Hozzászólások száma: 1433
Oldalszám: 72
Témakörök > Droszt Híradó > Miért nincs nekünk egy komoly szakszervezetünk??? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2009.06.01. 11:53:21 / # 101373
Beszélgettél a Dudással? :-)
csogu 2009.06.01. 11:47:18 / # 101372
Nem ír hülyeséget különben:-) Azt írja, ami neki szolgálná az érdekét. Lajosnak 2 lehetséges változat felelne meg. 1,Az összes többi cég felemelné normális árakra a km-t és akkor ők továbbra is működhetnének nyomott árakon. 2, Kihasználva egyes kollégák ellehetetlenülését alkalmazottakat toboroz magának, minél nagyobb szeletet próbálva megszerezni magának a tortából. Szerintem Lajoséknak az egyes verzió lenne a jobb...és pont ezt nem engedheti meg a többi cég, hogy a "magas" áraikkal sanszot adjanak a kis cégek megerősödésére.
bond 2009.06.01. 11:41:55 / # 101371
személyesen neki írtam ennyi én semmilyen kapcsolatban nem voltam vele soha tehát nem azért írtam amit mert egy régi sérelmet így akarok megtorolni egyszerűen a saját szavaival szembesítem szerintem hülyeségeket irkál és közben a nagy igazságosmindentjobbantudó szerepében tetszeleg ez nekem nem szimpatikus és ez "kihallatszik" a hszemből bocs!
bond 2009.06.01. 11:36:53 / # 101370
ja hogy az a 240 km díj akart lenni? hát tényleg nincs itt az ideje a mostani árak mellett már régen 300-nak kellene lennie minek csökkent az ára a válság hatására kedves Lajos? attól nem fognak többen taxizni ha én veszteséget termelve dolgozom attól csak a te megrendeléseid száma fog nőni és ez kinek jó? .... ezért írtam hogy a te érdekeid közelében sincsenek a taxisokénak szerintem menj és vezesd a cégedet ne erőlködj mert ebben a témában te nem hiszem hogy tudsz okosat mondani még ha az is lenne nem hangozna őszintén hiszen ellenkezik az érdekeiddel
csogu 2009.06.01. 11:32:08 / # 101369
Mondjuk Lajosnak legyen mondva... Ti is rendesen személyeskedtek. Ami lényegében nem is lenne nagy baj, csak így elvesznek azok a dolgok, amik fontosak lehetnek. Általában ilyenkor tud szépen lassan a beszélgetés átcsapni önös sérelmek felemlegetésébe és az szépen megosztja a bandát...és amint megosztotta már vesztett is az ügy. Ilyen egyszerű a recept. Ahogy egy számomra nagyra becsült belsős mondta: Hozzatok ide 100 taxist, 5 perc alatt egymásnak ugrasztom őket...és maximális igaza van :-)
bond 2009.06.01. 11:26:02 / # 101368
te most minden egyes mondatoddal az előző hszemet igazoltad köszönöm! állj a tükör elé és veregesd ... nem nem azt a válladat :) tényleg inkább a gyerekkel játsz
csogu 2009.06.01. 11:04:33 / # 101367
A mai gazdasági helyzetben nincs oka a 240 Ft/ km-nek! Basszus! Nincs utas így sem!! Lajos, ha nem gond hogy tegezlek...a mai gazdasági helyzetben Budapesten 14 taxis cégnek nincs helye...ezt kellene a taxisokkal megértetni... ...és már ne is haragudj, de nem egy civil fórumon vagy, hanem taxisok között, akik együtt élnek a Ti alkalmazottaitokkal, akik nagy része, finoman szólva sem tartoznak azok közé a taxisok közé, akiket mi kollégáknak neveznénk szívesen. Az autóparkotokról már nem is beszélve... Szóval Lajos, én megértem, ha lassan személyeskedésbe és sértegetésbe csapsz át, de értsd meg, most nem azok a szelek fújnak. ...és csövesnek nevezed azokat, akik most próbálnak valamit tenni? Igen lajos, mi a magunk véréből lettünk csövesek és nem más véréből főnökök...ez van. Mi ezt vállaljuk és pontosan ez az a múlt, amit az elején pedzettem neked, hogy annak kell ehhez tisztának lenni. ...és legyen csak 100 szórólap, de az tiszta kézből jusson el a kollégákhoz. Jó munkát neked és kívánom sokáig is legyen melótok, mivel mint szintén írtam: [b]Nekünk nem a károkozás a célunk, hanem mi is szeretnénk megélni a munkánkból.
Bántelki Lajos 2009.06.01. 10:56:01 / # 101366
Na, Na! Az a baj, hogy Te nem olvasol! Kb 5-6 indokot ( nyomós ) okot soroltam fel hogy miért nincs itt az ideje! Olvass, vagy Inkább dülöngélj! : ) Már rég nem a bizalmiságról van szó! Arról, hogy van még 1 felvetés amit itt néhány névteet senki, ( akik másokat pocskondiáznak ) döntenek! Na, ez nem lenne szakszervezet! A szakszervezet az, amikor a tagság minden érvelést meghallgatva dönt. És itt ki a tagság? Csóró, nem gondolkodó magukat " valakiként " kiadó mondjuk, emberek! Ti, szórólapokról beszéltek. Én arról, hogy legyen a masik oldal is rajta! És nem 100. 1000 szórólapról, hanem 5000 db ról! Ja, hogy a szervezők ( esetleg ) ruppótlanok, vagy zsugorik? Bocsánat! Azt gondolod, hogy egyedül vagyok a véleményemmel? Dehogy! Csak nem regisztálok be 1 nél több névvel és nem hívom ide azon taxisokat akik igazat adnak nekem. Abban bíztam, hogy megértitek: A mai gazdasági helyzetben nincs oka a 240 Ft/ km-nek! Basszus! Nincs utas így sem!! Ha még kevesebb lesz mert emeltek, akkor a címarány még jobban romlik! Így ha most 3 fuvaron van pl 100 Ft óra alatt, akkor a 240-nél lehet, nem is lenne utasod. De, biztos én vagyok a hülya! Ha visszaolvasod az 1 hsz akkaor azt mondtam: Nem kívánosk semmilyen pozíciót betölteni, segíteni szeretném ezen kezdeményezést. Voltam már " vezető " és most is az vegyok. Nem úgy mint Te, csak autó :) Köszönöm! Mentem melózni míg van címünk! Ha meg nem emeltek tarifát, akkor mi a fenének dülöngélni! Emeljetek, hogy nekünk, a kicsiknek több címünk legyen! Köszönöm!
csogu 2009.06.01. 10:52:36 / # 101364
Én gondolkodtam már 300-ban is, de megtapasztaltam, hogy csak egy összeszokott csapatnak lehet itt létjogosultsága, mert ha egy ismeretlen csapat áll össze, akkor 10 tag 20 félét akar. Ne szavazzanak a taxisok, mert azt sem tudják mi az érdekük (akinek nem inge nem veszi magára), sőt, tovább megyek, azt sem tudja, hogy lehet érdeke!! A szakma 80%-ának a feje felett kell döntést hozni, de ehhez kellenek ők is! Ez a kendőzetlen valóság, a többi az csak mézesmadzag.
csogu 2009.06.01. 10:50:14 / # 101363
Tévedsz! Nyitott szemmel járom a várost és figyelek minden olyan szegmenst, ami az én életemben szerepet játszik. Egy, azaz 1 db olyan szolgáltatás stb... sincs, ami most árat csökkentett. A kedvenc kaja helyemre már nem tudok járni (talponálló büfé), mert úgy felvitték az árakat az elmúlt 1 évben, hogy nekem az már sok. De ettől függetlenül sor áll a kajáért...és a vállalkozónak, aki a büfét üzemelteti, nincs napi gondja...velem ellentétben!!! ...és ez csak egy példa. Vagyis tévedsz. Az árcsökkentésre nem a lakosságnak van szüksége (aki pl. tegnap TV-t vitetett velem és 460 forintnál álltunk meg és felnevetett...), hanem a cégeknek, hogy elszipkázzák a megrendelőket egymás elől, ezzel az agyatlan, számolni nem tudó taxisokat magukhoz csábítsák. Jaaaa és a pénteki csapás...felemelték a lángos árát is...és ha valaki azt mondja, hogy csak a taxi a luxus, az még nem evett jó lángost:-) A taxi lassan már csak a taxisnak luxus..
bond 2009.06.01. 10:39:09 / # 101362
az a baj hogy a te érdekeid még csak köszönő viszonyban sincsenek A taxisokéval így valszeg nem fognak felkérni bizalminak kár erőlködni
Bántelki Lajos 2009.06.01. 10:32:15 / # 101361
Az a baj, hogy Te "csak" 1 emberben tudsz gondolkodni szakszervezet ügyben! És ebbe nem szeretnék belemenni, mert én 100-ról beszéltem. Valaki feldob valamit és megszavazzák. a többit gondold hozzá!
Bántelki Lajos 2009.06.01. 10:29:14 / # 101360
Szia! Rendben van! Én ezt megértem, Ti vagytok a szervezők Ti döntötök! De azért azzal egyetésthetünk, hogy a 240-nek most, eme gazdasági helyzetben a legcsekélyebb módon sincs itt az ideje? Vagy tévednék?
csogu 2009.06.01. 10:19:57 / # 101359
Igen, ez az én ötletem, te ötleted nekem is megütötte a szememet...de inkább elsiklottam felette és reménykedem benne, hogy ez volt az első és utolsó ilyen, amit azoktól látok itt leírva, akiknek példát kellene mutatni :-) Ha meg nem, akkor meg cenzúrázom ... mert itt kérem demokrácia van, ha tetszik, ha nem :-)))
csogu 2009.06.01. 10:17:57 / # 101358
Azért ezt így nem jelenteném ki...hiszen az én bőrömre is megy...:-)
bond 2009.06.01. 10:15:10 / # 101357
akkor te most kibicelsz?
bond 2009.06.01. 10:14:07 / # 101356
...én ötletem, te ötleted... kicsit elvesztetek a részletek között :( ha már most ilyeneken vitatkoztok akkor megette a fene az egészet :( bántelekit győzködni pedig teljesen felesleges nem egy hajóban ültünk vele ennyi erővel agitálhatnátok a szencit a pásztort vagy a horvátot is

csogu 2009.06.01. 07:36:56 / # 101355
Mit gondolsz, miért fogom csak a pálya széléről vezényelni a dolgokat? :-)) Különben is, én sem vagyok alkalmas erre az egészre. Mára már annyi feszültség gyülemlett fel bennem, hogy arra nincs is szó. Alkalmatlan vagyok a higgadt kommunikációra és ha személyesen mondana valaki olyat, hogy Ő csak akkor nem fog nyomni az urh szünetben, ha azt általánosban bemondják...félek menne a bal :-))) Nem véletlen, hogy kerülök minden személyes beszélgetést, hogy nincs telefonom és ha találkozom egy "illetékessel", akkor menekülőre fogom a dolgot. Szégyen hová tudtak dolgozó embereket taszítani, hogy mibe tudtak belekényszeríteni. Szégyen hogy ők ezt megtették, de a legnagyobb szégyen, hogy megtehették...mert hagytuk. Itt még nem írtam le, így megteszem: - Nem azokra haragszom, akik a lehetőséggel éltek, hanem akik a lehetőséget megteremtették. ...és azok MI vagyunk...taxisok. Megfogadtam, hogy soha többé nem veszek ilyenben részt, de látva barátaim tanácstalanságát, a kollégák értetlenségét, így besegítek...de semmi több. A jégre ők fognak menni :-)
cooltaxi 2009.06.01. 07:27:49 / # 101353
Vékony jég. Hány kiló is vagy ? :))

csogu 2009.06.01. 07:25:10 / # 101354
Na, végre megértettem, hogy mire megy ki a játék. Szakszervezet. Érdekképviselet. Meg mit tudom én még mi, amit meg lehet lovagolni. Hmmm... Tudom hogy az utolsók utáni senki vagyok, de jelenpillanatban nagyon kevés olyan embert tudnék egy ilyen szervezet élén elképzelni, akik mellé oda is állnék. Régebben lehurrogtam azokat,akik azt kérték, hogy előbb a tettek beszéljenek és utána kaphassanak ezek az emberek bizalmat, a szakmát képviselő taxisoktól. Mára már belátom, hogy igazuk volt azoknak akik ezt követelték. ...és itt nagyon is számít a szakmai múlt. Kedves Lajos, személyesen nem ismerjük egymást és én nem ítélek el senkit sem hallomás alapján, max. nem 3 lépés távolságot tartok meg vele szemben, hanem 10 lépést Semmi akadálya sem lenne annak, hogy a szórólapozásban segíts minket, de azok alapján, amit rólad hallottam, itt be is zárult a lehetőségek tárháza. Egyszerűen olyan becsületes marhákra van itt szükség, mint pl. tomajer, akire maximum azt tuják ráverni "bűnként", hogy ha meglát egy csinosabb hölgyet, akkor fényesebben csillog a szeme. Nem kétlem, hogy megbántad már a múltbeli tetteidet, hiszen sokan vagyunk így ezzel és képesek is vagyunk változni, de most olyan vékony jégre készülünk páran lépni, ami könnyen fog riadni alattunk...és már megbocsájts, de Te izzó talpal jönnél velünk. A jég azt meg nem szeresse. Remélem őszinteségemmel nem sértettelek meg. Maradok tisztelettel: csogu

Oldalszám: 72