Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2013.05.01. 20:29:25 / # 270282
Mert ez itt a kérdés, nem az én stílusom!!!

tomajer 2013.05.01. 20:28:06 / # 270454
A "hülyeségre" kéne érdemben válaszolni. Mi történik, ha nyertek, és: [b][i]" Visszavonják a rendeletet. Az egészet, mert tudtommal legalábbis a bíróság csak az egészet vonathatja vissza. Tarlós, és a teljes klikkje dühös, mert komoly presztízsveszteség. Fogják magukat, átszövegeztetik az ügyvédeikkel, hogy a bíróság ne találjon rajta fogást, kivesznek belőle minden kedvezményt amit kiharcoltunk, és bejelentés nélkül elfogadtatják a következő közgyűlésen. ..... akkor fessük az ördögöt a falra: Fix tarifa nix. Éjszakai tarifa nix. ( marad a maximált 240.- ) Összes szigorítás (a bírósági ítélethez igazítva) azonnal." [/i][/b]
tom485 2013.05.01. 20:27:12 / # 270453
És? Mit szerettél volna ebből kihozni? Idemásoltam a vita tárgyát képező jogszabályt amit a kutya volt szíves kikeresni, a törvényi felhatalmazás okán. Szerintem, mivel nem minősíti a törvényalkotó az általad írt "egyénileg igénybe vehető" szavakkal külön a taxit, ezért gondolom, hogy túl sok jogi ismeret nem kell ahhoz, hogy ez a passzus érvényes a taxira vagy sem. Szerintem érvényes, mivel egyértelműen a taxi a közösségi közlekedés része, mint azt már minden fórumon kinyilatkoztatták. De ez baromi fontos kérdés, és majd a pertársaság ezt is elintézi! :)
hiénakutya 2013.05.01. 20:24:38 / # 270452
Értelmezheted, de mindig a jogalkotó szándékát kell alapul venni, ha értelmezni akarsz és helyesen akarsz értelmezni. Ebben az esetben a jogalkotó szándéka egyértelmű, hiszen erre a törvény neve is utal. Annyi a történet, hogy én, mint nemdohányos ne legyek kénytelen elviselni, hogy a képembe fújják a füstöt, ha fölszállok egy Érd-Budapest viszonylatban közlekedő Stadler motorvonatra. A taxiban ilyen probléma nincs, hiszen ott maximum én tudnám a saját pofámba fújni a füstöt, hiszen eleve nemdohányzó fosőrt kérek.
mr hawken 2013.05.01. 20:20:54 / # 270450
Te figyelj ide ,először is nem vagyok a kisfiad és a komád sem.Én eddig senkit nem sértegetve írtam le a véleményemet ,te se tedd. ha más a véleményem akkor már uszítok?Nekem nem kell olvasgatnom mert 21 éve taxizom,és nem személyesen neked írogattam hanem általánosan aki elolvassa. Nem szervezek mert már van,de te ezzel a kirohanásoddal vagy sajtó-szóvivő?Tanulhatnál retorikát,akár a Tgfsz vezetőségén belül is. Nevetséges vagy,én helyettem nem kell ügyvédet fizetni és nem is kértem senkit arra fel,valamint abban a helyzetben vagyok én még 2015 végéig taxizhatok a mostani kocsimmal és most azonnal le tudom cserélni újabbra.Érdemi választ egyetlenegy felvetésemre sem adtál csak másolgatod a hülyeséget.
törölt felh. 2013.05.01. 20:20:54 / # 270451
A taxi a közösségi közlekedés egyénileg igénybe vehetö részét képezi.
tom485 2013.05.01. 20:18:37 / # 270430
2. §7 (1) A dohányzás számára kijelölt helyek kivételével - a (3) bekezdésben foglalt eltéréssel - nem szabad dohányozni a) közforgalmú intézménynek a nyilvánosság számára nyitva álló helyiségeiben, b) közösségi közlekedési eszközön, Azért ezt értelmezhetem úgy, hogy az autó megfelel ennek?
hiénakutya 2013.05.01. 20:12:30 / # 270395
Rossz linket illesztettem be az előbb. Ez a jó link.

tomajer 2013.05.01. 20:08:36 / # 270382
Rágjuk a gittet:-)

hiénakutya 2013.05.01. 20:06:43 / # 270372
Érv: "Divat lett a dohányzás tiltása." A buzulás is divat lett. :-)

Rita 2013.05.01. 20:06:43 / # 270449
Többek között erre (is) vonatkozhatna a verseny és a választás szabadsága. Ha egy megrögzött bagóellenes utas nemdohányzó sofőrt kér, akkor kapjon olyat. De ha utcán leint egyet, akkor is teljesülhet a vágya. Akár egy dohányos sofőr mellé is beülhet, aki szerintem simán megteszi, hogy az utas jelenlétében a fuvar végéig nem gyújt rá. Lehet kommunikálni emberi módon. Ha a sofőr már nem bír magával nikotin nélkül, megkérdezheti az utasát, hogy nem zavarja-e ha most rágyújt. Ha számára kedvező választ kap, akkor ahhoz senkinek semmi köze, hogy a taxis a saját járművében pöfékel.
hiénakutya 2013.05.01. 20:02:49 / # 270448
Egyébként a szórakozó- és vendéglátóhelyeken a nemdohányzók védelme érdekében tiltják a dohányzást. Ezt nem Tarlós Pista bácsi álmodta meg, hanem van egy ilyen országos törvény. Ugye itt az volna a lényeg, hogy miközben a szarvasgombamártásos pisztrángodat majszolgatod, a melletted lévő asztaltól ne fújják a pofádba a füstöt. A taxi viszont egy olyan közlekedési eszköz, amit jellemzően egyénileg vesznek igénybe, vagy, ha csoportosan is, a csoport tagjai akkor is ismerik egymást, így ők megegyezhetnek egymással és a gépkocsivezetővel arról, hogy van-e pöfékelés, vagy nincs, zavar-e valakit, vagy sem. Itt az államnak, vagy az önkormányzatnak nincs keresnivalója. Külön érdekes, hogy vajon mi értelme egy nehezen ellenőrizhető és betartatható rendeletnek. Mi történik például akkor, ha egy fingszagú, hamburgerzabáló amerikai megkér, hogy vigyem ki Schwechatra, adna Ő ezért mondjuk 300 dollárt, és ugye rá is gyújthat? Mit mondok neki? "Anyádba gyújtsál rá!", vagy mit? Ki fogja ezt ellenőrizni? Egyáltalán, Budapest határán kívül is belepofázhat a főváros, hogy van-e cigizés a kocsiban, vagy nincs?

baupexim1 2013.05.01. 20:02:42 / # 270447
még mielőtt...nem, nem akarok belépni pertársaságba... köszi Zsolti :)
Rita 2013.05.01. 20:00:09 / # 270446
Senki nem vitatja, hogy több sebből vérzik az egész. Egy alulfizetett, közepes tehetségű jogász is laza ujjgyakorlatként simán elkaszálhatja. Ez is csak felkérés és összefogás kérdése. Közhely duma, de tényleg egységben az erő. A dohányzási tilalom és a kártyalehúzó erőltetése a többi ponthoz képest annyiban is sántít, hogy egész egyszerűen ilyesmit nem írhatnak elő, erre nem kötelezhetnek.
baupexim1 2013.05.01. 19:54:59 / # 270445
nekem párszázezer km alatt erre nem volt panasz...sem etikai, sem az utas nem szólt... nem tudom, Te hogy takaritod a kocsid:)
Mohó Sapiens 2013.05.01. 19:52:29 / # 270444
Tündérkék! Pillanatnyi helyzet szerint a taxi a közösségi közlekedés szerves része. Közfeladatot ellátó személyek lettünk annak előnyeivel és hátrányaival. Használhatjuk a buszsávot. Úgyhogy csínján kell bánni azzal a kijelentéssel hogy a magántulajdonomban azt csinálok amit akarok. Mert ha ez az érvelés megállná a helyét akkor ugrik a buszsáv.

tomajer 2013.05.01. 19:52:03 / # 270443
De nem azt tiltja. Divat lett a dohányzás tiltása. Ez van. Ki ne találjátok, hogy a kedvünkért ezt valaki alkotmányellenesnek fogja nyilvánítani?!? Tényleg olyanok vagytok mint a gyerekek. Igazatok van. Csak épp, a törvényeket nem mi hozzuk. Oszt pont.
tomajer 2013.05.01. 19:50:08 / # 270442
Hát ne. Mert ott lehetne nemdohányzó helységet kialakítani, egy autóban nehéz lenne:-) De most tényleg ezen lovagolunk? ... meg a kártyalehúzón???? Aki nem akarja használni úgyse fogja. Ki állapítja meg, hogy nem pont akkor romlott el???
baupexim1 2013.05.01. 19:49:44 / # 270441
persze... csak azt tartom keménynek, hogy beleugat... én vettem, adózott pénzemből, sajátom. majd ha vesz nekem ótót, megteheti... és vonatkoztassunk el ettől, hogy cigi...ha azt tiltaná meg, hogy nem ihatok benne ásványvizet?
Rita 2013.05.01. 19:49:20 / # 270440
Logikus. :-) Mondjuk elvileg az is szabály, hogy a kocsmában 18 év alattit nem szolgálnak ki. :-D
Oldalszám: 469