Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tom485 2013.05.01. 16:30:20 / # 270239
Mint ahogyan sok mindenben sem lépnek!

forest95 2013.05.01. 16:28:04 / # 270401
Én tudom, hogy tudnak róla!!! Rá kell kényszeríteni őket, hogy foglalkozzanak a témával!!! Maguktól nem fognak lépni!!!

tom485 2013.05.01. 16:26:43 / # 270418
Imi te tényleg azt gondolod, hogy a hatóságoknak lövése nincsen arról, hogy mi a rendszámbérlés, és arról, hogy mennyi bejelentetlen "alkalmazott" dolgozik köztünk? Szerinted ha érdekelne őket és megoldást akarnának nem tudnák ezt az állapotot megszüntetni? Te tényleg nem vagy komplett, ha azt gondolod, hogy éppen most találtad föl a meleg vízet, és a Te és az ügyvédetek zsebében lapul a bölcsek köve! Soroljak neked a taxizáson kívül még számtalan olyan átlátszó és egyszerűen felfedhető problémát, amit a hatóságok egyetlen mozdulattal tudnának megoldani, és mégsem teszik? Te hol éltél idáig ezzel a rettentő nagy igazságérzettel? Burokban??
forest95 2013.05.01. 16:24:43 / # 270417
Pertársaság alakítása céljából keresek budapesti taxis kollégákat, egyéni vagy társas vállalkozásban működőket, akiket az áprilisban elfogadott taxis rendelet bármely pontja, vagy akár az összes negatívan érint és bevezetése veszélyezteti a vállalkozása működését. Jelentkezni a forest95@freemail.hu e-mail címre, név és telefonos ill. e-mail elérhetőség megadásával lehet.

forest95 2013.05.01. 16:23:37 / # 270416
Hát legyen Neked igazad, ha ettől megnyugszol és nem kapsz agyvérzést!
forest95 2013.05.01. 16:22:39 / # 270415
Ebben a stílusban tárgyaltál a Városházán is, vagy ott bratyiztatok a politikusokkal és leosztottátok, hogy ki mennyit kaszál majd a taxisok szívatásából? (Én is tudok így!) :)
tomajer 2013.05.01. 16:18:32 / # 270414
Nem nem. Te most H.P. dróton rángatott bábuja vagy:-(
forest95 2013.05.01. 16:16:49 / # 270413
Én független egyéni vállalkozó vagyok, szerződésben a Mobil Taxival, ahol 208, 240, 320 Ft/km áron fuvarozunk és a Horváth Pál nem az apukám, nem a főnököm, nem a barátom, csupán az ismerősöm, sok mindenben nem értünk egyet, de vannak dolgok amiket egyformán látunk. Hajrá Tomajer!
tomajer 2013.05.01. 16:14:43 / # 270412
A lényeg hogy: [b][i]"Ujjé... győztök. Mi fog történni? Teljesen részletkérdés miben győztök .... (szerintem csak a 10 év, és néhány technikai kérdés ahol fogást lehet találni) .... Visszavonják a rendeletet. Az egészet, mert tudtommal legalábbis a bíróság csak az egészet vonathatja vissza. Tarlós, és a teljes klikkje dühös, mert komoly presztízsveszteség. Fogják magukat, átszövegeztetik az ügyvédeikkel, hogy a bíróság ne találjon rajta fogást, kivesznek belőle minden kedvezményt amit kiharcoltunk, és bejelentés nélkül elfogadtatják a következő közgyűlésen. ..... akkor fessük az ördögöt a falra: Fix tarifa nix. Éjszakai tarifa nix. ( marad a maximált 240.- ) Összes szigorítás (a bírósági ítélethez igazítva) azonnal." [/i][/b] Ha ezt nem érted, lelked rajta.
forest95 2013.05.01. 16:12:46 / # 270411
A lényeg, hogy ez a rendelet óriási és felesleges költséget generál a vállalkozóknak, de nem oldja meg az úgynevezett droid problémát, a rendezetlen munkaügyi jogviszonnyal dolgozókat nem szorítja ki egyenesen a piacról. Pedig innen ered minden baj gyökere! Ha ők nem lennének az utcán, akkor lehetne a vállalkozóknak politikai támogatás nélkül is versenyképes árakon dolgozniuk.
tomajer 2013.05.01. 16:09:56 / # 270409
Üdvözlünk újra a körünkben. A fészen már leírtam... addig amíg most is a taxisok hátán élsz, nem nagyon kéne megszólalnod a taxisok érdekében. De kifejthetem itt is, hátha valaki nem tudná. H.P. kis zsebében csörög az eredetirádiótaxi telefonszáma. Szépen elviszegeti a címeket, amit meg nem tud, azt viheti a jól megélő kis csapata... Hajrá Horváth Pál, hajrá kis csapat, hajrá Forest!!!
forest95 2013.05.01. 16:05:44 / # 270408
Az, hogy a hatóságoktól kikényszerítsük, hogy tegyék a dolgukat, ahhoz nem kell politikai akarat! Ahhoz a tisztességes vállalkozók akarata kell. Nem feljelenteni kell embereket, hanem a hatóságok figyelmét egy adott problémára irányítani koncentráltan.
fair 2013.05.01. 16:05:29 / # 270407
Így legyen. Végre tisztességesen dolgozhatnánk.
góré001 2013.05.01. 16:04:18 / # 270406
TUDOD KINEK KAPARTAD KI A GESZTENYÉT NA ÉN MEGMONDOM: nagy eleknek ÉS vitézy dávidkának NA MAJD LESZ NEKIK 3000 SÁRGA EGYFORMA taxija 6000 DROIDDAL SAJÁT mol KÁRTYÁVAL! ÁLLAMI MEGRENDELÉSEKKEL! na neki kapartad ki a gesztenyét ! !
góré001 2013.05.01. 16:01:25 / # 270405
100% !! 300 TAXISBÓL!
góré001 2013.05.01. 16:00:04 / # 270404
milyen gesztenyéről beszélsz??? nyolc éve taxis vagyok napi 20 órában!+! milyen gesztenyét nyugdÍjas leszek egy két héten belÜl!! milyen gesztenyét az a kis marék csapat jól megél velem!! milyen gesztenyét ezt ami neked 10 % droidságot hoz ?? milyen gesztenyét ami +§§§ taxisból munkanélkülit csinál?? hagyd már ezt a gesztenyézést !! örömködj míg van miben és hol!!
tom485 2013.05.01. 15:59:43 / # 270403
Szerinted én egyéni vállalkozóként, nullás papírokkal (egyelőre) nem ezt akarom? A saját helyemről ahonnan dolgozom, vesztem (verekedtem)már össze olyanokkal emiatt akik bérlik a rendszámokat és semmit nem fizetnek, de előttem állnak a droszton! De!.. Erre nincsen politikai akarat, és amire nincsen politikai akarat, azt egy "taxis" akarhatja, de nem tudja elérni. A másik dolog: Egyszerű mezei taxisként nagyon nagy felelősség akár 100-150 aláírással nekimenni egy rendeletnek, és esetleg többet ártani mint használni vele, mert gondolom, hogy a nagyeszű ügyvédetek nem tett le semmilyen garanciát a kimenetelre. Emiatt esetleg még kerülhetsz olyan helyzetbe is, hogy 1-2 olyan taxisnak akinek nem a Te dolgod volt fontos, de mint írta is közületek valaki, "akitől nincs mit elvenni, annak minden mindegy" az esetleg rajtad vagy a családodon akar bosszút állni. Ez részemről nem fenyegetés, csak gondolkodj el ezen, hogy Te most biztosan rendelkezel e olyan felhatalmazással mint amilyet kifogásolsz a rendelet alkotása során résztvevőktől. Szóval nehéz dolog ez, és főleg úgy, hogy most mindenki utólag akarja megmondani, hogy mit kellett volna! A rendelet szar, de nem biztos, hogy csak téged érint negatívan, és amilyen számokról beszélsz érintettség okán, annak az aláírása ott legyen a papírodon a pertársaságban.
forest95 2013.05.01. 15:58:19 / # 270402
Tényleg begolyóztál! Van pszichiáterem! De addig is a xanax sokat fog segíteni! Egy kicsit elragadtattad magad! Azt hiszem itt senki nem a kisfiad és nem a komád! Én legalábbis nem vagyok az! A véleményünk nem egyezik az biztos, de azért itt senki nem szólított Téged kis buzi törpének, hogy így beszélj. Inkább menjünk kirándulni, aztán tegye mindenki a dolgát úgy ahogy jónak látja!
tomajer 2013.05.01. 15:53:33 / # 270400
A történelem ismétli önmagát:-( [b][i]"Ujjé... győztök. Mi fog történni? Teljesen részletkérdés miben győztök .... (szerintem csak a 10 év, és néhány technikai kérdés ahol fogást lehet találni) .... Visszavonják a rendeletet. Az egészet, mert tudtommal legalábbis a bíróság csak az egészet vonathatja vissza. Tarlós, és a teljes klikkje dühös, mert komoly presztízsveszteség. Fogják magukat, átszövegeztetik az ügyvédeikkel, hogy a bíróság ne találjon rajta fogást, kivesznek belőle minden kedvezményt amit kiharcoltunk, és bejelentés nélkül elfogadtatják a következő közgyűlésen. ..... akkor fessük az ördögöt a falra: Fix tarifa nix. Éjszakai tarifa nix. ( marad a maximált 240.- ) Összes szigorítás (a bírósági ítélethez igazítva) azonnal." [/i][/b]
tomajer 2013.05.01. 15:52:14 / # 270399
Nna nekem elegem volt. Figyelj ide kisfiam. Olvasgasd a hallotaxit visszamenőleg majd tíz évre. Kb. ötezerszer írtam le mi kéne. Sokkal jobban mint most itt te. Csak éppen be kell látnunk, hogy bilibe lóg a kezünk, mert a hatalom azt nem akarja, amit mi szeretnénk. Ha öt-hat-tízezer taxist tudnánk mozgatni, talán el lehetne érni. Én kb húszszor futottam neki, ilyen olyan érdekvédő szervezetek létrehozásának. Nem sok sikerrel. Mindenkinek minden úgy volt jó ahogy van! Ne te mond meg nekem, mire lenne szükség. Fussál neki komám, és szervezz, egy olyan szervezetet, amelyik a taxisok túlnyomó többségének az álláspontját képviseli, és azért a taxisok, képesek anyagi, és erkölcsi áldozatot is hozni. Ha ez megvan, beszélgethetünk tovább. Addig viszont, csak egy kis uszító vagy, aki a saját érdekében, próbálja a többi taxist felhergelni, hogy fizessék ki helyette az ügyvédet. Ugyanez vonatkozik Forestre is! ui: Horváth Pálra, meg inkább nem is mondanék semmit.... ugye Forest?
Oldalszám: 469