akkor amikor odamész a tutidba és ott áll már valaki?
Bla-bla-bla.
Előzmény: #223973 nazoli 2013.09.05. 14:19:29 |
69 | 2013.09.05. 14:23:29 / # 223975 |
|
Na, Zoli! Ebben most tökèletesen igazad van!
Előzmény: #223973 nazoli 2013.09.05. 14:19:29 |
69 | 2013.09.05. 14:19:47 / # 223974 |
|
Èn szeretnèk úgy taxizni,hogy ne az èn pènzemèrt, ès főleg ne az èn pènzemen fejlesztgessèk! Talán ha levetkőznèk az emberek ezt a mentalitâst, hogy " majd én megmutatom", ès egy műkődő rrndszert vettünk volna át, biztos men ez menne, ami most!
Előzmény: #223971 2013.09.05. 13:54:09 |
nazoli | 2013.09.05. 14:19:29 / # 223973 |
|
Még igazat is adnék neked, ha a program és a vas megfelelő lenne erre a célra. No meg időben utcára került volna.
Miért nem lehetett hónapokkal ezelőtt tesztüzemben elindítani? Az összes fuvarközvetítő azt sugallta, mit sugallta, kimondta a BKK-nak már két évvel ezelőtt, hogy ők rég felkészültek erre, készen vannak a programjaik, csak be kellene vezetni. Csupán azért nem vezeti be egyik sem, mert azok a köcsög taxisok átmennének azokhoz a cégekhez, ahol ez nincs.
Na. Most akkor mi is van készen? Még az esélyt is elvesztetted arra, hogy egy olyanhoz menj át, amelyiknél ez normálisan működik. Egyiknél sem működik.ű
Szerinted?
Előzmény: #223971 2013.09.05. 13:54:09 |
törölt felh. | 2013.09.05. 14:00:05 / # 223972 |
|
|
törölt felh. | 2013.09.05. 13:54:09 / # 223971 |
|
Igazad van.
Nem is a szerencsén múlik.
A felkészültségen, a bevállalósságon, a tudáson, a technikai felszereltségeden bla-bla-bla.
De felteszem a kérdést melyik a jobb?
Nyilvánvalóan Te a rádiózásra teszed a voksodat.
Én nem.
Nem akarlak meggyözni.
Javosolhatnék Neked megoldásokat de nem teszem, mert semmi értelme.
Menj a saját elképzelésed diktálta irányba, és majd az idö beigazol Téged, vagy azokat akik nem így gondolkoznak.
Én szeretnék (ha már a kialakult viszonyok miatt kénytelen vagyok) úgy taxizni, hogy nem liheg a seggemben az idömérö.
Én szeretnék úgy taxizni, hogy nem kell olyan helyeken vadásznom a térerö miatt, ahol normál körülmények között eszembe se jutna megállni.
Én szeretnék úgy taxizni, hogy könnyülegyen és kényelmes.
Bla-bla-bla sorolhatnám :-)
Előzmény: #223970 taxi4 657 2013.09.05. 12:11:33 |
taxi4 657 | 2013.09.05. 12:11:33 / # 223970 |
|
kidob a szerencse? te működsz napjainkban mint taxis? nem értem...
miért kell egyből vagy csalásra, vagy szerencsére gondolni ha címfelvételről van szó?!
a tehetetlenek így védik magukat?
a térerő, vagy "jó" helyek keresése szerencse?
az ütemérzék szerencse?
a várható rendeléssel való esélylatolgatás szerencse?
Előzmény: #223965 2013.09.05. 04:40:41 |
törölt felh. | 2013.09.05. 12:09:47 / # 223969 |
|
Csakis a TGFSZ-t
:-)
Előzmény: #223968 Apuka 2013.09.05. 11:26:56 |
Apuka | 2013.09.05. 11:26:56 / # 223968 |
megmondták, megmondták.
még sem vette komolyan senki. ugyanez mondhato el a szabadjelzővel kapcsolatban is. 2 cég kivételével még nem történt meg a levédés továbbá a led- es változatra valo átalakitás és engedélyezés.
ugye tudjátok, ezért is kit fognak megcseszni??
|