Hozzászólások száma: 551
Ugrás a hírhez Oldalszám: 28
Témakörök > Hírek fórumai > Megszüntetik a taxiszolgáltatást Budapesten!?! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
luxbela 2012.05.19. 11:33:22 / # 51818
Olvass már egy kicsit vissza!!!!! Ki beszél itt Rólad???
tomajer 2012.05.19. 10:22:01 / # 51816

szálka 2012.05.19. 09:52:23 / # 51814
(nick) nomen est omen.
szálka 2012.05.19. 09:49:11 / # 51813
Köszönöm! Köszönöm neked, amiért ráébredhettem, hogy én vagyok a nehezék a taxis szakmán. Én eszem meg a kenyered, én veszem el a lehetőséget előled. Nyilvánvaló az is, hogy miattam van kudarcra ítélve az életed. Te magad még véletlenül sem tehetsz semmiről. Amíg kezed van, és a kezeden legalább egy mutatóujj található, addig nyugodtan dőlhetsz hátra, mert van mivel mutogatnod. De, ha a kívánságod teljesül, és eltakarodok a taxizásból, akkor kire fogsz mutogatni? Vagy egycsapásra megoldódik minden, ha csak azok maradnak, akiknek nincs más lehetőségük? Óriási! Azért állj meg egy pillanatra, és gondolkodj el azon: vajon a valamikori tisztes megélhetést, sőt még annál is többet nyújtó szakmából nem azért vált-e az ami, mert azok tették ilyenné, akiknek nincs, és nem is volt más lehetőségük? Ezért vállaltak egyébként vállalhatatlan kompromisszumokat. És nem titkolom tovább, most megyek tanácsot adni a Vitézynek, mert én vagyok a hobbytaxisok lobbitaxisa.
tomajer 2012.05.19. 09:42:16 / # 51817
Kedvess Kutya úr! :-) Magának természetesen igaza van, és Nazoli el is kezdte ezt a módszert szisztematikusan kidolgozni. Sőt elárulom, de ez megint titok.... készül bemenni, a közgyűlés elé felszólalni... ha sikerül ezt kiharcolni. De tényleg vannak dolgok, amik nem valók, a hallotaxi borsófalára, mert..... És akkor demonstráció: Háát vazze, én tudom, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni, de azért törekedni kell rá. Itt két hete azt olvasom, hogy mikor csinálunk már valamit?!? Ha most azt mondja nekik a TGFSZ, hogy nyugi, csinálunk, már írjuk a leveleket, akkor asszem, megkövezik őket! :-) Nna és ismerjük a politikusokat is, kell a nyomás kívülről, alulról, de leginkább a sajtó nyomása. Ezt pedig csak demonstrációval, (...kkal) lehet elérni. Feljebb küldés: Van itt egy olyan irányzat is, aki szerint, ha anno nem kezdjük el a trutyit kavarni, most nem lennénk ilyen bajban. Megfogadtam, ha egy ilyen hozzámszól, üvöltök! /Beválik, már háromnak leüvöltöttem a fejét:-)/ Nna sz'al, a feljebbtől viszont félek. Félek, hogy felkeltjük olyanok érdeklődését, akik eddig azt se tudták, hogy a világon vagyunk.... és ha nekik csillan fel a szemük, akkor aztán végünk van. És akkor a végső konzekvencia vagy mi: Miután, vannak akik már most szétvernék a várost legszívesebben, és vannak akik szerint, az idő nekünk dolgozik, ha türelmesek vagyunk, szerintem jó úton járunk, azzal amit elterveztünk. Aki számára még nem lenne evidens: Első lépés, humoros (inkább morbid) performansz, a sajtó figyelmének felkeltésére. Ebből remélhetőleg rengeteg hír akár a nemzetközi sajtóban is. Természetesen saját kép, és videoanyag, ami terjeszthető.... Közben fogalmazni és küldeni szét az anyagainkat, azoknak a politikusoknak, akik majd megszavazzák ... sőt, akihez lehet személyesen is eljutni. (a tüntetések kellenek ahhoz, hogy egyáltalán érdekelje őket) ....és hétről hétre, komolyabb demonstráció szervezése... mindig úgy, hogy a következő már be is van jelentve, és szerveződik a háttérben. De az ne azt jelentse drága kollégáim, hogy "Ok, akkor én majd a következőre megyek el" Mindig, az aktuális a legfontosabb... mert egy bukott tüntetést nem könnyű megnemtörténtté tenni!!! És végső soron, ez kell ami a politikusok szeme előtt lebegjen: "Aztán, hogy mennyire eszkalálódik a helyzet egy ilyen megmozduláson, az már csak a Szakállason múlik, odafönt. (Ateisták másban is bízhatnak.)" De ehhez ugye kell, a megmozdulás.....
tomajer 2012.05.19. 09:25:23 / # 51822
Nyugi komám, ő írta. És írt már ennél jobbat is. Hidd el, azért mert valaki taxis, nem kötelező sötétnek is lenni. Itt a lapon látsz erre pár példát. Pl. Hiénakutya, alelölülő, Málna, MZ/x, inzert, tom485,na és főleg Csogu stb. (a felsorolás nem teljes, csak aki most hirtelen eszembe jutott)
tomajer 2012.05.19. 09:20:34 / # 51815
Tomcab! Én is azért taxikázok, mert szeretek. Baj? Ne vicceljünk már kérem. Szálka nem azt mondta, hogy nem ebből él, nem ebből tartja el, taníttatja a gyerekeit. Azt mondta, hogy azért csinálja ezt és nem mást, mert szereti csinálni. Tényleg tragédia, hogy vagyunk páran még, akik nem kényszerből keveredtünk ide, és nem utáljuk amit csinálunk?
Amsel 2012.05.19. 09:09:51 / # 51812
Ne keljen már mindent szájbarágósan megmagyarázni ! Aki hallotta, hogy mi vár a taxis szakmára, az döntse el, hogy tetszik neki, avagy sem ! Ha tetszik maradjon otthon, ha nem, jöjjön a hivó szóra, és jelenlétével nyilvánitsa ki nemtetszését, tiltakozását. Olyan bonyolult ez ???

Amsel 2012.05.19. 09:02:25 / # 51811
Szerintem meg régebben kellett volna már kimenni az utcára.Már akkor amikor az első nem hivatalos, de nyivánvalóan azokat az elképzeléseket tartalmazó fecnik átadása történt. Ugyanis csak az van mindig, hogy fecnket adnak át. Raffináltak ezek ám, mert a hivatalos tervezetet csak a határozathozatal előtt 3, azaz három nappal! akarják átadni. Az az idő meg ugyebár igen kevés bármilyen aláirásgyűjtésre, petició átadására. Ezért kell elébe menni anak, hogy bármi álltaluk kitalált baromságot megszavaztassanak. Ebből következik, hogy NINCS TÜRELEM !!!!!! Tessék kijönni az utcára hangot adva tiltakozásunknak, a komáromi,vitézy,tarlós, taxist nyomoritó tervei ellen !!!!!!
Brian May 2012.05.19. 07:15:41 / # 51810
Jó reggelt mindenkinek!Én úgy látom,megint a kutyus mondja a frankót,mint már oly sokszor!!!

Tomcab 2012.05.19. 06:18:35 / # 51809
Már bocsi,de ki esett tőle hasra?
Tomcab 2012.05.19. 06:16:02 / # 51808
Minek jönnének el??? Az autóik minden kritériumnak megfelelnek :-)
Tomcab 2012.05.19. 06:12:49 / # 51807
Én??? Dehogy!!! Csak leírtam amit gondoltam. Apropó! Tessék aludi!!!:-))))))
hiénakutya 2012.05.19. 06:05:05 / # 51806
értelem = értelme.
hiénakutya 2012.05.19. 06:04:10 / # 51805
Gyerekek, a Tom, meg a Szálka csúnyán összeverekedtek. De ez nem jelenti azt, hogy nektek pro, vagy kontra bele kell avatkoznotok, mint ahogy az utcán sem folytok bele, ha azt látjátok, hogy ketten csépelik egymást. Lehetne kérnem, hogy ne legyen itt tömegverekedés? Semmi értelem. Olyan jól elvannak Ők ketten. :-)

tele5ös 2012.05.19. 05:58:25 / # 51804
És vajon hány City-s lesz ott ???

szota 2012.05.19. 05:58:15 / # 51803
Te akkora májer vagy,hogy kitalálod a saját jövődet!!! AKKOR HÚZZÁL AZ ANYÁS ZSÍRGŐZÖS VALÓBAN CSÚNYA RÜHES PICSÁJÁBA INNEN!!!
hiénakutya 2012.05.19. 05:56:53 / # 51400
Drága, kettőnegyvenes főszerkesztő úr! Nem érzem magam megszólítva, mert jelenleg baromira nem látom indokoltnak a radikális fellépést, de ha már szóba kerültek az ötletek, akkor megragadnám az alkalmat és megkérdezném, hogy azok mégis mihez kellenek. Kérdem ezt alapvetően azért, mert dacára annak, hogy megfogadtam, hogy a jelenlegi „érdekképviseleteknek” nem segítek és ott tartok be, ahol csak tudok, én már leírtam, hogy mit kellene tenni a jelenlegi helyzetben, sőt, már más is célozgatott valami hasonlóra. Egyik hozzászólást sem fogom visszakeresni. A lényeg az, hogyha a Hallotaxi a fal, akkor az a két beírás a borsó rajta. Ezzel az erővel minek ötleteljen bárki is? Vagy csak az nem jó, amit a kutya ugat? Váltsak nicket? Elugatom újra, és ehhez még csak 500 taxist sem kell kirángatni az utcára. (Nincs is itt az ideje.) Nyílt levelet kell írni a Fővárosi Közgyűlés minden egyes kibaszott tagjának. A Málna készített egy vázlatot – nem foglalnék állást – de a te cikkedet - némiképp átfogalmazva – könnyen meg lehetne csinálni. El kell mindnek küldeni, ajánlva, tértivevénnyel. Ezzel párhuzamosan meg kell küldeni a lehető legtöbb médiumnak és fizetett hirdetésként meg kell jelentetni legalább két országos napilapban. Egyet jobbról, egyet balról. Kérni kell őket, hogy ezt, így, ebben a formában semmiképp se szavazzák meg. Érdemes lenne a levelet „feljebb” is küldeni, akár parlamenti, vagy kormányzati szintre, mert egyáltalán nem biztos, hogy ami itt készül, az nem csak valami kiskirály bulija és feljebb is tudnak róla. Lehet, hogy fingjuk sincs az egészről; hát akkor tudják csak meg! Aztán: minden szutyok taxis lakik valahol. Ahol lakik, ott van egy választott fővárosi képviselő, annak meg van egy fogadóórája. El köll menni, személyesen is be kell avatni a helyzetbe, hogy ebből így baj lesz. Kurva nagy baj. Aztán várni kell. Ugyanis jelen pillanatban nincs is mi ellen demenstruálni. (Vagy csak én nem tudok róla.) Van rendelet-tervezet? Van olyan hivatalos, konkrét, valaki által jegyzett anyag, amit be fognak terjeszteni a Közgyűlés elé? Látott valaki ilyet, fogta a kezében, vagy olvasta a gépe monitorán? Amennyire én tudom, nincs ilyen. Mire is hisztizünk? És, ha ez a hiszti nem jön be, akkor mi a következő lépés? Még egy hiszti? Aztán egy újabb, és egy újabb? Megmondom, mi a probléma. A hiszti mindig a végső eszköz, mert utána nincs következő, törvényes fokozat. (A sztrájk a szakmánkban felejtős.) Ezt most ellövitek (megint), nem tudtok tovább lépni. Túl sokszor nem lehet kivinni az embereket az utcára, mert minden egyes alkalommal csökken a részvételi hajlandóság, látva az eredménytelenséget. A hiszti további kockázatokat hordoz magában. Ha kevesen mennek el, akkor kapásból bukta az egész. Ha eredményes, és bejön az a verzió, amiről tegnap írtam, jelesül, hogy kiveszik az ezerhatszázas határt, akkor onnantól az egyáltalán mozgósítható tömeg fele bele fog szarni a továbbiakba, és többé ki nem rángatod őket az utcára. Amikor van hivatalos rendelet-tervezet, akkor lehet petíciózni, meg aláírásokat gyüjteni, esetleg figyelmeztető demonstrációt tartani. Ha mindez eredménytelen, és változtatások nélkül megszavazzák ezt a szart, na, akkor kell kimenni az utcára! De akkor már nem temetéssel kell bohóckodni, hanem minimum félpályás útlezárásokat kell tartani! Ha változatlan formában átmegy az anyag a Közgyűlésen, akkor a most még szkeptikus taxisok is észbe kapnak és nem lesz szükség arra, hogy hálóval toborozzátok a résztvevőket egy megmozdulásra. Aztán, hogy mennyire eszkalálódik a helyzet egy ilyen megmozduláson, az már csak a Szakállason múlik, odafönt. (Ateisták másban is bízhatnak.) Az idő nekünk dolgozik, ha türelmesek vagyunk. Ha türelmetlenek, akkor ellenünk. (Magát a taxizást is a türelmetlenségetek baszta haza.) Most pedig alszom, ne háborgassatok!

A Főtaxis 2012.05.19. 05:51:32 / # 51794
Ki itt az igazi profi? Ez a f@szfej? Gondolod ha a fele igaz lenne amit leír akkor itt b@szná a rezet? Sötét baromarcú!!!Valamelyik haverjával megfogalmaztatta ezt a beírást. Nem kell tőle hasra esni buta mint a segg!!!

Tomcab 2012.05.19. 05:35:57 / # 51781
Ja! a hobbi szó nem véletlenül szerepel annyit az írásomban.

Oldalszám: 28