Hozzászólások száma: 6418
Ugrás a hírhez Oldalszám: 321
Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
aurora borealis 2011.07.16. 18:23:43 / # 323026
Csak nem értem ezt miért kell benyelni? Azért hogy állhass a romkert,meg az opera előtt? Bassza meg nem kell odamenni,a másiknál meg nem kell nyomni a repteres tranyóra,a harmadiknál meg a tök tudja milyen szerződöttre.Mi lesz mindenkit letiltanak büntetésből 2 órás urh csendet hirdetnek?
csogu 2011.07.16. 18:23:21 / # 323025
Nem. Amennyiben azt az összefogást tapasztaljuk, amiről csak álmodozunk itt, akkor a vezetőség fogja kiadni azt az utasítást, hogy a központ ne vegye fel a telefonokat. A Taxi4 tarifaellenes megmozdulásánál a Max taxi 3 vezetőségi tagja volt jelen és már akkor nehezen tudtuk lebeszélni őket arról, hogy beszüntessék a forgalmazást. Abban egyeztünk meg, hogy megvárjuk a fejleményeket (ne feledd, én Zsoltival is és tomajerrel is online kapcsolatban voltam) és amennyiben tovább gyűrűdzik ez a megmozdulás más cégek irányában is (amiben nem bíztam...és sajnos nem is lett így), akkor mi is leállunk...magunktól. Nagy tévedésben van az, aki azt hiszi, hogy mi a tarifaemelés ellen vagyunk. Lehetséges, hogy a szakmában nem vagyunk még jelentős tényező a létszámunk miatt (ami folyamatosan növekszik), de velünk nem lesz gond, amennyiben valami elkezdődik itt. Azért vagyunk ott, ahol vagyunk, mert így legalább egy olyan cégnél dolgozhatunk, vegetálhatunk, ami nem dilettánsok gyülekezete...és maga a cég is így tud életképes lenni. Ez anyagilag nem jobb, de élhetőbb...elviselhetőbb. Hasonlóan ahhoz, ahogy Te élsz Gyuri. Neked sem Kánaán, ahol és amiben most vagy, de legalább a gyomrod még ezt legalább be tudja fogadni. Szóval amennyiben minket szólsz le, minket nevetsz ki, magadról is ítélkezel. Hogy ez neked nem jön le, hogy nem érted meg, az semmi máson sem múlik, mint a hozzád érkező információk elferdítése és a Te cégellenes beállítottságod miatt kialakult torz képalkotás.
hiénakutya 2011.07.16. 18:14:26 / # 323024
Próbálja meg nem elvinni, még meg is b@sszák a száját. Hogy milyen terror lehet ott... Romkert felsőről valaki önként fölveszi a Diószegi 22-t, miután az valahogy nem akar elkelni...
csogu 2011.07.16. 18:08:16 / # 323023
Mesélek én neked szebbet is ennél, hogy honnan-hová tud süllyedni az ember értékrendje, megítélése. 2001 Volga szálló Transzferünk 6500 ft volt. Jött a kedves külföldi, hogy 5 ezerért ki viszi el. Megakart versenyeztetni minket. Voltunk ott vagy heten. A végén a metró felé eloldalgott, senki nem vállalta be. Most a transzferünk 3700...és nyomunk rá és megyünk. ...és voltam annyira gerinces, hogy ismét magam degradáltam és nem a Te értékrendedet feszegetem, szóval csak ne ints engem visszafogottságra...mert még mindig...még mindig bennem van több tartás és lojalitás.
aurora borealis 2011.07.16. 18:06:57 / # 323022
:-DDD
hiénakutya 2011.07.16. 18:05:31 / # 323021
Hülyeséget kérdeztem. Fölösleges levágni. Majd kiadják a mellényesnek a kézire, az meg elküldi a drosztelsőt. :-DDD
hiénakutya 2011.07.16. 18:03:41 / # 323020
Jó, hajrá! Nálatok ki fogja levágni annak az antennáját (anternáját), aki mégis nyom a címre? Te? :-Dp
csogu 2011.07.16. 17:58:46 / # 323019
Nem, itt már az lenne az "időszerű"...amennyiben 2003-at írnánk, hogy végre senki se nyomja le 1 napig azt a kibaszott gombot a májkon címfelvétel szempontjából. Minden más, csak ennek a megoldásnak a lehetséges esélyét csökkenti...bár van, amit nem lehet tovább rontani, így minden olyan megmozdulás, ami árthat a szakmának, csak csepp a tengerbe...szóval elfér:-)
hiénakutya 2011.07.16. 17:55:43 / # 323018
Egyébként még egyszer leírom, mert nem megy át. Minden problémák alapja, hogy elvették tőlünk a piacunkat. Hiába rendelkezünk mindenféle hatósági engedéllyel, nem dolgozhatunk, mert nem férünk hozzá a piachoz, kizárólag csak abban az esetben, ha fizetünk a hozzáférés lehetőségéért és teljesítjük mindazon egyéb feltételeket, amelyeket azok diktálnak, akik birtokolják a piacunkat. A kiszolgáltatottság itt kezdődik. Vagy tudunk ezen változtatni, vagy mindannyian megyünk a levesbe. Szotyis is, meg az is, aki nemszotyisnak tartja magát. Akié a torta, az lakik jól belőle. A többi az latyak.

aurora borealis 2011.07.16. 17:49:52 / # 323017
Ja értem én,csak azt is remélem páran értik azt is amit mondok. Mert a "forradalom" elkezdődhetett volna azzal is,hogy az elmúlt 3-4 évben (mivel qrva szarul megy) nem cserélgetik az autóikat.Akkor most még az a hihetetlen helyzet is előállhatna hogy 4000 taxis a kifizetett verdájával és a tartalék pénzével ami nem ment el törlesztőre szeptember elseje és ötödike között otthon marad. Bár valszeg 24 órán belül felvehetné a munkát a maximált tarifával.
hiénakutya 2011.07.16. 17:41:36 / # 323016
Ez most nem időszerű. Először is azt kell megvitatni, hogy ki a szotyibb szotyis; a pentás, vagy a maxos. :-D
aurora borealis 2011.07.16. 17:39:15 / # 323015
A baj ott kezdődik,hogy évek óta arról megy a parttalan pofázás,hogy fogjunk össze gyerekek legyünk erősek. Felejtsük már el,hogy a cégek majd fasza km.-díjat fognak nekünk "adni" vagy új fasza címeket hoznak nem mindenféle extra kedvezménnyel hanem a saját profitjukból áldozva. Akkor próbáljunk már meg úgy megerősödni (talán segít valamelyest) hogy nem rakunk magunkra önként dalolva plusz terheket. Most komolyan mi motiválja azt a 63 éves kollégát aki a kifizetett 6-8 éves autóját eladva beleül egy 5.2 millás skodába 7 évi részletre 1 mill. kamattal,vagy mit gondol az aki hetek óta az adok-veszek rovatban havi 100-120 ezerért keres kiadó autót? A legeladhatóbb anyagot gyúrják magukból a kiszolgáltatottság nagy büdös piacán.
tomajer 2011.07.16. 17:34:28 / # 323014
csogu 2011.07.16. 17:19:51 / # 323013
Mind azok vagyunk, akik ma Budapesten cégesként dolgozunk. ...és ez a lényeg. Csak vannak akik ezt nem értik és mégis azt hangoztatják, hogy értenek ahhoz, amiről beszélnek. Ezzel szétforgácsolják a maradék egységet is, azt bambán csodálkoznak, hogy nincs akik mellé álljanak "hősies" csatáiban. A baj itt kezdődik...a többi már csak ennek a hozománya.
csogu 2011.07.16. 17:16:44 / # 323012
Szotyiért dolgozni, az azt jelenti, hogy kevés marad a zsebedben. Tök mindegy, hogy az egyenlet melyik szegmense miatt válsz azzá. Mehetsz Te 240 ft/km-el...lehet a tagdíjad "csak" 20 ezer/hó, ha ezért cserébe kapsz havi 40 címet...aminek mint tudjuk átlag hossza 5-6 km. Akkor az "szotyi" azt annyi...bármit is brekegnek egyesek...hiszen a kihasználtság, a hasznos kilométer drámaian rossz.
aurora borealis 2011.07.16. 17:10:35 / # 323010
Tulajdonképen mind szotyik vagyunk,csak ami fájó,hogy sokan igyekeznek magukat még lejjebb lökni.Aki tíz évre havi nyolcvanért elhoz egy autót az mire gondol? Mi lesz ha eltörik a lába,ha ellopják a verdát (mert a 20 ropi cascot 2 hónap után nem fizeti)vagy megszűnik anya munkahelye,de hovatovább hogy megy 1 hétre nyaralni? Olyanok dobálják el a 6-8 éves autóikat akik az elmúlt x évben 1 baszott pihenőnapot nem tartottak.Nem hiányzik,nincs rá igény? És még mindig tartom egy cég addig tud irreális feltételeket szabni amíg a taxis hajlandó irreális terhet magára venni.
tomajer 2011.07.16. 17:10:03 / # 323011
Ricsi riccs! Te is tudod, én is tudom, mi is tudjuk: A Penta ma nem az a taxivállalkozás ami versenyképes a többivel. ... de nem azéé mer szotyi!!! Ne keverjük már a fogalmakat, mert magadat teszed nevetségessé.... mondtam már... vannak témák, amiben egyszerűen nem kell megszólalnod, és akkor nem néz rondán a "gazda" se meg mi se:-)))
csogu 2011.07.16. 17:08:15 / # 323009
Szerintem csak Te érzed így. Nekünk ez már nem újdonság...megszoktuk, hogy maguk az utasok röhögnek az árakon. Szemtől-szembe, bele arcba.
csogu 2011.07.16. 16:56:13 / # 323008
Nem, ebben maximálisan igazad van, csak azon vigyorogtam, hogy tomajer saját maga írta le, hogy a Penta a legszotyibb...és még nem is érti:-)))
Rocktaxi 2011.07.16. 16:54:48 / # 323007
Hát... sehogy! :-( ... és ez a helyzet a "droidokkal" is. Mert akkor is ketyeg a bérleti díj, ha nem javítás vagy betegség miatt áll az autó. :-(
Oldalszám: 321