Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Rocktaxi 2011.03.26. 11:13:30 / # 264345
? :-I
tomajer 2011.03.26. 10:51:52 / # 264344
Dehogy ködösítek... csak próbálok nem igazán véleményt megfogalmazni... pont azért, mert nem vagyok (nem véletlenül) a sűrűjében. Jönnek az infók, amik egymásnak ellentmondanak... dokumentumok, amik jól hangzanak.... így én csak arra szorítkozok, hogy mindent nyilvánosságra hozok amit a rendelkezésemre bocsájtotok. Álláspontotok megfogalmazására meg itt a felület....
málna 2011.03.26. 10:12:51 / # 264343
Kedves Zoli! Abban igazad van, hogy leírhattuk volna az észrevételeinket, de mentségünkre legyen felhozva, hogy mivel napokig csak ezzel foglalkoztunk és ezen kívül még van más is a TGFSZ-en belül, amivel foglalkozni kell, így még nem jutottunk el idáig. Azt pedig már megemlíteni is félek, hogy nyomkodnunk is kell néha, hiszen van családunk is.. No. Úgy gondolom, hogy mivel meg lettünk hívva, és ott ülhettünk az asztalnál egy számunkra előzetesen megküldött anyaggal, meg kell köszönnünk a lehetőséget az első TGFSZ jelenlétében tartott egyeztető tárgyalás létrehozása és lebonyolítása végett.! (Ezt ott is megtettem, de jobb kétszer, mint egyszer sem) 32 észrevételt, javaslatot sikerült lejegyeznünk, amelyből ha jól láttam, akkor 3-4 maradt bent, rövidített verzióban (egyet kivéve). Sajnálom, hogy például a fuvarszervezők kötelezettségeire vonatkozó javaslatunk is kikerült belőle...ha már mindenkinek meg kell felelnie alapon. Aztán észrevettem azt is, hogy két észrevételünk nem a mi nevünkkel és színünkkel lett megjelölve (7,22).. Összefoglalnám..Vannak dolgok, amelyek hasonlóan képzelünk el és vannak olyanok amelyeket nem. Úgy gondoljuk, hogy a saját észrevételezésének leírásában és a megfelelő helyre eljuttatásában nincs kivetni való, főleg úgy, hogy egy demokratikusan kialakított érdekvédelmi szervezetről van szó. Tudom, nem országos....még! Legalábbis reméljük, hogy azzá válhatunk a többiek támogatásával.:) Szeretném megjegyezni, hogy kulturált körülmények között, megfelelő hangnemben zajlott a találkozó! Sokan voltak olyan véleménnyel, amelyeket mi is lejegyeztünk.. Szóval, én személy szerint pozitívan értékelném a találkozó létrejöttét, és most még jobban érezzük, hogy szükség van ránk, erőt adnak az ilyen lehetőségek, sok tanulnivalót, és legfőképpen optimizmusra motivál! Még egyszer köszönjük Zoli, hogy ott lehettünk! Üdv! Tibi
gipszjakab 2011.03.26. 08:55:35 / # 264332
EZ a 10cm-es rendszám a kocsi oldalára nagy ötlet volt. Most már nem csak a kocsi elejét meg hátulját kell rejtegetni a térfigyelők elől. Biztos tetszeni fog a hivatalnak az X*30ezer+. Be kéne perelni őket, hogy nincs elég droszt, hova álljon szegény taxis?

gipszjakab 2011.03.26. 08:52:43 / # 264342
Aztán nehogy mindenki az Én nevemet írja be!
dz 2011.03.26. 08:39:23 / # 264341
Kedves Tamás! Szerintem Te pontosan tudod mi történt, csak ködösítesz. Tőled még el is fogadom, mert Te ilyen vagy, a tényfeltáró újságírás soha nem volt az igazán az erősséged és ezt nem most hallod tőlem először. Azt sokkal inkább különösnek tartom, hogy a csütörtöki érdekegyeztető tárgyalásról sem Apuka, sem Málna nem adott tájékoztatást az információra éhes olvasóknak, pedig azt hiszem nem telt el eseménytelenül az a 8 és fél óra amit a KÖZÖS anyagok összeállításával töltöttünk. Nem az én tisztem ide leírni, hogy mi minden történt és milyen körülmények között sikerült KÖZÖS álláspontot kialakítani a rendelet tervezettel kapcsolatban, azt a három különvéleményt leszámítva, amelyet a TGFSZ képviselői megfogalmaztak, és amelyeket korrekten meg is jelenítettünk az anyagban. Nem írom le, hiszen tőlem Ti úgysem fogadnátok el, hogy a több mint 30 észrevételből, amely a TGFSZ anyagában található mindössze három tér el a többi érdekképviselet álláspontjától. Úgy gondolom, hogy annak mindenki örülhet és bizakodásra adhat okot, hogy ilyen széles körben sikerült KÖZÖS álláspontot kialakítani az érdekképviseleteknek. Az roppant sajnálnám, ha ennek ellenére a TGFSZ mégis külön véleményt fogalmazna meg és juttatna el a minisztériumba - ismét hiteltelenné téve ezzel valamennyi érdekképviseleti megnyilvánulást - ahol ezt természetesen azonnal fel is használnák saját céljaik elérésére.
Lali 2011.03.26. 08:03:02 / # 264340
Azért ennél intelligensebbnek gondoltalak.
dorong 2011.03.26. 06:57:07 / # 264339
Elárulta a szakmát?Aztán mivel?Hogy a magad fajtákat kiszűrné a szakmából? Annak pont ideje lesz.
dorong 2011.03.26. 06:54:32 / # 264338
A sok "idióta" mindenesetre tovább bírja majd mint a magadfajták. Le fogadom Te is közte vagy annak a 80-100 "adatlaphiányosnak", aki egy ívet sem tud kitölteni normálisan.Csak puffogni a neten.Igaz,abból is van még mit tanulnod.
dorong 2011.03.26. 06:50:52 / # 264337
Te olyan vagy mint a szotyi taxis (már bocsánat),akinek magyarázzák; --Nem érted,hogy százakárhány forintos tarifával veszteséges vagy?Nézzé' már rá a gurulódra... --Te nem érted, hogy szól az urh legalább?? Hogy írjam még le neked, hogy megértsd (Te is), hogy nem a d.z. vagyok?Rakjam fel a TAJ számomat,hmm?
nazoli 2011.03.26. 04:35:33 / # 264336
A Tanár Úr. Hogyan tudják elviselni? Ez érthetetlen.
nazoli 2011.03.26. 04:32:18 / # 264335
Talán ha megpróbálnál szabatosabban fogalmazni, könnyebben érhető lenne, amit írsz. A te pozíciódban ez lenne a minimum. Lehet, hogy te is csak ennyit tudsz? Ne nézz már ennyire hülyének. Nincs nálad jobban benne ebben a dologban senki. Elővehetsz még néhány nicket, a stílusod elárul.
tomajer 2011.03.26. 00:54:56 / # 264334
Most már minden teljesen tiszta! ... de semmit sem értek. [b][font size=4] Az érdekvédők nyilatkozata Levél Székely Andrásnak A 03.24.-ei találkozó eredményeképp létrejött, és a minisztériumnak továbbított változat[/font][/b] Én úgy tudom, hogy a TGFSZ ezeket a dokumentumokat nem írta alá, és hétfőn, egy saját változatot fog átadni a minisztériumban, a több mint ezer aláírással nyomatékosítva....

tomajer 2011.03.25. 20:35:57 / # 264333
Tisztelt Kolléganők, Kollégák! Köszönetem szeretném kifejezni felétek, hogy aláírtátok a TGFSZ tiltakozó aláírásgyűjtő ívét! Ám körülbelül 80-100 olyan aláírás van, ahol az taxis igazolvány száma nem szerepel az íven, enélkül azonban ezek az aláírások érvénytelenek! Ezért szeretnék megkérni mindenkit, aki nem írta rá a taxis igazolvány számát (kis sárga) az aláíró ívre, az vasárnap estig (március 27) juttassa el a részemre sms-ben: +3670-502-4507 vagy email-ben: farkas.zsolt@tgfsz.org.hu Kérem, hogy ezt az alábbi formában tegyétek meg: pl: Név: Gipsz Jakab. lakcím: 1221-Budapest taxis igazolvány száma: 012345 Üdvözlettel: Farkas Zsolt elnök Taxi4 urh 540

Lali 2011.03.25. 19:07:00 / # 264331
Menjél P.P-hez tanácsért. Ő is megy a levesbe, mint ti is. Meg elégeltük a sok idiótát.
alelölülő 2011.03.25. 18:00:05 / # 264330
Ne emlegesse a szakmát az, aki elárulta. Betegséget valójában én se kivánok, csak "szakmai" munkátokat minősítettem. Az én személyem tökéletesen jelentéktelen, egy ember nem oszt, nem szoroz. Bár aggódásod meghat, felesleges. Elég sokáig bírom még - ha akarom. Ti eltünésetek viszont jót tenne az egész szakmának. Nem kell meghalnotok, elég ha eltakarodtok.
csogu 2011.03.25. 17:20:14 / # 264329
Hihetetlenek vagytok fiúk. Tényleg nem értem meg, hogy mit nem lehet ezen érteni. FIZETNI kell és meg kell felelni minden feltételnek!!! Ma hallgattam a City beszélgetős csatornáját és nagyon szimpatikus volt Karcsi bácsi, aki magából kikelve, szinte üvöltötte: ...nem értiteeeeeeeek??? Van, aki nem fizet adóóóóóóóóót....értiteeeeeeeeeeeeeek????????????? Van, aki nem fizet adót és mégis taxis lehet!!!!!!!!!!! Igaza van az öregnek és még szerencse, hogy vagy 4 kollégát nyomott el egyszerre az URH-jával, akik próbáltak alatta beszélni. Úgy látszik az öregnek nem csak a kötelesség tudata nagy, hanem vele van a térerő is :-)) Alig bírtam megállni, hogy ne szóljak be neki valamit, mert amikor épp nem nyomta el a többieket, akkor páran nagy tisztelettel mertek neki csak ellent mondani. Ezért nagy a City. A sok kolléga tudja, hogy miként kell kezelni az igazi balhés, idióta utasokat és ezt alkalmazzák kollégáikkal szemben is. Karcsi bácsinak 3 dolgot üzennék csak: 1, Minden...elismétlem még egyszer, ahogy Ő tette...MINDEEEEEEEEEEEEEN taxis rengeteg adót fizet drága kollégám. Annyit, amennyit egy cipész sem (ha már ennél a példánál lukadtak ki....báááár cipész sincs már és remélhetőleg Karcsi bácsi is hamar a nyugdíj felé tipeg....) Szóval rengeteg adót fizetünk kedves kollégám, minden egyes alkalommal, amikor megállunk tankolni. 2, Arra a felvetésedre, hogy a rendcsinálást el kell valahol kezdeni...azt tudom válaszolni, hogy az nem biztos, hogy ezzel az ezer + 1 sebből vérző szakmával kellene kezdeni. Ajánlanám figyelmedbe a következő cikket: Legfiatalabban az az 1977-es születésű "ismeretlen katona" ment nyugdíjba, aki 2009-ben 32 évesen, főhadnagyként havi 222 ezer forintért választotta a pihenést. Azóta emelkedett az ellátása, jelenleg körülbelül havi 240 ezer forintot kap. 3, Belekukkantanék én a taxiórádba, Te nagyon adófizető.... Sajnos uraim, amíg ez a szakma nem tisztul meg az ilyen Karcsi bácsiktól, addig sok jóra ne számítsunk... Ui: Valaki szóljon az öregnek, hogy a jelenlegi megengedett watt szám 10 watt +- 10% ... akkor talán más is szóhoz tudot volna tőle jutni.

dorong 2011.03.25. 16:57:27 / # 264328
Na, pár évtized honfoglalózás, és a bekap/6-tól el jutsz majd a me7tsz a levesbe-ig. Van remény, ne add fel !!
alelölülő 2011.03.25. 16:54:12 / # 264327
bekap/6
dorong 2011.03.25. 16:46:30 / # 264326
Szép erkölcsi alapjaid vannak mondhatom...Elküldök én is a búsba embereket (vagy iskolapadba), de ilyet nem kívánok senkinek. Te sem fogsz hiányozni a szakmából....
Oldalszám: 469