Hozzászólások száma: 6418
Ugrás a hírhez Oldalszám: 321
Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2012.03.24. 15:28:42 / # 326288
Azért örülök, hogy nem úszómester lettél:-)...mert akkor.... - Mi van pancser? Fuldoklunk-fuldoklunk? Most meg mentselek ki, mi? Ugorjak bele ebbe a hideg vízbe, mert Te basztál anno megtanulni úszni, mi??? Hááát lófaszt! Miiiiicsodaaaaaa??? Hogy miattam fogsz megfulladni? Hát nem kis barátom. Magad miatt, mert nem használtad ki régebben a lehetőséget, amikor megtanulhattál volna bokáig érő vízben úszni....most meg itt kajabál nekem, zavarva a többi tisztességes pihenni vágyót. Na, tessék gyorsabban agonizálni és közben nem kiinni az egész medencét, mert itt vannak ám olyanok is, akik kabinos vendégek, meg jattosak, azokat kell megbecsülni...
csogu 2012.03.24. 15:17:32 / # 326287
Pontosan erre gondoltam én is, miközben olvastam (új) Málna írását. ...és ha jól tudom, még az "ingyenes" oktatást, és az "ingyenes" orvosi ellátást még nem is volt része élvezni, amit ez a szép szociális háló biztosít nekünk:-)) Mind1, ez sokkal közelebb van a valósághoz....
málna 2012.03.24. 13:13:45 / # 326286
Igen is , meg nem is...Persze, Ők is közrejátszanak benne, de ez másról szól. Viszont meghagyom a lehetőséget, hogy ezt is százféle variációban lehessen megmagyarázni..
hiénakutya 2012.03.24. 12:42:39 / # 326285
A taxis érdekvédelmi szervezet, amely taxisok kigolyózására játszik, miközben helyet csinál olyan vállalkozásoknak, amelyek ellen küzdenie kellene... Egyszerűen érthetetlen, hogy mi történik itt.
hiénakutya 2012.03.24. 12:29:53 / # 326284
Szerintem ezt túlcifráztad. Annyi történt, hogy időközben született két gyermeked, akikről gondoskodnod kell és most már a saját bőrödön tapasztalod, milyen az, mikor az embernek nem csak a saját farkával kell törődnie. Na mindegy, tegyél félre havi 20 rongyot, különben nem érdemled meg, hogy taxizhass! :-D
málna 2012.03.24. 12:11:54 / # 326283
"Az konkrét,hogy ez az elmúlt évek sara,csak nem mindegy ki okozta.A hülye taxist sem mentem fel aki túlvállalta magát,de azért lássuk be a többség nem magasan iskolázott megfontolt vállalkozó." Hát kérlek, azt kell mondjam, egyetértek...Van ilyen is és olyan is. Pár éve a pálcatörős elméleteim és az erre irányuló megvalósítási törekvéseim miatt kaptam a fejemre rendesen..Azóta beszélgettem nálam sokkal tapasztaltabb, idősebb és okosabb emberekkel, akiktől szerintem nem szégyen tanulni. És nem szégyen beismerni a hibáinkat! Én beismertem, hogy nem szabad pálcát törni olyan emberek felett, akik a megélhetésükért, a családjukért, képesek voltak eladósítani magukat úgy, hogy közben még a trágya szabályozásoknak is megfeleltek, vállalva annak mindennemű anyagi kockázatát is. Ezért hosszú idő után beláttam, hogy ha kellően sokan vagyunk azzal az elmélettel, hogy ne rajtunk verjék el az eddigi hiányosságokat, ha helyzetbe hozzák a vállalkozásokat és nem egyből szigorítanak, mindezt átfutási idő mellett, akkor képesek leszünk fennmaradni és haladni a korral. Ne alázzanak meg egy társadalmi réteget (újra), hogy a semmirekellők nem fizetnek, oszt aki megfelel az az maradhat! Nem mindenki kurvázik és nem minden taxis játékgépes, elvált, piás..Családapák, vállalkozók többségében, akik már a túlélésért játszanak az új társasban. Még fenntartom azon állításom, hogy kellenek a szigorítások, de csak azután, hogy megvan teremtve ennek erkölcsi és anyagi háttere. Én csak köszönettel tartozom azoknak, akik megismertették velem a másik oldalt is, megosztották velem a tapasztalatokat és megértették velem, hogy nem kell keresztre feszíteni mindenkit ahhoz, hogy egy jól működő közegben éljünk.
tom485 2012.03.24. 10:47:49 / # 326282
Ezt a legegyszerűbb mondani! Abba kell hagyni, ha nem megy! Én úgy gondolom, hogy elsősorban abba kell hagyatni a fuvarszervezőkkel a gazdaságtalan árak alkalmazását, vagy a szereplésüket ezen a piacon, és akkor majd lehet követelni tőlünk is! Meg kell szüntetni a járulék és egyéb fizetési kötelezettségek alól kibúvó vállalkozásokat (droidtartó, rendszámkiadó) és egyenlő feltételeket teremteni a vállalkozók között. Majd ezek után aki nem tud teljesíteni, azt tényleg el kell hajtani innen. Ehhez "csak" a taxisok összefogása elegendő lenne!
aurora borealis 2012.03.24. 10:42:38 / # 326281
Hát nekem mondjuk van nullás papírom,meg "zs" kategóriás öreg mercim,de ha havi 90-120 ezres törlesztőre lenne egy szép új,a cégek által megkövetelt autóm akkor nem lenne nullás papírom. Na most Te vagy nem is vagy taxis vagy hatalmas fasz vagy ezzel a hülye spórolós dumáddal.Én csak olyan lecsövesedett embereket látok többségében akik nem félretenni,de pihenőnapot kivenni sem tudnak. Az konkrét,hogy ez az elmúlt évek sara,csak nem mindegy ki okozta.A hülye taxist sem mentem fel aki túlvállalta magát,de azért lássuk be a többség nem magasan iskolázott megfontolt vállalkozó. Neked baszki értük kéne lenned és a cégek normálisabb keretek közé terelésén dolgoznod. Ne támaszthassanak ilyen irreális feltételeket az alvállalkozókkal szemben. Mondjuk,ha jól emlékszem talán te írtad hogy napi 6-7 órát és heti 5 napot dolgozol.Na abból 5 millás kocsit tartani,és félretenni zseniális teljesítmény.Ha viszont nem a taxizásból van akkor ne próbáld megmondani mit kellet volna tenniük a taxisoknak.Vagy ne így És igen ez a TGFSZ így már nem TGFSZ...
Rocktaxi 2012.03.24. 10:04:16 / # 326280
"Ha befizette volna a kötelezettségeit, és azon felül csak havi 20.000 Ft-ot tett volna el az utóbbi évben, akkor most lenne 1.200.000 Ft-ja, amivel azért már bele lehet vágni egy autócserébe." ?? "Az is lehet, hogy ha minden kötelezettségének eleget akart volna tenni, de nem tudott, mert több volt a kiadása, mint a bevétele, akkor abba kellett volna hagynia a taxizást. Akkor viszont ezt a döntést kellett volna meghoznia, és valami olyan elfoglaltságot keresni, amiből meg tud élni." Gábor kérlek! :-) Sorolnád a munka lehetőségeket 45-60 éves munkavállalókra levetítve? Köszönöm!
tomajer 2012.03.23. 19:15:10 / # 326279
Én meg onnan kiszedtem... Gyuri itt válaszolj plíz!
nazoli 2012.03.23. 16:36:57 / # 326278
Átraktam ide. Ez inkább ide való, mint a 6x6-ba.

nazoli 2012.03.23. 16:35:55 / # 326277
nazoli válasz | 2012.03.23. 16:24:29 (12471) "Ne menjünk a Főváros tervezetének elébe. Március 5-én ismertetik az elképzeléseiket." Április 5-én. De szerintem menjünk át ezzel a TGFSz topikba. Előzmény: nazoli 2012-03-23 16:12:56 (12470)

nazoli 2012.03.23. 16:35:28 / # 326276
nazoli válasz | 2012.03.23. 16:12:56 (12470) Tarifa és korhatár. 2011. szeptemberében a Főváros részéről még merev elzárkózás volt a tarifa rendezése elől. Ez mostanára megváltozott. Köszönhetően többek között a 2011. szeptemberi demonstrációnak. Erről a tarifa-autócsere dologról ennél többet egyelőre nem szeretnék írni. Taxisok érdekeinek képviselete. Föl lehet róni az együttműködési megállapodást, de az sem megoldás, hogy az egymáshoz közelebb álló érdekképviseletek folyamatosan egymással szembe menjenek, miközben a harmadik fél (TFTSZ) a markába röhögve kikaparja magának, illetve a fuvarszervezőknek a gesztenyét. A körülmények megteremtése. Ne menjünk a Főváros tervezetének elébe. Március 5-én ismertetik az elképzeléseiket. "Nem gondolom, hogy a rendezés miatt fogja valaki elveszíteni a munkáját"...... Nem amiatt fogja elveszíteni a munkáját. A jelenlegi körülmények az elmúlt huszonvalahány év rendezetlensége miatt alakultak így. Ha valaki azért nem tud mondjuk nullás papírokat produkálni (még azt sem tudom, hogy szükség lesz-e rá, csak példaként említem), mert évek óta nem fizet maga után semmit, az az elmúlt évek sara. Ha fizette volna, akkor most nem lenne milliós tartozása. Ha befizette volna a kötelezettségeit, és azon felül csak havi 20.000 Ft-ot tett volna el az utóbbi évben, akkor most lenne 1.200.000 Ft-ja, amivel azért már bele lehet vágni egy autócserébe. Ha nem tette, akkor ezek most rossz döntésnek bizonyulnak. Lehetne még folytatni. Ha valamit nem csinált jól az elmúlt években, az a saját döntésének eredménye. Senki sem kötelezte arra, hogy meghozza ezeket, a számára mostanára esetleg rossznak bizonyuló döntéseket. Még arra sem, hogy elkezdjen taxizni. Az is lehet, hogy ha minden kötelezettségének eleget akart volna tenni, de nem tudott, mert több volt a kiadása, mint a bevétele, akkor abba kellett volna hagynia a taxizást. Akkor viszont ezt a döntést kellett volna meghoznia, és valami olyan elfoglaltságot keresni, amiből meg tud élni. Persze önhibáján kívül is kerülhetett valaki rossz helyzetbe. De azért nem az a jellemző. Abban viszont biztos vagyok, hogy ha megint nem történik meg a tarifa, és az egyéb körülmények rendezése, akkor az lesz a sorsunk, amit te is szeretnél elkerülni. Hogy droidként, valami fuvarközvetítőknek kiszolgáltatva tengethetjük a nyomorúságos életünket, a kitörés legkisebb esélye, reménye nélkül. Ha így folytatódik, nem nagyon van már rá több évünk. Egyébként ez az egy TGFSz. Csak a körülmények változtak. Többek között a TGFSz demonstrációinak következtében. Meg annyi még a különbség, hogy most már döntéseket is kell hozni. Előzmény: hiénakutya 2012-03-23 14:01:16 (12469)

nazoli 2012.03.23. 16:34:50 / # 326275
hiénakutya válasz | 2012.03.23. 14:01:16 (12469) Minimum kettőről. Az egyik TGFSZ 2011. szeptemberében demenstruált -többek közt- a tízéves korhatár ellen. A másik TGFSZ alelnöke a Taxisok Világa márciusi számában egyáltalán nem ellenzi a korhatárt, sőt, azt mondja, hogy a 2015-ös bevezetés helyett akár még a 2014 is jó lehet. Az egyik TGFSZ azért született újjá, mert a másodlagos alapítók úgy érezték, hogy a taxisok érdekeit senki sem képviseli. A másik TGFSZ együttműködési megállapodást írt alá a Metállal. Az egyik TGFSZ azt az álláspontot képviselte, hogy először teremtsék meg a követelmények teljesítéséhez szükséges feltételeket. A másik TGFSZ alelnöke meg így nyilatkozik (ezt muszáj beidéznem): "Nem gondolom, hogy a rendezés miatt fogja valaki elveszíteni a munkáját. Nem egyik pillanatról a másikra fog nyakunkba szakadni a rendezés. Lesz idő a feltételek teljesítésére. Másrészt, aki egy kicsit is figyelemmel kísérte az elmúlt évek eseményeit, az készülhetett a változásokra. Ha ennek ellenére olyan vállalkozói döntéseket hozott, amely döntések majd megnehezítik számára a pályán maradást, azt nem a rendezésnek köszönheti. Ha attól félve, hogy lesz, aki nem tudja teljesíteni a feltételeket, szembe megyünk a rendezéssel, nemsokára mindannyian bezárhatjuk a boltot." Te például melyiknek vagy a tagja? Előzmény: művészúr 2012-03-23 11:19:55 (12468) előzmény betöltése...

nazoli 2012.03.23. 16:34:14 / # 326274
művészúr válasz | 2012.03.23. 11:19:55 (12468) Miért, hányról tudsz? :-) Előzmény: hiénakutya 2012-03-23 08:26:12 (12467)

nazoli 2012.03.23. 16:33:43 / # 326273
hiénakutya válasz | 2012.03.23. 08:26:12 (12467) Bocsánatot kívánok, ehhez a junikszos kedvezményhez melyik TGFSZ-be kell belépni?

málna 2012.03.23. 15:48:57 / # 326272
Úgy tudom, Pál bezárta a boltot és elhagyta az országot. Ezért nem kapunk választ.
törölt felh. 2012.03.23. 11:03:05 / # 326266
!! 4477. !!
Rita 2012.03.17. 15:05:57 / # 326254
Szerintem most eszi, amit főzött...
baupexim1 2012.03.17. 15:02:08 / # 326229
a rosszhoz mégtöbb :)
Oldalszám: 321