Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
csogu | 2012.03.25. 06:52:11 / # 326308 |
Gábor, különben meg lehetséges, hogy a beszervező emberekkel is baj van, ezért nem akarnak a kollégák a TGFSZ-be belépni:-((
Szerintem Őt cseréljétek le!
Amennyiben javasolhatnék egy sokkal karizmatikusabb személyt, akkor én rá gondoltam:-))
|
|
csogu | 2012.03.25. 06:44:08 / # 326307 |
:-DDDD
Én meg jól elbambultam, és szegény kolléga már félőrült állapotban volt mire elengedtem:-)
Előzmény: #326305 nazoli 2012.03.25. 06:37:40 |
|
csogu | 2012.03.25. 06:43:14 / # 326306 |
Már megent személyeskedünk? Lassan olyan vagy mint Hiénakutya:-))
Előzmény: #326304 nazoli 2012.03.25. 06:34:54 |
|
nazoli | 2012.03.25. 06:37:40 / # 326305 |
|
Most már tudom, miért volt ennyi ismerősöm.
Előzmény: #326303 csogu 2012.03.25. 06:24:42 |
nazoli | 2012.03.25. 06:34:54 / # 326304 |
|
Dugó a fürdőkádban van.
Az a megoldás, hogy nem kell több embert beengedni a medencébe.
Egyébként is. Neked ekkora úszógumival semmi félnivalód. :-)
Előzmény: #326299 csogu 2012.03.25. 06:13:35 |
csogu | 2012.03.25. 06:24:42 / # 326303 |
Ha nem ez a fajta szándék fog látszani, akkor megint ki kell menni az utcára.
Mai demonstráció volt a legsikeresebb...annyi taxi volt az utcán, mintha szilveszter lett volna:-)
Különben ma rájöttem, hogy miként lehet rávenni kollégát, hogy integessen az embernek.
Látod, hogy jön ezerrel egy taxi, majd egy szűk utcában maximálisan betartva a közlekedési szabályokat, a zebránál átengedve a gyalogosokat, közlekedsz előtte.
Édes Istenem, hogy milyen beleéléssel tud integetni:-)))
Előzmény: #326302 nazoli 2012.03.25. 06:20:12 |
|
nazoli | 2012.03.25. 06:20:12 / # 326302 |
|
A rendezés ezeket a feltételeket is tartalmazni fogja. Meg ahogy leírtam, idő is lesz rá. Ha hinni lehet a Főváros szándékának. De ez április 5-én kiderül. Addig legyünk türelemmel.
Ha nem ez a fajta szándék fog látszani, akkor megint ki kell menni az utcára.
De akkor még többen, mint előzőleg.
Előzmény: #326282 tom485 2012.03.24. 10:47:49 |
csogu | 2012.03.25. 06:16:19 / # 326301 |
Azért ez sok mindent megmagyaráz:-)
Előzmény: #326289 tomajer 2012.03.24. 18:00:01 |
|
csogu | 2012.03.25. 06:15:44 / # 326300 |
[i]
Kimenteni a vízből csak azt lehet aki hagyja.[/i]
Azért az nem mindegy, hogy mentőövvel dobálod, vagy terméskővel...:-)))
Előzmény: #326296 Apuka 2012.03.24. 23:06:28 |
|
csogu | 2012.03.25. 06:13:35 / # 326299 |
Látod, itt van köztünk a legnagyobb különbség:-))
[i]
Azért kíváncsi lennék arra az uszodára, ahol hirtelen az úszók harmada elkezdene fuldokolni. Hány úszómester is kellene akkor? Hány embert is tudnának kimenteni? Mert nem kevesen úsznak egyszerre.[/i]
Én a dugót húznám ki, és ha lefolyt a víz, akkor senki sem fulladna meg:-))
Előzmény: #326293 nazoli 2012.03.24. 20:24:13 |
|
nazoli | 2012.03.25. 06:00:45 / # 326298 |
|
Ezt nem tudom hova tenni.
Előzmény: #326283 málna 2012.03.24. 12:11:54 |
nazoli | 2012.03.25. 05:18:04 / # 326297 |
|
Szívesen adok neked leckét. Meg a Csogunak is. Neki főleg. :-DD
Csak nem biztos, hogy találunk rá neoprént.
Előzmény: #326289 tomajer 2012.03.24. 18:00:01 |
Apuka | 2012.03.24. 23:06:28 / # 326296 |
hoppá...!
És amikor jön a dagály, akkor az a csónakos lesz a hibás mert intézte el, hogy a dagály ne jöjjön!
javítva:
És amikor jön a dagály, akkor az a csónakos lesz a hibás mert nem intézte el, hogy a dagály ne jöjjön!
csogu!
Kimenteni a vízből csak azt lehet aki hagyja. na meg azt is aki nem, legfeljebb a hajánál fogva fogod kihúzni és az bizony fájni fog!
Előzmény: #326295 Apuka 2012.03.24. 23:01:22 |
|
Apuka | 2012.03.24. 23:01:22 / # 326295 |
Nazoli már megválaszolta ezt de azért én is beleszólnék.
Ott van a te sok kezdő úszód. Még nem fulladoznak, de már kezdenek kiabálni, hogy jön a dagály, és nem fog le érni a lábuk a tetőzéskor.
De a vízből nem akarnak kijönni, mi több, sokan a mélyebb víz felé mennek, mert ott kisebb a tömeg. ( de te azért old majd meg)
Felajánlod az egésznek, veszel egy nagy csónakot amivel ki lehet menteni őket most!
és mit válaszolnak erre?
- Áh, mit képzelsz, az pénzbe kerül...
- Abba a csónakba? meg vagy te zökkenve? azért építetted azt a csónakot hogy tőlünk be tudd szedni érte a zsét aztán te meg majd jól élj belőle...
- Abba a csónakba? nem hiszek én ebbe. voltak már itt ladikok meg hajók és egyik sem tudott kimenteni. a tiéd mitől lenne különb?
és a legfontosabbról még nem is beszéltem.
Azok kiabálnak a leghangosabban akik valóban fulladoznak, akik vagy nem tudnak úszni, vagy már elfáradtak az úszásban és merülnek lefelé, de beszállni abba a csónakban... na azt már nem!
És amikor jön a dagály, akkor az a csónakos lesz a hibás mert intézte el, hogy a dagály ne jöjjön!
Előzmény: #326288 csogu 2012.03.24. 15:28:42 |
|
nazoli | 2012.03.24. 21:41:53 / # 326294 |
|
Lajos!
A kérdésedre nem tudok válaszolni. Illetve nem tudok munkalehetőségeket sorolni semmilyen korú munkavállalókra levetítve. Cinikusok azt mondták, hogy lehet "gombát szedni", vagy "el lehet menni az országból" (remélem tudod, kikre gondolok). De tudok ennél jobbat. El lehet menni taxizni.:-D Mert van, ahol ezt mondják, és tömegesen ránk szabadítják a munkanélkülieket.
Azt gondolom, nem is az én feladatom egy ilyen jellegű tanácsadás. Ha én kerülnék olyan helyzetbe, hogy abba kellene hagynom a szakmát, magam sem tudnám hirtelen, hogy mit tegyek. De biztos megoldanám a problémámat. (Elmennék egy munkaközvetítőbe, ahol azt mondanák nekem, hogy menjek taxizni.:-D)
De azt, gondolom te is belátod, hogy az sem megoldás, hogy valakik a minimumot sem tudják teljesíteni, és miattuk (jó, nem csak miattuk) kerülsz olyan helyzetbe, hogy a végén már te sem tudod. Semmi értelme annak, hogy ne mondjuk ki azt, amit gondolunk. Az a tiszta. Én ezt gondolom. De ha te tudsz jobb megoldást, akkor mondd meg. Persze. A TGFSz-nek az a dolga, hogy olyan feltételeket harciljon ki, hogy mindenki meg tudjon élni a taxizásból. Meg mindenkit karoljon föl, aki a taxizásból akar megélni. Hát ilyen nincs. Én legalábbis nem tudom azt mondani, hogy van, illetve, hogy én így gondolom. Ha valaki ezt meg tudja csinálni, akkor annak......és akkor csinálja ő.
Még azt sem tudod megtenni, hogy előbb megteremted a "feltételeket", és aztán jöhetnek a követelmények. Először is nem rajtad múlik, mert másik fél is van a pakliban. Aztán meg hiába teremted meg a feltételeket, akkor is lesz olyan, akinek az kevés. És akkor ugyanott tartunk, ahol eddig. Persze lehet előnyösebb helyzetre törekedni, de aki azt mondja, hogy ezt a TGFSz, vagy személy szerint én nem tesszük meg, az vagy nem ismeri a folyamatot, vagy hazudik, vagy valami okból elferdíti a tényeket.
Ha olvasod a Taxisok Világát, az Nagy Zoli - tudod, a BTI-s - rendszeresen osztja az észt, hogy mit hogyan kellene csinálni a taxisoknak. Teszi mindezt úgy, hogy már semmi köze a taxizáshoz. Legalábbis nem taxizik. Rohadtul irritáló tud lenni az okokskodásaival. De be kell ismerni, hogy kurvára igaza van! És az a baj, hogy nem fogadják meg a tanácsait. Az a legkönnyebb. Fikázni valakit, aki nem azt mondja amit én, vagy amit hallani szeretnék, és még meg is mondja, hogy mit hogyan kellene csinálni. Eszébe sem jut, hogy a másiknak igaza van, és ha úgy tenne, akkor ő is jobban járna. Hát ez is egy ilyen dolog. Sokan tényleg jobban tennék, ha más után néznének. Ezt nem ellenséges megnyilvánulásként kell kezelni, hanem el kell gondolkodni rajta, és lehet, hogy meg kell fogadni a tanácsot. Mert ha nem azt teszi, olyan helyzetbe hozza magát, amiből már csak sokkal nagyobb sérüléssel tud kijönni. Például. Akkora addósságot halmoz föl, hogy elárverezik a lakását. Tudok olyanról, akinek 3 millás jelzálog van a kéglijén. Szerinted hogyan fogja kifizetni? Abba kellett volna hagynia az egészet 5 évvel ezelőtt, vagy megfontoltabban kellett volna bánni a pénzével. Mondjuk félretenni havi húszezret, és befizetni a kötelezettségeit. De tudom. Menjek a picsába a spórolós dumámmal. Mennyivel jobb lesz neki majd csövezni, meg semmi ellátást nem fog kapni öregkorára.
Tudod, van az a vicc, amelyiknek a tanulsága az, hogy nem biztos, hogy az az ellenséged, aki leszar, és barátod az, aki kihúz belőle.
Előzmény: #326280 Rocktaxi 2012.03.24. 10:04:16 |
nazoli | 2012.03.24. 20:24:13 / # 326293 |
|
Még mindig "csak" a tanfolyam van. Ha nem vetted volna észre. Megfulladni majd legkorábban két év múlva lehet. A "rendezés miatt". Addig viszont a szociálisan érzékeny cégek csak nyugodtan vegyék föl, és képezzék ki a tökkezdőket (mivel ugye azokkal sokkal könnyebb) taxisnak, mert hát nekik is a taxizásból kell megélniük. Aztán majd ha maguk alá nyomták a már a medencében lévőket, akkor az úszómesternek természetesen őket kell előbb kihúzni. Jobb helyeken ki van írva, hogy "mély víz, csak úszóknak". De ezek csak beugrálnak mindenféle úszni tudás nélkül azoknak a fejére, akik próbálnak evickélni. Hátha maguk alá nyomva őket, a felszínen tudnak maradni.
Azt hiszem, te is úszómester vagy. Te viszont csak tanítod őket. De tőlem várod el, hogy kihúzzam azokat, akiknek a fejére küldted a tanítványaidat. Azokat a tanítványaidat, akiket nem igazán világosítottál föl az úszás nehézségeiről, rejtelmeiről. Vagy azt mondtad nekik, hogy ugorjatok csak bátran ennek a sok úszónak a nyakába. Úgyis lenyomjátok őket, és ti maradtok életben. A hullákat meg takarítsa el más.
Azt hiszem, hiú remény részemről, hogy nem fogsz többeket tanítani.
Azért kíváncsi lennék arra az uszodára, ahol hirtelen az úszók harmada elkezdene fuldokolni. Hány úszómester is kellene akkor? Hány embert is tudnának kimenteni? Mert nem kevesen úsznak egyszerre.
nazoli | 2012.03.24. 19:55:24 / # 326292 |
|
Most akkor ki mellett is kellene kiállnom? Ha azon kívül, hogy faszozol, egy kicsit konkrétabban megfogalmaznád, akkor könnyebb lenne a dolgom.
De próbáljuk meg így.
Nekem, baszki, az a dolgom, hogy a nem hülye taxisért dolgozva a cégek normálisabb keretek közé terelésén fáradozzak, hogy ne támaszthassanak irreális feltételeket a vállalkozókkal szemben.
Megmondom neked a frankót baszki. Azon fáradozom. Ha esetleg eddig nem vetted volna észre. Meg értük létezem.
De ezen kívül van még ezer más is, amiről fogalmad sincsen.
Nem tudom, miért írsz alvállalkozót. Ha az ilyen felvilágosult taxisok is mint te vagy, alvállalkozónak tekintik magukat, akkor elég reménytelen a helyzetem. Mert először a taxisok fejében kellene világosságot gyújtanom.
Megmondjam neked, hogy mi történne, ha mondjuk minden flottul menne a Fővárossal, éa egy ideális rendeletet és megállapodást sikerülne kötni? Megmondom. A taxis lenne az első, aki megint beleugrana a 6 millás autó megvásárlásába, csakhogy A kategóriás lehessen, és több címet tudjon fölvenni, mint a B kategóriás "csöves Lacettis" kollégája. Aztán a fix tarifa ellenére belemenne valami háttéralkuba a cégével, hogy ingyen áll ki, meg majd ad még 10-20% kedvezményt is az órából, hogy csak az "ő cégét" rendelje a kedves utas, ne pedig a másikét, aki olyan drágán dolgozik. Aztán amikor nem tudja kitermelni hitelét, a kötelezettségeit, meg a létfenntartását, akkor megmondja nekem, hogy kit képviseljek. Meg hogy érte kell léteznem.
Megnyugtatlak. Ez a TGFSz még mindig ugyanaz a TGFSz. Csak a helyzet lett más.
Most már konkrét dolgokban kell dönteni, és elvinni a balhét. És nem csak pofázni.
|
nazoli | 2012.03.24. 19:22:18 / # 326291 |
|
Na álljon meg a menet! A kérdés ez volt.
BK. Biztos, hogy mindenki támogatja elképzeléseiteket? Biztos, hogy azokra a taxisokra is hivatkozhattok tárgyalásaitok során, akik a rendezés miatt elvesztik munkájukat?
TG. "Nem gondolom, hogy a rendezés miatt fogja valaki elveszíteni a munkáját. Nem egyik pillanatról a másikra fog nyakunkba szakadni a rendezés. Lesz idő a feltételek teljesítésére. Másrészt, aki egy kicsit is figyelemmel kísérte az elmúlt évek eseményeit, az készülhetett a változásokra. Ha ennek ellenére olyan vállalkozói döntéseket hozott, amely döntések majd megnehezítik számára a pályán maradást, azt nem a rendezésnek köszönheti. Ha attól félve, hogy lesz, aki nem tudja teljesíteni a feltételeket, szembe megyünk a rendezéssel, nemsokára mindannyian bezárhatjuk a boltot."
Már kérdés föltevése sem igazán jó. De hát ez volt a kérdés. A tárgyalások során kizártnak tartom, hogy azokra lehet hivatkozni, akik a rendezés miatt elveszítik a munkájukat. A tárgyalás az most kezdődik ismét április 5-én, a rendezés pedig akkor kezdődik, amikor a már egyeztetett és elfogadott rendelet hatályba lép, illetve annak első következményeit valóban viselniük kell az érintetteknek. A hatályba lépés időpontja – nem tudom mikor, csak a példa kedvéért mondom – mondjuk 2012, és abban állapodunk meg a Fővárossal, hogy az autókat csak 2015-ben cseréljük a rendeletben foglaltak szerint akkor van még idő gyakorlatilag 2015 végéig. Az, még ha ennek az évnek a hátralévő hónapjait is beleszámítom, 45 hónap. Ez majdnem 4 év. Szóljatok ha nem jól számolom, mert az előbb is hülyeséget írtam a számolásnál. Ez azt jelenti, hogy még négy év ideje van minden taxisnak rendeznie a sorait, pénzt gyűjteni, és állni elébe a kihívásoknak. Nosza rajta! Bele lehet húzni a pályán maradás érdekében a melóba, és szarrá keresni magunkat, hogy ki tudjunk fizetni mindent. De a másik oldalról azt is jelenti, hogy még 4 évük van a fuvarközvetítőknek arra, hogy tovább szívják a vérünket, még több embert vegyenek föl a cégeikhez tovább osztva az össz. méretét tekintve is egyre fogyó, de a létszám növekedése miatt még több felé oszló fuvarmennyiséget. Még több idejük van a tagdíjemelésekre, és az összes szemétségre, amit velünk megtesznek. Lecsövesítik azokat, akik most benn vannak a piacon, és lecsövesítik azokat is, akik majd utánunk lépnek be a piacra. Visszatérve az elejére: aki a rendezés miatt fogja elveszíteni a munkáját az majd csak 2015 végén fogja elveszíteni, és rá most nem igazán lehet hivatkozni. Ha a megállapodás 2014 re fog szólni, akkor csak 33 hónap van hátra a rendezésig, ha meg 2013, akkor 21 hónap. Az is majdnem két év. Tehát ezt ne mondja senki, hogy egyik pillanatról a másikra történik valamilyen katasztrófa.
Csak a tisztánlátás kedvéért említek meg egy dolgot, hogy mire lehet számítani a fuvarközvetítők részéről. Ahhoz, hogy egy ilyen megállapodást köthessünk a Fővárossal, tudnunk kell a legalapvetőbb adatokat. Hány taxi van fuvarközvetítőknél, hány mezítlábas van, milyen az autópark összetétele évjárat, környezetvédelmi besorolás, és méretek tekintetében. Szétküldtünk egy levelet a cégek között az erre irányuló kérdésekkel. Korrekt választ adott három cég. A többi vagy kerek perec elutasította a válaszadást, vagy himihumi válasz adott, vagy nem is reagált.
Nem kell sérelmezni, hogy nem tudok, tudunk most válaszolni a megállapodás időpontjára. Ezeket az adatokat be kell, szerezni, és még egy csomó minden mást is tudni kellene ahhoz, hogy tisztességes feltételeket biztosítson a rendelet a taxisoknak. De azért a taxisoknak is vállalni kell ezt-azt a saját érdekükben. Nem lehet mindent az érdekképviseletekre hagyni.
Akiknek rendben van mindenük, és az autójuk is bőven a korhatáron belül van, mondjuk csak 5 éves, azt mondják. „Minek húzni az időt? Egy normális fix tarifa esetében én minden egyes perccel csak veszítek, ha azt nem vezetik be most rögtön. Ez nekem évente milliós veszteség. Tessék megállapodni 2013-ra.”
A másik oldal azt mondja. „Nekem még idő kell, hogy összeszedjem magam. Csak az a baj, hogy szar tarifával nem megyek semmire. Meg a meló is egyre fogy. De hátha valami csoda történik, tessék megállapodni 2015-re.”
Legkevesebb 21 hónap, legtöbb 45 hónap van hátra. A fentiek alapján kérdezem. Ti melyiket választanátok, és miért?
|
nazoli | 2012.03.24. 18:05:18 / # 326290 |
|
Bocsánat. Utóbbi öt évet akartam írni.
Előzmény: #326280 Rocktaxi 2012.03.24. 10:04:16 |
tomajer | 2012.03.24. 18:00:01 / # 326289 |
Bátortalanul jegyezném meg, hogy búvároktató:-)))