Hozzászólások száma: 5463
Ugrás a hírhez Oldalszám: 274
Témakörök > Droszt Híradó > ??? - ??? Budapest Taxi Holding - fúziós topic A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
nazoli 2011.05.20. 10:26:31 / # 222792
Bocs! Most megyek pingpongasztal lábat ácsolni. Majd délután tovább veszekszem veled. Mert úgysem hagyod abba!:-D
nazoli 2011.05.20. 10:21:38 / # 222791
Na ezt megkaptad Ricsi!:-DDDDDDDDD
nazoli 2011.05.20. 10:20:19 / # 222790
Tamás! Én nem állítottam olyat, hogy ezek bűnök! Légy szíves ne csúsztass! No meg kértem, hogy ne hozzátok föl ezt a tulajdonos-közgyűlés stb. maszlagot! Mert ez ebben az esetben üres duma!Próbáljunk meg felnőtt, racionálisan gondolkodó fiúk lenni! Tudomásom szerinti dolgokat soroltam föl, amelyeket lehet cáfolni, ha nem igazak. És a tökénél ragadtad meg a problémát! Jómagam pont azt tartom az leggusztustalanabb dolognak ebben a szakmában, amikor az egyik taxis, a másikkal szemben tulajdonosként lép föl! Vagy ez a cél? Az egyszerű taxis, tulajdonossá akar lenni, hogy lehúzza a még nála is egyszerűbb taxist? Mert lóvéja, esze, bátorsága nincs, hogy saját maga céget gründoljon, ezért összefog a hasonszőrűekkel, hogy szopassa a többit! És innen kezdve, a kígyó a saját farkába harap. Jön ugyanaz a rohadék duma, hogy ha nem tetszik el lehet menni. Csak most egyik taxis fogja a másiknak mondani! Hogy csak ezt az egy, legegyszerűbben megtanulható terminológiát mondjam! És az összes többi szépen, sorba fog utána jönni! De megint kihangsúlyozom! Nem biztos, hogy igazam van! De cáfolj meg, vagy biztosíts afelől, hogy ez nem következhet be! Márpedig ha ez így működik, a faszom se kér a Pentából! Meg még sokan vagyunk ezzel így! Akkor mi is a különbség x cég és köztetek? Hol épiti magának a taxis a céget? Csak az a száz, vagy mittudomén mennyi! A többi meg ugyanúgy, mint x cégnél, a tulajdonos zsebét tömi lóvéval, mint egyéb helyeken! Csak ott egy embernél több marad. Mert az az egy, ugye, kevesebben van, mint ti százan! Nem tudom, érted-e?
tomajer 2011.05.20. 10:06:45 / # 222789
Háát... ha a 2533-ból indulunk ki, és a realitások talaján maradunk, akkor gyönyörűnek:-DDD
nazoli 2011.05.20. 09:55:14 / # 222788
Én is így értelmeztem. Csak a Tamással (Értsd Tomajer. Ezek a Tamások!:-) ) ellentétben semmiféle iróniát nem fedeztem föl benne. Mint ahogy nem is volt benne. De, mondjuk, a Miklóst sem a humoros oldaláról ismerem. No meg elég sokat olvasni a nyilatkozatait, melyekben a szakma élharcosaként jelenik meg, és sorolja az eredményeiket. Azt gondoltam, ezekre utalt. No meg azt sem igazán szeretem, ha valaki megpróbálja megmondani, hogy mivel foglalkozzam inkább. Még ő sem. Erre próbáltam utalni, csak nem ilyen direkt módon. Úgy látszik, tőlem viszont ez nem ment át, mint irónia. (Mondjuk nem is nagyon volt benne.) Lehet cáfolni, vitatkozni. De megmondani, hogy miről beszéljek? Hááát... Kell hozzá egy kis arc! Lehet, hogy kevésbé ironikusan, de én meg erre próbáltam utalni. Nem akarok az írásod rám vonatkozó (2535) részével foglalkozni. Nem azért, mert kellemetlen lenne, vagy ilyesmi. De ha érted az előző mondataimat, akkor ez nyilvánvaló. Ez a dolog nem rólam szól. Vagy ha úgy érzed, hogy igen, akkor régen rossz! Messze nem ez a lényeg. Ha egyszer összefutunk, és érdekel, elmondom a véleményemet erről is. (Azért egy valamit kérdeznék. És őszinte választ várok! Szépnek tartasz?:-DDD)
tomajer 2011.05.20. 07:21:13 / # 222786
Igen, Gábor... Szerintem is arra szeretett volna megkérni, kicsit ironikusan, hogy pattanj le a Cityről, mert van a városban pár cég amelyik izgalmasabb eseményekkel tud szórakoztatni. És akkor kicsit ezek a bizonyos citys bűnök. Bizony bizony a tulajdonosnak vannak előjogai. Van amelyik házat épít Tenerifén, van amelyik jachtot vesz a Balatonon, van amelyik szeretne kicsit könnyebben élni, és kevesebb tagdíjat fizetni, mint az alvállalkozói. Ijjen kocsogok ezek a tulajdonosok. Én itt most nem garantálom, hogy a Penta Taxi tulajdonosai, (akik most sokkal nagyobb áldozatok árán, és nehezebb körülmények között próbálják életre kelteni ezt a szövetkezetet mint anno a Cityt az alapítók) nem fognak akarni maguknak előjogokat azokkal szemben, akik majd akkor kérik felvételüket a cégbe, amikor már a város egyik legjobban prosperáló cége lesz..... Nem tudom, érted-e? Ők a tulajdonosok. Ha úgy döntenek, hogy kell pár ember a cég érdekében, akkor beengedik őket... mondjuk határozott időre szóló szerződéssel... Hogy előre elejét vegyék a City mostani problémájának.
csogu 2011.05.20. 07:13:39 / # 222784
Na igen...vannak akik a büdös életben nem jutnak túl a harmadik lépcsőn:-)))
tomajer 2011.05.20. 07:09:57 / # 222783
Kilencedik lépcső, amikor szakmai újságot csinál... Tizedik lépcső, amikor ott kollégáit olvasgatva rájön, hogy itt szép lehet.... Nna sz'al körbeértünk:D

csogu 2011.05.20. 07:04:07 / # 222785
A megalapozott tudáshoz egy pár sor még, mert nem sikerül túltennem magam rajta:-)) Egyszer láttam egy dokumentum filmet. Egy Magyar csajról szólt, aki szeretett volna egy McDonald's-ot nyitni és vezetni, az összes licenc vagy mi fene szerződéssel együtt... Pár beszélgetés, casting után el is indulhatott a felfelé ívelő pályáján. Azzal kellett kezdenie, hogy felvették az egyik Mekibe mint legalja munkás és pár hétig a Wc pucolás volt az Ő területe. ...majd egy idő elteltével már a kinti helyiségeket is takaríthatta és a felüdülést az hozta neki, amikor már kint az utcafrontot söpörhette... Aztán feltölthette a pohár és egyéb készleteket...sült krumplit is csinálhatott és így egyre feljebb és feljebb....azt hiszem (bár rég láttam), hogy egy évig szívta rendesen azt a bizonyos valamit, amire már el is ért oda, ahová egyeseket a Mi szakmánkban haveri, baráti társaságokból választanak ki. Végül is elérte azt, amiről álmodott. A riporter megkérdezte, hogy mely kollégáit becsüli a legjobban és azt válaszolta, hogy azokat, akik az első 3 hónapot kibírják egy olyan baromarcú vezetése mellett, mint amilyen az Ő egykori főnöke volt. Szóval Ő szert tett egy "megalapozott tudás"-ra...de ilyen az Ő szájából (ujjából) nem hangzott el, mert az nem vallana valami szerénységre, szakmai alázatra. Szerintem:-)) A külön véleményem még annyi erről, hogy a taxisoknak van pár lépcsőjük, amit meg kell tenniük ahhoz, hogy "megalapozott tudásról" beszélhessünk. Első lépcső, amikor elismeri, hogy semmit sem tud. Második lépcső, amikor már sokat tud. Harmadik lépcső, amikor mindent jobban tud, mint a másik. Negyedik lépcső, amikor rájön, hogy semmit sem tud. Ötödik lépcső, amikor úgy érzi, most már azért az átlagnál többet tud. Hatodik lépcső, amikor ráeszmél, hogy baromi sokat kell még tanulnia. Hetedik lépcső, amikor beismeri, hogy sosem fogja tudni ezt kellőképpen jól tudni. Nyolcadik lépcső...amikor elfogadja esendőségét, fenntartva ama jogát, hogy hibázhat, de megfogadva, hogy a lehetőségeihez képest, a legjobb tudása szerint fog cselekedni. Na most megítélésem szerint üdv neked az ötödik lépcsőn:-))
csogu 2011.05.20. 06:42:34 / # 222782
Zoli, én nem tudom, de úgy értelmezem Miklós írását, mintha arra kérne, hogy "annyi sok szép eredmény, sikertörténet van a szakmánkban"...és azokat is idézhetnéd, amikor valamelyik cégbe beleszeretnél rúgni... Na, szóval az én olvasatomban ez annyit jelent, hogy: Figyelj Zolikám, találj már magadnak egy másik céget, akiket b@sztatsz és negatív példaként említesz meg...és ne mindig a Cityt herotozd...ha kérhetlek. Szóval szerintem Ő most nem azt kérte, hogy mást is dicsérj, hanem pontosan fordítva, ne őket rugdosd...:-) ...de aztán lehetséges, hogy totál én értelmeztem félre...és különben meg tényleg elég sokszor piszkálod őket:-)) Mondjuk ezen meg én borultam meg egy pillanatra: "mert egyike vagyok azon kevés taxisoknak, akik tudják, hogy mit beszélnek, megalapozott tudás áll mögöttük"... ...Zoli, szerintem jobban hat, ha csak Te is simán szép maradsz, mint én...minthogy ilyet magadról kijelentsél:-)))
csogu 2011.05.20. 06:22:26 / # 222781
Az írásod elején nem gyanakodtam arra, hogy rám célozgatsz, de ennél a résznél elbizonytalanodtam: és mindemellett iszonyúan jól néz ki! :-)))
nazoli 2011.05.19. 22:54:30 / # 222780
Szia Miklós! Ebben nem vagyok biztos. Nem fóbia. A Penta, egy szövetkezeti alapon működő cég. Mindössze attól szeretném óvni őket, hogy ne lépjenek teljesen a nyomdokaitokba. Ha jól tudom, nálatok pl. a nem szöv. tagoknak magasabb a tagdíjuk. Ha jól tudom, vannak olyan helyeitek, ahonnan közönséges földi halandó Citys, nem vehet föl fuvart. Ha jól tudom, vannak bizonyos időszakok, amikor nem mindegyik tagotok vehet föl fuvart egyenlő feltételek mellett. Ha jól tudom, nem minden tag rendelkezik nálatok egyenlő jogokkal. Ha ezek a dolgok nem igazak, úgy elnézést kérek tőletek. De ha igazak, akkor azt gondolom, hogy ezekben a dolgokban nem vagytok követendő példa. De az is lehet, hogy csak én gondolom ezt így, és minden úgy helyes, ahogy ti csináljátok. Nem szükséges felhívni a figyelmemet arra, hogy mindezeket a dolgokat közgyűlési határozatok szabályozzák. Az én felfogásom szerint akkor sem helyesek. Sikertörténetek? Megalakult a Penta. Gratuláltam nekik, és biztosítottam őket arról, nekik szurkolok, és ha tudom, segítem őket. Plus Taxi. Sikertörténet, de nem igazán ínyemre való. Hadd ne mondjak véleményt. TGFSZ. Ott voltam a bölcsőjénél, egy bizonyos szintig még tevőlegesen is segítettem őket. Beléptem, és mindenkit agitálok, hogy kövesse a példámat. Mit szeretnél még? Mit csináljak? Milyen sikertörténeteket idézzek? Ha megmondod, én eleget teszek a felkérésednek. Azokat is idézni fogom. Szerintem nem jó helyen kopogtatsz, amikor meg akarsz találni ezzel a diszkréten szemrehányó módszerrel. Ez nálam nem jön be. Nem azért, mert lepereg, hanem azért, mert egyike vagyok azon kevés taxisoknak, akik tudják, hogy mit beszélnek, megalapozott tudás áll mögöttük, és tesznek is valamit a szakmáért, és az előzőekben leírtak miatt, tényszerűen sem illik rám, hogy csupán szájember lennék. Üdvözlettel: Telegdy Gábor 6x6 353
tudomis(kibic) 2011.05.19. 20:11:40 / # 222779
Na ezt sem jó helyre írtam... Hadd itt,hagy röhögjenek! (De rajtam?) :)

tudomis(kibic) 2011.05.19. 20:10:34 / # 222778
Te Tamás! Nem akarsz fotógalériát készíteni a kocka (évi rendes) kocsiszemléjéről? Meghívlak!

tudomis(kibic) 2011.05.19. 20:08:36 / # 222777
Szerintem ő csak egy hangyával egyesített tehén lehet. Van telefonszáma? :)
málna 2011.05.19. 19:58:58 / # 222776
Neharagugggyáámááá, de én ismerek egy olyan kollégát, aki 500-600 címet vesz fel egy hónapban, nem dolgozik nyolc óránál többet, naponta 40 fölött zsákmányol, három litert eszik az autója miközben melléktermékként tejet termel, és mindemellett iszonyúan jól néz ki! Szóval, nedegradáljááá!:))))
tudomis(kibic) 2011.05.19. 19:09:37 / # 222775
"a mostani bp-i társaságok jó részénél, nem nagyon van több 100 cím/főnél...." A minőség a lényeg! Darabja 5000,és minden rendben! :)
tudomis(kibic) 2011.05.19. 19:06:14 / # 222774
Ilyet,hogy "plusz" ne írjá le! Inkább anyázz! :)
tomajer 2011.05.19. 17:33:02 / # 222773
Nnana... a mostani bp-i társaságok jó részénél, nem nagyon van több 100 cím/főnél. Mi is itt tartunk nagyságrendileg. Gyaníthatóan ezzel az aránnyal tudunk felmenni a száz főig. (ami 10 ezer címet jelent...) És onnan kell feltornászni magunkat, a "jólétig". Addig, hogy a tagság úgy döntsön, nagyobbá szeretné tenni a céget, mert már nem bírja a munkát, és elege van a lóvéból:-) Tudod, ez szövetkezeteknél így történik:-) Én mély felelősséget érzek a szakmáért... de nem gondolom, hogy egyedül a Penta dolga megoldani a problémákat. Ha sikeresek leszünk, akkor példát mutatunk arra, hogy nem kell pénzszivattyúzó tulajdonos, a képletbe.....
tamasmiklos 2011.05.19. 17:30:07 / # 222772
Szia Tomi!
Oldalszám: 274