Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
nazoli 2013.05.01. 15:13:23 / # 270377
Azt sem tudom, ki az a Bényei. De ha ilyen pontosan ismered a körülményeket, hajrá! Jelentsd föl. Meg az összes többit is. Igazad van. Hatóság, ellenőrzés, büntetés. Nem olyan régen olvastam itt, hogy micsoda érdekképviseletek azok, amelyek a saját képviseltjeikre küldik rá az ellenőröket. Most ilyenkor mi van? A politikának meg az a dolga, hogy beleszóljon a piacgazdaságba. A piacgazdaságnak is megvannak a maga írott szabályai. Ezeket pedig a politikusok alkotják törvények, rendeletek formájában. Aztán ha valahol nem stimmel valami, akkor ott közbe kell avatkozni. A Főváros ebben az esetben tette a dolgát. Sokkal előbb kellett volna.
forest95 2013.05.01. 15:12:54 / # 270376
Pertársaság alakítása céljából keresek budapesti taxis kollégákat, egyéni vagy társas vállalkozásban működőket, akiket az áprilisban elfogadott taxis rendelet bármely pontja, vagy akár az összes negatívan érint és bevezetése veszélyezteti a vállalkozása működését. Jelentkezni a forest95@freemail.hu e-mail címre, név és telefonos ill. e-mail elérhetőség megadásával lehet.

forest95 2013.05.01. 15:08:50 / # 270375
Én senkit nem jelentek fel! Tegyék a dolgukat feljelentések nélkül! Az árkartell miatt is feljelentés nélkül teszik a dolgukat.
forest95 2013.05.01. 15:06:45 / # 270374
Több száz vagy ezer taxis faszával veritek a csalánt egy rosszul megállapított fix tarifa miatt, amivel azt hiszitek, hogy tönkre tudjátok tenni a fuvarkufárokat! Nem fog menni, nem fognak a fuvarkufárok tönkremenni! Sőt! Esetleges alkalmazotti viszony kialakításával még erősebbek lesznek! Mert egy pár autót azért ők is biztos tudnak majd venni!
nazoli 2013.05.01. 15:03:27 / # 270373
És kit jelentesz föl a GVH-nál? A fuvarközvetítőket? A taxisokat? Ha igen, melyik taxist? Mit jelent a "költségár" alatti tarifa? Tudod te, hogy mi a GVH dolga? Tudod te, hogy mi az NAV dolga? Ha egy csapat taxis tönkre tudja tenni a fuvarközvetítőket, akkor miért nem tette meg idáig? Ha kérhetem, ne használjuk ezt a kufár kifejezést. Teljesen mást jelent, mint amit mondani akarsz, és egyáltalán nem illik azokra, akiket illetni akarsz vele.
forest95 2013.05.01. 15:02:18 / # 270371
LIKE!
forest95 2013.05.01. 15:01:16 / # 270370
Ha minden hatóság tenné a dolgát rendesen, akkor nem lenne a Bényeinek 200 rendszáma vagy autója kiadva, nem lenne egyetlen rendezetlen munkaügyi jogviszonnyal utcán lévő áltaxis sem akik ellopják a munkát a tisztességes vállalkozók elől és nem lennének költségár alatti tarifák sem! GVH és NAV ellenőrzések, NKH ellenőrzések! Érdekes módon az működött és működik a mai napig is, hogy a térfigyelő kamerákról megkapták a taxisok a büntetéseket és azóta nem ad ki egyetlen fuvarkufár sem a Margit híd közepére címet, a buszmegállóba kiadott címet azonnal visszahívják, ha a taxis megérkezik és nincs ott az utas, az utcasarkokon ugyanez a helyzet, stb. Hatóság - ellenőrzés - büntetés Na ezt a vonalat kellene erősíteni, nem a politika beleszólását a piacgazdaságba!

mr hawken 2013.05.01. 14:56:36 / # 270369
Már ne haragudjál én nem illettelek jelzőkkel.Eddig sok mindenben egyetértettem amiket írtál,de az utóbbi időben a fix végett semmi más nem számít.Egy kocsi csere most már 500 ezer alatt meg sem fog állni ha sárgítani kell.Senki nem akar sárgítani,senki.Szeretnél sárgítani,jó a 10 éves korhatár bármibe belementetek volna csak fix legyen,csak győzzetek a fuvarkufárok felett?Az nem számít,hogy mennyi család kerül padlóra?Tudod én is szeretném ha kevesebben lennénk,de nem mások nyomorán keresztül.Egy előző beírásomban már írtam hogyan és fájdalommentesen. Már két pertársaságról tudok és még mennyi lesz. Ennek ellenére hajrá Tgfsz,mert más alternatíva nincsen,csak egy kicsit karakánabnak kellene lenni és nem lepacsizni Metál Zoltánnal. Ja,nálunk a nagy többség már aláírta.
forest95 2013.05.01. 14:50:11 / # 270368
Lett volna és van is törvényes útja, módja, hogy a fuvarkufárokat rávegyük a tisztességes ár kiajánlására. Például, hogy a GVH-t telebombázni beadványokkal, hogy vizsgálja meg hogyan lehet költségár alatti tarifából vállalkozást fenntartani, vagy például, hogy a NAV vizsgálja ki hogyan lehet egy vállalkozónak költségár alatti tarifával nyereséget termelni. A GVH-nak nem csak az árkartell megállapítása a dolga, a NAV-nak nem csak a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása a dolga! Ha minden hatóság végezné a rá szabott feladatokat maradéktalanul, akkor nem lenne szükség ilyen rendeletekre, mert működne a piacgazdaság rendesen, nem kellene a politika segítségét kérni, hogy a fuvarkufárokat egy csapat taxis tönkre tudja tenni.
nazoli 2013.05.01. 14:43:25 / # 270367
Te csak lájkolsz, vagy gondolkozol is?
nazoli 2013.05.01. 14:41:44 / # 270366
Ha ilyen biztos vagy a dolgodban, miért nem teszel ide egy hatástanulmányt? Miért nem teszel ide egy számítást, ami nem hasraütésen alapul?
nazoli 2013.05.01. 14:37:51 / # 270365
Nem hiszem, hogy neked, vagy bárkinek olyasmit ígért a Zsolt, hogy mindent kiharcol, amitől majd minden taxisnak jobb lesz, vagy jó lesz. Aztán olyat sem ígért, hogy minden, a taxisoknak terhet jelentő dolog kikerül a tervezetből, és csak jók maradnak. Tetszik, nem tetszik, ennyit lehetett elérni. Neked kevés a 280, másoknak meg sok. Sok taxis van, akinek jó lenne a 180, de még mindig nyomulnak jó néhányan 150-nel is. Ilyenkor mit mondasz a döntéshozóknak? Milyen alapon követelsz magasabb tarifát? Szerintem a könnyebbik utat választottuk azzal, hogy a Fővárossal tárgyaltunk a tarifáról. Nem tudok olyan helyzetet elképzelni, hogy a fuvarközvetítőket rá tudtuk volna kényszeríteni törvényes eszközökkel a reális tarifa (nem ez a jó kifejezés, mert nincs is rá jó kifejezés) alkalmazására. Mert ugye nem ő alkalmazza a tarifát. Ő csak meghirdeti, és alkalmaztatja a taxissal. És egyébként sem a fuvarközvetítőknél kellett volna elérni a 240-es tarifát, meg az ingyenes kiállás eltörlését, hanem a taxisoknál. A fuvarközvetítő csak kihasználja a hülye taxist, aki bármilyen szutyok áron képes fuvarozni. Nem tartott fegyvert senki sem a taxisok fejéhez, hogy töltsék föl a szotyik létszámát. Maguktól mentek oda. És elárulom neked, hogy sokan közülük a mai napig is elégedettek a sorsukkal. Mit kellett volna csinálni velük? A józanul gondolkodók tisztában voltak azzal, hogy ennek mi lesz a következménye. De egyrészt nem sokan voltunk ilyenek, másrészt semmilyen eszköz nem volt a kezünkben ennek megakadályozására. Úgyhogy ne gyere ezzel a könnyebb lett volna dologgal. Ezentúl nem tudja majd megcsinálni. Legalábbis reményeim szerint nem. De ha a fuvarközvetítők kitalálnak majd valami kiskaput, hogy jó olcsón vihessük a kedves utasainkat, szegényítve ezzel a magunk családjait, biztos lehetsz abban, hogy nagyon sok taxis a partnerük lesz ebben a törekvésükben. Nem a Tarlós, a Főváros, vagy a fuvarközvetítő lehetetleníti el a több száz, vagy több ezer taxist és a családjaikat, hanem a taxisok azok, akik ellehetetlenítik egymás családjait, no meg a sajátjukat is. Velük aztán nem igazán tudunk mit kezdeni. Talán valamilyen kommandót kellene felállítani, amely megfelelő időben, megfelelő embereknél közbelépne. Nem tudnak autót cserélni? Saját maguknak köszönhetik. Nem tudnak megélni? Saját maguknak köszönhetik. Lenyomták a taxisokat a lobbisták? Saját maguknak köszönhetik. Szerintem meg ez állja meg a helyét. Ahogy Tarlós Pista bácsi mondaná. Csak neki ennél több esze van. Ő csinált is valamit azért, hogy az általa elképzelt rend létrejöjjön a taxis piacon.
forest95 2013.05.01. 14:31:23 / # 270364
Azt ne felejtsd Tomi, hogy én mindig az EGYÉNI VÁLLALKOZÓKÉNT DOLGOZÓ taxisokról beszélek! Nem a rendezetlen munkaügyi jogviszonyban lévő rendszám bérlőkről és a szintén rendezetlen munkaügyi jogviszonyban lévő alkalmazottakról beszélek!
góré001 2013.05.01. 14:24:00 / # 270363
KÉNYTELEN VAGYOK ! OKOS TOJÁSOK ???????? Hát nem TE mozgattad a szálakat !???? Hát nem TE mondogattad mit mikor hogy kell csinálni??? Hát nem TE szervezkedtél megmozdulásokra??? Hát nem TE örömködtél , hogy GYŐZTÜNK ??? Nekem ez a kis GYŐZELEM 500 ezerbe kerül . Valakinek az életébe ! És mi vagyunk az OKOS TOJÁSOK ??? !!!!!????????? Tudod mit ne mond meg ki mit csináljon az sokba nagyon sokba kerül. ( és most jöhetnek az oda baszó megmondogató barátaid !!)
forest95 2013.05.01. 14:22:14 / # 270361
Ja és ha ez a szar rendelet persze így marad! Nagyon remélem, hogy nem, sőt remélem be sem vezetik szeptember elsején!
forest95 2013.05.01. 14:14:00 / # 270313
Pertársaság alakítása céljából keresek budapesti taxis kollégákat, egyéni vagy társas vállalkozásban működőket, akiket az áprilisban elfogadott taxis rendelet bármely pontja, vagy akár az összes negatívan érint és bevezetése veszélyezteti a vállalkozása működését. Jelentkezni a forest95@freemail.hu e-mail címre, név és telefonos ill. e-mail elérhetőség megadásával lehet.

forest95 2013.05.01. 14:13:04 / # 270360
LIKE! Milyen könnyű lesz majd lopni a GPS-szel, nyomkövetővel telerakott Vitézy féle taxiból, mikor azt is tudják majd, hogy mikor fingottál az autóban!
forest95 2013.05.01. 14:10:35 / # 270359
Szerintem Te egyszerűen megőrültél ebben a dologban, vagy csak simán hülye vagy Tomi! Nincs másfél, két éve senkinek vazzzzzeeeeee!!!!!!!!! Azért, mert feleslegesen kell lefóliáztatnia azt az autót, amit utána egy év múlva mondjuk ki kell dobnia a kukába! Fólia fel, fólia le, autó kitaxizás, autó betaxizás.............. A következő vizsgáig van ideje mindenkinek!!!!!! A következő vizsgára olyan autóval kell mennie mindenkinek, amit utána 5-10 évig tud használni! Ha csak nincs kurva sok kidobni való pénze!
forest95 2013.05.01. 14:02:53 / # 270358
LIKE!
forest95 2013.05.01. 14:01:11 / # 270357
LIKE!
Oldalszám: 469