Hozzászólások száma: 3640
Oldalszám: 182
Témakörök > Droszt Híradó > Taxi4 A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
luxbela 2012.02.10. 16:00:51 / # 143420
Igen! Jó lenne! Melyik cég fogja elsőként bevállalni?
Rocktaxi 2012.02.10. 15:40:01 / # 143419
Egy ilyen csak ide megyünk tarifa (1500 Ft ami mondjuk 3 km) lendítene a dolgon és a taxis sem sírna annyira. :-)
luxbela 2012.02.10. 15:37:00 / # 143418
Egy mondat mellett elsiklottam: "Nektek kutya kötelességetek csak olyan fuvart kiközvetíteni amiből +bevételem van." Jó, fogadjuk el, hogy így van. Minden fuvar előtt mégsem végezhet a fuvarközvetítő gazdasági számítást! "Ha rossz címre KÜLDTÖK mint fuvarszervező akkor ti hibáztatok és nem a taxis." Egy telefonhívásból én sem tudnám előre eldönteni, hogy jó vagy rossz LESZ MAJD a cím. Lehet, hogy csak a Horvát Pali, és én szoktunk itt írogatni, de hogy én az elithez tartoznék... Jót röhögtem!
luxbela 2012.02.10. 15:25:14 / # 143417
Szia! Szerintem nagyon kisarkítod a kérdést. Miért? Mondom. "elgurulok a drosztra 3Km várok a címetekre 60 percet, ELKÜLDTÖK egy 500FT-os címre 4KM-re.Számoljunk:7km költsége 280Ft 80 perc fuvarszervezési díja 400Ft Közterhek 150Ft. Tehát nekem kb 830Ft-ba került a címetek." Igen, ilyen van. Sajnos. De! A saját esetemet tudom csak mondani. Én, amikor taxizni kezdtem, azzal a tudattal tettem, hogy van mindenféle fuvar. Átlagos, nagyon jó, és bizony rossz is. Ezt így fogadtam el. Ezért birka vagyok? Ok. legyen! "Tudom erre szoktátok azt mondani, hogy ha a következő cím 5000Ft-os akkor milyen jól jártam." Bár most ugyanezt fogom mondani, én másképp fogalmazok: Ha csinálok egy 5000Ft-os kanyart, ha tolok a klubot, ha elmegyek egy jó vidéki kanyarra, ha kapok 1500 jattot, stb... akkor azt úgy érzem, na végre, ez járt. Mert taxis vagyok! Mint a többi! És ezt elteszem magamba, nem pofázok róla, HISZE EZ NEKEM JÁRT! De ha egyszer megégek, vagy többe kerül az egész, mint a bevételem, akkor sírok, mint a fürdős kurva! Napokig! MERT TAXIS VAGYOK!
nazoli 2012.02.10. 10:45:09 / # 143413
Nem tudom, hogy mire büntethet. Itt minden cég bünteti a taxisokat. És egyre messzebbre merészkednek. És fogalmunk sincs, hogy milyen alapon teszik. Egyszerűen, csak. Én csak a jogalap kérdését feszegetem. Nem biztos, hogy igazam van abban, hogy nem büntethetik. Abban viszont biztosan igazam van, hogy fölteszem a kérdést, és utánajárok. Abban nincsenek kétségeim, hogy valami számukra kedvező megoldást akarnak majd találni. De ha az sem lesz jogszerű, akkor a működési engedélyükbe kerülhet a kis kaland. Lehet, hogy mégsem kompenzálhatják a bevétel kiesést az általad említett módon? Azt sem értem, miből gondolod, hogy jogszerűen, napokra kizárhatják a munkavégzésből? Megnézte ezt már valaki egy kicsit jobban? Nem. Egyszerűen mindenki csak elfogadja mint tényt, hogy ez van, és akkor biztosan szabályos, és jogszerű. Mert már évtizedek óta így műkődik, és mert minden cégnél így működik, és mert ha nem lenne szabályos, akkor már régen feltűnt volna a hatóságoknak. Pedig még az is lehet, hogy nem szabályos. Még az is lehet, hogy meg sem tehetné. Mint ahogy van pár dolog, amiről már tudjuk, hogy nem szabályos, oszt mégis megteszik. És akkor az "Ő" érdekében el lett intézve, hogy jogszerűtlen dolgot ne követhessenek el ellene.
tom485 2012.02.10. 10:03:58 / # 143412
Ezen nem tudok vitázni! Mondjuk nem is kéne! A szövetkezet az én elképzeléseimben is már csak abban az esetben fordulhatna elő, ha az utcán már nem integetnek! Mert az lenne az első! No fuvarszervezés No tarifa belevau Majd a piac dönt Vagy a fix tarifa :) (de nem a TGFSZ ajánlásával! 240 brrrrrrr) Na jó, már felébredtem.......... :-) sajnos!
kertestaxi 2012.02.10. 09:48:06 / # 143411
Kedves Béla! Örülök, hogy a lényeg helyett belekapaszkodtál a KÜLD szó értelmezésébe. Szerintem csak egy hülye taxis jelentkezik (KÉR)önként olyan címet amitől kevesebb lesz a pénze.Nektek kutya kötelességetek csak olyan fuvart kiközvetíteni amiből +bevételem van.Ha rossz címre KÜLDTÖK mint fuvarszervező akkor ti hibáztatok és nem a taxis.Sokadik megégésre tiltani a címet dicséretes(nálam ez második alkalom),de mi van akkor, ha elgurulok a drosztra 3Km várok a címetekre 60 percet, ELKÜLDTÖK egy 500FT-os címre 4KM-re.Számoljunk:7km költsége 280Ft 80 perc fuvarszervezési díja 400Ft Közterhek 150Ft. Tehát nekem kb 830Ft-ba került a címetek.Tudom erre szoktátok azt mondani, hogy ha a következő cím 5000Ft-os akkor milyen jól jártam.De ez nem így van.Ha óránként 300Ft-ot fizetek azért, hogy fuvart szervezzetek akkor elvárható hogy olyan fuvart szervezzetek nekem amiből profitom van.Tulajdonképpen ez nem is neked szól, de mit tehetünk ha az elitből csak Te meg a Horvát Pali alacsonyodik le közénk.
R005 2012.02.10. 08:41:58 / # 143410
Bubukám! Mindenki lapít mint sz@r a fűben,senki nem reagál az írásodra! Hallgatás egyetértés! Fejétől bűzlik ez az egész! Ki kap címet a cégétől?????????????????? Csak a lehetőségre fizet be,aztán ácsorog... valakik meg közben fölözik a tejfölt!
csogu 2012.02.10. 07:29:31 / # 143409
Tomi, gondolod pont az én tippjeimre van szükségük? Nem nekik kell tipp, hanem azoknak, akik a taxisok megmentésére időt fordítanak, mert megint egy olyan kérdést feszegetünk, amit mi szívunk meg...taxisok. A (penta) a sok birka taxis miatt bukott meg, pedig az egyetlen alternatívája lehetett volna a normálisabb feltételek melletti munkának, a vezetőség választható, elzavarható, a pénzt arra kell költeniük amire megszavazzák stb.. Lefordítva magyarra: Sok taxis kiabál és vitázik, majd megsértődik és megy vissza a cégek "védőhálójába", ahol megvédik önmagától és sok másik hozzáértőtől. Legalábbis ez a tapasztalat.
tom485 2012.02.10. 07:22:57 / # 143408
Nem lenne rá semmi szükség, ha nem adnál itt tippeket a "kedves" tulajdonosoknak! A betegség is ide kell tartozzon! A (penta) a sok birka taxis miatt bukott meg, pedig az egyetlen alternatívája lehetett volna a normálisabb feltételek melletti munkának, a vezetőség választható, elzavarható, a pénzt arra kell költeniük amire megszavazzák stb.. És a büntetéseket is szavazással döntik el a tulajdonosok (tagok), ha ők úgy döntenek, hogy legyen büntetés akkor lesz, ha nem, akkor nem!
csogu 2012.02.10. 07:13:32 / # 143406
Igen, az már szövetkezeti szint...ami nem rég megbukott egy új kezdeményezésnél. (Penta)
csogu 2012.02.10. 07:11:53 / # 143407
Biztosan normális dolog, hogy megváltható, nem megváltható tiltásokra büntetnek? A "normális" működés egyik alapfeltétele, hogy legyenek szabályok, ami mindenkire nézve egyaránt betartandó. Mi motivál valakit arra, hogy a szabályokat betartsa? A büntetéstől való "félelem". Így működik a világ. Amennyiben jogszabályok megtiltják a pénzbüntetést, akkor jön a munkától való eltiltás. Nem a cégeknek fog fájni az a pár ezer forint, hanem a taxisnak a kihagyott napok. [i]Biztos, hogy egy hónap nyaralás neked, nyaralás ára +60-70k-ba kell kerüljön? Biztos, hogy az autód meghibásodása, összetörése +65-70k havi díjba kerüljön?[/i] Ebben egyetértünk, de ez 2 különböző dolog...sőt, ide lehetne venni a betegséget is. [i] Tulajdonos lettél már Ricsi? Nem? De jól haladsz! [/i] Erre mi szükség van? Hmmm..?
tom485 2012.02.10. 06:56:51 / # 143405
A lényeg, hogy minden költségbe, és tarifába bele kell tudni szólni a taxisoknak MINDEN CÉGNÉL! A tulaj elmondja, hogy mennyi tagdíjra van szüksége a normális működéshez, és a tagság pedig megállapodik ennek tükrében az összegben! Én így gondolom normálisnak! Vagy az már szövetkezet? :) Akkor legyen az, és a tulajok pedig húzzanak a....
tom485 2012.02.10. 06:52:24 / # 143404
Biztosan normális dolog, hogy megváltható, nem megváltható tiltásokra büntetnek? Biztos, hogy felnőtt embereket egy cég büntethet? Biztos, hogy pénzre büntethet? Biztos, hogy egy hónap nyaralás neked, nyaralás ára +60-70k-ba kell kerüljön? Biztos, hogy az autód meghibásodása, összetörése +65-70k havi díjba kerüljön? Tulajdonos lettél már Ricsi? Nem? De jól haladsz!
törölt felh. 2012.02.10. 05:40:05 / # 143403
aha... ez a leverem,meg nem tudom felvenni dolog az nem két hanem 3 oldalú. Példának okáért mondjuk ha P.G bemenne a diszpikhez vagy mondjuk valamelyikkezes lábosa és belenézne a címkiadó gépbe.... No ott látna csak érdekességeket.... Pld-ul,hogy miért van egy vagy két esetleg 3 kolléga kódja visszamenőleg és folytan "kézzel" ráírva egy egy cimre. A diszpi gépnél F8 billentyó lenyomásával választási lehetőséget kínál a program arra az esetre ha a kollégának "nem jön a kódja" ilyenkor kézzel lehet ráírni Őt a cimre,s csak egy bárgyú indokot kell választani a gép által felkínált kettőből,hogy ez miért történt. A sok újra,újra újra stb megvagyunk...ilyenkor jön az f8 és manuális címre írás. Mert hát a gép is csak ember,.s megbotlik néha... Talán ki kellene listázni azt a gépet mondjuk az első emeleti vamzer figyelőről és megnézni ki mikor milyen ürüggyel írt rá kézzel cimekre és kiket. Naggggyon érdekes listákat kapnánk....

csogu 2012.02.10. 04:45:44 / # 143401
Lassan a taxis érdekvédők úgy fognak járni, mint régen az indián faluban az európai orvosok, akik gyógyítani mentek...valahogy mindig eltűntek, de a törzsnek hetekig nem volt gondja húsra:-))

csogu 2012.02.10. 04:27:57 / # 143402
Szóval ha jól értelmezem: - A cégek nem fogan tudni megváltható tiltásra büntetni, csak leülősre, aminek idejére nem számolhat fel tagdíjat? No, akkor a cégek megemelt tagdíjjal kompenzálni fogják a kieső bevételt, a taxis meg napokig nem dolgozhat, de havi 4000-6000 ezer a zsebében marad...igaz, ennek fejében mondjuk ki kell hagynia egy hétvégét...és ezt mind az Ő érdekében intézik el. Zsír.
luxbela 2012.02.10. 02:30:01 / # 143400
:-)))
luxbela 2012.02.10. 02:27:17 / # 143399
Szia, üdvözöllek! Szerintem nem állítok butaságot. Szerintem. Nem küldenek. Amikor drosztra állsz, már ezzel is a címet KÉRED. (ez Amselnek szól) Mikor bármelyik céghez belépek, már akkor azért teszem, hogy címet kapjak, mert jelentkezek rá. Mert kérem. És nemcsak én, mindenki, aki cégnél van. (Ha most erre a Kutya azt mondja, hogy mind hülyék vagyunk, Tőle elfogadom, mert Ő hiéna, tudtommal sose volt céges. Igaza van, mi vagyunk a hülyék, a birkák.) Attól még, hogy nem mond el mindent a központ a feldobásnál, attól még nem KÜLD. Szerintem. De elmondok Neked valamit: aki már SOKADSZOR éget meg, hidd el, több esetben is tiltottuk. Csak az kell hozzá, hogy a többiek szóljanak, hogy ez a sokadik eset. Na és ekkor van az, hogy más névre, más számról hív, stb... De ezt mind tudjuk. Te is.
nazoli 2012.02.10. 01:55:55 / # 143398
A jogalap a lényeg. Én sajnos nem tudom saját hatáskörben elintézni, de ha lesz rá pénze a TGFSZ-nek, akkor egy versenyjogban otthonosan mozgó jogász segítségével szerintem akár bírósági, akár GVH határozattal meg lehet szűntetni ezeket. A terv megvan, az érveket összeraktuk, már csak el kellene imdítani a keresetet. De nem lesz óccsó. A másik része a dolognak az, hogy ha hinni lehet a Főváros terveinek a cégek szolgáltatási engedélykötelezettségével kapcsolatban, akkor bukják az engedélyt, ha nem a jogszabályoknak megfelelően működnek. Amiket leírtál, azok mind idetartoznak.
Oldalszám: 182