Témakörök > Hírek fórumai > Itt a megoldás?!? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
idvez | 2007.02.14. 11:06:57 / # 64156 |
|
Nem akarok folyton mindent a hiénák nyakába varrni, de szerintem nem is sejtitek, hogy közvetve mennyi minden problémátoknak ők az okai. Most nem arra gondolok, hogy nagyon sok fizetőképes utas inkább egyáltakán nem használ taxit, mert nem tudja/akarja megkülönböztetni a rendes taxit a hiénától. Hanem sokkal inkább arra, hogy ezek miatt vagytok kiszolgáltatva a fuvarszervező cégeknek. Szerintem nem feltétlenül a 15-20 forintos díjkedvezmény miatt hívnak az emberek társaságot (tudom, van ilyen is), hanem mert így érzik biztonságban magukat. A fuvarszervező képviselői pedig minden tvműsorban amikor előkerül a téma elmondják, hogy ejnye-bejnye, csúnya dolog, hogy hiénák vannak, de közben jól tudják, hogy ez az ő malmukra hajt nagyon sok vizet. Mert amíg ez így van, addig azt nyelethetnek le veletek, amit akarnak, úgyse tudtok kilépni a körből! Bármilyen új szabályt, tagdíjemelést, stb találnak ki, esélyetek sincs mást tenni, mint elfogadni.
|
muci | 2007.02.14. 10:55:57 / # 64155 |
|
Mint kezdeményezőt engem is beavatsz a más alternativákba?
Előzmény: #64145 csogu 2007.02.14. 05:28:04 |
tomajer | 2007.02.14. 10:36:07 / # 64144 |
Erre én is.
|
|
ata8 | 2007.02.14. 09:52:22 / # 64154 |
|
Kiváncsi vagyok,Hányan küldtétek el a főjegyző úrnak a kérelmet?
|
--0-- | 2007.02.14. 08:52:27 / # 64153 |
|
teljesen igazad van, de a változtatáshoz szemléletváltásra lenne szükség. igen, most máshoz megy megy a vendég. jelen pillanatban ugye, a helyzet az, ha te nem küldesz pizzát, a másik pizzériában felvesznek még két szakácsot.
ugyanez a helyzet az árképzés terén is. lassan mindegy mennyiért, csak a munka az enyém legyen. így már nem is olyan hosszú távon felfaljuk magunkat...
Előzmény: #64151 2007.02.14. 08:42:32 |
ata8 | 2007.02.14. 08:42:39 / # 64152 |
|
Tehát,ha jól veszem ki a szavaidból,a címre nem nyomunk,utcáról meló:elvetve. Szabadnap?? Esetleg még azt tudom elképzelni,ha valakinek mindenképpen melózni kell(lehet ilyen) mondjuk egy napra 40 km/órában maximálná a gk. sebességét.Dolgozik.Pénzt keres.Max.valamivel kevesebbet egy műszakban,de ennyit a közös célért igazán bekéne vállalni.Ha már ennyi sem fér bele,hát megérdemeljük,hogy azt csinálnak velünk,amit akarnak.
Előzmény: #64145 csogu 2007.02.14. 05:28:04 |
törölt felh. | 2007.02.14. 08:42:32 / # 64151 |
|
Ha a megégéshez kapcsolodóan irtad a fuvarszervező szemléletű hozzászólásod akkor:
Az az éhes vendég aki nem fizeti ki a rendelését és / vagy meggondolja magát rendszeresen az menjen nyugodtan máshoz!
Ha pedig a szervezett szabadnapra célzol:
Ha a taxisok túlnyomó többsége felfüggeszti a szolgáltatást akkor nem lesz aki kiszolgálja az utasok igényeit azaz a többi pizzéria is zárva lesz ,csak a legalja fog 1-2 pizzát összetákolni de abban sem lesz köszönet!
Azt pedig el kéne már felejteni hogy a 100 ft os önköltségű pizzát 80 ért adjuk azért hogy tőlünk rendeljenek !
Így a közvetítő jól keres egy darabig de a pizzakészítő eközben mindenét el fogja veszíteni és ezután a közvetítő is éhen fog halni !!
A vírushoz hasonlatosan , miután felfalta a gazdatestet azzal együtt rohad el!
De mikor ezt felismeri (ha felismeri) már túl késő!
3 lehetőség van :
1. Kivágják a vírussal fertőzött részt!
2. Megtanul szimbiózisban együttélni a gazdatestel és figyelembe veszi annak igényeit!
3. Elrothatdnak mindketten.. előbb a gazdatest majd a vírus!
Persze ha fertőző vírusról beszélünk akkor újjabb gazdatestek (új belépők) kellenek ... ez csak ídőhúzásra jó..
Egy ostoba pusztító folyamat ami az életformák legalacsonyabb szintje és végül magát is elpusztítja!
Előzmény: #64148 --0-- 2007.02.14. 08:17:02 |
--0-- | 2007.02.14. 08:29:30 / # 64150 |
|
szerintem a korrekt megoldás egy általánosan kötelező alapdíj + a felvett címenként fizetett összeg lehetne. értelemszerűen egyből kiderülne a cégek közötti különbség, hiszen hellyel közzel ugyanakkora fenntartási költségeket kéne lebontani egy címre jutó hányadra. így fizetnél az egyik telefonszám tulajdonosnál egy cím után 50-et, a másiknál 300-at... ezen azután már nem lenne mit magyarázni, statisztikákkal bizonygatni!
Előzmény: #64143 Sas882 2007.02.14. 02:17:30 |
tomajer | 2007.02.14. 08:23:16 / # 64149 |
Úgy látom, lassan nem sok dolgunk van, mert a fórumlakók olyan cikkeket írnak, hogy le a kalappal!
A "megégés"-ről
Köszönjük!
Előzmény: #64146 2007.02.14. 07:55:59 |
|
--0-- | 2007.02.14. 08:17:02 / # 64148 |
|
a probléma gyökere, hogy ebben az utcában amiről beszélünk, 15 pizzéria van 100 méteren belül. ha holnaptól büntetésből nem veszed fel az éhes vendég rendelését, majd küld neki a másik sonkás-gombást extra sajttal! ugyanezért ma már a vendég határozza meg, mennyibe kerül a szolgáltatásunk.
Kempes | 2007.02.14. 08:00:25 / # 64147 |
|
[font size=6]Jujj de nagyon jóóóó!!
törölt felh. | 2007.02.14. 07:55:59 / # 64146 |
|
A "megégés"-ről:
Amikor valaki kiközvetít neked egy címet akkor Ő a megrendelő! Ha valaki rendelést ad le , te ráfordítasz időt - pénzt és ha a rendelés meghiúsul abban az esetben kátrérités illet!
Probáld csak meg a pizzafutárt odarendelni a kívánságaidnak megfelelő pizzával (ez nálatok a nemdohányzó A ketegóriás kombi ), majd mondd mikor odaért hogy bocs, lemondom!
Vagy az étterermben rendeljél valamit és fenyegetőzzél ha nem lesz jó ha nem lesz elég gyorsan kész akkor rájuk küldöd az összes hatóságot!
Majd mikor jön ki a rendeléseddel lélekszakadva a pincér mondd ,hogy :
-Sajnálom , már nem kell !
Aztán rendelj mégvalamit majd mondd neki :
-ha készen van , majd szólok mikor hozhatják ki!
majd miután elkészült 20 perc múlva mondd :
- Bocs , csináld tovább a dolgod, mégsem kell!
Ezután kezdj el imátkozni ,mert a hozzátartozóid csak a cipőfűződről fognak felismerni!!
Az a helyzet , hogy annyira hozzászoktatok az aránytalan és igazságtalan szabályokhoz amivel korlátoznak benneteket ,hogy a jogos járandóságotokat aránytalannak érzitek!
A példában a pizzafutár és ti is a tőletek telhető módon teljesítette a megrendelést és ennek felmerülő költségei NEM LEHETNEK KOCKÁZATI TÉNYEZŐK! Egy kezdő pizzafutár/étterem viszonylatában ez maga az üzleti öngyilkosság és rövid időn belül lehúzhatják a rolót ha ez sorozatosan bekövetkezik!
Aki rendel valamit azért anyagi felelősségel tartozik és punktum! Ez nem lehet üzleti kockázat a szolgáltatónak , csak a megrendelőnek!!!!!
Ha meggondolja magát akkor is fizesse ki legalább a ráfordított források ellenértékét !
Ezt csak veletek lehet megetetni ,hogy a megrendelőtök (Fuvarszervező) rátok hárítja ezt a költséget! Ébredejetek már fel !
Holnaptól kitalálom ,hogy pizzázóknak szervezek ügyfeleket és mindenkinek aki felhiv engem olcsobban kell kiszállitaniuk a pizzát mint ha bemenne az étterembe! Ezen felül pedig még extra kedvezményeket is akarok a nyomott árakból bónokban, törzskártyában, és akciós csomagokban!
Aki engem felhiv az mind megkapja ezt a kedvezményt és ha időközben meggondolja magát akkor az a te üzleti kockázatod nem az enyém!!
Nekem nem érdekem kiszűrni ki a jó megrendelő , fizeted a 60.000.- tagdíjat nekem akár neked adom a megrendelést akár a másik pizzériának. Aki gyorsabban rányom a megrendelésre!
-Keresek egy 45cm es pizzát a X. kerületbe 3 percel!
-pffrrrsss!
-újra!
-pffrrrsss!
-újra!
- donpepe kimarad!
-pffrr!
- Il trenonak! Egy 45cm szív alakú pizza X.kerület mindkét oldalon feltéttel 1 hét múlva fizet a megrendelő és kifelé jövet a szemetet is le kéne vinnetek!
- Sajnos így nem jó! (erről nem volt szó! Miért kell vakon aláírnom a szerődést azelőtt ,hogy ismerném a feltételeit?)
- beírtam , első! (így jártál, ne válogass! sokat ugrálsz még le is tiltalak és nem kapsz a tagdíjadért még ennyi címet sem! Majd utána 10.000.- ért megválthatod a jogot ,hogy egyáltalán nyomhassál címre te kis senkiházi!)
Ezt játszák veletek más környezetben és a felelősséget teljes mértékben rátok vagy az utasra hárítják pedig Ők a ti megrendelőitek , tehát az anyagi felelősség is az ővék!
Aztán ha ezt tovább háritják azt már más kérdés , de azonnal érdekelté vállnának ha a saját zsebükre menne ,hogy csak olyan megrendelőt szolgáljanak ki aki megbízható!
Előzmény: #64134 csogu 2007.02.13. 18:05:56 |
csogu | 2007.02.14. 05:28:04 / # 64145 |
Nem egyszerű éjszaka van mögöttem…attól eltekintve, hogy ciánozták a várost, még egy momentum volt jellemző rám nézve. Nagyon sokan kerestek meg. Olyanok is, akik ide írnak, de olyanok is, akik csak olvasnak.
Ma végre részben választ kaptam arra, hogy miért nem írtok olyan sokan.
Mert egy ujjal bepötyögni nagyon nehéz 20 mondatot
Na igen, ezt még el is tudom fogadni válaszként, de azért nem ártana gyakorolni, mivel csak így van lehetőség a fejlődésre.
A másik ami nagyon meglepett engem, hogy a kollégák maguk győztek meg arról, hogy totál …hmmm…baromság ilyen nem nyomunk a címről álmodozni. Mondjuk azért is sikerült erről meggyőzni, mivel más lehetőséget is elémtártak. Erről engedelmetekkel nem írnék most itt, mert ez maradjon a mi kis titkunk, akivel kell, azzal úgy is megosztom, hiszen lépni muszáj… a többiektől addig is elnézést, amíg ez nem publikálható!
De addig is agyaljatok, hiszen ezek a kollégák is ezt tették…sőt…volt, aki ennél is tovább ment. Végre az agyak is beindulnak és nem csak a szájak!
Lényeg, hogy most már én is másban látom a „megoldást” és nem a címre nem nyomásban!
|
|
Sas882 | 2007.02.14. 02:17:30 / # 64143 |
|
hoppá
ugye, ugye
nem is olyan rossz ötlet azért fizetni, amit kapsz, amit a másik kolléga kap, fizessen csak ő.
a többi nem érdekel.
Előzmény: #64134 csogu 2007.02.13. 18:05:56 |
roby | 2007.02.13. 21:35:10 / # 64130 |
|
Én egyet értek veled nekem is ez a véleményem rola.
|
Megbízható | 2007.02.13. 21:22:01 / # 64142 |
|
Ne haragudj, ezzel nem értek egyet.Ilyen hitvány, hazug egoista dilettáns cégvezető, mint a Hováth, nincs még egy ezen a bolygón. Hosszú évek óta családokat tesz tönkre, taxis kollegákat kényszerít bele adósságokba csak azért, hogy az ő hírnevét nagyobbítsa és a szereplési vágyát teljes mértékben kielégítse.
Ennek elérése céljából képes felborítani a piacot, átgázolni barátain (ha még vannak), rokonain, ismerősein. Egyszer és mindenkorra a megoldás az lenne, ha az egész Rádió Taxi megszünne és a Cucó kivonulna a szakmából. Végre nem lenne ez a szarkavarás, hazudozás, jellemtelenség.
Előzmény: #64141 roby 2007.02.13. 20:01:53 |
roby | 2007.02.13. 20:01:53 / # 64141 |
|
goréoo1 a taxisok gyurcsánya.Hazudik éjjel-nappal,hogy megtartsa zsiros tagdijfizető nyáját.És csak szajkozza ő is a hazugságait közben meg emberi sorsok családok mennek rá az ö és hozzá hasonlo gorék profitszerzési tébolyára.
|
roby | 2007.02.13. 19:39:14 / # 64140 |
|
palika neked az a jo,ha mindenki befogja a pofáját és minden marad igy,te meg bezsebeled a tagdijakat az idök végtelenségéig a birkanyájtol.Akinek meg kezd elege lenni a ti kizsákmányolásotokbol azt meg a mai trend szerint leforradalmározod sunyi modon.Bezzeg a blokád idején te verted a legjobban köztörvényesként a melled.De mint tudjuk azt felső utasitásra tetted a kormány megdöntésére és semmi köze nem volt a felhasznált taxisokhoz.
Előzmény: #64107 góré001 2007.02.13. 14:03:15 |
mlábas | 2007.02.13. 19:06:02 / # 64139 |
|
Akciónk keretében 1. és 2. zónából 3000 Ft-ért, 3.-4. zónából 3500 Ft-ért utazhat a városból a repülőtérre és még egy 10.000 Ft értékű vacsorameghívás is az Öné lehet! Ehhez nem kell mást tennie csak on-line taxit rendelni, amit itt azonnal megtehet. Siessen, hogy Öné lehessen a 500 vacsorameghívás egyike! Az akció feltételeiről itt tájékozódhat!
|
csogu | 2007.02.13. 18:20:43 / # 64138 |
Szerintem ezt senki sem gondolhatja igazságosnak, hogy amíg az egyik oldalon fix, addig a másikon úgy oldják meg, ahogy akarják.
Előzmény: #64136 Gentile 2007.02.13. 18:15:39 |