Hozzászólások száma: 2890
Oldalszám: 145
Témakörök > Droszt Híradó > Taxisfelvonulás A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Bántelki Lajos 2010.02.20. 11:32:12 / # 258948
Figyelj! Most, mit húzod fel magad! Nem látod, hogy csak irigykednek, hogy az Ő pucájukban még annyi sincs, hogy a nevüket adják, Te meg még ezt is összehozod!? Csak gondold át amit írtam! Az első, hogy ne legyen ez a dolog minden napos, és legyen ott sok taxis. Ehhez viszont, érdekeltté kell tenned Őket! Különben azt mondják, hogy inkább nyomkodnak!
tom485 2010.02.20. 11:29:06 / # 258947
Na jóóóóó! Volt néha egy két nem annyira elb@szott ötlete, csak nagyon rosszul kommunikálta le! Én így láttam akkor, de régen volt!
taxisfelvonulas 2010.02.20. 11:26:24 / # 258946
A petíció lényege nem az, hogy átadjuk és akkor a Bácsik ezt törvénnyé alakítják. Ez egy vázlat, ami alakítható. Most már tényleg nem ezen kéne rúgóznotok.

baupexim1 2010.02.20. 11:24:07 / # 258945
Zoli, 1 új engedély=évi kb 150.000 ft bevétel az államnak és az önkormányzatnak... nem nagyon érdekük, ja:(
nazoli 2010.02.20. 11:23:47 / # 258944
Biztos az én képességeim korlátozottak, de nem látok szoros az összefüggést az egyes potok között. A 4-es meg végképpen hiányzik.
taxisfelvonulas 2010.02.20. 11:22:09 / # 258943
Pár hónapja demonstrációt tartottak a Sláger Rádióért! Autós vonulást! Az nem volt röhejes?
Bántelki Lajos 2010.02.20. 11:18:58 / # 258942
Már írtam, de leírom mégegyszer! Korai ez a "magömlés" A következőnek olyan hatása lesz, mint amikor minden nap kaviárt fogyasztok. Unalmas!!! Én a következőket javaslom: 1, Elkészít(t) e( t )ni 1 rövid, tömör petíciót. 2, Több 1000 példányszámban kinyomtattatni. 3, Érdekeltté tenni a taxisokat, hogy legalább 1 dologban fogjanak össze. ( Üzemanyag kedvezmény ) Meg kell keresni üzemanyag kereskedő cégeket, hogy ha náluk tankol 3, 4000... Taxis, akkor milyen kedvezményt tudnak adni. Esetleg még a matricájukat is kitenni. A szórólapokra ezt is rátenni. 5, Alakítani 1 szervezetet ahova havi 2, 300 Ft tagdíj fizetéssel jöhetnek a taxisok. Ez a szervezet kapna kedvezményt az üzemanyag árából, az alkatrészek árából. Jelenleg, nekünk a bárdinál van kedvezményünk, 25 % minden alkatrész árából. Ez 50, 60 db autóra. El nem tudom képzelni, hogy 3,4 000 taxist tömörítő szervezet milyen kedvezményeket tudnak kapni! Ja! Mielőtt bárki azt mondaná, hogy miért osztom itt..., nekem nem érdekem, stb. De igen érdekem! És segítek mindenben amit ésszerűnek találok és mindenkinek, aki nem leégeti a másikat, hanem ha nem ért vele egyet, normális hangnemben elmondja a saját véleményét és ha még meg is indokolja, hogy miért gondolja azt, azt meg is köszön ( jük ) öm!
taxisfelvonulas 2010.02.20. 11:18:36 / # 258941
Most tényleg ez a legnagyobb probléma? Az illetékesek majd remélhetőleg válaszolnak, elkezdődik valami (?), egy hírtöredék lesz, megjelenünk az utcán....

törölt felh. 2010.02.20. 11:18:27 / # 258940
A taxisfelvonulással egyetértek.De lehet hogy nem lessz eredménye!!!Emlékszünk még a legutóbbi Bakucz-féle felvonulásra.Sajnos nem sok értelme volt.Ennek a cirkusznak akkor lenne értelme ha érdemben történne valami.Ezt ugy hívják:ÖSSZEFOGÁS!!!!Nem tudom jelent e,ez a szó valakinek valamit!!!Ha nem hoz eredményt ez a csendes demonstráció(márpedig nem fog,kiröhögnek minket,aztán holnap megint lehet keccsölni tovább)A javaslatom a következő:Taxis érdekvédelmi szervezetet kellene felállítani,mi taxisok a Hallo Taxin keresztül egy taxis-naggyűlést hoznánk létre,ahol megválasztanánk érdekvédőinket.Bizalmat szavaznánk nekik,hallgatnánk rájuk.Ez az első lépés.Ameddig erre képtelenek vagyunk,addig a taxiscégek azt csinálnak velünk amit akarnak!!!Ha létrejönne ez a naggyűlés,megvitatnánk hogy NEM legyünk TELJESEN függő viszonyba a fuvarvállaló cégektől.Elvégre mi Fizetjük nekik a tagdíjat.Mivel sok cég van BP-en a lehetőségeink tágak.Egyszerüen cégenként felváltva nem fizetünk tagdíjat, addig mig le nem ülnek velünk tárgyalni.Ha ezt nem teszik meg a fuvarjaik zöme átmegy másik céghez,és lehúzhatják a rolót.Nekünk lessz hova menni,van elég cég a városban,ugyanezt az utas is megteheti mivel van választék.Szoritsuk sarokba mi a cégeket,ne ők minket,a pénzt MI adjuk,MI diktálunk.

nazoli 2010.02.20. 11:16:14 / # 258939
Viszont - tudomásom szerint - rá van bízva a területi önkormányzatokra az engedélyek kiadása. És nem lenne köteles kiadni többet!
baupexim1 2010.02.20. 11:13:14 / # 258938
Szia Attila látom pár ötletem bekerült:) de!!! a létszámkorlátozás még mindig alkotmányellenes:( a kiadható taxiengedélyek számát kellene maximálni, illetve ne rendszámra szóljon, hanem névre...így autócserénél sem lenne baj!
nazoli 2010.02.20. 11:07:38 / # 258937
Óriási!:)))))))
taxisfelvonulas 2010.02.20. 10:58:01 / # 258936
A TERVEZETT változat: Tisztelt Demszky Gábor Főpolgármester úr! Tisztelt Hónig Péter Miniszter úr! Tisztelt Héray László Igazgató úr! Az elmúlt tíz évben semmilyen érdemi változás nem történt Budapesten, amely elősegítette volna a fővárosban dolgozó több ezer taxisofőr boldogulását, megélhetését. A folyamatosan szűkülő piacon a vállalkozás szabadságára és az Alkotmánybíróság döntésére hivatkozva folyamatosan adják ki az újabb és újabb droszt-engedélyeket, amellyel a meglévő vállalkozásokat lehetetlenítik el. A meglévő vállalkozásokat is védeni kell. Elvileg a taxik csak taxiállomásokon állhatnak, ott szabad az utasokra várakozniuk. De a jelenlegi 5700 taxi-gépkocsi hogyan fér el a 328 db, összesen 1480 várakozó helyen? Jelenleg ott tartunk, hogy tömegközlekedéssel drágábban utazhatunk, mint taxival. A BKV viteldíjai minden évben emelkednek, de a taxi-viteldíjak 2000 óta nem változtak. Az elmúlt 10 évben minden költség emelkedett, úgy látszik erről Önök nem tudnak. Jelenleg a taxisofőrök jóval az önköltségi ár alatt dolgoznak. A tarifa-maximálás ma már idejét múlt, mert pillanatnyilag a fő veszély a piaci verseny felpörgése és az öngyilkos árverseny, ahol a végtelen számú egyéni vállalkozó nem tudja érvényesíteni a valós költségeit. Családok lehetetlenülnek el, az autóhitelek dőlnek be. Az utcán már megjelentek a fehér rendszámmal fuvarozók, a fehér rendszámos személyszállítók, a különböző feliratú világító szabadjelzőkkel rendelkező gépkocsik, melyek messziről taxinak látszanak, vagy éppen a kerékpáros-„taxik”. Ezért követeljük: 1. Azonnali létszám-korlátozást! (Taxiállomás-férőhely x 3. A meglévő engedélyeket megtartva.) 2. Hatósági fix-, vagy minimumtarifa bevezetését! 3. A szakmában lévő vállalkozások védelmét! Követeljük a szakma átfogó reformját! Mindehhez felajánljuk segítségünket!

nazoli 2010.02.20. 10:36:11 / # 258935
MILYEN ÉRDEMEI???
nazoli 2010.02.20. 10:31:13 / # 258934
Nem mondtam, hogy nem jó, csak kevés. Azt sem mondtam, hogy nem értek vele egyet. Minden elemével egyetértek. Csak kevés, és bővebben ki kell fejteni. Meg azért azt is be kell látni, hogy ez egy petíció! Nem az a címe, hogy "Törvényjavaslat" vagy hasonló! Ezt úgy fognám fel, mint egy segélykiáltást. Annak meg nem rossz, amit az Attila leírt. Annak kell felfogni ami, és akkor vállalható miatta akár egy felvonulás is. Van már több javaslat, amikkel a szakma egyetért. Az a bűvös négyes. Tarifa, létszám, taxiállomás, ellenőrzés. Ezeket kellene áterőltetni. Jut eszembe. Talán nem is a Városháza elé kellene szervezni ezt a felvonulást, és nem oda kéne beadni a petíciót, hanem a BKIK, meg a magukat taxis érdekképviselőknek tartó emberek tartózkodási helye elé!( Antal Attilát viszonylag könnyen elérhetnénk, már csak a helyhez kötöttsége miatt is. Most még ideje is lenne foglalkoznia a problémáinkkal!) És nekik kellene egy petíciót átadni, a következő tartalommal! "Csinájjatok má valamit, basszátok meg! Ha így megy tovább, csak lepukkant rabszolgákat képviselhettek egy-két év múlva! A rabszolgatartók meg nem fognak kérni belőletek, és megszűnik a jó kis állásotok!"
Lali 2010.02.20. 10:29:37 / # 258933
Csogu Szerintem te nem tudsz olvasni. Vagy értetlen vagy. A tudósításoddal nincs baj, azt lehet Csendbe minden érzelmektől mentessen is tenni. Menj el és tudósíts, de ne győzködj senkit. „”Én csak annyit kértem itt tőletek, ha esetleg nem ment volna át a mondandóm, hogy ne bántsátok a srácot, hanem segítsetek neki...ha mással nem tudtok (vagy nem mertek), akkor a hallgatásotokkal.”” Én úgy gondolom, sokan írták, hogy segítenének,de ne így csinálják. Attilát pedig senki nem bántotta. Ötlete a megvalósításra sok kollegának van. Most a végén kezdte, az alapokat máshogy kell lerakni, több kollega szerint. Az érdekvédelem is politika. És megvannak a játék szabályai.
törölt felh. 2010.02.20. 10:19:19 / # 258932
Sziasztok!Kedves kollegák!Ha nincs vezetőtök a taxis felvonuláson,majd ÉN vezetlek titeket.Ha nem tudnátok,őseiteket is vezettem már a Fekete-sereggel.Én akkor is igazságos voltam most is az leszek,igérem!!!

tom485 2010.02.20. 10:19:06 / # 258931
Te most miről beszélsz?????
tom485 2010.02.20. 10:17:11 / # 258930
De bőven elég belőle egy is, azt hiszem, hogy az érdemei mellet az is nyilvánvaló, hogy többet ártott nekünk, mit használt!! Én nem szeretnék még egy két horváth pali stílusú embert látni már ebben a szakmában! Elég volt! Én már csak egy utolsó összefogást (nagyot) szeretnék látni, világos és érthető programmal ami előbbre viszi ezt a taxisszakmát, az sem baj, hogy Te azt sem adnád be, amit Én írtam! Mert egyszer és mindekorra azt kéne már felfogni a taxisoknak, hogy olyan petició nincs és soha nem is lesz ami 5000 embernek kedvez, tehát egyetlen olyanra van szükség, ami a többség (és a normális többség, nem radikális)akaratát tükrözi és akkor elindulhatunk valamerre! A francba, már megint alvás közben írtam :-), de olyan szépet álmodtam! Ti is??
csogu 2010.02.20. 10:15:18 / # 258915
Na én tényleg mentem aludni...

Oldalszám: 145