Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
csogu | 2011.03.09. 13:24:59 / # 321931 |
De hülye vagyok...:-((
Adtam egy kis fényt a monitorra, azt most látom, hogy az elnök úr, meg a szóvivői-ügyvivői bajtárs van a képen:-))
Előzmény: #321920 csogu 2011.03.09. 13:23:08 |
|
hiénakutya | 2011.03.09. 13:23:45 / # 321930 |
Azt a mondást ismered, hogy azt mondja:
"Nem az számít, honnan jön.
Az számít, merre megy!"
Ezt egy taxisnak ismernie kellene.
Előzmény: #321916 csogu 2011.03.09. 11:28:40 |
|
csogu | 2011.03.09. 13:23:08 / # 321920 |
Hiénakutya valamire berágott, amit a Málna is aláírt...remélem nem ez az...
Ok, mindenki azt mondja nem Ő volt....nem nehéz visszaemlékezni, hogy kik voltak azok, akik a nevünkben tárgyalgattak az elmúlt 1 évben...
A kép természetesen csak illusztráció...de valaki segítene, hogy kik is látszanak a képen, mert nem mindenkit ismerek név szerint...
|
|
tomajer | 2011.03.09. 13:15:16 / # 321929 |
Annyit tudunk, hogy mindenki azt mondja, ő nem....:-)
És háát tényleg nincsenek kitöltve ezek az adatok.
De mint látjuk, a végeredmény meg van fogalmazva, csak aláírók kellenek......
Előzmény: #321928 csogu 2011.03.09. 13:11:47 |
|
csogu | 2011.03.09. 13:11:47 / # 321928 |
Tomi, arról tudunk, hogy ezt kik írták alá a taxisok érdekében delegálva???
Mindazokat a javaslatokat beleépítettük a jogszabálytervezetbe, amelyek tekintetében egyetértést tapasztaltunk.
Előzmény: #321926 tomajer 2011.03.09. 13:03:00 |
|
tomajer | 2011.03.09. 13:06:27 / # 321927 |
És hogy miért sürgős???
[b][i]EGYEZTETÉSI LAP
1. Az egyeztetés alapadatai
honlapon való közzététel időpontja: [2011. március]
közigazgatási egyeztetésre megküldés: [2011. március]
közigazgatási egyeztetés lezárása: [2011. március]
államtitkári értekezlet időpontja: [2011.április]
kormányülés időpontja [2011. április]
[/b][/i]
Háát már egyeztetnek vagy mifene???
Amíg mi itt arról vitázunk, hogy hizlal e a málna!
|
|
tomajer | 2011.03.09. 13:03:00 / # 321926 |
Itt van amit nem találtál:
[b][i]...........
1.2.A kormány-előterjesztés szükségességének okai
A hatályos szabályozás hiányos, továbbá részeiben megújításra érett és nehezen áttekinthető. A szolgáltatás sajátossága, hogy azt teljesen piaci körülmények között lehet és kell gyakorolni. Ezeknek a feltételeknek kíván az előterjesztés megfelelni.
..........
..........
.........
........
7. Társadalmi egyeztetés
Az előterjesztés előkészítése során az érintett érdekképviseletek, továbbá az érintett igazgatási szervek javaslatait megkértük. Valamennyi jelentős szakmai érdekképviselet által delegált tagokból álló szakértői munkabizottságot hoztunk létre a jogalkotás érdekében. Mindazokat a javaslatokat beleépítettük a jogszabálytervezetbe, amelyek tekintetében egyetértést tapasztaltunk. Az érdekképviseletek által bejelentett szabályozási igények és módok közül nem építettük a tervezetbe azokat, amelyek alkalmasak a vállalkozások esély-egyenlőségének a csorbítására. Ezek között külön is említést érdemel a kiadható tevékenységi engedélyek kontingentálása iránti igény. Sok érv hozható fel a kontingentálás indokoltsága – vagy akár szükségessége – mellett, az Alkotmánybíróság azonban egyszer már az ilyen általános kontingentálási törekvést Alkotmány-ellenesnek minősítette
A fenti kérdés Kormány rendeleti szinten álláspontunk szerint nem rendezhető.
Azonban ezen jogszabály megalkotását követően előterjesztésre kerülő „a személyszállítási szolgáltatásokról” szóló törvényjavaslatban erre - egy álláspontunk szerint - a korábbi Alkotmánybírósági döntést is figyelembe vevő, csak időben korlátozott piacra lépést átmenetileg felfüggesztő megoldási javaslatot terjesztünk elő.
Ugyancsak érdekképviselet által megfogalmazott javaslat volt, hogy a szabályozás tárgyi hatálya alá ne csak a személygépkocsival végzett személyszállítás tartozzon, hanem a háromkerekű járművekkel végzett sétakocsizás továbbá váljon a jövőre nézve kötelezővé a jelenleg az árak megállapításáról szóló 1990. évi LXXXVII törvény 7.§-ának (3) bekezdésében lehetővé tett hatósági ár megállapítása az önkormányzatok által.
Az érdekképviseletek az előterjesztők érveit elfogadták, a javaslatoktól elálltak.
........
........[/i][/b]
Ha ez így elfogadásra bevezetésre kerül, soha többet nem lesz az országban önkormányzat, aki merne létszámról és fix tarifáról dönteni....:-(
|
|
Rocktaxi | 2011.03.09. 12:51:59 / # 321924 |
:-DDDD
Apám! :-)
muhahahahahaha! gihihi!
Előzmény: #321916 csogu 2011.03.09. 11:28:40 |
|
Bao | 2011.03.09. 12:49:01 / # 321923 |
|
"5, Milyen alapon lehet egy tagságot megdagadni,"
Elég pár kellemes munkavacsora.
:)
Előzmény: #321921 csogu 2011.03.09. 12:17:28 |
csogu | 2011.03.09. 12:17:28 / # 321921 |
Fárbás Tibor úr!
(azért ez a megszólítás sima Tibizés helyett, hogy érezd ezt most komolyan kérdezem...olyan hivatalból..:-)...)
Lenne pár felmerülő kérdés és szeretnénk erre választ kapni.
1, Amennyiben jól lehetett értelmezni az elmúlt napok kommunikációja alapján, itt most nem az a lényeg, hogy a TGFSZ milyen programmal áll elő, hanem hogy egy erős, jelentős tagságot maga mögött tudható szervezet megalakuljon. Mennyiben helytálló ez a feltételezés?
2, Egy jelentősebb tagság belépése esetén, kik lesznek azok, akik a program kidolgozásában jelentős szerepet vállalnak, vagy vállalhatnak?
3, Mivel azt lehetett itt olvasni, hogy ez egy olyan szervezet, ahol mindenki tag lehet és ezáltal egyben választható is, egy ilyen újraválasztás mikor lehetséges, amiben új elnököt is lehet akár választani? Mi ennek a módja?
4, Kik lehetnek tagok? Milyen feltételeknek kell ehhez megfelelni?
5, Milyen alapon lehet egy tagságot megdagadni, illetve valakit kizárni.
Tibi, kérlek egyszerűsített válaszokat adjál, ami értelmezhető és az olvasóinknak könnyen továbbadható információkat tartalmaz.
Jaaaa és most beszéltem tomajerrel...lehet nekem kell mennem beszámolni az eseményről...örülsz?:-))
|
|
csogu | 2011.03.09. 11:44:12 / # 321919 |
Erre tényleg nem emlékszem...
Előzmény: #321918 tomajer 2011.03.09. 11:38:11 |
|
tomajer | 2011.03.09. 11:38:11 / # 321918 |
Romlik a memóriád.. akkor épp a Dodit hülyézted le, és azt a javaslatot is szétcincáltad.... csupán jószándékból persze:-)
Előzmény: #321917 csogu 2011.03.09. 11:32:28 |
|
csogu | 2011.03.09. 11:32:28 / # 321917 |
Dodi, ha nem titok, akkor erről lehetne valamit tudni bővebben?
Mi is lett abból a javaslatomból( amin a GVH sem tudott fogást találni )tarifa ügyben?
Mert ez az első olyan infó ebben a topikban, ami felkeltette az érdeklődésemet. Azt ismerlek, néha tényleg vannak jó meglátásaid.
Előzmény: #321911 Dodi 2011.03.09. 09:21:21 |
|
csogu | 2011.03.09. 11:28:40 / # 321916 |
Zsolti, tényleg, jó lenne, ha rólatok is lehetne tudni valamit...mert én mondtam amit tudtam, de az nem biztos, hogy teljesen a frankó.
Málnáról annyit tudok, hogy volt lépartos tutista, meg volt 6x6-os társadalmi etikás, aki most a reptéri okosság miatt, meg Dudás Zolival kötött barátság miatt most Főtaxis...de hogy mikor kezdett taxizni, mely cégeknél volt, ott milyen funkciókat töltött be, arról nem sokat tudok:-(
Rólad, mint elnökről annyit tudok, hogy a Rádiónál voltál időmérő...és hogy mennyire szerettek téged a zuglói kollégák, majd hogy kicsit szüneteltetted a taxizást, mert a román buszoknál csencseltél a valutaváltással...majd amikor annak befellegzett, akkor visszajöttél a szakmába...de hogy mikor, meddig, meg ilyenek, arról semmit sem tudok, főleg azokra a kérdésekre nem tudok válaszolni, hogy : MIÉRT PONT ŐK AZOK, AKIK TUDNÁK AZT, HOGY MI A JÓ A SZAKMÁNAK?
Erről, ha lehetne írnátok valamit?
Mert akármennyire is szeretnék kimaradni ebből, mint szervező, vagy tájékoztató...mit tegyek, ha sokan azt hiszik, én tudok válaszolni:-(
Mert, ha tetszik, ha nem, ezzel a TGFSZ-s dologgal némileg közszereplőkké váltatok, akiknek az iskolai végzettsége, a szakmában eltöltött eddigi szerepe, meg minden ilyen dolog, a nyilvánosságot érdekli.
Előre is köszönöm, ha ezzel segítitek a munkánkat, ami a tájékoztatásra vonatkozik.
Előzmény: #321912 Apuka 2011.03.09. 10:52:14 |
|
csogu | 2011.03.09. 11:13:56 / # 321913 |
Nem szeretném így értelmezni, de mint látod, válaszként is ezt kaptam. Amennyiben nem állok be valami mögé, amiről fogalmam sincs, hogy miről szól, akkor a sült galambot várom. Ergo, nem teszem azt, ami a kötelességem.
Hajnalban odajött egy kolléga és megállt mellettem.
- Na mesélj, mi lesz áprilisban és mi is ez az egész?
- Fogalmam sincs. Van pár lelkes tag, akik beindítják újra a TGFSZ-t.
- ...és mit akarnak?
- Nem tudom.
- Hogy-hogy nem tudod???
- Háááát azt akarják, hogy jobb legyen nekünk.
- Jó, gondoltam, hogy nem azt akarják, hogy az államnak legyen jobb.
A kis naív, ezek szerint nem olvasta Málna politikusokat éljenző írását...
- Hááát nem teljesen azt, bár az alap elképzelés, hogy példamutató magatartást tanúsítsunk a közterhek befizetésével kapcsolatban.
- Miii vaaaaan? Mi a ****** anyámból fizessek, amikor az ablakmosófolyódékra 2 napig gyűjtök???
- Tudod, ha azt látja a politika, hogy mi mindent rendesen csinálunk, akkor lehetséges, hogy majd megenyhül velünk kapcsolatban és foglalkozik a mi problémánkkal is...legalábbis az elnök ügyvivői-szóvivői-főlevelezői elnök úr ezt ígérte. - válaszoltam neki a legkomolyabban.
Rá kellett jönnöm, a taxis az egyik legválasztékosabban káromkodók közé besorolandó embertípus, aki annak sem örül, ha neki jót akarnak:-(((
- Mindegy, Te ezzel ne foglalkozzál! Menj el áprilisban, hallgasd meg, hogy a lelkesítő beszédet és ha úgy érzed lépj be. A tagsági díj, nagyon humánus, a fele annak, amit anno a Józsi akart szedni...500 forint.
- Az tényleg nem sok - enyhült meg az emberem - és kik vannak benne?
- 2 tagról tudok, az elnök személyéről és az ügyvivői-szóvivői-főszavazói elnök testületi egyen tárgyalói tagról.
- Mirőőőől???
- Mit nem értesz? Elnök, aki az egészet elnököli, meg van aki össze-vissza fog majd levelezni, meg tárgyalgatni.
- Ja, értem...és kik vannak benne még?
- Több, jelentősebb taxiscégek delegáltjai.
- No és kik ők?
- Fogalmam sincs, azok adatai egyelőre titkosítva van, legalábbis sehol nem lett még publikálva.
- Csogu, Te szívatsz!!! Milyen elveket vallanak?
- Komolyan mondom, arról még semmit sem lehet tudni, majd áprilisra összehoznak valami közgazdasági alapokon nyugvó, számunkra a legkedvezőbb arányokkal rendelkező tarifát.
- No, ez jól hangzik, 400 forint lesz egy km telefonos megrendelés esetén?
- Én valami 220 forintra emlékszem...
- Az is egy barom közgazdász, aki 400 forintos üzemanyagár mellett ezt a 220 forintot kiszámolta.
- Nézd, menj el áprilisban, mert ha nem mész el, akkor lehet kihagysz egy lehetőséget arra, hogy a politika elégedett legyen velünk kapcsolatban.
Hiába na, annyira tetszett az előző monológja ezzel kapcsolatban, hogy hallani akartam még egyszer :-)))
Ezek után meghallgattam, hogy mire kellene használni a lámpaoszlopokat, a sok raktárban dohosodó kötelek használatával egyetemben, plusz hogy mennyire adakozó lenne a tag, ha arról lenne szó, hogy az üzemanyag adományát jótékony célra használnák fel és ettől némi világosság gyúlni kicsi ideig a Kossuth téren...szóval nem egy egyszerű eset...a potenciális tag:-(((
Kérdez, csak kérdez, az helyett, hogy elmenne csakúgy áprilisban, meghallgatná a lelkesítő beszédet, azt szépen belépne és a többit rábízná azokra, akik pontosan tudják, hogy nekünk mi is kell.
- 10 évnél fiatalabb hibrid autók
- 5 évente vizsga, hogy mindig naprakészek legyünk.
- Erős ellenőrzés, hogy kiszűrjük magunk közül azokat az aljas, már-már bűnöző elemeket, akik például olyan áron fuvaroznak, amennyiért 2005-ben kellett volna, ezzel megkárosítva az amúgy is elszegényedett, megfáradt lakosságot.
- Példamutató magatartás a közterhek befizetésével kapcsolatban, hogy az általunk megválasztott talpig becsületes, már-már Teréz anyát megszégyenítő jóindulattal megáldott politikusaink (már aki még nincs lecsukva)elégedettséggel gondoljanak ránk és esetlegesen némi szabadidejüket feláldozva velünk is foglalkozzanak.
Nem, ez a taxisok rémálma csak kérdez és kérdez és kérdez.
- Azzal kapcsolatban lesz-e valami változás, hogy ne kapjak 30 ezres csekket, amíg az utasra kényszerülök várni?
- Na, erre tudok válaszolni - veszítettem el a türelmem, mert csak nem ért a szóból.... - lesz, ezt biztosra tudom, mert az első befizetett tagsági díjból festékszórót vesznek a srácok és lefújják az összes ilyen közterületen elhelyezett kamerát.
- Eeeeez azzz, végre lépni kell valamit...na akkor elmegyek...mikor is lesz április???
- Április 5.-én
- Te jössz?
- Feltétlen, ott a helyem...
Még aszondja nekem: sült galamb...:-)))
Előzmény: #321908 Lali 2011.03.09. 05:05:23 |
|
Apuka | 2011.03.09. 10:52:14 / # 321912 |
Dodi!
Nem neked és nem a többieknek kell rohamozni!
Ez a mi feladatunk!
De hogy ez a roham eredményes legyen, fel kell sorakozni mögénk!
idézlek:
"El sem jutott az ötlet a "tömegekhez". Vagy ha igen,akkor az elmélet szintjén ki is múlt!"
hogyan is jutott volna el a tömeghez?
oda mentél (mentünk) minden emberhez, hogy közöljük a nagy megoldást?
Ahhoz, hogy a hír eljusson mindenkihez ettől kicsit több kell!Erre (is) jó egy szervezet!
Előzmény: #321911 Dodi 2011.03.09. 09:21:21 |
|
Dodi | 2011.03.09. 09:21:21 / # 321911 |
|
Arra a Vahot utcai tárgyalásra gondolsz,ahol a cégtulajok meg a Gazdasági Versenyhivatallal ültünk egy asztalnál?
Jó,hogy említed!
Mi is lett abból a javaslatomból( amin a GVH sem tudott fogást találni )tarifa ügyben?
Semmi!
El sem jutott az ötlet a "tömegekhez". Vagy ha igen,akkor az elmélet szintjén ki is múlt!
A T4-es srácok,gyakorlatilag megcsinálták anno a székházuk blokádjával,de az is csak ad hoc jellegű megmozdulás volt.
Kíváncsi vagy,hogy a vonal melyik felén állok most?
Se térfelet,se mezt nem cseréltem.Csak épp hiába rohamoz egy csapat 2-3 csatárral, ha a védelem úgy gondolja hátul,hogy túl erős az ellen és eleve feladva a meccset,kapja a gólokat.
Előzmény: #321907 Apuka 2011.03.09. 02:08:24 |
Apuka | 2011.03.09. 07:22:32 / # 321910 |
Bocs, de ez a te filozófiád nem az enyém!
Ha valaki nem ért egyet a nézeteiddel akkor azt azonnal ízekre akarod szedni!
Egyébként ebben az esetben 3 féle álláspont van:
- belép a szakszervezetbe (mert tenni akar a jövőjéért)
- kivárásra játszik ( várja a sült galambot)
- Ellenérdekelt
ja, van még egy negyedik is:
- Csogu
:DD
Előzmény: #321904 csogu 2011.03.09. 02:58:58 |
|
Lali | 2011.03.09. 05:05:23 / # 321908 |
|
Ezt csak te szeretnéd így értelmezni, de nem így van.
Előzmény: #321904 csogu 2011.03.09. 02:58:58 |
trubadur | 2011.03.09. 04:49:24 / # 321655 |
|
DDDD :-)
Jó :-)
|