Témakörök > Droszt Híradó > A Barát-Taxi javaslata! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
bendzsoo | 2009.12.28. 00:03:25 / # 139830 |
|
Sok jó ötlet van benne de sajnos szerintem már most ez nehezen kivitelezhető.Tudod ahány ember annyi érdek. Van akinek ahogy te is írtad az 5000ft haszon kevés.Mert az emberi mohóság nagy úr.
|
Bántelki Lajos | 2009.12.28. 00:02:04 / # 139829 |
|
Mindaddig, míg nem tudod pontosan, hogy a taxis hány órát dolgozik, hány kanyart csinál és abban hány visszaút van, nem nagyon tudsz korrekt számokat leírni.
Azt gondolom, hogy az előbb 2 db kanyarra számoltad a kiadást.
Írnék szívesen számokat is, de azt gondolom, hogy nem az a lényeg! Sőt! Nem is mi, vagyunk a lényeg! Az a fontos, hogy tudsz -e okos dolgot, dolgokat hozzátenni az alább általam írt dolgokhoz.
Előzmény: #139827 bendzsoo 2009.12.27. 23:50:03 |
Bántelki Lajos | 2009.12.27. 23:52:53 / # 139828 |
|
Nem! Megint nem jó az okfejtésed!
Most nem nagyon szeretnék belemenni, hogy mire mennyit fizetünk. Induljunk ki a napi 2000 Ft tiszta pénzből. Ennyi...
Előzmény: #139827 bendzsoo 2009.12.27. 23:50:03 |
Bántelki Lajos | 2009.12.27. 23:50:03 / # 139826 |
|
Nem számoltam utána, de szerintem, van vagy 12 taxis cég.... Minek?
Arra kérlek benneteket, hogy most hagyjuk, hogy nincs összefogás, meg nem lesz ilyen... stb. Most, merjünk nagyot álmodni!
Tulajdon viszonyok.....
Én olyan cégről álmodom, ahol mindenkinek ( tulajdonosnak )egyforma %-ban van szava.
Ha mindenki aki akar, részt vásárolhatna magának.
Természetesen, mindenki egyforma % -al ( 1 szavazattal )rendelkezhet. A döntésekhez ( szavazásokhoz ) nem kellene mindössze 1 sms- t küldeni.
Biztos vagyok abban, hogy kevés cégnél maradna taxis, ha megvalósulhatna, hogy ennél, tulajdonosi mivoltából adódóan szavazata lehet, vagy van!
Tagdíj...
Nálunk, nincs urh. Telefonon tartjuk a kapcsolatot. Sms -ben adjuk ki a rendeléseket. Ezen kártyáknak van 1 alapdíja. Ezen alapdíj ( általában ) lebeszélhető. Ez lenne a tagdíj.
Cím kiközvetítési díj....
Sokkal igazságosabbnak tartom a cím arányos tagdíjat. Ne kelljen fizetni akkor, ha beteg vagy, ha rossz az autó, ha beteg a gyerek, stb. Kizárólag a kiközvetített címekért kellene fizetni.
Fizetés, mint megoldás......
Nem támogatom, hogy be kelljen járni 1 megadott helyre díjakat fizetni!
Rendszerünk képes arra, hogy ha valaki a számlánkra befizet és megadja az azonosítóját, a bank miután sms-ben értesített bennünket a befizetésről, az általunk meghatározottak szerint feldolgozzuk fel.
Tarifa......
Lehetne 1 utcai és 1 telefonos tarifa.
Én, az utcai tarifát alacsonyabbra tenném.
Természetesen, nem is kellene fizetni, ha megintik, vagy a droszton beülnek.
Büntetések......
Nagyon fontosnak tartom az ápoltságot, az autó esztétikai állapotát, a pontos címre érkezést, az udvariasságot, segítőkészséget, stb.
Abban az esetben, ha befizetendő ( bünti ) pénz van, az, egy az egyben menjen reklámra!
Ne lehessen mások zsebeit tömni. Nálunk, ha az autó késik és utas reklamál ( persze, ha a taxis előre szól akkor nem ) a bünti pénz az utasnak kedvezményként jár.
De ha utasunk késik, akkor neki is várakozási díjat kell fizetnie.
Oktatás, képzés......
Minden taxist köteleznék, 1 alapfokú angol nyelvvizsga letételére.
Ez a mai világban ( szerintem ) nagyon fontos!
Szolgáltatásról......
Dohányzás:
Autóinkban szigorúan tilos a dohányzás. 1 fuvar átlag 15,30 percig tart. Mind utasunk, mind taxis kolléga ki bírja, hogy nem dohányzik. Amennyiben dohányozni kíván az utas, 500 Ft felárat fizessen.
Kombi:
Nem tartom különleges kívánságnak. Azt gondolom, hogy 1 taxi legyen nagy utasterű, nagy csomagtartójú. Ha kombit kérnek, mi nem számítunk fel + költséget! Sőt! Büszkén mondjuk, hogy minden taxink kombi.
Légkondi:
Szerintem, a mai világban ez nem extra, bár az üzemanyag fogyasztást megnyomhatja. Én, szívem szerint, felszámolnék + 500 Ft -ot. Nem tesszük ezt, mert a többiek sem teszik.
Állatszállítás:
Mindenképpen extra. Nem kötelező elszállítani!
Szívem szerint támogatom a 0-ás igazolás minden évbeni megkövetelését! Ne vizsgáztathasson az, akinek nincs 0-ás igazolása.
Támogatom 1 olyan szervezet létrehozását, ahova a taxisok ( kötelezően ) havi ( mondjuk ) 200 Ft befizetéssel hozzájárulnak azon kollégák megsegítéséhez, akiknek összetört az autójuk, meghalt a családtagjuk, stb.
Ezen segítségről és annak mértékéről a tagság döntene.
Hát, ( nagyjából ) ennyi. Biztosan van 1 csomó dolog ami kimaradt, vagy amivel nem értetek egyet. Nem baj! Az a lényeg, hogy kezdődjön meg 1 normális párbeszéd, hátha ki lehet hozni belőle valamit!
Köszönöm a figyelmeteket!
|
bendzsoo | 2009.12.27. 23:50:03 / # 139827 |
|
Aszt írod,hogy46db autó az nem rossz.Akkor nézzük 1db autóra a kiadást:Napi 5000Ft a gkv.2xlegaláb meg kel tenni az utat a város és a reptér között.Az mondjuk 90km, fogyasztás erre olyan 7-8l.Legyen 2000frt haszon 1000ft. Azért ugye az autókat is valamiből megkel venni,az legyen megint 1000ft per nap.Azért ugye kel olaj,vizsga,valami azért néha elromlik gondolom ezek az autók nem ujjak ez is legyen 1000 ft.Hát én úgy saccolom azért 9000-10000ft kiadásod azért biztos, hogy van.Ha 46db autóra 20 naponon keresztül van92 repteres melód akkor gratulálok.
|
Bántelki Lajos | 2009.12.27. 22:52:28 / # 139825 |
|
Mielőtt rátérnék a ( szerintem ) megoldásra, válaszolok a 2 témára.
Miért nem jönnek ide a cégvezetők?
Ennek több oka is lehet. Az első ( és amit nem hiszek ) nim tisztelnek benneteket annyira, hogy így, a nagy nyílvásosság előtt ( is ) szóba álljanak veletek.
A másik, hogy ( és ez valószínübb, tapasztalatból tudom ) arcnélküli emberekkel nem lehet vitatkozni.
Arról nem is beszélve, hogy néha némelyikünk elveti a súlykot és tintafestéket nem tűrő hangon és hangnemben kommunikál.
Tehát, inkább nem jönnek. Ez csak az én véleményem.
Taxisokról...
Bevallom, néha le vagyok döbbenve, hogy a 8 álltalánosban nem tanították meg az embereket írni. Persze, mindenki véthet hibát a helyesírásában, de azt gondolom, mindenkiről meg lehet itélni, hogy olvasott - e életében 2 db kövnél többet.
Matricák....
Mi, minden utasunknak minden ünnepkor ( sőt még nem utasunknak is ) üdvözlő sms-t küldünk.
De most akkor arról, hogy miként látom én, a megoldást....
Előzmény: #139817 mew 2009.12.27. 14:44:24 |
Bántelki Lajos | 2009.12.27. 22:38:54 / # 139823 |
|
Szia! akkor lássuk, hogy látom én....
Tehát, amit mindenképpen fel kell fognia minden kollégának:
Az utasok lassan elfogynak és nem szaporodnak! Az új taxiscégek megalakulásával a torta nem nagyobb lesz, hanem a szeletek vékonyodnak.
Az árakat mindenképpen a kereslet - kínálat és a konkurenci ( ák ) a árai szabják meg.
Egy induló társaságnál nem lehet emelt, ( 4000 Ft / taxi ) áron kínálni a szolgáltatást, mert van ennél olcsóbb. Sőt! Jóval olcsóbb!
Válság van, gazdasági!
Akik jelenleg igénybe veszik a taxi zzolgáltatást, a többségük ár érzékeny emberek.
Persze, vannak, akik maradnak a jól bevált régi ( drágább ) társaságuknál. Valószínű. hogy a cégük kifizeti a szlát, vagy megtehetik. Esetleg, nem ismernek olcsóbbat.
Az árainkkal, ( szerintem ) nincs gond! Ezen árak, alkalmazottas rendszerre, minimál béres bejelentéssel minden, lehetséges kiadás lecsökkentésével, nagyon jó bevételt hoznak.
Miért is?
Jelenleg 46 db autónk van. ( Ez nem titok, bárki tudhatja ) Ha ezen autók naponta ( a kiadások levonása után ) csak 1000 FT bevételt hoznának, az 46 Ft lenne. Ha heti 5, havi 20 napot dolgoznak, az tisztán cca 1 milla.
Tehát, azt gundolom, hogy ezzel megbeszéltük, hogy a mi válalkozásunk nem ( lehet ) veszteséges!!! És, természetesen, nem is az!
Természetesen, ez Rád, illetve azon kollégákra nem vonatkozhat, akik autót bérelnek, tagdíjat fizetnek és különböző ( autó ) járulékos költségeket kell megfizetniük. Ti, nem éltek meg napi 1000 Ft -ból, de sokunk, még 5000 -ből sem!
Ezért kellene elgondolkodni azon, amit most le fogok írni. Esetleg továbbgondolni.
Folyt köv....
bendzsoo | 2009.12.27. 18:03:22 / # 139822 |
|
Igazad van karácsony van kezdjük tiszta lappal.De ha nem tudsz meggyőzni azért ész érvekkel vitatkozni lehet ugye.
|
Bántelki Lajos | 2009.12.27. 17:36:12 / # 139821 |
|
Nem, mostanában tényleg nem! És bízom benne, hogy nem is leszel az! Mindössze arra szeretnélek ösztönözni ( és mindenkit ) hogy próbáljunk normális hangnemben ( ha tetszik ) vitatkozni.
Csak így lehet eredményre jutni!
Köszönöm!
Előzmény: #139819 mew 2009.12.27. 16:04:22 |
törölt felh. | 2009.12.27. 16:09:57 / # 139820 |
|
Lajos hova tünteted a mi derék Kolevünket? Csak nem tényleg máriozik? Látod még vannak jó ötleteim.
|
mew | 2009.12.27. 16:04:22 / # 139819 |
|
Világos. Azt gondolom, nem voltam közönséges.
|
Bántelki Lajos | 2009.12.27. 15:19:30 / # 139818 |
|
Szia!
Nagyon szívesen "beszélek" erről veled, ha nem megyünk át "közönségesbe" és betartjuk azon elvet, hogy mindenkinek lehet saját véleménye.
Neked, Nekem és Mindenkinek!
Nagyon nincs kedvem vitatkozni, " vagyis van" ha az kutúrált keretek között folyik.
Ha erre nem vagy hajlandó, ne haragudj, de inkább foglalkozzunk a családunkkal!
Most én várom válaszod!
mew | 2009.12.27. 14:44:24 / # 139817 |
|
Azt gondolom, ha én lennék vezető pozicióban, nem ilyen egyszerű módon bánnék pl. a reptéri transzferrel. Mondjuk ajándékot adnék az utasnak, egy szponzor segítségével, de a reptéri transzferárat nem csökkenteném le ilyen drasztikusan.
Rossz úton jársz. Persze nem csak Te.
Ha egy citys 6000-ért hozza be az utasát, az is rossz ár, mert előtte 4 órát "üddöggét" a betonon.
A te (előrendeléses) ötletedet kellene vegyíteni "méltóságos" árakkal. Elfelejted, hogy ha van a taxisnak bevétele, akkor jobb kocsit vesz, jobban öltözködik -automatikusan emelkedik a színvonal-, boldogabb lesz, nem egy életunt fasz.
De. Még egy dolgot meg kell jegyeznem. Te vagy az egyetlen taxisvezető, aki itt egyáltalán ír, és meghallgatja a kollégák véleményét. Ez nagy dolog, te elindultál valamiféle úton, ami felé haladnia kellene a többieknek is. Ez dícséretes, európai dolog.
A taxisokról.
Vannak egyszerű emberek is. Most ezt globálisan mondom. Buta, primitív emberek is léteznek.
Taxis mindenki lehet, akinek van autója. Nincsen szűrő, ha valami ezt a munkát kellene csinálni. Ez a taxicégeknek jó, mert pénz-pénz, de az utasnak, a megítélésünknek, hosszútávon az áraknak már nem.
Más. Mért nem lehetnek idényjellegű matricák a kocsikon? Pl. BUÉK, vagy Kellemes Karácsonyt, vagy Húsvétot, vagy akármi más.
Ez is egy olyasfajta kedveskedés, ami jóformán nem kerül semmibe, de figyelemfelhívó, utasbarát gesztus.
Várom válaszodat.
|
toth4201 | 2009.12.26. 20:11:33 / # 139816 |
|
Nem védeni akarom a a Lajost,mert Te is tudod
nem szent életű!Rég óta ismerem,de most tényleg
rosszal kötözködsz!Nem mindegy neked mi volt
anno.Sokat változott azóta,bár biztos, szent
nem lehetne most,sem.
Hidd el azért a betyárbecsület benne van!
Előzmény: #139811 2009.12.25. 21:25:55 |
Bántelki Lajos | 2009.12.26. 10:12:56 / # 139815 |
|
A főtaxis topikban kitértél arra, hogy a transzfer árainkról megvan a véleményed.
Tudod, én szeretek vitatkozni olyannal, olyanokkal, akik ha nincs igazuk, vagy ha a másik félnek igaza van, belátják és elismerik azt.
Azt gondolom, Te nem ilyen vagy. Ha vissza olvasol 2, 3 oldalt, akkor megtalálod a választ az alacsony árakra.
Köszönöm!
Előzmény: #139814 mew 2009.12.26. 02:19:16 |
mew | 2009.12.26. 02:19:16 / # 139814 |
|
tényleg, kolev, próbálj meg lehiggadni, mert elég visszataszító stílusban írsz.
én megértem, hogy el vagy keseredve, de ez a stílus nem old meg semmit sem.
|
Bántelki Lajos | 2009.12.25. 23:42:35 / # 139813 |
|
Figyelj ide, zotyóka!
Nem vagyok menő! Nem vagyok golyóálló!
3x voltam az életben lenúllázva és talpra álltam! Nem bolondultam meg, nem hibáztattam másokat úgy, mint Te!
26 évesen 13 db taxim volt bérbeadva és soha nem nyaltam másnak a meleg nyelvét! FFi voltam és vagyok, ezt majd be is bizonyítom.
Mind ketten tudjuk ennek a végét! Addig is a hűvösvőlgyin van 1 sárga ház. Úgy hívják elmegyógyintézet. Lehet, már bezárták, de téged biztosan foganak! Próbáld ki! Mindannyiunk érdekéban....
Köszönöm!
Előzmény: #139810 2009.12.25. 21:20:02 |
Bántelki Lajos | 2009.12.25. 23:30:58 / # 139812 |
|
Én vagyok a csíra? És te nyalod mindenki nyelvét?
Te tényleg begolyóztál! Semmi önkontrolod nincs! Már a saját gondolataidat sem tudod kontrolálni!
Vamzerség? Te köcsög, én ültem 2 évet a többiek 2,3 hónapon belül szabadultak!
De, tudod, mit!
Szerintem látogass meg 1 pszichiátert, az talán tud segíteni a gyengeelmélyűségeden.
Mert, hogy nem vagy normális, az halál biztos!
Ha megengeded, nem kívánok számodra Boldog Új Évet, mert tudom, nem lesz az.
Ha így folytatod, az elmegyógyintézetben fogsz kikötni! Nyugodj meg, csak az kiabál, akinek a háza ég!
Előzmény: #139811 2009.12.25. 21:25:55 |
törölt felh. | 2009.12.25. 21:25:55 / # 139811 |
|
Egy igazi Csira vagy.
Játszodd itt a kemény gyereket.Teljesen feleslegesen.Én midnent tudok rólad.Nem félek tölled.Amig a társaid éveket ültek addig te vigan élted az életed.Ezt úgy hivják vamzerség.Hidd el.El se probáld magyarázni,hogy hogy volt.Mert tudom az igazságot.Probálsz itt a taxisok védelmére kellni.Miközben te tettél tönkre nem kevés szakmát űzőt.
Bünözönek lenni nem éppen népszerü.
Inkább beszélgessünk arról,hogy mért Fehér Rendszámos autókkal végeztek Taxi üzemmodot.
Hm???
|
törölt felh. | 2009.12.25. 21:20:02 / # 139810 |
|
Nem tudom miért hiszed azt,hogy te olyan menö vagy...
Egyett ne feledj. Senki sem golyó álló.Te sem.
|