Hozzászólások száma: 6418
Ugrás a hírhez Oldalszám: 321
Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
alelölülő 2011.06.11. 14:39:04 / # 322540
Ha valakit fikázol, az nem fog hozzád felsorakozni. Tiszteletben kell tartani őt, lehetőséget adni, hogy belássa tévedését.
alelölülő 2011.06.11. 14:31:01 / # 322539
Ha jól tudom, pár nappal azelőtt adott át egy jegyzéket TGFSZ az önkormányzatnak 90 napos határidővel. Furcsa lett volna, ha pár nap múlva mégis demonstrálnak. Politikában - és ez az- nincs önzetlenség, ingyen vacsora, valahol mindig benyújtják a számlát.
Bősz Péter 2011.06.11. 14:25:54 / # 322538
Azért hagytam ki a nevet, mert nem szerettem volna ha rácuppantok. Nem várt el érte semmit. Nem kell neki hálásnak lenni. A lényeg szerintem ebben a mondatban az, hogy a június 3-i találkozó résztvevői szívesen látták volna a TGFSz képviselőit is a demonstráción és az ahhoz kapcsolt megjelenési lehetőségeken. Ezt a találkozón is kihangsúlyozták!
szálka 2011.06.11. 14:22:22 / # 322537
Jó! Szakadjunk el attól a szemlélettől, hogy vagy barátok vagyunk vagy ellenségek. Mondhatnám: Feküdjünk egy ágyba az ellenséggel. Ha esetleg mindkettőnek jó, akár kooperálni is lehet. De jó-e mindkettőnek? A szakszervezet - egy önkéntesen és hosszú távra létrehozott munkavállalói érdekszövetség. A szövetségek (lásd: OTSZ, TFTSZ) elvben önkéntesen, és a saját érdekeik védelmében alakulnak. A kettő között van egy alapvető különbség: ( a világ civilizáltabb felén) a szövetségekre az államnak lehet törvényes befolyása. Ha a fuvarközvetítő cégeket (és az általuk létrehozott szövetséget) elfogadjuk bizonyos értelemben munkáltatóként, akkor nincs közös platform. Az egyik oldalon ők állnak, a másikon mi. Egymás ellehetetlenítése a cél. Egymás piacának a korlátozása. Ezt szerintem felesleges kibontanom. Csak látszat, hogy azonos lenne az érdekünk. Ezt el lehet hitetni az egyébként jó szándékú, de tájékozatlan utazóközönséggel, és a politikusokkal. MZ lassan két és fél éve elindította az "Elég volt" akcióját...és nem történt semmi. Érdekképviselőként vajmi keveset tett. (megjegyzem nem is az, a fenti okok miatt) Vár a politikai-politikusi- megoldási javaslatokra, és ha a számára, illetve a támogatói körének ízlése szerint való lesz az, akkor valamiféle különös legitimációt hazudva magának majd támogatja azt. Ráadásul a jelek azt mutatják, hogy a TGFSZ-t inkább tekinti konkurenciának, mintsem partnernek. Akkor minek vele egyezkedni. Demonstrálni kell, hogy nincs mögötte valós MUNKAVÁLLALÓI támogatás. És álljon be ő a sorba, ha akar. Nem mellé kell felsorakozni. Olyan ez, mint amikor a forradalmi hevületben a katonaság át áll.
alelölülő 2011.06.11. 14:18:59 / # 322536
És titokzatos X úr nyilván viszonzást, lojalitást vár jóindulatáért.
alelölülő 2011.06.11. 14:14:13 / # 322504
Kösz a tájékoztatót. Ha jól értem, akkor taxisok két érdekképviseleti szervezetének hálásnak kell lennie a meg nem nevezett tulajdonosnak, hogy kapcsolatait az érdekképviseletek ügyében használta? Szerintem rohadt egyszerű: vagy el tudják érni az érdekképviseletek ilyen közbenjárás nélkül is, hogy tárgyalópartnernek tekintsék őket, vagy nem is érdekképviseletek, csak annak nevezik magukat.

alelölülő 2011.06.11. 14:10:47 / # 322503
Ezzel semmi probléma. Szép tiszta a nadrágja. Szerintem az utas ruházatával kapcsolatban egy igényünk lehet, hogy ne szennyezze be a kocsit. Szivesebben viszek egy ilyet, mint bármelyik politikust.

jomeo! 2011.06.11. 14:09:03 / # 322532
...és még önvédelmi eszköznek is jó lenne a kocsikba!

jomeo! 2011.06.11. 14:07:15 / # 322531
A takik úgyis álnak naphosszat a pályaudvari drosztokon. A sofőröknek lenne bőven idejük -természetesen jó kis csekkes pénzért cserébe- átöltözniük, majd őnekik végig döngetni a vasúti tengelyeket. Ez környezetbarát lenne, hisz nem kéne átszállítani a vasútasokat a másik pályaudvarokra, bérköltséget lehetne spórolni, nem kéne annyi MÁV-alkalmazott, a taxisok hasznosan töltenék a munkaszabadidejüket és országépítő is lenne, ha látnák a turisták, hogy milyen ügyessek a magyar sofőrök. Tarlós Pistának kéne javasolni a Tárgyalásokon!
Bősz Péter 2011.06.11. 14:06:17 / # 322530
Június 3-i találkozóról készítettem egy emlékeztetőt, melyet továbbítottam a TGFSz-nek is, mivel ők is képviseltették a szakszervezetet a találkozón. Sajnos itt nem jött le. Szerintem ti is nyugodtabban lennétek ha olvashattátok volna. Idézek belőle egy bekezdést: Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése: június 8. A találkozón (ide az egyik fuvarközvetítő iroda tulajának a neve volt beillesztve) vállalta, hogy kapcsolatain keresztül eléri, hogy a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a taxisok érdekképviseleti szervezetinek képviselői (OTSZ- TGFSZ) tájékoztató jelleggel elmondhassák pár mondatban a jelenlegi taxis helyzettel kapcsolatos problémáikat, és a rendeletek módosításával kapcsolatos javaslataikat.
hiénakutya 2011.06.11. 14:02:53 / # 322529
Én meg nem tudom, miért írsz bármit is, bármikor. :-Dp
hiénakutya 2011.06.11. 13:59:12 / # 322528
jomeo! 2011.06.11. 13:58:58 / # 322527
Egyszer a várban a Hiltonba mentem rendelésre, egy késő esti időpontban. Vártam a várban, majd megjelenik az utasom, hatalmas nagybőgővel, egy roma pali, meg a zenésztársa. Kiszállok, kinyitom nekik az ajtókat, ők beülnek, elindulunk, majd csináltam direkt a naívat. Végig vitatkoztak, valami 2000 Ft-on. Majd a mellettem ülővel elkezdtem beszélgetni. Ő: -Mi muzsikusok vagyunk, sokat jártunk iskolába. -Középiskola után is? A Zeneművészeti Főiskolára is jártak? -Persze, oda is. Röhögtem egyet magamban, majd megérkeztünk a 8-ba. Ezt nem tudom miért írtam most. :-)
Bősz Péter 2011.06.11. 13:58:09 / # 322526
Szerződött partnerünk. S1521 MÁV-START Zrt 13834492-2-44 5 MÁV-START Zrt 1087 Budapest Kerepesi út 1 -5 Korrekt munkaadó. Minőségi szállítási szolgáltatást biztosít a dolgozóinak :-))
hiénakutya 2011.06.11. 13:53:02 / # 322525
Az a jelenet megvan, hogy begördül a Keleti parkolójába a nagy belterű City-autó, fehér fejpárnahuzatokkal, csili-vili, nyakkendős fosőr, majd fölbukkan az utas is...? Láttunk már vonatvizsgálót? Ember, vasutas ruhában, kezében egy hosszú nyelű kalapács. Aki kopogtatja a kerekeket. Na, Őt kell kivinni a Ferencvárosi pályaudvarra! :-DDD Ebből vajon mennyit pörgetnek vissza? :-)
hiénakutya 2011.06.11. 13:46:43 / # 322524
Csak mennyibe kerülne az nekünk... :-)
alelölülő 2011.06.11. 13:44:52 / # 322523
Tisztázni kellene, hogy hová történjen a belépés. Szerintem nem TGFSZ-re, hanem a Keletire gondolt. :-) Jól jártok vele, lesz fuvar dögivel. :-DD
hiénakutya 2011.06.11. 13:40:42 / # 322522
A belépéshez szükségtelen a Keleti parkolójába fáradnia és ott bármilyen autót is keresnie. Sőt! Ki sem kell mozdulnia otthonról, vagy az irodájából! Elegendő, ha ide kattint.
Bősz Péter 2011.06.11. 13:40:16 / # 322521
Tisztelt Kicsikocsi! Az ötleted megvalósítható lenne, ha nem kis hazánk adottságai között működnének a taxis vállalkozások. Nem sok olyan fuvarközvetítő cég van, ahonnan jelentős taxis egyidejű kilépése esetén ki tudnák fizetni a kauciókat. Amennyiben az adott irodának nincs tartaléka, akkor a teljes összeg kifizetéséhez az átutalásos, utólagos finanszírozás felfüggesztése mellett az összes átutalásos szerződést fel kéne mondani, és meg kéne várni hogy minden partner kifizesse a fuvardíjakat. Alkalmazotti körben a jelenlegi adottságok mellett az Áfa és a járulék ellehetetlenítené az általad elképzelt vállalkozást ugyanúgy mint az Est taxit, Taxi4, és a Főtaxi hagyományos üzletágát. Ha ezeket a gondokat megoldja valaki, akkor a címkiadás gyerekjáték. (Lásd PENTA TAXI) Tomi! Nagybetűvel írtam. Ez így reklámnak számít?
alelölülő 2011.06.11. 13:30:04 / # 322518
Köszönöm, én szívesen olvasnám a Te tájékoztatódat is. Legfeljebb majd kijavítják. :-)
Oldalszám: 321