Hozzászólások száma: 3640
Oldalszám: 182
Témakörök > Droszt Híradó > Taxi4 A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Rocktaxi 2012.02.12. 17:44:48 / # 143479
Ezeket a paramétereket nézve és betartva bárki értene a szakmához annyit ,mint Te.
luxbela 2012.02.12. 17:43:24 / # 143464
Igen, elképzelhetetlennek tartom. Nem vagyok idealista. Inkább realista. De játsszunk el a gondolattal! Összedőlne a rendszer -írtad. Játsszunk tovább! Az összes többi cégen végiggyűrűzne, minden összedőlne, mehetnénk az utcára, hisz még a fák is integetnének! Várj, megpróbálom elképzelni. Ok. nem lenne rossz.

nazoli 2012.02.12. 17:42:48 / # 143478
Oké. Nagydarab, kopasz, negyven körüli. Rekedtes, nagyhangú. Azt ecstelte, hogy az Ötkertnél kiszedi magának a zsírt, a világtalanokat meg elküldi maradékra. Erre sajnos nincs tanúm, mert bizalmasan a fülembe súgta. A másik meg egy kőbunkó szürcsölő-csámcsogógép, aki olyasmibe is beleugat, amihez semmi köze. Erre viszont tanúm is van, mert a beszélgetésünket próbálta szétugatni. Nem az a baj, hogy én ugatom a szakmát, hanem az, hogy megpróbálsz hülyének nézni.
Bao 2012.02.12. 17:42:10 / # 143477
Hogy kérem? :) Nem esett le mit vettem észre?
csogu 2012.02.12. 17:39:48 / # 143476
Bao, nehogy vezetőségi tag legyél banyek a TGFSZ-ben, mert kirívó lennél a szakmai tudásoddal...és ezt komolyan mondom, a legkomolyabban. Agyam elszáll...
csogu 2012.02.12. 17:38:32 / # 143475
Na nesze baszki, abcúgáld magad, én meg abcúgálom baszki ezt az egész érdekvédő röhejt, ahol baszki nincs egy olyan ember sem, aki értene is annyit baszki ehhez a kibaszott szakmához annyit, mint én, 1 liter vodka után 4 napi alvás megvonás után, egy 3 hónapos kómából felébredve.
Bao 2012.02.12. 17:36:24 / # 143474
Én viszont figyeltem... :D:D:D:D
csogu 2012.02.12. 17:34:34 / # 143473
[i]Látod? Nem figyelsz. Az utolsó előtti mondatban van a lényeg. "És nem is állna a helyetekbe más." Nem lenne senki más. Annyira elképzelhetetlen? Miért?[/i] Azért baszod, mert ennyire világtalanok vannak a szakmában, mint pl. Te is, hogy akkora hülyeségeket beszélnek, hoyg az agyam szétbaszódik. Azért bazdmeg, pont azért.
csogu 2012.02.12. 17:33:15 / # 143472
Félelmetes, nem? Állít valamit, amit nem tudok cáfolni, mert nem közöl tényeket, illetve egy abszurd feltételezések be megy bele. Fogalma sincs, hogy mi az elvárása magával szemben, egy becsületes, valamit a köz-ért, illetve a szűk közvetlen környezetéért tenni akaró embernek. Miért nem megyünk neki a cégvezetőknek? Mert nem a mi eszközünk és nem szarunk oda, ahol eszünk, illetve, ahol [b]meg szeretnénk teremteni azokat a feltételeket, ami ahhoz kell, hogy élhető legyen az ott dolgozó kollégáknak...és igen, önzőség...., de nekünk is...amennyiben ezt jelenti az extra profit, akkor igen, az extra profitért tesszük, amit teszünk egy páran!!!. Van becstelen taxis, utas, etikás, időmérő, de nem mind az, vannak olyanok ... és remélem a Mi cégünknél ebből van több...akik valamiért feláldozzák a szabadidejüket, munkaidejüket!!!!!!!! Elnézést, hogy kiakadtam, csak Nazoliban hittem, azt hittem, valaki olyan jön aki...de nem, nagyon nem :-((((((((((((
nazoli 2012.02.12. 17:32:32 / # 143471
Csak úgy eljátszom a gondolattal. Itt a taxisok birkázzák egymást, meg arról beszélnek, hogy a taxisok (mind a kb. ötezren, akik valamelyik céggel dolgoznak), egyszerre ne vegyenek föl fuvarokat, ne fizessenek tagdíjat. De mi lenne, ha mondjuk az etikások mondanák egyszerre: „Figyelj, Főnök! A tökünk tele van veled, mert áron alul dolgoztatod a taxisokat. "Mint taxisok, nem értünk egyet a módszereiddel. Szarunk a tagdíjkedvezményedre, meg a hatalomra, amivel felruháztál minket, mától kezdve basszál egyedül. Mi nem tiltunk le senkit, mi nem baszogatunk senkit, nem találunk ki többé szabályokat, nem ellenőrzünk, nem adunk neked ötleteket. Csináld egyedül.” És nem is állna a helyetekbe más. Szerinted mi történne?" Látod? Nem figyelsz. Az utolsó előtti mondatban van a lényeg. "És nem is állna a helyetekbe más." Nem lenne senki más. Annyira elképzelhetetlen? Miért?
csogu 2012.02.12. 17:27:40 / # 143470
A múltkoriban írtam pár sort két Maxos etikás kollégádról. Az egyik kiokosított, hogy miért jó a Maxnál etikásnak lenni. Olyan meggyőzően adta elő, hogy kénytelen voltam hinni neki. Úgyhogy nem tudsz meggyőzni arról, hogy ez nem egy extraprofitot termelő elfoglaltság. Állítasz valamit tények nélkül és közlöd, hogy nem tudlak az ellenkezőjéről meggyőzni. Igen, nem tudlak, mert nem szolgáltatsz információval. [i] De mi lenne akkor az extraprfittal?[/i] Úgy jártam veled barátom, mint 2002-ben a választások alkalmával az MSZP-vel. Az ember hisz, reménykedik, hogy jön valami, valami "új", aztán talán csak-csak...de hamar rá kell ébrednie, hogy lófaszt. Sok kezdővel beszélgetek, ezt te is tudhatod, de ilyen mértékű szakmai ismeret hiányosságot is csak a rendkívül tájékozatlan kollégáknál tapasztalok. Megdöbbentő:-((((((((((( Komolyan mondom, sokkoltak a soraid, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ilyen szinten nem látod át a szakmát....borzalom:-(((((((((((
luxbela 2012.02.12. 17:06:19 / # 143463
Jó, akkor most válaszolok. Mi lenne ha... Nem dőlne össze,lennének mások helyettünk. Lehet, hogy jobbak lennének. Lehet, hogy rosszabbak. Szerintem.
nazoli 2012.02.12. 16:43:37 / # 143462
Ennél azért többet tudsz. Az alternatíva, hogy a taxis vállalkozását tegye taccsra? Szerinted igen. A múltkoriban írtam pár sort két Maxos etikás kollégádról. Az egyik kiokosított, hogy miért jó a Maxnál etikásnak lenni. Olyan meggyőzően adta elő, hogy kénytelen voltam hinni neki. Úgyhogy nem tudsz meggyőzni arról, hogy ez nem egy extraprofitot termelő elfoglaltság. Nem tudom, mi ebben a torzkép. Nem igaz amit mondok? Nem ti tartjátok hetente az etikai üléseket? Nem ti szabjátok ki a büntetéseket? Nem ti szenvedtetitek el a taxissal? Nem ti tesztek javaslatokat az egyre rafináltabb módszerekre? Ha nem így van, akkor mondd azt, hogy nem így van. Ne azt, hogy én torzítok. Ha butaságokat beszélek, világosítsd meg az elmémet. Hát mi az etikai bizottság? Nem a cég rendőrsége? Nem erőszakszervezet? Ez a két megfogalmazás nem feltétlenül jelent rosszat. Mindössze egy tényt jelent. Azt, hogy a rend fenntartása a dolga. Semmi egyebet nem írtam. Nem írtam, hogy rossz, azt sem, hogy jó. Viszont valamiért nagyon a szívedre vetted a dolgot. Valószínűleg nem tiszta a lelkiismereted. Olyan abszurd lenne, hogy az etikások, minden cégnél egyszerre cselekednének oly módon ahogy írtam? Elvileg ti vagytok (már megint ez a többes szám) az elit. Személy szerint te is cseszegeted a taxisokat (legalábbis időnként megjegyzéseket teszel az összefogás hiányára), de amikor arról lenne szó, hogy az „elit” tegyen valamit, mondjuk összefogna a taxisok érdekében, akkor elkezdesz mosakodni. Pedig sokkal egyszerűbb lenne ez a módszer, mint azt elintézni, hogy egyszerre 5000 taxis ne fizessen tagdíjat, vagy ne vegyen föl címet. Nem kellene más, csak az, hogy a hozzád hasonló magára hagyják a tulajdonost. De ez nem megy, mert akkor neked kellene valamit tenned. Sokkal egyszerűbb a taxist birkázni, mint a felvilágosult elmédet egy jó ügy szolgálatába állítani. Egyébként azt sem értem, hogy hogyan jön ide egy érdekvédő. Most nem az érdekvédelemről volt szó. Az egy másik dolog. Ne akard összemosni a kettőt, és ne akard az érdekvédőket az etikásokhoz hasonlítani. Attól, hogy egy érdekvédő valamikor belenyúlt a kasszába, sem te, sem a többi etikás még nem lesz jobb. Nem igazán korrekt vitamódszer, amit alkalmazol. Föltettem egy kérdést a Bélának Mi lenne ha? Erre nem kaptam választ. Válaszolok magamnak a hülye kérdésemre. Összedőlne a rendszer. Nem csak a taxisokon múlik. Rajtatok is. És mennyivel egyszerűbb lenne néhány tucat etikást egy irányba vinni, mint ötezer céges taxist. De mi lenne akkor az extraprfittal?
málna 2012.02.12. 12:41:22 / # 143461
Na ki az aki megoszt? Nyugodtan tagadd.:)
mano10 2012.02.12. 09:50:20 / # 143460
Pár oldal visszaolv. után: Hajrá nazoli, abcúg csogu! Ettől függetlenül, utoljára írom le(?): A Penta nem az ott lévők veszekedése, óbégatása miatt bukott, hanem az oda be nem lépő, a lehetséges alternatívát fel nem mérő kb. 5000 nempentás miatt. Ez a hely remek terep lehetett volna a különböző cégek etikásai számára tehetségük kibontakoztatásában, közösségi elhivatottságuk kinyilvánításában. Választhatók lettek volna, vezethettek, szervezhettek, mindent, amit jó érzésű taxis tehet magáért és a kollégáiért. Egy jól működő szöv. összefogás után a piac minden részében kellemetlen helyzetbe lehetett volna hozni a telszántulajokat. Kb 1500 city-pentás megnyerhetett volna minden tendert, ott lehetett volna minden sarkon! Na, csoguka, ott villanthattál volna nagyot, ha van benned spiritusz! Mondjuk jobbkéznek lenni meg egyszerűbb....csak akkor ne osszuk az eszet.

luxbela 2012.02.11. 18:49:07 / # 143232
Mire nem emléxel!! :-)

Rocktaxi 2012.02.11. 17:28:37 / # 143448
Szögelj egyet! :-)

luxbela 2012.02.11. 17:08:45 / # 143459
Faragok Neked! :-))
Rocktaxi 2012.02.11. 16:57:56 / # 143414
Igen, tudom. :-) Béla, Te kivétel vagy! Ezért nekem jár a pedálmedál! ;-))

luxbela 2012.02.11. 16:10:45 / # 143447
Lajos, Te tudod a legjobban, hogy amikor a régi cégünknél voltunk, éppen eleget lázadtam az etikások, és az egész etika létjogosultsága ellen. Mára egy KICSIT változott a véleményem: szükséges rossz Szerintem ez a 2 szó tökéletesen illik rá Külön-külön is

Oldalszám: 182