Témakörök > Droszt Híradó > ??? - ??? Budapest Taxi Holding - fúziós topic A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
exex | 2011.01.29. 10:46:57 / # 222174 |
|
Te érzéseket közölsz, én tényeket, viszonyítási pontokat.
Ha bármit írok ami nem tetszik, te átugrod, vagy megpróbálod félreértelmezni. Vártam pld a képzett, alkalmas vezető meghatározását általad.
Mondjuk ez még mindig jobb mintha letagadnád, elferdítenéd a tényeket, bár az már cégvezetői színvonal lenne. :-) (lásd akár itt a forumon)
Ha úgy tudod, van a holdingnál más aki a kifizetésekről dönthet, tehát a kauciot visszatartja, kérlek hozd nyilvánosságra!
|
zodiákus | 2011.01.29. 10:24:28 / # 222328 |
|
kívűlről tudod mi az érthetetlen és dühítő? az,hogy a magyar társadalom a víz felszínén próbál evickélni,lófaszt nem tesz a boldogulásáért!míg vannak egyesek,akik megpróbálják,azokat pedig kiröhögik!egy fecske nem csinál nyarat,ugye ismerjük..azon kívűl,mindig mástól várják a segítséget is!
szóval,én úgy látom,szánalmas amit ennél a cégnél(is) művelnek a taxisok többsége!ellopták a pénzeteket,ellenőrizhetetlenül kezelték (törvénysértés) mások pénzét (Tribuszerné és egyéb pénzügyi játékok)!ennek ellenére még mindig befizettek ennek a horváth-Trógernak és csak egy ember ment feljelenti ezt a kuplerájt..már ha megtörtént!ezt már leírtam egy párszor..MI A SZAR TÖRTÉNNE,HA SENI SEM FIZETNÉ BE A TAGDÍJAT???MINDENKIT LETILT ÉS A MEGRENDELŐNEK AZT MONDJA,NEM TUDOK AUTÓT KÜLDENI,MERT NEKEM NEM FIZETNEK ELŐRE(!)A TAXISOK,VAGY MI??????KIHÚZZA A TELEFONT A FALBÓL?mÁR ELNÉZÉST,DE TÉNYLEG ENNYIRE HÜLYÉK VAGYTOK???ELÁRULOM,UGYANÚGY NYOMKODHATDNÁTOK ÉS MÉG 65000 -EL BELJEBB LENNÉTEK!!!
szóval,én tényleg nem értelek benneteket!vagy ez ennyire kurvára belétek van kódolva?érthetetlen!
senki más nem fogja és nem is tudja,sőt,nem is akarja megoldani a helyzetet,csak ti saját magatoknak!el kéne már kergetnetek jó messzire a jelenlegi diktálokat,oszt jó napot!
Előzmény: #222326 exex 2011.01.28. 19:34:00 |
Palermoi | 2011.01.29. 07:16:31 / # 220809 |
|
Hello
Tudom kéretlenül szolok hozá,de én ugy tudom,hogy kauciot akkor kérnek amikor valakinek a tulajdonát ill. vagyonát használod.pl.régen a föpincér rakotle kauciot a tulajdonosnak.a modern világban pedig az albérlők alakás használatért.
Tehát nem nevezhető kaucionak amitt ezek a saját vállalkozásuk erősitéséra használnak. A mi pénzünkből.
Mind tudjuk sokan futhatnak a pénzzük után.Sajnos.
Még annyit soha senki nem kérte őkett,hogy csekkes szerződéseket kőssenek.
|
Travis Bickle | 2011.01.29. 05:17:46 / # 222327 |
|
Én a másik hajóról jöttem, ott már eredetileg is a csekkbeváltás volt a kaucióbeszedés elsődleges célja. Szerintem nem érdemes rágódni a szó valódi jelentésén, ahogy Te is leírtad kevés társaság van (lehet, hogy nincs is) ahol arra használják amit valóban jelent.
A cégvezetésről meg annyit, hogy a fúzió előtt igenis elég jó irányba kezdtek el menni a dolgok (Rádió), azt meg, hogy ezzel az üzlettel (fúzió), nem csinált valami jó boltot szerintem nem lehetett előre tudni. Bizonyos dolgok miatt mind a két fél úgy gondolta akkor, hogy jó üzletet csinál, az idő egyelőre nem Őket igazolja, de mi nem látunk annyira részletesen a dolgok mögé (sajnos), hogy nyugodt szívvel pálcát törjünk valamelyik felett, hogy csakis Ő és kizárólag Ő a felelős.
Ezt rajtuk kívül csak "Latonnarella" barátunk tudja biztosan, de Őt itt most "tiltja a gép":-)
Előzmény: #222326 exex 2011.01.28. 19:34:00 |
Travis Bickle | 2011.01.29. 04:51:01 / # 220656 |
|
Na...mindjárt jön az olasz meg a héber:-)
Előzmény: #220649 exex 2011.01.28. 21:52:05 |
exex | 2011.01.28. 21:52:05 / # 220649 |
|
Megkérlek kollega ezt az idegennyelvű topicban folytasd! :-(
Előzmény: #220646 chuanfa 2011.01.28. 21:32:31 |
chuanfa | 2011.01.28. 21:32:31 / # 220646 |
|
Are You short device?
|
chuanfa | 2011.01.28. 20:47:50 / # 220642 |
|
Ez így van, de érvényes itt is az "akinek nem inge"...mondás. Egy nagyon alapszintű leegyszerűsítése Részedről, hogy nem kell elvinni.
Ha Te nem viszed el, jól teszed.
De ha ott vagy és fizeted nekik a tagdíjat, nem teszed jól.
Mások elviszik, és tönkretesznek egy szakmát és kollégákat.
Szereplői vagytok egy színdarabnak, sok mással együtt.
Soha senki nem mondta és írta le hogy a cégtulajdonosokra szüksége van a taxisoknak.
Így alakult.
Ezen lehet változtatni.
És kell is.
Mindenre van megoldás.
|
exex | 2011.01.28. 19:34:00 / # 222326 |
|
Ez tényleg az utolsó részemről.
1. Nem neveztem meg kire gondolok. (akinek nem inge, ne vegye magára tehát ő lehet hogy egy magasan képzett remek irányító képességgel rendelkező ember a t5 történetéből)
A kaucio kifejezés értelmezését leírtam korábban. Itt egy érthetőbb meghatározás: kaució, melynek jelentése letét, óvadék. (ez szerintem azt jelenti, hogy berakjuk egy számlára és nem piszkáljuk) Ha valamit annak hívunk, akkor legyen az szerintem.
Gyakorlatilag a taxicégeknél a kaucio a "forgóeszköz hitel" népies elnevezése. Valószínűleg azért alkalmazzák, hogy véletlen se kelljen rá kamatot fizetni. :-(
Megcáfollak.
Eredetileg a tele5-nél ha jól emléxem a mobil flotta KAUCIOJA volt. (amit én a régi szép időkben miután leigazoltam, hogy a szolgáltatónál semmi tartozásom nincs természetesen visszakaptam)
Ebből sikerült szép lassan átúszni a csekkfedezetre, ami mint említettem szerintem jogilag és üzletileg kérdéses. Elég sajátságos, hogy valaki kamatmentes hitelt vesz fel az üzleti partnerétől, abból a célból, hogy kifizethesse.
+1 A cégvezetői képességeknek része az is, hogy milyen üzleteket és mennyire körültekintően köt az ember, kikkel veszi körül magát, tisztában van-e saját erősségeivel, gyengéivel, mennyire tud felelős, megalapozott döntéseket hozni. Kérlek a képzettség mellett ezeket is vedd figyelembe mielőtt valakiről (akár magadról) véleményt formálnál. :-))
|
tudomis(kibic) | 2011.01.28. 19:27:28 / # 220402 |
|
In Domie et santis. Es spirio et santis.
Szándékom szerin írva: "Nyugodjék békében a T5!"
Mindenkitől bocsánatot kérve, ezt én egy éve láttam, és léptem. KI!
Gondoltatok pupákok a Pentára???????????????
No még egyszer: Gondoltatok pupákok a Pentára??????
|
tudomis(kibic) | 2011.01.28. 19:15:44 / # 220400 |
|
A "szotyisodás" egy jelenség, ami sajnos szorosan összefügg az árak csökkentésével. Vonz egy olyan megrendelői állományt, amire nincs szükség, másrészt hosszútávon legatyásodik a taxis is.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ezért nem kell őket elvinni!
Más felvetés?
|
Travis Bickle | 2011.01.28. 17:51:53 / # 220426 |
|
Persze, ez a lényeg, nincs zsé!
De épp azért beszélgetünk itt, mivel mást nem nagyon tudunk csinálni, hogy a dolog hátterét boncolgassuk. De ha mindig csak oda lyukadunk ki, hogy H.Cs. egy dilettáns közepes képességű ...akkor szerintem elég távol állunk a dolog megoldásától, mert nem akarom ismételni magam, de azt mindannyian tudjuk, hogy nem innen eredeztethető a történet.
Az meg, hogy jogszerűtlen a kaucióból finanszírozni a csekkes fuvarokat, azt nem tudom, én úgy emlékszem, hogy ezt a pénzt mindig is ezzel a magyarázattal szedték be.
Cáfolj meg ha nem így volt, de én erre emlékszem kb,: "a csekkes fuvarok megnövekedése miatt x forinttal emelkedik a kaució, a gördülékeny beváltás érdekében" vagy valami ilyesmi.
|
exex | 2011.01.28. 17:30:20 / # 222324 |
|
Akkor szerinted tényleg jogszerűtlenül a csekkes fuvarok finanszírozására használnák a befizetett kauciot??
Ez a nagy kilépő mennyiség mostanra lehet, hogy igazzá vált. De a holding tudtommal jóformán az egyesülés pillanatától megtagadta a kauciok kifizetését.
Azóta sem hallottam senkitől, hogy a korrekt és jóindulatú holding ÍRÁSBAN és IDŐPONT MEGJELÖLÉSSEL igéretet tett volna a tartozás JEGYBANKI ALAPKAMATTAL megnövelt összegének visszafizetésére.
Ez részemről a végszó is, mert mint kívülállót engem tényleg csak a vége érdekel: NINCS ZSÉ!
A t5 sorsa nagyon szépen mutatja mekkora károkat tudnak okozni magukat a pénztől nagyon okosnak hivő, de valójában mint chuan barátunk is írta, maximum közepes képességű emberek. Egy komoly vállalkozás működtetése jóval többet igényel, mint azt sokan gondolnák. Akik nem elég képzettek, vagy emberileg alakalmatlanok azok vagy elbuknak becsülettel, vagy megpróbálnak mindenkit át.szni hogy talpon maradjanak. Érdekes módon a fuvarszervezés bizniszben az elsőre nem nagyon jut eszembe most hirtelen példa. :-(
|
Travis Bickle | 2011.01.28. 15:29:03 / # 220614 |
|
Ez csak olyan légbőlkapott szám volt, de sajnos szerintem nem áll messze a valóságtól és még nincs vége:-(
Előzmény: #220564 alelölülő 2011.01.28. 14:48:06 |
Travis Bickle | 2011.01.28. 15:24:13 / # 220606 |
|
Nem rossz ötlet, már csak egy kis számtanóra kell, 300-350x 80 ezer fedezi-e az x kilépőt valamint a tényleg komoly százalékkal bíró csekkes, taxikártyás fuvarok kifizetését!?
Előzmény: #220424 exex 2011.01.28. 08:06:29 |
alelölülő | 2011.01.28. 14:48:06 / # 220564 |
300 kilépő?
Asszem a cég vezetésének el kellene gondolkodnia azon, hogy alkalmas-e rá.
Ezt bizony el...ták keményen.
Szánalmas dilettáns banda.
|
|
exex | 2011.01.28. 08:06:29 / # 220424 |
|
A végén még tényleg megsajnáltatod velem a szegény holdingot. :-)
Tegyük fel, hogy a manók miközben mindenki békésen aludt, sunyi módon elszalaldtak minden t5-ös kauciójával.
1. A rádiósokéval nem, tehát abból pld. lehetne fedezni a kilépők jogosan visszajáró kaucióját.
2. A havi tagdíjakból, reklámokból csak marad egy pár forint haszon. (ha nem, akkor tényleg be kéne csukni inkább a boltot) Ezt a pár forintot szorozzuk fel az eltelt hónapok számával, az eredmény = elég sok!
Ha pozitív hozzáállást szertne a cég felmutatni akár sorban egy kilépési lista alapján, akár részletekben mindenkinek egyszerre tudna fizetni. De nem, inkább beint mindenkinek, akinek mer.
Ez a nincs pénz, de ha fáj már nekem is akkor van, a decemberi csekkbeváltási sztorinál is elég látványos volt.
|
csogu | 2011.01.28. 06:44:01 / # 220388 |
:-DDDDDDDDDD
|
|
törölt felh. | 2011.01.28. 06:08:14 / # 220391 |
|
Kamillatea
Jön egy nő a dokihoz, kékre-zöldre verve, mire a doki felkiált:
- Istenem, mi történt magával? A nő sírva mondja:
- Akárhányszor jön haza az uram részegen, mindannyiszor megver ...
- Hmm, - mondja az orvos - tudok erre egy teljesen biztos és hatásos szert!
Azután, hogy az ura hazaért, vegyen egy csésze kamillateát és öblítse vele a torkát, és alaposan öblögessen!
Két hét múlva jön ugyanez a nő a dokihoz; virágzóan néz ki és mond ja:
- Doktor úr, ez csodálatos, amit javasolt!
Képzelje, jön az uram holt részegen én meg csak öblögetem, és öblögetem a torkom, ő meg nem bánt engem...
- No látja! - mondja a doki szerényen - egyszerűen csak kussolni kell ...
|
Travis Bickle | 2011.01.28. 04:59:42 / # 220608 |
|
1-2 kilépőnél megérné, de mondjuk 300-nál az már 36 milla és gondolom, hogy a "Holygeorge" bukszája sem kimeríthetetlen:-)
Előzmény: #220423 exex 2011.01.27. 19:33:20 |