Hozzászólások száma: 551
Ugrás a hírhez Oldalszám: 28
Témakörök > Hírek fórumai > Megszüntetik a taxiszolgáltatást Budapesten!?! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Tomcab 2012.05.19. 05:33:19 / # 51802
"Mert tudod, én azért taxikázok, mert szeretek." TUDOD MI MEG AZÉRT,HOGY MEGÉLJÜNK BELŐLE!!! Esetleg más elfoglaltság???hobbi??? NEM??? Tanult ember vagy egy igazi profi. Én ha ilyen magasan kvalifikált lennék biztos,hogy levenném a szabadjelzőt és amit tanultam azt kamatoztatnám. Sajnos szerintem ez oldaná meg igazán a létszámkérdést a HOBBITAXISOK távozása. Emberek ez nem játék nem hobbi hanem egy megélhetési lehetőség. Direkt nem írtam,hogy szakma mert nem az. Annyi jó elfoglaltság hobbi, időtöltés létezik!!! Miért azoktól kell elvenni a kenyeret akik tényleg ebből élnek és nincs más lehetőségük???!!! Ezért lehet velünk játszani és azt csinálni amit akarnak,mivel a hobbitaxisok biztos,hogy megoldják a kocsicserét talpon maradnak hisz van pénzük akkor is ha nem taxikáznak a többi meg kihullik szépen meg eladósodik. Ez a szomorú helyzet az én véleményem szerint.
Rocktaxi 2012.05.19. 04:54:36 / # 51801
... és ráállhatunk a díszburkolatra vagy körözünk, mint a gólyafos a levegőben? ... és a látszat csal. Nem biztos, hogy ellenség vagyok. Egy picit talán. :-)
hiénakutya 2012.05.19. 04:44:36 / # 51800
Szerintem beszéljétek meg! :-D

szálka 2012.05.19. 04:20:18 / # 51799
Hurrá! A halál kilovagolt Perzsiából. Megérkezett tom 485. Milyen kis hamis vagy te cicafiú. Rákattintasz a válasz gombra az alig néhány órával ezelőtt feltett írásomra, de közben arra a hozzászólásra utalgatsz, amit uszkve másfél napja írtam neked. Tényleg 36 óra kellet hozzá, hogy feldolgozd? Ráadásul úgy próbálod keverni a szavakat, hogy amit "itt" olvasol azt "oda" használod, és fordítva. Végül is nem zavar, ha annyira tetszenek a szófordulataim, hogy átveszed őket. Lásd milyen jó vagyok hozzád: ingyen adom. Megnyugtató számomra, hogy téged szétvet az ideg a személyemtől. Legkevésbé sem szeretnék megfelelni neked. Ha, mégis úgy érzed, hogy a te véleményed, érveid jobban kiállják a próbát, akkor miért nem vitatkozol? A hisztin, és az átkozódáson még egyszer sem sikerült túljutnod. Az, hogy okosabb vagyok nálad nyilvánvalóvá vált, de ne hidd, hogy ez számomra valamiféle mértékegység lenne. Ez még nem. Amikor én hiányoltam innen a radikális oldal csatasorba állását, az pusztán azért volt, mert a folyamatos kritizáláson kívül nem mutattak fel semmit, pedig itt az alkalom. De, ne félj! Neked nem kell "magyarázkodnod, börtönbe vonulnod". Az általam felsorolt hősök, mesefigurák, félkegyelműek közt még nem voltál ott. Az a bizonyos "Tomok" nagybetűvel íródott, te ellenben kicsivel használod, és én ehhez tartom magam. Úgyhogy cicafiú, te még annak a listának is a végén vagy. Fájdalom, kimaradtál. Vagy azért zavar, mert szerettél volna rákerülni? Ne félj, nem hagyok ki egyetlen hányásodat sem, csak ugrálok a sorok közt. Cicafiú! Te el vagy tévedve az én személyemet illetően! Rám nem vár semmilyen feladat. Én csak segítettem, mert volt miben, és talán hasznomat vették. Én nem vagyok TGFSZ prominens, sőt semmi se vagyok. Legfeljebb a tagságból egy. És, akkor most gyere kiscica ússzunk be a mélyvízbe. Elmesélek valamit: Egyszer volt, hol nem volt, volt egy szálka nevű rosszfiú, aki nem átallotta folyamatosan piszkálni, gyötörni, keményebb fellépésre ösztökélni a TGFSZ-t. Ez a rohadt alak, még arra az elvetemült lépésre is rászánta magát, hogy az első valamirevaló demonstrációig felfüggesztette a tagságát. Tudsz követni cicafiú? De, azért eközben érdekelt a sorsa-sorsunk. Sokat gondolkodott, írt, konzultált, és segített, ha tudott. Elsősorban a Telegdy Gabi miatt, akivel egészen emberi viszonyba kerültem. Mindeközben pont annyira voltam seggnyalója a Farkaszsoltnak, és a metálnak -ahogy voltál szíves célozgatni- hogy az egyik alkalommal amikor a Gábor szerette volna az én részvételemet is a soros tárgyaláson, akkor a fent nevezettek mereven elzárkóztak előle. Puff neki cicafiú. Emészted? De, ezzel együtt is én nem duzzogtam, hisztiztem, sértődősködtem, kapcsoltam le a képzeletbeli szervereimet, honlapjaimat, hanem képes voltam felülemelkedni. Úgy hívják ezt: emberi erény. Na, ez az, amivel nincs gondod. Mivel nem értük el a túlpartot, gyere ússzunk még, és mesélek közben. Mostanában részt vettem egy-egy kibővített elnökségi ülésen. Nem cicafiú, hiába dörzsölöd a tenyered. Nem kibrusztoltam magamnak, egyszerűen csak hívtak. Félretettem az ellenérzéseimet, és elmentem. Várj cicafiú, kicsit lebegjünk a víz tetején, ne siessünk. Hogy a Farkas Zsolt jó elnök-e, az most nem témája a lubickolásunknak, de mégis válaszolok rá: szerintem nem. Elvétette a sulykot, majd levonja a konzekvenciákat. De, én nem azért mentem oda, hogy fejeket vegyek, hanem, hogy azokat próbáljak menteni. Én a seggnyaló! Igaz cicafiú? Viszont történt valami, amit most elcincogok neked. Az egyik ilyen alkalommal meglehetősen helytelenül viselkedett a Farkaszsolt. (nem velem) Másnap kapott e-mailben olyat tőlem -a seggnyalótól-, hogy biztos voltam abban, nem lesz szükségem több szabadidőre ahhoz, hogy részt vegyek a megbeszéléseken. Köszönni ezután nem fog, talán még visszaköszönni sem. Erre tudod mi történt cicafiú? Mivel semmilyen elérhetőségemet nem ismert( így szokott ez lenni a seggnyalóknál), ezért közvetlen a Tomajert kérte meg, hogy szóljon nekem is, mert számít rám. Nem nagy dolgok ezek cicafiú, de mégis olyan emberi tartásról adnak tanúbizonyságot, amit te soha a büdös életben nem fogsz megtanulni. Gyere úszkáljunk vissza, de ha nem haragszol, még szóval tartanálak egy kicsinykét. Kis önérzetes cicafiú! Azt írod: "én megyek kitalálom a saját jövőmet! Hidd el, nekem lesz!" Örülök neki, sok sikert. De, mivel értem a rejtőzködő gúnyt, ezért, de csak ezért megsúgom, én nem hagytam ilyen későre ezt. Mekkora önéletrajz érdekelne? Mennyivel nem untatnánk a közönséget? Mert tudod, én azért taxikázok, mert szeretek. Nem a kényszereim miatt próbálok küzdeni, hanem mert gyűlölöm amikor aljas módon élnek vissza mások kiszolgáltatottságával. Érdekel sok minden, és ha tudok, akkor "teszek". Ahogy 20 évesen képes voltam egy sivár közegben a hipofízisről, és a hipotalamuszról tanulni, mert tovább akartam lépni, úgy képes voltam arra is, hogy alig egy éve ( 47 évesen) tanulmány készítsek a gyermeknevelés és a fiatalkorú bűnözés összefüggéseiről. Tudom cicafiú, a te szemedben minden taxis droid, alkesz, játékgépes köcsög. Nemrég ki is fejtetted, hogy ezért te nem taxis vagy, hanem pénzbeli ellenszolgáltatásért fuvarozó vállalkozó. Isten éltessen sokáig, csak kicsit szerényebben. Na gyere, és másszunk ki a partra, aztán menj isten hírével.
tomajer 2012.05.18. 22:21:13 / # 51798
Nekem sok elképzelésem van lehetőségekről, de veletek ellentétben tapasztalatom is van abban, mennyi taxis mozgatható meg olyan demonstrációval, ami bevételkiesést okoz. Kb 3-500. Mindig ugyanazok az arcok... a többiek meg morognak, hogy nem tudnak tőlünk háromperces címet felvenni. Nna akkor? Akkor olyanba kell gondolkozni, amihez elég ez az ötszáz, és így is felkelti a média érdeklődését.... szerintem. De várom még mindig a radikális "keménynek kell lenni végre" ötleteket!!!
ati8 2012.05.18. 22:16:02 / # 51797
Bocs, tényleg nem az volt a szándék, hogy megsértselek. Ellenben addig is meg lehet fogni a várost, akár a sebesség határok betartásával, esetleg még egy kicsit lassítva. A médiát gondolom tájékoztatjátok ezekről a dolgokról?
tomajer 2012.05.18. 22:11:30 / # 51796
Ilyenkor mindig önkritikusan elgondolkozom..... az eddigi itteni megnyilvánulásaim alapján, teljesen debilnek látszom???:-) Te most komolyan úgy gondolod, hogy ilyen jellegű tanácsokra van szükségem? Nem komám! Arra vagyok kíváncsi, hogy szerinted ezt hogy lehetne elérni???
ati8 2012.05.18. 22:06:13 / # 51795
T. tomajer. Ötleteket kértél, nos néhány. Először is, fordítva ülünk a lovon,már megint. Az autómat én veszem, a saját pénzemből. Azt se a dávidka, se a lakosság ne matricázza semmilyen színre, mert az enyém.Majd, ha eldöntik, milyen színű legyen, akkor a következő autó cserénél olyan lesz.A szolgáltatást én nyújtom, ezért elvárom,(a nem kevés közteher befizetése fejében)hogy a munkám árát fizessék meg.Tudjuk, a világ nagy részén 1lüa./1-km. továbbítási díjjal üzemelnek a taxik. Tehát a javaslatom igen egyszerű megoldást kínál.Tehát,a közterhek és járulékok fejében követeljük az azonnali fix tarifát,és arról szó sem lehet, hogy amit 98-ban megállapítottak, azt újramegkapjuk. Közgazdaságilag indokolt tarifát akarunk. Július 1-től fix tarifa, amely az éves átlagnak megfelelően 400-ft /km. környékén kell lenni. Július 1-től csak fehér(vagy ezüst) vagy amit kitalálnak(csak könyörgöm döntsék már el)színű autót lehet taxinak üzembe állítani.Itt ragaszkodnék a kereskedelemben kapható színhez. A BKK pedig matricázza és fényezze a buszokat, bár azt is a mi pénzünkből veszik. Majd ha otthon rend van, akkor foglalkozzunk mással.A metro, a troli, a busz mind széthulló félben van, és ezeknek a 10-éves taxi nem felel meg? Az összes járművük fekete cimkés, és itt minket akarnak több milliós költségbe verni? Nem kellene hagyni.
tom485 2012.05.18. 21:19:08 / # 51793
Nem tűnt el senki, itt vagyunk és erősen figyelünk, (Én legalábbis!) Rátok, nagy taktikusokra, és azért nem kérdezünk, hogy nehogy valamit elkotyogjatok! Örvénylő indulat van, volt, és lesz! Nálam a személyed ellen (is)! Nem az dühít, hogy más véleményen vagyunk, mert ez jó dolog, hanem az, hogy úgy érzed a tiéd a tuti, és a legjobb. Felőlem nyalhatod fényesre nap mint nap a farkaszsolt meg a metál seggét, de azt is el kell fogadnod, hogy másnak is lehet véleménye, és nem feltétlenül az ami a tied! Amúgy a Te létezésed sem releváns az én számomra, bár hidd el, engem még mindig érdekel a sorsunk, így a tied is, tenni ugyan már nem fogok érte semmit, de figyelek rátok. A bátrak és erélyesek nem szivárogtak el, hanem szomorúan vették tudomásul, hogy a taxisokat még most sem érdekli a saját sorsa, és most a rendeletektől egy lépésre sem fogja fel a többség, hogy itt a vég, és biztosan könyörtelenül jön! A "drosztokon" vagy nem tudnak ezekről, vagy legyintenek, hogy "ááá úgysem merik ezt meglépni" vagy a "na és, akkor majd veszünk olyan autót" vélemények. Ezekért az emberekért minek képviseljük a radikális oldalt? Én menjek értük börtönbe vagy magyarázkodjak? Dehogyis barátocskám, ez a feladat most rád marad, meg azokra akik úgy érzik, hogy ezt kell tenniük, én megyek és kitalálom a saját jövőmet! Hidd el, nekem lesz!
tomajer 2012.05.18. 21:06:33 / # 51792
Hát perszehogy... de én meg itt kéttűz között. Háborog a közvélemény, hogy miért nem lépünk már... oszt, keresztrefeszítéssel meg lámpavassal fenyegetnek.... nna most légy okos?!?
alelölülő 2012.05.18. 19:38:27 / # 51791
Úgy érzem, ezektől se idegenek a trükkök százai.
alelölülő 2012.05.18. 19:35:54 / # 51790
Elvileg nem jártunk rosszul, csak gyakorlatilag azt is le fogják foglalni utólag, előttünk.
tomajer 2012.05.18. 19:04:13 / # 51789
Csak egy kis színes, hogy miért kell taktikázni.... (remélem már mind, a kedves családjukkal vannak elfoglalva) Amikor a gyászjelentéses cikk megjelent, előző nap délben megvolt az elvi engedély a demonstrációra, helyszínestül, programostul..... nem volt rajta pöcsét, tehát nem volt hivatalos és végleges. A cikk megjelenése után dél körül jelentkezett a rendőrség, hogy engedély nix, mert a Főváros lefoglalta az egész integetőt.... lehetett elölről kezdeni az agyalást, egyeztetést, az új helyszínről. Elméletileg nem jártunk rosszul, mert megkapjuk a Hősök Terét, de mindenképpen egy jelzés.... nem örülnek nekünk.... és persze ezen megint (még mindig) nincsen pöcsét:-(
Rocktaxi 2012.05.18. 18:12:32 / # 51788
361. hsz. Állítólag...
szálka 2012.05.18. 18:02:35 / # 51787
Na, mi van Hősök? Mi van kurucok, terminátorok, teknősnek álcázott krokodilok? Mi van megmondók, bemondók, sokhatosok, és kevéhatosok? Mi van mesefigurák? Amazonok, Tomok, nyuszik és csigák, meg nyuszicsigák? Paprikajancsik, stokik, és ezernevű egymással beszélő Popriscsinek? Hol vagytok? Hová lett a nagy fellángolás? Hát, egy hős taxis sem olvas Dosztojevszkijt? Nem ismerős, hogy "a hatalom csak annak a kezébe kerülhet, aki le mer hajolni érte"? Tele voltatok kritikával. Most miért a nagy kuss? Számotokra a bátorság mindössze hiúsági kérdés, hogy megmutathassátok: mi különbek vagyunk nálatok. Sok betűforradalmár. Hol jártok? Várom, keresem az örvénylő indulatot! Nem látom izzani a gyűlöletet! Egyenesítitek már a kaszát? Hiszen eljött a ti időtök. Kudarcba fulladt minden tárgyalás, és ti ezt előre tudtátok....... Különösen azok, aki félévente idetévedtek, és rögtön tudták a frankót. Harcoljatok! Harcoljatok! Harcoljatok! Most végre mi szeretnénk felsorakozni mögétek! Ki csinálja meg a Molotov-kommandót? Szeretnék belépni! Azt hiszitek, eddig röhögött a Tarlós, Vitézy, Komáromi triumvirátus? Nem drága barátaim, tévedtek. Most röhögnek csak igazán. Mert látják, hogy a "bátrak", az "erélyesek", a "harci dobokat püfölők", a "kőkemény, inkább a véremet, mint a szabadságomat" emberek mind-mind elszivárogtak. Az a nagy, és büdös helyzet gyermekeim, hogy ezzel a kurva nagy kussolással többet ártotok, mint amit a tgfsz farkaszsoltostól, málnástól valaha is ártani tudott.

tomajer 2012.05.18. 17:05:12 / # 51785
De a politikába tettem nektek ellenoldalt, hogy örüljetek:-)
tomajer 2012.05.18. 16:34:48 / # 51784
Nem kéne ezzel ideszivárogni a politikából. Nem hiszem, hogy segítetek vele... sőt! Per pill. taxiügyben nehezen tudom elképzelni, hogy bármiféle külföldi vállalkozásnak akarnának helyet csinálni.... lesz arra Magyar is ne félj... de nekünk attól nem lesz jobb:-(((
666666 2012.05.18. 16:02:02 / # 51783
Mi ezzel a baj? Van egy ország,ahol Magyarországot ők az új hazájuknak tekintik. V dácika meg segít nekik,hogy minél előbb elfoglalhassák az összes Magyar vállalkozás helyét.Lásd pld a taxizás. :(((
muci 2012.05.18. 15:51:35 / # 51782
Minden ami Magyar vállalkozás meg akar szüntetni. "A BKK vezérigazgatója ismét bebizonyította, hogy a magyar vállalkozásokkal szemben a külföldieket részesíti előnyben. A Budapesti Közlekedési Központ rendeletben akarja szabályozni a városnéző buszok működését, azonban az új szabályozások a külföldi cégeknek kedveznének írja Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője pénteki sajtóközleményében. A tervezett rendelet értelmében városnézést 2013-2014-től csak Euro4-es vagy ennél magasabb kategóriájú buszokkal lehetne szervezni. Ez a változtatás a magyar turistabuszokat üzemeltető cégeknek a végét is jelentheti, hiszen új buszokat kellene vásárolniuk, amit egyik évről a másikra nem tudnak teljesíteni – írja Losonczy. Az Euro4-es motorok követelése azért is meglepőnek tatják, mivel a Budapesten közlekedő BKV-buszok többsége sem rendelkezik ilyen minősítéssel, a főváros lakói így minden nap belélegzik az emiatt keletkező káros anyagokat. Úgy vélik, hogy a BKK-nak először a saját háza táján kellene sepregetni, ott gyakorolni ezt a hirtelen jött hangyaszorgalmat, és a közel 800 elavult buszt lecserélni Euro4-es kategóriájú járművekre. Ha a BKV járművei már megfelelnek ennek a szabálynak, akkor követelhetnék ezt az így is nehéz helyzetben lévő magyar kis- és középvállalkozóktól is. Felháborítónak tartják, hogy ezzel az intézkedéssel ismét a külföldről a piacra berobbanó cégek járnak jól, és hazánk, fővárosunk nevezetességeit angol és egyéb országbéli cégek mutatják be, holott a látványosságok nevét sem tudják helyesen leírni, ahogy a szórólapjaikon is látható. Az külön adalék, hogy információik szerint ennek a cégnek, nevezetesen a Big Bus Company-nak – ami a városnéző buszok magyar üzemeltetőinek ellehetetlenítésére készül – Steiner Pál MSZP-s képviselő ügyvédi irodája látja el a jogi képviseletét, aki ezzel is bizonyította, hogy a magyar helyett a külföldi érdekeket szolgálja. A képviselő emlékeztetett arra, hogy a budapesti turistabuszok működésének tarthatatlan helyzetére a fővárosi pártja már április elején felhívta a városvezetés figyelmét, írásbeli kérdésben kérve a városnéző buszok indító- és megállóhelyeinek igénybevételének felülvizsgálatát. A válaszban említett előterjesztést a Jobbik frakciója nem fogja elfogadni abban az esetben, ha az a külföldi térfoglalók esélyét növeli a magyar vállalkozókkal szemben. A Losonczy Pál felszólította Budapest vezetését, hogy ne adjon még nagyobb teret a külföldi cégeknek, hanem támogassa a magyar vállalkozásokat, és ne hagyja, hogy fővárosunk értékeit hozzá nem értők mutassák be.

Kowalsky 2012.05.18. 14:38:23 / # 51780
Tudom hogy nincs neki, csak költői kérdés volt. Viszont van sárga színű villogója.
Oldalszám: 28