Hozzászólások száma: 308
Ugrás a hírhez Oldalszám: 16
Témakörök > Hírek fórumai > Karaoketaxi Budapesten A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2009.08.25. 13:33:27 / # 76272
Hát most mondjátok meg, nem aranyos dolog? Szóljon hangosan! Az utasok gyakran az ablakon kihajolva énekelnek Hát van annál kellemesebb látvány, mint amikor félrészeg emberek a taxiból kilógva "énekelnek", jól érzik magukat? Sétálnak az emberek az utcán és mit látnak? Jön egy taxi, amiből csak úgy dől a jókedv....utasok mulatkáznak, közben hallani a dobozos sör szívet melengető pissszenését, amint a kedvesek ki-ki nyitogatnak egyet-egyet, mellé chipszet majszolgatnak és énekelnek. A piros lámpánál még az a fiatal, jájjjj de aranyos taxis is énekelni kezd.... Szerintem jobb ha önkritikát gyakorlok és kitiltom magam ebből a topikból... Sosem gondoltam volna, hogy a Tele5 büszke csapatában ilyen előfordulhat :-(((

csogu 2009.08.25. 13:20:35 / # 76283
Nézd, nagyon egyszerű a képlet. Anno valaki, gondolt egyet és beszerelt egy rádiót a kocsijába, majd amikor jött az utas, némi felárért a kedves élvezhette a Kossuth Rádió műsorát. Aztán a sok élelmes kolléga követte ezt a példát és mára már van olyan kollégánk, akinek többet ér a zene a kocsijában, mint maga a vas. Jöttek is az igények: - Kérnék egy kollégát, hangos zenével, kazettás magnóval, cd lejátszóval stb...stb... Anno valaki gondolt egyet és odament az egyik londinerhez: - Figyelj, itt egy tízforintos és minden fuvar után, ha engem hívsz, kapsz egyet. Mára már ott tartunk, hogy: XY hotel, vendég néven. 5800 forintért mész a reptérre, abból 1000 forint (!!!) a pacsi a portán. Anno valaki kitalálta, hogy sokkal kecsegtetőbb ha a kedvesnek nem kell kiállási díjat fizetni, nem kell várakozási díjat fizetni, nem jár többlet kiadással, ha a címen várakoztat...mostanra ott tartunk, hogy ingyen robogunk a címre 2-10km-t és ingyen várakozunk ott előrendelésen 10-15 percet. Anno valaki kitalálta, hogy az utas fix összeggel tud számolni, akkor sokkal szívesebben utazik velünk a rendszeres útvonalán. Főleg, hogy így nem érinti őt a dugó, baleset stb... Ebből született a csodálatos reptéri és stb...stb...stb.. transzferek. Anno valaki, gondolt egy merészet és kitalálta a Fix fuvardíjat... Pl.: 2777 forint bárhonnan-bármikor... Már vannak követői és ha a hírek amik eljutnak hozzám nem hazudnak, akkor lesz is még. Most meg jön ez a karaoke taxi. Veszélyét természetesen elbagatellizálják, mint anno a Taxi2000, Taxi4-nek, Mobil taxinak...mára csak ez a 3 cég rendelkezik közel 1000 taxival egy 5 ezres piacon, vagyis a szakma fővárosi részének az 1/5 van ott. Van egy drága, sok energia és anyagi befektetés követelő plusz szolgáltatás. Amiért nemhogy felárat számol fel a szerencsétlen, akciós ételeken nevelkedett gyermek, hanem még ő maga is nyom a nyomott áron. Alá menve a saját cégének, kollégáinak az árainak. és akkor még ez is... Az igényeknek megfeleően, várhatóan szeptember elejétől már 3 autóval állunk rendelkezésetekre, és várhatóan non-stop... Szóval talált maga mellé még 2 ....basszus, majdnem kollégát írtam...szóval még 2 embert, így már hármasban nyomják...természetesen non-stop...és lesz olyan akciójuk is, hogy ha valaki kiénekli a magas C-t, akkor még ők adnak neki 1000 forintot. Van egy szakma, ami több sebből vérzik...egy szakma, a benne szereplők, akikre épül 50%-ban...semmibe sem veszik...nincs oylan pontja az életünknek, ahol ne néznének le, ne vetnének meg minket...legyen az szakmán kívüli, vagy szakmán belüli tényező. A fizető vendéget (mert ha valaki nem tudná, mi is azok vagyunk), mindenért tilthatnak, szanciónálhatnak, fenyegethetnek (amennyiben nincs kint ez a matrica, vagy az a matrica, akkor tiltás jár)...esztelen lízingekbe hajthatnak minket, az utolsó csöves utas is, de már járókelő is, feldörzsölhet minket és ott el is meszelnek...erre jön egy .....igazi taxis és karaokézik és nem sokkal a kezdet után már akciózik is és nyíltan a saját cégének az árai alá megy és ezzel szerez magának (mert nem a plusz szolgáltatásával) kollégái elől melót...De még ez sem elég neki, most megpróbál egy egész flottát kiépíteni, sok lelkes embert maga mögé sorolva. Szóval el lehet ezt bagatellizálni, lehet azt mondani, hogy jáájjjj, ez egy aranyos fiatal kolléga, aki így próbál életben maradni...lehet legyinteni...de minden ilyen apró kedvezmény, "ügyes" próbálkozás és nyalom-falom miatt van az, hogy hozzád is sörrel, csöpögős szendviccsel szeretne beszállni a kedves...hogy 5-en akarnak veletek utazni (hétvégén saját szememmel láttam, hogy a Taxi4 544-es "kollégája" a csomagtartóból engedte ki a plusz utasát a Hajógyárin)...és sorolhatnám, hogy még mi mindent csattan rajtad az ilyen okos, ügyes, jájjj de aranyos kis "kollégák" miatt. De az, hogy utolsó csicskának néz mindenki...csak egy taxisnak, az kifejezetten ez miatta van. Na ezért ez a felháborodás párunk részéről.
EdDeline 2009.08.25. 10:58:02 / # 76271
Sziasztok Fejtse már ki nekem valaki bővebben hogy miért ekkora az utálat köztetek???? most ezt komolyan gondoljátok (ezeket a jókívánságokat?)Azt még értem hogy nem értesz egyet a másik kollega hozzáállásával ,de miért kell pocskondiázni?ettől neked mitől jobb????? Most nem szítani akarom a tűzet hanem megérteni hogy miért megy ennyire a köpködés egymásra?Ez kb olyan mintha a bkv-ok egymásra fújjognának ha az egyik kék busszal megy a másik megy piros kékkel. Annyira szeretném megérteni belelátni kicsit a dolgokba.Miért csak a sebnyalogatás megy????

törölt felh. 2009.08.25. 10:33:26 / # 76270
Te Ádám.Most mit értetlenkedsz?Neked egy ilyen a kollégád?????Igy is olcsó ért kell vinni a bohocokat de még ez az idiota még olcsobban viszi.Az ilyen nem kolléga!!Bográcson kéne elégetni....méghogy kolléga...ugyan már...
törölt felh. 2009.08.25. 10:30:52 / # 76269
"4. Neked is hasonló jókat kívánok....:)))" Te polyás..vegyél már vissza az arcodból légy mesés...! Csatlakozóm Csogu kolléganömhöz és szivböl kivánom,hogy rohadjon ki a fogad karaokizás közben.

MCCCXCII 2009.08.25. 10:12:17 / # 76268
Na igen! „[i]nem valószínű hogy aktuális még ez amit említesz. Úgy emlékszem , hogy már a Cd/Dvd-k árába beépítették a jogdíjat.[/i]” De ha jobban megnézed, akkor a saját, és szűk családi „forgalmazásra” értendő ez a jogdíj. A taxiban meg nem mindig a családodat szállítod. /Bár én amikor az asszonyt szállítom, akkor minden esetben órával teszem. Így nincs keresetkiesés./:-))) A párom tánctanár. CD-ről dolgozik, s megvásárolja a CD-ket, amiben elvileg benne van a jogdíj. Nos a kultúrházban, ahol dolgozik, mégis kell még plusz jogdíjat fizetni, mivel műsorszolgáltatásnak minősül, amit csinál. Na ezért mondom, hogy kicsit óvatosan a reklámokkal. Hátha olyan is olvassa, aki rácsap a lehetőségre, s még a hatalma is meg van, terve végrehajtásához.
EdDeline 2009.08.25. 08:22:24 / # 76267
igen-igen Las Vegas,mondjuk lehetett volna Jack Bauer is:D:D:D De az túl agresszív nicknév lett volna.

Bao 2009.08.25. 04:32:55 / # 76266
Pssszzzt.
Apuka 2009.08.25. 03:46:56 / # 76265
Megtaláltam a cd-s cikket is! [url=http://www.sg.hu/cikkek/59332/felhaborito_cd_dvd_jogdijak_pettko_nekimegy_a_kormanynak]Felháborító CD/DVD jogdíjak - Pettkó nekimegy a kormánynak 2008. április 4. 15:49, Péntek - Dojcsák Dániel[/url]
Apuka 2009.08.25. 03:40:45 / # 76264
Így már működik! Mondtam, hogy fáradt vagyok! :)) Megsarcolják a pendrive-okat is
Apuka 2009.08.25. 03:37:31 / # 76263
nem valószínű hogy aktuális még ez amit említesz. Úgy emlékszem , hogy már a Cd/Dvd-k árába beépítették a jogdíjat. Bár erről szóló cikket most nem találtam (kicsit fáradt vagyok már ilyenkor) de hasonlót igen. érdemes végig olvasni: Megsarcolják a pendrive-okat is
Bao 2009.08.25. 00:05:39 / # 76262
Jó sorozat,szerezd meg! :)
baupexim1 2009.08.24. 23:55:33 / # 76261
nem a nicknévre utaltam Báttya:) jaa,és nem láttam a szériát...:(
MCCCXCII 2009.08.24. 23:10:42 / # 76260
Nem irigykedni akarok, csak nehogy valaki(k) felvessék a szerzői jogdíjak kötelező fizetését a taxikra vonatkozóan. Erre már volt kísérlet a múlt század ’80-as éveinek közepe táján. „Ha szól a rádió” az utas jelenlétében, akkor jogdíjat kell fizetnie a taxisnak a „felhasznált” zenékért. Ez volt az indoklás. Hál istennek nem tudták kivitelezni.

MCCCXCII 2009.08.24. 23:08:19 / # 76259
Eddigi szakmáimban a legfőbb erényem a problémamegoldó képességem” Mostanában kevés az utas. Ezért nyitottam egy génbankot, hogy több utasunk legyen. De kellene valami megoldás, olyan gyorsító féle, mert a mostani technológiával az a 9 hónap, meg a plusz több év … Így elég lassú az utaslétszám növekedése. (:-))
Bao 2009.08.24. 22:37:17 / # 76258
Ed Deline. Las Vegas sorozat. Kapise? :)
AdamGyak 2009.08.24. 22:24:13 / # 76257
Csogu! Azért mégis csak egy kollégáról van szó, akármennyire is nem tetszenek neked üzleti lépései, neked is mint mindenki másnak jól esnek ha segítségüket felajánlják. Legyél etikus, ilyet kollégának nem kívánunk!!!!! /Hogy rohadjon ki alólad az autó, minnél hamarabb!!!/ Szerintem ezért egy bocsánatkérés jár. És lehet te is járhatsz egyszer majd olcsó tarifával, ha érted mire gondolok.
baupexim1 2009.08.24. 22:19:23 / # 76256
"Eddigi szakmáimban a legfőbb erényem a problémamegoldó képességem" csak nem adósságbehajtó voltál?:)))
bubic01 2009.08.24. 20:57:54 / # 76251
Miért is??? Nem telefonon érkezett, hanem urh-n... Mégegyszer: miért is???

törölt felh. 2009.08.24. 20:45:21 / # 76255
"Az eddigi megrendeléseimből összesen 2 db utasom volt, aki a tele5 rendelésállományából került ki" Ha az én csapatomban lennél biztosan lenne időpontod a következő etikára.
Oldalszám: 16