Témakörök > Hírek fórumai > Egy UBER mind fölött, Egy Uber kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen, A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
janoutas | 2016.05.22. 22:12:51 / # 344823 |
|
Sínen József Attila volt , de ott a vonat is jött.... Lehet, hogy most is minden sínen van, de a "sikerhez" a vonatnak is jönnie kellene... (Bocs a morbid hasonlatért.)
Előzmény: #344814 balagge 2016.05.22. 21:04:24 |
hiénakutya | 2016.05.22. 21:45:26 / # 344822 |
|
|
hiénakutya | 2016.05.22. 21:40:09 / # 344821 |
|
|
hiénakutya | 2016.05.22. 21:26:50 / # 344820 |
Nem tudom, de lásd lentebb.
Előzmény: #344812 balagge 2016.05.22. 20:32:24 |
|
hiénakutya | 2016.05.22. 21:19:48 / # 344819 |
Közben megtudtam, hogy állítólag valami Zello nevű alkalmazással "rádióznak".
Előzmény: #344806 warrior 2016.05.22. 17:48:53 |
|
szabadataxi | 2016.05.22. 21:18:08 / # 344818 |
Előzmény: #344815 cheater 2016.05.22. 21:05:30 |
|
hiénakutya | 2016.05.22. 21:17:52 / # 344817 |
Én már elloptam.
:-)
Előzmény: #344809 cheater 2016.05.22. 19:15:43 |
|
balagge | 2016.05.22. 21:08:02 / # 344816 |
|
A "megoldják az uber kérdést" úgy érzem évekig tartó jogi csatározáshoz vezetne a bíróságokon. Ezt ugyanis mindenki másképp értelmezné.
Előzmény: #344813 janoutas 2016.05.22. 20:59:59 |
cheater | 2016.05.22. 21:05:31 / # 344815 |
Nem azért kellene most mert minket ez különösképp érint, hanem mert egy újabb hypeolás, ami megint söpör végig a weben anélkül hogy bárki megkérdőjelezné a létjogosultságát. A hazug reklám viszont már érint minket. Erre utazik, erre épít az egész cég az illúzióra. Hozzájuk nagyon jó tartozni, mert ők annyira jók, hogy nagyon jók, ebből nem szabad kimaradni. Ezt sugallja mindenkinek, erről szól az egész. De ha a bűvész hatalmas trükkjét felfedjük, már rögtön nem is olyan izgalmas az egész. Hogy tűnt el a nyuszi a kalapból? Sehogy, végig benne volt. Ennyire egyszerű. Ja csak ennyi..? Igen, sajnos csak ennyi. Fejleszt az uber forgalomba helyezhető önjáró autót taxiüzemmódra? Miért tenné? Arról szól az egész cég, hogy minden, sajnos megint ismételni kell magam különben elveszik a lényeg: tehát minden költség az autós partnereket terheli. Autóvásárlás, fenntartás, biztosítás, parkolás díjak, bírságok, károkozás az autóban, stb, stb, stb. Innen vannak hónapok alatt a milliárdok, honnan lennének máshonnan? A fentiek alapján melyiket gondoljátok sanszosabbnak - ha már a nyuszis bűvésztrükköt megismertük - azt, hogy az uber 100 milliárdokért forgalomba helyezhető taxit fejleszt vagy azt hogy megkérték a googlet, hogy a félig kész önjáró autójára hadd rakjanak már fel egy uber matricát és hadd menjenek vele egy kört a fényképezőgépek elött? Ki mire tippel, lehet erről sem ártana egy szavazás. Ezért kéne a szavazás, hogy annak eredménye alapján valamelyik ilyen blődségeket végiggondolás nélkül közlő újságíró - mint pl. Ember Zoltán gazdasági újságíró ebben a 'remek' cikkében - magyarázza már el, hogyan is fog ez kinézni a gyakorlatban. Ha te nem látod jelentőségét, remélem majd tomajer kitesz egy ilyet, ha egyszer végre befejezi az építkezést. Bár nem tudom mi tart eddig, már rég meg kellett volna rendelnie UberBuild-en a legközelebbi és legolcsóbb innovatív szakikat és tiz perc alatt kész lenne a kégli fillérekért.
Előzmény: #344810 szabadataxi 2016.05.22. 19:46:03 |
|
balagge | 2016.05.22. 21:04:25 / # 344814 |
|
Már elmentek a falig a fuvarszervezők és a politikusok már 13x hazudták be, hogy minden sínen van...:-)"Megbékéltek" az uberrel.
Előzmény: #344813 janoutas 2016.05.22. 20:59:59 |
janoutas | 2016.05.22. 21:00:00 / # 344813 |
|
Esetleg meg lehetne próbálni azt a módszert, hogy a taxisok a tagdíjukat ügyvédi letétbe helyezik, amihez a tagdíjat szedő cégek csak azután jutnának hozzá, ha megoldják az "uber kérdést"! Ot az ő megélhetésük is veszélyben lesz, szerintem minden ismeretségüket bevonnák a saját érdekükben..... Ha rosszul gondolom, akkor bocs, de az nem korrekt, hogy amíg a taxis nem tud keresni, addig őket ez nem izgatja, mert a tagdíjat befizettetik. Harcoljanak ők is a törvénytelenség ellen, ne csak az egyszerű taxisok t...l verjék a csalánt.....
|
balagge | 2016.05.22. 20:32:24 / # 344812 |
|
Ez nem az a fehér rendszámos Epica amelyik le van fóliázva es Urh antennaval cruise-ol?
Előzmény: #344805 hiénakutya 2016.05.22. 17:41:48 |
balagge | 2016.05.22. 20:27:49 / Módosítva / # 344811 |
|
Miért ne akarhatnank? Végül is nem olyan rossz ez. Főleg ha a mi off-shore cégünk számláin landol az amerikai uber bankszámlái helyett a pénz az USA piacáról!:-) Kiváncsi lennék rá, hogy tetszene az innováció az amcsiknak....csak remélni tudom, hogy benyelnék az innovációt, hiszen a piacgazdaság az szent es sérthetetlen! :-) Azért ennek a gagyi software-nek adnék egy fél évet tokkal-vonóval és még optimisták vagyunk.
Előzmény: #344807 cheater 2016.05.22. 17:48:00 |
szabadataxi | 2016.05.22. 19:46:04 / # 344810 |
A hivatkozás természetes. Szavazást elvileg tudok kitenni, de ez az önvezetőautó-kérdés még oly távoli és megfoghatatlan, hogy ezzel én egyelőre nem foglalkoznék.Mindjárt kész a poszt, ahogy élesítettem, linkelem ide is.
Előzmény: #344809 cheater 2016.05.22. 19:15:43 |
|
cheater | 2016.05.22. 19:15:44 / # 344809 |
Persze, átemelheted bármelyiket, annyi megkötéssel hogy hivatkozz ide, ha már itt született. Nagyon hasznos lenne, ha ebben a digitális háborúban mi is képviseljük magunkat minél több fronton, nem csak a uber fizetett hangulatkeltőinek véleményét ismernék meg az emberek. Más... nyomatékosan javaslom, hogy legyen készítve egy szavazás arról a kérdésről, hogy vajon mennyi idő alatt lakna le a Gozsdu udvar környékén tevékenykedő önvezető autót az utazóközönség a nem túl távoliˇˇ jövőben. A taxisok szavazatát várjuk, ők megfelelően rutinosak ebben a kérdésben, igy korrektül tippeljük meg mennyi idő kellen hozzá. Az én tippem egy hét, de nem akarok befolyásolni senkit, azért írom le, mert én valóban igy gondolom. Tehát erről egy szavazás a taxisok részéről, aminek az eredménye elérhető mindenki számára. Nem tudom, hogy neked vagy tomajernek célszerűbb ezt kitenni az oldalára, de most nem ártana ha erről a mi véleményünk is publikus lenne.
Előzmény: #344808 szabadataxi 2016.05.22. 18:01:51 |
|
szabadataxi | 2016.05.22. 18:01:51 / # 344808 |
Ez annyira kompakt kis írásmű (nem először alkotsz ilyet), hogy meg kell kérdezzem: hozzájárulsz ahhoz, hogy átemeljem a blogomra – szabadataxi.blog.hu –? Saját tartalom megszülésére amúgy sincs most sem ihlet, sem energia, sem kedv, de egy kopipészt belefér.
Előzmény: #344807 cheater 2016.05.22. 17:48:00 |
|
cheater | 2016.05.22. 17:48:00 / # 344807 |
Amikor az úticélhoz értek, a sofőr gyanút foghatott .. gyanút foghatott? Aztán mifélét? Adóellenőrzés, mi ezzel a baj? Mindannyiunk átélte már ezt. Megnézik ki vagyok, mi vagyok, rögzítik hogy adtam blokkot vagy sem, megfelelő áfás számlával rendelkezem, aztán aláíratják a jegyzőkönyvet és elbúcsúzunk egymástól. Hol itt a probléma? Nos én elmondom, az uber rendszere és hazugságai itt a probléma és az, hogy gyengülő politikai erők próbálnak a népszerűségének oldalvizén felkapaszkodni. Nem számít nekik semmi, sem a törvények, sem a szabályzások, sem a lojalitás, csak jelenjen meg a fejük a híradóban, ahogy első hallásra szimpatikusnak tűnő egymondatos közhelyeket mondanak a parlament épületében. Igy megjegyzik a pacekjukat és majd rájuk szavaznak. Szerintük. Mekkorát tévednek, sejtelmük sincs. Ez egy vesztes út, ha valaki nem képes egy ilyen jogosulatlan tevékenységet végző, hazugságokkal és félrevezetésekkel erre a jogosultalan tevékenységre ösztönző amerikai multit megállítani az országunkban az nekem nem a vezetőm. Egy szavukba kerül és kitépem a taxiórát. Minek nekem 200.000Ft-os taxióra, adómemóriával, fekete dobozzal meg konstans értékkel? Mikor elég egy 5000Ft értékű androidos mobil és már végezhetem is a tevékenységemet egy amerikai cég szerint Európában. Se számla, se tevékenységi kör, se nav, sem engedélyek, semmi se kell. Annyi kell csak, hogy mindig tegyek ki friss ásványvizet az utasaimnak, mert az amerikai cég szerint azt az utasok nagyon kedvelik a nyári melegben. Magyarországon ennek a cégnek 4db alkalmazottja van és nem tudják megállítani az én vezetőim?? Majd év végén? Mert addigra kialakul mit szól hozzá a nép? Mi az, hogy év végén? Melyik informatikus brigád mondja ezt? Úgy rúgnám ki őket lábuk sem érné a földet, menjenek uberezni. Arról hadoválnak a parlamentben az én vezetőim, hogy ez mennyire egy innovatív dolog? Mi a fene az innovatív ezen, ez egy 0, egy filléres szoftver, bármelyik budapesti fuvarszervető már évekkel ezelőtt megíratta volna ha ezt lehetne. De nem lehet. Nincs GPS pozíció alapján számlázás, nincs erre lehetőség. Országos mérésügyi hivatal van, taxiórával, plombával, adómemóriával. Ha az amerikai cégnek nem kell ez és ők ezért innovatívak, akkor nekünk sem kell?? Nem felejtettek el nekünk erről szólni? Ezt a gagyi szoftvert 5 nap alatt összetákolják nekünk és majd mi is fejlesztgetjük, családi funkció, fizesd a barátnőd utazását funkció, irány a mars funkció. De mielőtt erre mindenki rábólintana azért gondoljuk végig még egyszer, biztosan azt akarjuk amit az uber csinál? Amerikából vezérel egy alkalmazást 0, ismétlem 0 befektetési költséggel és mindezen milliárdokat kaszál. Mindezt úgy, hogy országonként 3, 4, 8, vagy 10 tényleges alkalmazottja van. Biztos, hogy ezért milliárdok járnak?? Ne legyünk már ostobák. Mit is csinál még? Mindenkiről mindent gyűjt, tárol, ki hova megy és mikor, ott mennyi ideig állomásozik, sőt még a bankszámlák adatait is. Csak érdekességként ehhez, egy hölgy panaszkodott az uber magyar Facebook oldalán (mert máshol nem lehet) hogy előző nap ő 30.000Ft-ot uberezett el Mexikóban, miközben 5 éve még Budapestet sem hagyta el. Nem tudom fenn van e még az uber számára uninnovatívnak számító bejegyzés az oldalukon. Vagy sok olyan bejegyzés jelenik meg akik elveszett tárgyat keresnek, válasz: irj az uber@tokomtudja.nl-ra és majd valaki intézkedik. Honnan, Hollandiából vagy mi?? És mit fog intézni, lepontozza ő is a sofőrt vagy mit? És még mit csinál a milliárdos uber? Kiadja mindenki telefonszámát mindenkinek. Ez is költségcsökkentés, még telefonszámlája sincs. De nem több mint aggályos ez az adatkezelés? Én látom a sofőr telefonszámát, ő látja az enyémet, látja a feleségemét, a lányomét és akkor hívja fel őket amikor csak akarja. Mi köze neki ehhez?? Sőt, most már az új és innovatív családi funkcióval ellenőrizhetem merre mászkál az asszony és ő is engem. Mindezt még megfeleljük azzal a ténnyel, hogy a milliárdos amerikai cég a magyar autós partnerével fizetteti ki az adóját, akit cserébe enged két accountal beregisztrálni a rendszerébe (vagy nem tud róla, de ez pont ugyan olyan értékű az én szememben) igy a sofőrnek nem kell áfá-t fizetnie. Még ezt is tudom tetézni, kétajtós autókkal tevékenykednek az ubernél, ez nem hogy a taxi szabályozásába, de még a személyautóval történő személyszállítási szabályozásba sem fér bele. Akkor mit keres a rendszerükben?? Hogyan kerül bele? Mit keresnek a vidéki taxisok már tömegével sárga rendszámmal a pesti éjszakában boldogan uberezve? Megmondom én, a telefonszámot beregisztrálta majd egy teljesen más autóval mint amivel regisztrált feljött a nagyvárosba tevékenykedni. Semmi más dolga nincs,mint küldeni egy üzenetet az utasnak, hogy ne lepődjön meg, de az az autó szervizben van amit az uber jelez, egy másik autó érkezik. Tud erről az uber? Akkor vége a sztorijának. Nem tud róla? Akkor meg azért vége a sztorijának. Az uber még arról sem tud, ha az autós partnerének már nincs jogosítványa. Honnan a fenéből tudná? Éveken keresztül tevékenykedhet a jogsi nélküli autós partnere, az ubernek erről sejtelme sem lesz. Ahogy arról sem, ha az autó partnerének akinek valaha volt erkölcsije mára már rég nincs. Tehát kérdezem még egyszer: biztos, hogy ezt akarjuk? Mert én nem. És aki a parlamentben az uber zászlóját lobogtatja az nekem nem vezetőm és soha nem is lesz az.
|
|
warrior | 2016.05.22. 17:46:37 / Módosítva / # 344806 |
Mivel feltehetőleg taxis vagy volt taxis lehetett a lelkem.
Előzmény: #344805 hiénakutya 2016.05.22. 17:41:48 |
|
hiénakutya | 2016.05.22. 17:41:48 / # 344805 |
"Útközben a személyleírásukat bedikálta rádión a kollégáinak."
A "bedikálta" is érdekes, de ha bediktálta rádión, az még érdekesebb.
Előzmény: #344804 rosszqtya 2016.05.22. 15:28:16 |
|
rosszqtya | 2016.05.22. 15:28:16 / # 344804 |
|
|