Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
Rocktaxi | 2011.03.14. 03:43:32 / # 322026 |
Ha kapok aláírási íveket megyek, hidd el! :-)
De még nincs ilyen!
Halló TGFSZ! :-)
Előzmény: #322016 csogu 2011.03.14. 03:38:42 |
|
csogu | 2011.03.14. 03:38:42 / # 322016 |
Te meg mehetnél aláírást gyűjtögetni!
Hajnalban lassabban mozognak a taxisok és ébredés után nincsenek nagyon maguknál, ilyenkor sokkal könnyebb olyat velük aláíratni, ami az érdeküket szolgálja...
Megébredve, kávé után, már képesek ellenkezni és elmenekülni:-)
|
|
Rocktaxi | 2011.03.14. 03:35:19 / # 322025 |
Szerencsés! :-)
Előzmény: #322024 csogu 2011.03.14. 03:32:21 |
|
csogu | 2011.03.14. 03:32:21 / # 322024 |
Aludni?:-)
ÉN(!) még dolgozom:-))
Előzmény: #322023 Rocktaxi 2011.03.14. 03:25:14 |
|
Rocktaxi | 2011.03.14. 03:25:14 / # 322023 |
Te mostan kötöszköcc?! :-))
Mennyémán alunni! :-)
Előzmény: #322022 csogu 2011.03.14. 03:18:27 |
|
csogu | 2011.03.14. 03:18:27 / # 322022 |
[i]egy aláírás csupán.
Két perc.[/i]
Háááát, jó hosszú neved lehet:-)))
Különben igazad van.
Előzmény: #322019 hiénakutya 2011.03.13. 19:18:03 |
|
Apuka | 2011.03.14. 03:04:06 / # 322021 |
Csak a teljesség kedvéért!
Még nem kezdődött el.
és a tervezet ilyen formában történő beterjesztése ellen aláírásgyűjtésbe kezd.
De gyorsak leszünk, ígérem!
Amint meg vannak azok a helyek, ahol az íveket elhelyezhetjük, megjelenítjük a honlapunkon valamint itt, a fő oldalon is!
Gondolom, téged nem kell felkérjelek segíteni, mert te ettől elhatárolódsz, ugye?
Előzmény: #322015 Dodi 2011.03.13. 18:58:25 |
|
Rita | 2011.03.13. 19:35:20 / # 322020 |
Szabad helyeselnem? :-)p
Előzmény: #322019 hiénakutya 2011.03.13. 19:18:03 |
|
hiénakutya | 2011.03.13. 19:18:03 / # 322019 |
Információim szerint a központokban elérhető lesz az aláírásgyűjtő-ív.
Én arra szeretnék kérni mindenkit, hogy ne sokat tököljön.
Március 24-én egyeztető tárgyalások lesznek a minisztériumban.
Nagyon-nagyon jó lenne, ha oda már úgy tudnának elmenni, hogy a kezükben van 3-4000 tiltakozó aláírás.
Pénzbe nem kerül, a címre nyomkodást nem gátolja; egy aláírás csupán.
Két perc.
Hozzuk tárgyalási pozícióba ezeket a srácokat! Minél többen írjuk alá 24.-ig!
Illúziói senkinek se legyenek; egy ilyen tanfolyam alaphangon egy kilo, és minden autó megöregszik egyszer!
Írjuk alá, ne lehessen már bármit lenyomni a torkunkon!
Előzmény: #322018 tomajer 2011.03.13. 19:04:32 |
|
tomajer | 2011.03.13. 19:04:32 / # 322018 |
Háát igenn... ezen én is gondolkoztam, hogy hogy is lesz.... gondolom a közlemény célja, hogy amikor találkozol az aláírás gyűjtögető kollégával már tudd miről is van szó.....
Urak: Kéne ide egy letölthető aláírásgyűjtő ív, amit ha megtelt eljuttatnak hozzátok.....
Előzmény: #322015 Dodi 2011.03.13. 18:58:25 |
|
Dodi | 2011.03.13. 18:58:25 / # 322015 |
|
Aláírtam egy alkoholos filccel a monitor jobb sarkát.
Így jó lesz? :))
|
tomajer | 2011.03.13. 18:41:02 / # 322017 |
[b]A Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezetének (TGFSZ) közleménye:
A TGFSZ megdöbbenéssel fogadta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy olyan jogszabály-tervezet elfogadtatására készül, amely a taxi-szolgáltatás területén tapasztalható problémák orvoslására egyáltalán nem alkalmas[/b]
Felháborítónak tartjuk, hogy évek, esetenként évtizedek óta gyakorló taxisokat köteleznének tanfolyamok újbóli elvégzésére és vizsgák ismételt letételére.
Értetlenül állunk azelőtt, hogy sok ezer, csőd szélén bukdácsoló kisvállalkozót kényszerítenének milliós beruházásokra, mindezt egy gazdasági válság kellős közepén.
Elképesztő cinizmusnak tartjuk a „Hatásvizsgálati lap” azon megállapításait, mely szerint „a javasolt új szabályozásnak nincs közvetlen hatása a vállalkozások pénzügyi helyzetére”, valamint „a háztartások pénzügyi terheit a javaslat nem érinti”.
A Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete a jogszabály-tervezetet szakmailag megalapozatlannak, hatásait tekintve átgondolatlannak, érdekvédelmi szempontból kifejezetten aggályosnak, összességében pedig érdemi tárgyalásra is alkalmatlannak tartja, ezért a tervezetben foglaltakat a leghatározottabban elutasítja, egyben tiltakozását fejezi ki és a tervezet ilyen formában történő beterjesztése ellen aláírásgyűjtésbe kezd.
Arra kérünk minden olyan kollégát, aki méltatlannak érzi, hogy többéves taxizás után iskolapadba kényszerítsék, megalázónak tartja, hogy vizsgáztassák abból, ami évek óta a napi rutint jelenti számára, hogy aláírásával tiltakozzon a jogszabály-tervezetben foglaltak ellen. Kérünk mindenkit, akinek 10 évnél idősebb autója van, vagy fiatalabb, de nem látja biztosítva, hogy ezt majd le tudja cserélni, az szintén alapvetően saját érdekében aláírásával fejezze ki tiltakozását!
|
|
zodiákus | 2011.03.13. 09:47:30 / # 322014 |
|
jujj!:)
Előzmény: #322010 málna 2011.03.12. 14:48:26 |
zodiákus | 2011.03.13. 09:46:32 / # 322013 |
|
Szasz!:)
most már értelek..félig..hiszen Ti azon vitatkoztok milyen színű a zokni,közben pedig lyukas.szerintem egyesítsék erőiket elvtársak,mert egyikőtök sem akar rosszat!
:)
Előzmény: #322008 hiénakutya 2011.03.12. 14:05:05 |
Rocktaxi | 2011.03.12. 15:17:24 / # 322012 |
Én aláírom, ha lesz mit és hol!!
Sőt!
Ha adtok aláírási ívet még segítek is... :-)
Tgfsz?
Előzmény: #322011 hiénakutya 2011.03.12. 14:51:41 |
|
hiénakutya | 2011.03.12. 14:51:41 / # 322011 |
"Mint Fárbás Tibor mondja, a főváros alkalmazásában ketten ellenőrzik az árdrágítókat, de Budapesten 5700 engedélyt adtak ki, így nemigen dicsekedhetnek nagy hatékonysággal."
Ezt nyilván a kisujjából szopta.
Föl nem foghatom, hogy ennek mi köze van a minisztériumi rendelettervezethez.
Egyáltalán, hogy kerül szóba tarifa, ellenőrzés egy olyan rendelettervezet kapcsán, amely százezres tanfolyamra és vizsgára kötelezne gyakorló taxisokat, és milliós beruházást követelne a csőd szélén táncoló kisvállalkozóktól?
Nem vagyok intelligens, mert ezt sem értem.
Tibi, tegyetek azért, hogy ne húzhassam le a többiek esetleges optimizmusát! Én így ösztönözlek benneteket, ez a legtöbb, amit hajlandó vagyok megtenni a sok rühes taxisért.
Elmondtam a Zsoltinak, hogy mit kell(ene) most csinálni.
Van rá bő egy hetetek.
Előzmény: #322009 málna 2011.03.12. 14:32:09 |
|
málna | 2011.03.12. 14:48:26 / # 322010 |
|
A következő tévhiteket (számomra mulatságos történeteket) szeretném eloszlatni..
Az első, hogy én a Tarlós titkos embere vagyok, akit még az előző ciklus során emeltek ki a többiek közül és "jobbkézként" alkalmaznak köztetek...Ezt egy olyan ember mondta rólam, aki a feleségével lopatott fuvart magának, a többi kollégája elől..
A másik, hogy én is ott voltam a rendelet elkészítésekor...Semmi olyat nem találtam benne, amely az én szavaimat tükröznék, bár kifordítva elképzelhető.:)) Jelenlétemmel nem emeltem ennek a találkozónak amúgy is titkos eszmei értékét.
Aztán a legszebb, hogy Gyurcsány rokona vagyok, és ellenzékiként hivatott cirkuszt csinálnom a polgári kormány ellen.:)) Hát komolyan...ezeket jellemeznem kéne? Nem hinném. Inkább mindenkinek a saját intelligenciájára bízom ezek feldolgozását, és továbbiak esetleges kreálását.
Jó hétvégét kívánok Mindenkinek!
Üdv!
|
málna | 2011.03.12. 14:32:09 / # 322009 |
|
Szia Gyuri!
Az újságíró Úr saját szavait kérlek ne keverd össze az enyémekkel..én egy szóval sem említettem meg még hasonlókat sem! Ami rám vonatkozik, azt a nevemmel jelezte.
Az ellenőrzés mellett kell egy erős szankció is, ebben teljesen igazad van! De mit tegyek akkor, amikor másfél órán keresztül taglaltam a problémáinkat és ez lett belőle? Vagy az MTV-nek tegnap majd húsz percig magyaráztam a minket érintő dolgokat egy interjúban és 21(!) másodperc lett belőle!?
Véleményem szerint a kettőnk nézetkülönbsége az ok, amiért negatívan lehúzol minket, vagy engem..Bár én ezen ha jól emlékszem megpróbáltam enyhíteni a kezdeményezésemmel.:)
Akkor is elmondtam, és most is vállalom mindazt, amit kimondtam eddig és beláttam azt is, amiben hibáztam. Lehet engem savazni bátran, bár sok hasznát nem látom, mert velem együtt a többiek esetleges optimizmusát lehúzod.
Szeretném, ha a tagjaink között lennél (szakértői csoportvezető?), hozzájárulva ezáltal a javaslataiddal a sikeres működésünkhöz!
És annál százszor intelligensebb embernek tartalak mint azokat, akik összeesküvés elméleteket gyártanak rólam, a hátam mögött...
Üdv!
Tibi
Előzmény: #322008 hiénakutya 2011.03.12. 14:05:05 |
hiénakutya | 2011.03.12. 14:05:05 / # 322008 |
Hi!
Na, akkor mindjárt az elején oszlassunk el egy tévhitet!
A taxisok...
Na jó, ez így nem igaz.
A taxisok alapvetően korrektek rendesek, tisztességesek... :-D
Kezdem inkább úgy, hogy a hiénák NEM azért lopnak, csalnak hazudnak, mert nincs ellenőrzés.
Ellenőrzés ugyanis van.
Árvai úr például az egész januárját a Keletiben töltötte, gyakorlatilag ott lakott, mint valami hajléktalan, vagy mint valami taxis.
Mindegy, ugyanaz.
Szerintem már fejből tudja az összes keletis rendszámát, de van, akit már nevén is szólít, mert annyiszor ellenőrizte.
Mit szeretnénk még?
Hogy úton-útfélen állítsák meg a taxikat?
Azok lennének a legjobban megsértődve, akik most több ellenőrzést követelnek. Én ugyanis nem veszek föl időszűkítéssel címet, meg egyébként máshogyan sem. Én nem fogok elkésni sehonnan.
Próbavásárlásos ellenőrzést szeretnénk?
Tudjuk, hogyan zajlik egy ilyen? Elmondom, jó?
Beülnek, bemondják a címet, a fuvar végén pedig fizetnek.
Szerinted miből fizetnek?
Elárulom: közpénzből. Mit szeretnél, mit szeretnénk, hogy az adóforintjainkból mennyit költsenek taxisvadászatra?
Vagy esetleg vessék be ellenünk a titkosszolgálatokat?
Olvastad a történetet a német rendőrről?
Szerinted Őt milyen gyakran ellenőrzik?
Gyerekek, egy érdekképviseletnek nem az a dolga, hogy több vegzálást szorgalmazzon azokkal szemben, akiket képviselni hivatott!
Az érdekképviselet dolga az, hogy olyan körülményekért küzdjön, amely körülmények közt senki sem kényszerül tisztességtelen munkavégzésre!
De legyünk teljesen őszinték! Vannak olyanok közöttünk, akik megfelelő körülmények között is átqrnák az utast. Ezt kár tagadni. Őket én rendszerhibának hívom. Nézzünk egy konkrét rendszerhibát!
Emberünket egy háromtagú bizottság elviszi próbaútra a Kelóból a Stadionig. Nem vágja le, 3 rongyot kér. Megsuhintják, plusz kiveszik az átalányadózói körből. Sebaj, az élet megy tovább. Egy másik alkalommal...
Mindenki ül?
Mindenki stabilan alá van támasztva?
Egy másik alkalommal 32,000-, azaz harminckétezer forintnak megfelelő euroért halad föl a budai Hiltonba, szolídan. Valahol be kell hozni a bírságot.
Természetesen hiszti van belőle; utasok rendőrökkel jönnek vissza.
Emberünk köszöni szépen, jól van, mai napig taxis.
Miről beszélünk itt és miért?
Ellenőrzés hiánya???
Hol?
Milyen ellenőrzés kell ide?
Hányszor?
Hányszor kell még megbuknia?
Hány embert kell még átb@sznia?
Gyerekek, kapjatok már a fejetekhez, és használjátok! Ez nem az ellenőrzés hiánya, hanem a megfelelő szankcionálás hiánya!
Miért, MIÉRT beszélünk folyamatosan az ellenőrzés hiányáról akkor, mikor két autó kimegy a reptérre, kocsinként 100 euroért, Magyarországon élő KÜLFÖLDI DIPLOMATÁKKAL, országos cirkusz van az ügyből, és mindkét taxis a mai napig taxizik?!
Mi a f@szomat akartok még ezen ellenőrizni???
Hány példát hozzak még?
"az nem lehet,hgy Neked inkább személyes problémád van?"
De, lehet.
Én mindezeket elmondtam az Ügyvivő Úrnak is.
Vagy nem érti, vagy...
Nem tudom.
Nézd, Te olvastad ezt a szart?
Szerinted?
Hogy születhet ennek kapcsán egy olyan cikk, amelynek summázata összeségében annyi, hogy a taxisok két legfőbb problémája az, hogy nem állhatnak meg a pályaudvaroknál és nagyon keveset cseszegetik őket az ellenőrök???
Hogyan lehetséges ez???
Itt több ezer ember megélhetését fenyegeti közvetlen veszély, miközben állítólagos érdekvédők nem erről beszélnek a sajtónak, hanem foglalt drosztokról, árdrágítókról, és gagyi ellenőrzésről hadoválnak!!!
Hogyan lehetséges ez???
Hol van itt az a "jó kezdeményezés", aminek én állítólag hátrányos helyzetet teremtek?
Ez ugyanaz az évtizedes vonal, amely a legszebb tamásmiklósi hagyományokat folytatja; a létező összes médiafelület fölhasználása a mezítlábasok lejáratására, miközben mélyen kussolunk a terület valós, és igazán égető problémáiról.
De megkockáztatom, -és elnézést érte- ha téged kriminalizálnának napi szinten, Neked is lennének személyes problémáid.
Előzmény: #322006 zodiákus 2011.03.12. 09:03:11 |
|
zodiákus | 2011.03.12. 10:14:35 / # 321993 |
|
egyértelmű!de egyszerűbb fikázni,mint összetartani,nem?:)
|