Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
hiénakutya 2011.03.26. 13:02:42 / # 264364
Na, itten van, amit a Főszerkesztő úr úgy rakott be, hogy az "érdekvédők nyilatkozata". Azt mondja: Csoltó Gábor, Sipeki József, BKIK Eztet vágom, ez a Budapesti Iparkamara. Hát, most történetesen és véletlenül itten van előttem a Taxisok Világa XX. évfolyam 5. száma, 2010. májusából. Az 5. oldalon eztet találja mondani Sipeki József: "Mindenekelőtt szögezzük le: a kamara nem érdekképviselet..." Ez a dz nem olvassa a Taxisok Világát? Peredi Péter FUVOSZ Ez meg ki a f@szom? És mi az a FUVOSZ? Nekem mi közöm hozzá? Nekik mi közük hozzám? Na, Google! Ez valami Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége, ez a csávó meg ennek valami főtitkára. Ezt írják magukról: A FUVOSZ önkéntes alapon tömöríti a közúti közlekedési szolgáltatással ‑ autóbusz, autómentés, belföldi- és nemzetközi árufuvarozás, közúti járműmentés, személytaxi ‑ valamint szállítmányozás és infrastruktúra (jármű-, alkatrész- és gumikereskedelem, szerviz és javító szolgáltatás, oktatás, hitelezés, stb.) szolgáltatással foglalkozó vállalkozókat, vállalkozásokat, szakmai szervezeteket és érdekképviseleteket. Van itt minden, öcsém! Oszt hány taxis lehet ennek tagja? Mert, hogy a járműkereskedőket, meg a hitelezőket képviseli, aztat vágom a rendelet-tervezet alapján. Nade hány taxis felhatalmazását bírják vajon? Nedeczky Tibor MKFE Te meg ki vagy? Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete Ez tők jó! És mi közöm hozzájuk? Esetleg fordítva. Ezek valami teherautósok, meg buszosok, ahogy a honlapjukat nézem. Dudás Zoltán MKIK Ezt is vágom, ez a dz, az aggódós érdekvédő csávó! Meg a Kamara, csak nem budapesti, hanem magyar. Ez nem is érdekképviselet, Sipeki megmondta. Jakus József Nit Hungary ??? Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete Még az a...! Beszarsz, mennyi ilyen izé van! Öcsém, annyian képviselnek már engem, hogy a fele is sok lenne! De vajon ki kérte meg őket erre? Mert én nem. Ki adott nekik felhatalmazást? Mert én nem. Hány taxis lehet itt tag, például? Metál Zoltán OTSZ Na, végre egy ismerős arc! Ez végre egy legitim taxis érdekképviselet, ötven taggal! Szevasz M.Z.! Csókollak! Szia! Kádár László TFTSZ Ez nyilvánvalóan nem taxis érdekképviselet. Fárbás Tibor TGFSZ Ez a végettes fiú, eztet ismerem. :-DDDppp A konkrét ügyben ezer fölötti aláírás ad Neki legitimitást, úgyhogy, ha én lennék a dz, akkor pofám lenne, amit befognék. Vagy -nák. Mindegy. De egyébként megértem dz-t, hogy aggódik. Elérkezett az idő a rendszerváltásra a taxizásban is. Úgyhogy én, a magam részéről ELVÁROM a TGFSZ-től, hogyha nem is hitelteleníti el ezt a sok "érdekképviseletet", de kérdőjelezze meg a taxis ügyekkel kapcsolatos legitimitásukat! Mert én ezt a legitimitást qrvára nem látom, és qrvára nem értem, hogy mi a f@szomat keresnek ott, ahol a sorsomról döntenek, olyan szervezetek, amelyeknek gyakorlatilag semmi közük a taxisokhoz.

alelölülő 2011.03.26. 13:02:27 / # 264363
Persze, a dorong nevű agysebész. :-) Aki abból, hogy nem akarok fing tanfolyamokért pénzt kidobálni, kitalálta, hogy ezzel majd jól kiszűr engem a taxis-szakmából.
szálka 2011.03.26. 13:02:03 / # 264350
Megpróbálhatom kikódolni :-) Hisztizik a kisgyerek, mert fél hogy osztoznia kell a játékszerén.
rosszqtya 2011.03.26. 12:58:43 / # 264255
tibikém, én kis magyar realitásnak mondanám!! :((((

Lali 2011.03.26. 12:48:19 / # 264349
Azért az se felejtsük el, hogy a tgfsz az egyetlen taxisokat képviselő szakszervezet. Vagy valaki tud mást?

málna 2011.03.26. 12:39:58 / # 264348
Mindig ez az átkozott magyar pesszimizmus! Én inkább úgy látom, hogy négy nap alatt sikerült a 20%!:.))

málna 2011.03.26. 12:37:53 / # 264362
Szia Lajos!:) Kulturáltan véleményeztem egy találkozót, amelyre meghívtak minket és nem meghívattuk magunkat. Aztán megjegyeztem, hogy sokan egyetértettek az álláspontunkkal, bár a 90%-a nincs benne a tervezetben, mégsem fogjuk fel kudarcként! Ez a TGFSZ első megmozdulása és komplex anyaga volt, és itt nem áll meg a történet..Most már számolni kell velünk! Megjegyeztem, hogy az esetleges negatív tapasztalatok láttán nem fogunk elkenődni és összeomlani, sőt, ez ránk építő jelleggel hat, tanulunk mindenből és legközelebb is ott leszünk, mert a köz érdekének védelme nekünk a legfontosabb! Hát nagyjából ennyit értettem alatta.. Üdv! :)
rosszqtya 2011.03.26. 12:34:52 / # 264361
gondolod elég lesz mikor leteszed az asztalra? hogy kb 20% aláírta? :(
málna 2011.03.26. 12:31:11 / # 264360
"2000? Szerintem nem volt minimál meghatározva...ennyi sikerült és szerintem ilyen rövid idő alatt egy ennyire szétesett országban ez remek eredménynek számít.
Rocktaxi 2011.03.26. 12:24:35 / # 264359
:-I Te Tibi! A 481-es hsz, hogy "ülteted" rá a 486-ra? A 486-os tetszik, a 481-es nem!
rosszqtya 2011.03.26. 12:24:20 / # 264358
tehát nincs meg a 2000! VÁRHATÓ VOLT!!! dehát mit is várunk olyan emberektől, akik odajönnek és lájkolják a dolgot, egyetértenek, DE NEM ÍRJUK ALÁ! 'nyátokat b+!!!
Rocktaxi 2011.03.26. 12:20:12 / # 264357
"Az roppant sajnálnám, ha ennek ellenére a TGFSZ mégis külön véleményt fogalmazna meg és juttatna el a minisztériumba - ismét hiteltelenné téve ezzel valamennyi érdekképviseleti megnyilvánulást - ahol ezt természetesen azonnal fel is használnák saját céljaik elérésére." Ez volt az eredeti mondat! ... és egy kis változtatással még érthető is lehetne... ahol ezt természetesen azonnal fel is használná nk saját céljaink elérésére. Nincs idézőjel, mert ezt nem d.z. írta.
hiénakutya 2011.03.26. 12:17:31 / # 264356
Nem, mostan az elsőt bogozom. Meg én egyébként sem vagyok közúti dolgozó. Taxis vagyok, vagy mi. :-D
málna 2011.03.26. 12:15:44 / # 264355
Az Elnök Úr össze fogja számolni. Elsőre úgy láttuk, hogy a 4 nap alatt összegyűjtött aláírások száma úgy egyezer környékére tehető..És még nincs vége!
málna 2011.03.26. 12:13:06 / # 264354
Csak tovább szeretném növelni a csomók számát a kötélen... Két napja tudtam/tudtuk meg, hogy titkos körülmények között, a zemberek háta mögött Dr.Lázár János képviselő Úr még novemberben beadott egy egyéni törvénymódosító javaslatot (hetven akárhány darab mellett), amelyet természetesen elfogadtak. Abban állítólag már le van fektetve, hogy minden közúti dolgozónak továbbképzésen kell részt vennie, s majd erről nyilván bizonyítványt is kell szereznie...Mindezt azért, hogy közlekedési szakember legyél!:DD Ha jól tudom, csak az időköz nincs megjelölve benne.. Kérsz még csomót?:)
rosszqtya 2011.03.26. 12:12:24 / # 264353
kíváncsi lennék azért, mennyi aláírás jött össze -.-"

rosszqtya 2011.03.26. 12:10:59 / # 264352
és lófasszal a seggükben jönnek vissza...
málna 2011.03.26. 12:05:10 / # 264351
Még valami...Véleményem szerint itt már nem elég személyekben keresni a hibát, ezen túl kell lépni. Én úgy gondolom, hogy az egész ország fordítva ül a lovon! Ennyire kiszolgáltatott állam kontra állampolgár viszony igen kevés helyen van a világon..Egyéni érdek motiváció uralkodik a közérdeken, agyonbonyolított demokrácia, és ennek következménye egy átláthatatlan, kukacoskodó államrendszer (párttól független), amelyben az érdekérvényesítést ellenállásnak titulálnak, az állampolgári jogok demokratikus érvényesítését pedig lázadásnak! Én úgy látom, hogy tiltani valamit, vagy éppen akadályozni bármiképpen, teljesen felesleges! Nálunknál sokkal alulképzettebb országok lakói is hajlandóak szembeszállni azokkal, akik megkeserítik az életüket..Nálunk még mindig ott tart az érdekvédelem egy része, hogy nem mer demonstrálni, nem mer fellépni az igazáért! Így volt ez 30-40 éve, és két napja is ezt hallottam! Mi úgy gondoljuk, hogy eljött az az idő, amikor nem sírni kell, hanem tenni! Nem másokban keresni a hibát, és arra fordulni, ahonnan a szél fúj, hanem a saját önbecsülésünk végett kell érdekeinket érvényesíteni! Hiszen, enélkül mi értelme az életünknek...? Mit mondjak a gyerekem később, amikor felnőtt fejjel kérdőre von, hogy miért nem tettem/tettünk valamit azért, hogy jobb legyen? Ha most nem, akkor soha többet nem lesz alakalmunk ezt bebizonyítani, én így gondolom!
hiénakutya 2011.03.26. 12:02:02 / # 264347
Na, öcsém... Ezt írja az érdekvédő csávó: "Az roppant sajnálnám, ha ennek ellenére a TGFSZ mégis külön véleményt fogalmazna meg és juttatna el a minisztériumba - ismét hiteltelenné téve ezzel valamennyi érdekképviseleti megnyilvánulást..." Ízlelgessük ezt a mondatot! Finom! :-D Mit sajnálna roppant módon az érdekvédő csávó? Ha TGFSZ külön véleményt fogalmazna meg és eljuttatná a minisztériumba. Miért sajnálná? Mert szar az anyag? Nem jó a taxisoknak, amit javasolnak? Nem, wazzeg! Azért sajnálná, mert ezzel ismét hiteltelenné tenné valamennyi érdekképviseleti megnyilvánulást. Hiszitek? :-D Nade mi az, hogy "ismét"? Egyszer már hiteltelenné tette? Vagy egyszer már hiteltelenné váltak az érdekképviseleti megnyilvánulások? A megnyilvánulások válnak hiteltelenné, vagy attól hiteltelenek a megnyilvánulások, hogy akitől/amitől származnak, az maga a hiteltelen? És milyen érdekképviseletekről lehet itt szó, amelyek megnyilvánulásainak hitelességért aggódik az érdekvédő csávó? Segítsen már valaki kikódolni ezt a mondatot! :-D

málna 2011.03.26. 11:25:21 / # 264346
?
Oldalszám: 469