Hozzászólások száma: 4581
Ugrás a hírhez Oldalszám: 230
Témakörök > Hírek fórumai > A Főváros és a többiek... tárgyalásainak eredménye. (Fővárosi taxirendelet) A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Rocktaxi 2014.01.21. 13:35:49 / # 95652
Mennyire tarthatnak komoly partnernek egy "taxist" a leírt és beadott útvonal lapján?
tomajer 2014.01.21. 13:33:22 / # 95651
Háát elvégre:-) Friss ropogós mai állás:
Franky 2014.01.21. 13:31:16 / # 95650
Igazad van! Helyesen (az előbbiek alapján): A budapesti taxisok kb. fele. :))
tomajer 2014.01.21. 13:30:01 / # 95649
Az lehetetlen! Eztet nem a "tudatlantaxisok" szervezik:-)
alelölülő 2014.01.21. 13:10:17 / # 95648
Aláírás: A budapesti taxisok. Így, az összes nevében. Vicces.
csogu 2014.01.21. 12:58:28 / # 95647
Mennyiben lett a létszám maximálva, az engedély megkérésekor? Egyszerűbben megfogalmazva: a rendőrség hány fő vonulását, gyülekezését engedélyezte?

csogu 2014.01.21. 12:52:30 / # 95646
Jó, nem kell a kákán is csomót keresni:-)) Tévedtünk már el mindannyian, igaz, nem úgy, hogy a sajtó figyel minket és vonul mögöttünk pár száz taxis...mondjuk ez alapesetben is frusztráló, hát még így milyen lenne:-))
Rocktaxi 2014.01.21. 12:44:38 / # 95645
Ha Te is mész vonulni Te menj elől, mert legalább tudod, hogy merre vagy arccal előre! :-) ... és csodálkozunk, ha taxisként vagyunk nyilvántartva fajilag. Írom ezeket úgy, hogy hányingerem van a csendestől. :-(
csogu 2014.01.21. 12:35:47 / # 95644
Még egy kérdés futott be...szerintem lassan kikapcsolom a telefonomat...:-)) Melyik szervezet áll a mostani demonstráció mellé...gondol itt a kérdező a TGFSZ, OTSZ és hasonló érdekképviseletekre.
csogu 2014.01.21. 12:32:01 / # 95643
Mondjuk a rendőröktől mekkora húzás lenne, ha a Károly krt.-ról ráterelnék a taxisokat a Rákóczira:-)) Közben futnak be hozzám a kérdések...ha esetleg van itt illetékes ezek megválaszolására...? 1, Miért csak a csendes ellen lesz demonstráció? 2, Miért csak a csendes ellen lesz demonstráció? 3, Miért csak a csendes ellen lesz demonstráció? 4, Miért csak a csendes ellen lesz demonstráció? Jaaa és a legérdekesebb... MIKOR LESZ, VAGY SZERVEZ-E VALAKI ELLEN DEMONSTRÁCIÓT, MIVEL VAN PÁR TAXIS, AKI A CSENDES MELLETT VOKSOLNA?
csogu 2014.01.21. 11:47:05 / # 95642
Mert hiányos a helyismeret és nem tudták, hogy az Kossuth Lajos utca:-))
csogu 2014.01.21. 11:36:56 / # 95641
Mert a 280 forint kicsit odavágott a megrendelői számnak. Békásmegyer - belváros A volt kedves utas bekocsikázik saját járművén, majd amikor érzi, hogy lassan ideje indulni haza, akkor rendel egy sofőrsegélyt, ami 40-50 perc alatt megérkezik, aminek a központja felhívja és a sofőr türelmesen vár...közben nem ketyeg az óra, majd 4000 forintért hazafuvarozza. Az elmúlt 10 évben tapasztalhattuk, hogy egyre kevesebb a peremkerületekbe történő fuvar, most meg drasztikusan csökkent.
Rocktaxi 2014.01.21. 11:36:34 / # 95640
Kevésbé jó helyismeretű taxisként kérdezem, hogy mi a faszomért menjünk a Károly krt-ról a Rákóczi útra, ha a Városház utca a cél? ... és ez így lett tényleg beadva? :-DDDDDDDDDDDDDDDDD
Nostromo 2014.01.21. 10:49:22 / # 95639
Tavaly,tavaly elötti,+azelötti...stb. Januárom miért nem volt szar?Urh-nál nekem is meg volt a 200-as guruló simán.Most nincs.Nem helyezkedek rosszul..

telepes 2014.01.21. 10:05:18 / # 95637
Egyetértek. Egy kalap alá kerülünk és az nem pozitív megitélésű fejfedő lesz, hanem bohóc csörgősipka.
tomajer 2014.01.21. 09:52:57 / # 95638
Nna akkor gondolkozz el.... én meg menekülök ki a belből ahogy bevittek ... és nem panaszkodok..... a bevételem pont olyan fos, mint ami egy tizenpluszfokos januárban várható, a futott kilométerem minimum 30%-al csökkent és magasan kétszáz feletti gurulót csinálok... amiben benne van a saját magánautókázásom is, mert nem nézem külön a kilométert. Mindeközben stresszmentesen ráérek veletek itt diskurálni .... és időnként én is azon kapom magam, hogy hopp három órája állok egy helyen:-( De legalább nem azért mint eddig, hogy az elérhető címekről levertek, hanem azért, mert szar helyet néztem ki magamnak... ez van.
tomajer 2014.01.21. 09:47:46 / # 95636
Megint ugyanott tartunk:-( Én a témához szólok hozzá, csak arra reagálok, te velem foglalkozol.... de még van önuralmam:-) Kezdjük a szabadidő, munkaidő kérdéssel, amivel szerintem konkretice szőrszálhasogatsz. Pont nem nekem kell felróni, hogy valaki 16 órákat dolgozik... én nem vagyok az. Tényleg szabadidőként fogalmaztam meg a munkaidő azon részét, amiben konkrétan nem haladsz az autóval, hanem ülsz, és várod a csodát. Persze igazad van rosszul fogalmaztam. Ez nem szabadidő, hanem szabad idő. Olyan idő, amit szabadon, akár értelmesen is el lehet tölteni úgy, hogy közben kvázi dolgozol, hisz fuvarra kész állapotban várakozol.... ez is a munkánk része. A námának köszönhetően ebből több lett. (és nem fuvar kevesebb... mármint lett kevesebb de az nem a némának köszönhető) .... ez a plusz üresen töltött idő (ha így jobban tetszik) a kollégák egy részét egyszerűen sokkolja. Ahogy anno pont a pluszosok 150.-ért való rohangálásánal jegyeztük meg... attól érzi úgy hogy hasznosan tevékenykedik, (kvázi dolgozik) ha furikázik sokat sokat... (akár ingyé is!!!), ...és nem attól hogy optimális arányokkal bevételt termel. (ez persze már megint nem azt jelenti, hogy most optimálisak az arányok... de az aránytalanság nem a némának köszönhető) Tehát, szabadidő ügyben megkövetlek... pongyolán fogalmaztam... feltételeztem, hogy a lényeg a fontos nem a kötözködés. És akkor a létszámkérdés. Először is nem tudtam, hogy a TGFSZ-nek az én engedélyemre van szüksége ahhoz, hogy létszám ügyben fellépjen! :-) Én "ígértem" khmmm... ha az én ígéretemen múlna:-) ... szóval azt mondtam legyünk túl a fix körüli felhajtáson, és utána lehet nekimenni újra a fővárosnak. Megjegyzem, ez nem a TGFSZ vezetőségének szólt, hanem az egyszeritaxisnak aki mindig csak a következő "bajt" látja, és egyetlen nappal se tud előre gondolkozni. Nna tehát, ha te, vagy a TGFSz úgy érzi, hogy eljött az ideje, olyan erősek vagyunk, hogy neki lehet futni a létszámkérdésnek, akkor neki kell futni!!! Én nem leszek az akadálya. Ahogy eddig is, ezután is mindig minden erőmmel azon leszek hogy javítsunk a szakma helyzetén. De! Akkor az értelmesen, kidolgozottan, és célirányosan legyen kivitelezve..... pl. semmiképp ne keverjünk bele rétegérdeket ami megosztja a szakmát! Mert jelezném, nem én osztom meg. Én csak mindig újra az orrotok alá dörgölöm amikor letudatlantaxisozzátok a szakma egyik felét, hogy ugyanilyen általánosítással le lehet benneteket batyusozni.... tehát én mindig csak reagálni szoktam az ilyen jellegű megszólalásokra, magamtól meg nem szólalok a témában. De engedtessék már meg nekem, hogy kikérjem magamnak, hogy egy már akár hároméve is taxizó taknyos, aki jó "tanárokkal" rendelkezett és fel van vértezve minden technikával ami a "hatásos" fuvarfelvételhez kell, ... vagy van kedve és "bátorsága" padlógázzal rohangálni a városban a háromperces címekre, ... (már amikor éppen nem lakatolják az autóját) letudatlantaxisozzon. Csak valahogy erre nem vagytok olyan érzékenyek......
Nostromo 2014.01.21. 09:28:19 / # 95635
Én még életemben nem kályháztam annyit vissza a bel-be mint most amióta a csendest bekapcsolták..A gurulóm a felére csökkent..Ha kint megállok órákig nem kapok címet.(persze ez bent is előfordul jó gyakran)Ilyen korábban soha nem volt.Ezek a tények..PONT.

nazoli 2014.01.21. 09:19:39 / # 95634
Már megint terelsz. Részemről a dolog onnan indult ki, föl mertem tenni a kérdést, hogy mi lett az ígéreteddel, mely szerint csak legyen meg a fix, aztán majd harcolunk a létszámszabályozásért. Te ez utóbbi elől elegánsan kihátráltál, mondván, hogy nem időszerű. Talán ha erre a pontra válaszolnál, akkor nem menne mellékvágányra a dolog. Felejtsd már el ezt a többiek kárára való dolgozást, meg azt, hogy ilyen módon próbálod megosztani a taxisokat. Mikor a Moszkváról időajánlattal vettem föl a Hűvösvölgyet, és sorban jöttek velem szembe a szabad taxik, akkor az kinek a kárára ment? Meg mi van azokkal, akik állandóan csak egy helyről dolgoznak? Lehet még sorolni ilyesmiket, de ne menjünk ebbe bele, mert nem visz előbbre. Az megy mindenki kárára, hogy számolatlanul adják ki a taxiengedélyeket, és számolatlanul veszik föl a fuvarközvetítők a taxisokat. A másik, ami mellett nehéz szó nélkül elmenni, hogy simán összemosod a munkaidőt, a szabadidővel, és úgy próbálod beállítani a dolgot, hogy még jó is nekünk, hogy jó sokat lehetünk az utcán. Én nem vertem a némára semmit. Ha visszaolvasol bármennyit is, ilyesmit nem találsz. Úgyhogy ha velem van bajod, vagy vitád, ezzel ne próbálkozz, és ne írj többesszámban. Viszont a kapacitásfölösleg növelő hatása kétségtelen. Ez nem ráverés, ez tény. A rendszer adottsága. Tehát. Mi is van ezzel az általad ígért létszámszabályozásért folytatni kívánt küzdelemmel? Mi is van a munkaidő és a szabadidő közötti különbséggel? Semmiféle kesztyűről nincs itt szó. Egyszerűen be kellene látnod alap dolgokat. Amit nem akarsz. Meg nem kellene próbálkozni ezzel a lekezelő Blikkes stílussal. Magadat minősíted vele. Ezt csak az utóiratodra.
nazoli 2014.01.21. 09:02:06 / # 95622
Abszolút nem látom problémának, hogy mások is próbálkoznak. Csak azt teszik, amit már régen meg kellett volna tenniük. Csak hát ugye most szakadt el a madzag. Lehet, hogy nem cizellált a stílusuk, de de nem is tergikus. Olvastam én már ennél rosszabbul megfogalmazott dolgokat politikusoktól. Taxisoktól meg pláne. Tenni próbálnak valamit, és még alá is támasztják azokat a dolgokat, amiket mi (TGFSZ) is akarunk.
Oldalszám: 230