Hozzászólások száma: 1433
Oldalszám: 72
Témakörök > Droszt Híradó > Miért nincs nekünk egy komoly szakszervezetünk??? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csili 2009.06.01. 06:31:19 / # 101338
Szakszervezetek, érdekvédelmi szervezetek akkor születnek, ha már nagyon nagy a baj, ha már nincs mit veszíteni. Ezt szerettem volna kicsit megelőzni egy fricskával. Egy elgondolkodtató fricskával. Azért, hogy ebben a kilátástalan helyzetben legyen végre egy kicsi remény. Lehet, hogy az átfogó stratégiád zseniális, de én reális lépést szerettem volna kitalálni.

csili 2009.06.01. 05:33:26 / # 101352
"Ha már ennyi időt " elpazaroltam " erre a dologra ahelyett, hogy akisfiammal játszottam," Szerintem ne "pazarold" az idődet erre a dologra.
Dr.Manhattan 2009.06.01. 03:54:10 / # 101351
Tehát mégiscsak a felvetésemet továbbgondolva jött Csili 10 perces ötlete? Az eredeti javaslatom ennél több volt , nem véletlenül egy átfogó stratégia részeként. Igazat adtam az érveiteket meghallgatva a 10 perces javaslatnak , de nem ez a 10 perc volt a végső célom ha vissza olvastok... Ennél jóval többet terveztem elérni! De ,ha jól értettem nincs szükség a javaslataimra mert nem forradalmian újak.
tomajer 2009.06.01. 03:43:57 / # 101350
A "Barátosban" válaszoltam. Jó éjt.
Bántelki Lajos 2009.06.01. 03:40:04 / # 101349
Ja! Még valami! Talán a híresztelésekkel szemben kiderült néhány kolléga számára, hogy nem iszom vért és nem lövetek le csak úgy valakit ( Stadion ) csak ha a feleségem nyakához bozótvágó kést tart! 1995. 11. 07 Stadion taxiállomás. Ha taxiztál akkor! Jó éjt!
Bántelki Lajos 2009.06.01. 03:37:21 / # 101348
Te pedig ne becsülj le több 100 m Ft-ot! Ez a baj! A pénz! Semmi más! 5000 Taxis? Hú, az jó sok! Na. én szurkolok! Isten bizony! Ezt a barát-Taxi topikba is írtam: Csak a tisztázás végett! Azért 1x ha időd engedi szólj rám és nézzünk egymással farkasszemet : ) Előre bocsájtom: 184 magas és 110 kg vagyok! És borzalmas nagyot tudok esni! :) Ha már ennyi időt " elpazaroltam " erre a dologra ahelyett, hogy akisfiammal játszottam, nem ártana személyesen is megismerkedni. Gondolom! Ha lesz rá ambíciód és kedved. Ja, és még taxizol! Kamionosokkal nem nagyon tudok miről beszélni! Most megyek, mert 10 -re ki kell állnom. Amíg van címünk! Mert ha jön az eltörlés, hát pénz nem lesz, mert TARFÁT CSÖKKENTÜNK! :))) De legalább lesz utas! Ez is valami! Köszönöm! Jó éjt!
tomajer 2009.06.01. 03:33:54 / # 101347
Jja: Az "uerhá szójjon" című mondást természetesen félreértetted:-) Ehhez is olvasgatnod kéne kicsit, hogy lejöjjön mérhetetlen cinizmusa, és elkeseredettsége:-(
tomajer 2009.06.01. 03:31:22 / # 101346
Nyugi Lajos. Ha ez megvalósulna, kezüket lábukat törnék a cégvezető urak, hogy kitalálják mit is szeretnénk:-) Semmi szükség nem lenne itt órákra. Sőt. Gyaníthatóan tárgyalásokra se. Maguktól is tudnák mi a teendő:-) Ha ez megvalósulna, akkor ezzel a "haddal" már a Fővárosi Közgyűlés ellen vonulhatnánk, és olyan rendeleteket rittyentetnénk, hogy csak tátanád a szádat!:-) Ne kicsinyelj le ötezer taxistát, ha megérzi az erejét!
Bántelki Lajos 2009.06.01. 03:26:42 / # 101345
Ja, értem! Minden nagyon szép, minden nagyon jó, csak szójjon az uerhá! És ettől szólni fog! A tulajok előkapnak + havi 15000 megrendelést és kész! Hmmm! Gondolkodom.. Oké!! Nagyon jó!! Benne vagyok!! Havá menjek befizetni?? Ha kibírja a taxista, hogy tíz percig akár szól, akár nem, ő márpedig most "kávézik" akkor bármire képes. Most őszintén! Arra is, hogy akár 1 órán keresztül, 2 honapon át csinálja ezt? És ha nincs eredmény -amit kétlek mert 2 napon belül lesz ( óriási balhé ) - Akkor jön a 2 óra 15 pereeec ?
tomajer 2009.06.01. 03:23:16 / # 101344
Csak a pontosítás végett: A rádiócsend ötlete itt már ezerszer lett leírva. Mindig lehurrogtuk, hogy hülyeség. (ahogy tettem ezt veled is) Csili 10 perces ötlete a forradalmi újdonság benne! Benned meg üdítő, az eltökéltség, ahogy dolgozol rajta!:-)
Dr.Manhattan 2009.06.01. 03:20:21 / # 101343
Csak a pontosítás végett: A rádiócsend ötlete tőlem származik a 10 perces első lépést Csili javasolta!
tomajer 2009.06.01. 03:15:56 / # 101342
Pedig le lett írva sokszor. És igen. Bizony, az újvendégeknek nem árt, ha pár napot...hetet olvasgatással töltenek:-) Itt mi már lerágtuk a gittet ezerszer. Persze sokra tényleg nem mentünk vele:-( Most kipattant ez az ötlet Csili fejéből, és amikor megértettem a lényegét azt mondtam magamnak..."adok még egy esélyt" ha ez se jön be, én is feladom. Láthatod, kénytelen vagyok nekik segíteni, ha nem akarok én is elmenni kamionosnak:-) ui: Marhára nagyon nem érdekel, melyik cégtulaj mit szeretne, ha mögöttem áll ötezer taxis:-) Ha nem áll mögöttem senki, akkor meg minden rendben...ahogy Bbetyár mondaná: Minden nagyon szép, minden nagyon jó, csak szójjon az uerhá! Nna pont ez a mondás ébresztett rá arra, hogy itt kell elkapni a tőgyit! Ha kibírja a taxista, hogy tíz percig akár szól, akár nem, ő márpedig most "kávézik" akkor bármire képes.
Bántelki Lajos 2009.06.01. 03:06:01 / # 101341
Én azt gondolom, hogy nem nagyon kérdeztelek még. ha igen, akkor csak kitérő válaszokat kaptam. Én ezeket a dolgokat ezen a lapon még nem nagyon olvastam. Tudom, olvasgassak 4,5 év távlatából! Te meg dülöngélj :)) Nem hiszem, hogy bárhol itt vagy máshol meg lennének fogalmazva így összeszedve. Lehet, hogy itt ott el van kottintva 1,2 belőle, de Te is tudod, igazam van! - De miért is kell ehhez egy tizensokadik taxitársaság? Nem ehhez kell! Ahhoz, hogy a fenti körülményeket ez alapján megteremtsd! Hol akarsz dolgozni? A 6x6-nál? Mikor most vásárolták meg, ki tudja mennyi 10 milláért? Azt várod, hogy megkockáztassák, hogy tönkreteszik a 240 Ft -al? Most viccelsz ugye?
Bántelki Lajos 2009.06.01. 03:00:29 / # 101340
Megint nem vagy képben! Látod! Mit szeretnétek? Szeretnénk? - Magasabb tarifát! Igen, igen, igen!!! De könyörgöm, nem most!!! Válság van! És még csak most jön a java!!! Vágod? - Olyan társaságot, ahol a taxis dönhet a sorsáról ( tarifa, munkakörülmények, stb ) - Igazságosabb elszámoló tagdíjat! Ha olyan autód van, férj hozzá több és jobb minőségű címhez. Az utast mindig megilleti a szebb, a jobb! ( Ezért lett az utasom a feleségem :)) ) ha kisseb kategóriájú autód van, akkor fizess 1 címért kevesebbet! De hadd ne soroljam. Itt nam Te vagy a nagyágyú, így nem téged kell meggyőzzelek. Bár ahogy látom, hiába minden!
tomajer 2009.06.01. 02:59:27 / # 101339
Jól hangzanak ezek, kis módosítással. És nyugi, nem te találtad ki őket:-) [b]- Olyat ahol van tagdíj - Olyat ahol nem 2,3, alapító tag van, hanem legalább 2-3 ezer - Olyat amiben az alapítók teljes eltökéltséggel, arcuk megmutatásával azt mondják az emberek nek: Most, vagy soha! - Olyat, hogy ha 1 kolléga meghal, a családja ne mikuláscsomagot kapjon! - Olyat ahol olyan tagok vannak, akik hajlandóak kockáztatni, és kiállni magukért. - olyan ahol nekem semmmmi!!! pozíció nem kell! - Olyat, ahol nem 500 Ft havonta a tagdíj..hanem 1000 :-) - Olyat amely ha a kolléga összetöri magát, akár anyagi segítséget is nyújt![/b] De miért is kell ehhez egy tizensokadik taxitársaság? al'a Bakucz Józsi? :-)
Dr.Manhattan 2009.06.01. 02:56:53 / # 101337
Milyen gondolat mögé sorakoztatnád fel a kollégákat? A magasabb tagdíjtól eltekintve..
Dr.Manhattan 2009.06.01. 02:55:08 / # 101331
És milyen gondolat mögé sorakoztatnád fel ezeket az embereket? Miért csatlakoznának ? A magasabb tagdíjtól eltekintve? :)

Bántelki Lajos 2009.06.01. 02:42:43 / # 101336
Milyen "közös" szakszervezetet képzeltél el ? Bár, lehet az ötleteimet fogjátok megvalósítani. lehet, levédetem :))) Azért elmondom! - Olyat ahol van tagdíj - Olyat ahol nem 2,3, alapító tag van, hanem legalább 100 - Olyat amiben az alapítók teljes eltökéltséggel, arcuk megmutatásával azt mondják az emberek nek: Most, vagy soha! - Olyat, hogy ha 1 kolléga meghal, a családja ne mikuláscsomagot kapjon! - Olyat ahol olyan tagok vannak, akik hajlandóak 1 utolsó újat kipróbálni! - olyan ahol nekem semmmmi!!! pozíció nem kell! - Olyat, ahol nem 500 Ft havonta a tagdíj - Olyat amely ha a kolléga összetöri magát, akár anyagi segítséget is nyújt! - Olyat ahol nincsenek arctalan emberek! És még sorolhatnám. De kedz unalmas lenni, hogy zárt kapukat döngetek! Igen, azért jöttem ide, hogy a legjobb tudásom alapján hátráltassalak benneteket, Hogy kiderítsem a kiléteteket. És írjatok még ide amit gondoltok! Az üres beszéd úgy is jól megy nektek! ( Tisztelet a kivételnek )
Dr.Manhattan 2009.06.01. 02:32:55 / # 101335
Hogyan ítélhetnék meg bárkit, ha nem a tettei alapján? Te írtad magadról azokat a jelzőket nem ÉN! Te hoztad ezeket a döntéseket Nem ÉN! Milyen "közös" szakszervezetet képzeltél el ?
Bántelki Lajos 2009.06.01. 01:53:58 / # 101334
de igen! Sok mindenkinél sokkal jobb vagyok! Tudod miért?! Mert én aom a nevem, mert a tomajer adja a nevét és még sokan mások! Te, és a többi akik álnevek mögé bújnak, már bocsi a kifejezésért, de senkik! Fogalmad sincs arról, hogy ki vagyok, itélkezel, szeretnél benne lenni valami " általad elfogadott jóban, középpontban lenni ". Ez az igazság! Vagy cáfoljatok meg! Adjátok a neveteket, csináljatok, csináljuk közösen 1 szakszervezetet! Itt, mi, 4,5-en vagyunk kitéve a fenyegetettsének, mert bár külön utakat képzelünk el, mégis a cél ugyanaz! Még jó, hogy nem találjátok ki, hogy a cégvezetők küldtek! Ez lenne még a szép! Hdd el, ha nem jön össze ez a doog, nemsokára Te is ott kötsz ki az alkalmazottak között. Vagy befejezed a taxit!
Oldalszám: 72