Hozzászólások száma: 6418
Ugrás a hírhez Oldalszám: 321
Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
attus 2011.08.19. 09:21:35 / # 323151
Én már nagyon rég óta nem szólok itt nagyon hozzá semmihez, a politikához főleg nem. Viszont drukkolok a srácoknak, hogy sikerüljön ez az egész, és a magam szűkös anyagi és szellemi keretei között igyekszem is segíteni nekik. Ezért okoz csalódást, hogy olyanhoz adják a nevüket -nevünket-, amihez úgy gondolom , hogy semmi közünk!! Ez színtiszta politika! Ráadásul 99%-ban mi nem vagyunk alkalmazottak (max. papíron), nem igazán értem miben vonatkozik ránk ez az egész?! Tomi! Ismerjük a politikai hovatartozásodat (nincs is ezzel gond!:D), de legyél következetes önmagadhoz és ne keverd (keverjétek) bele az érdekvédelmünket ebbe! Ebben az országban ez is fekete, vagy fehér, 10 taxisból 5-nek nem lesz ez szimpatikus, szerintem kár ezzel elrontani! Szerintem.
Bao 2011.08.19. 06:32:27 / # 323150
Szép szöveg és szövetséges mi? :( Nekem még nincs év végéig tagdíjam...
attus 2011.08.19. 04:39:59 / # 323149
Pont most fizettem ki év végéig a tagdíjat... Ajjaj!
warrior 2011.08.18. 14:08:46 / # 323148
Szóljatok Tamás időben és máris elfoglalok egy hidat.Pld. ott a XXII. ben az Ady + a Péterhegyi sarkán. Mert bizony ebből elég!!!
tomajer 2011.08.18. 10:44:11 / # 323147
A TGFSZ is beszáll, az MSZOSZ szórólapjának a terjesztésébe: ÚJ MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVVEL A DOLGOZÓK ELLEN! Rabszolgák leszünk vagy szabadok?! A Kormányzat honlapján vitára bocsájtott tervezet egy pillanat alatt századokkal röpíti vissza a dolgozókat. A Kormány tervei rabszolgasorba taszítanának 3 millió magyar munkavállalót! Elvennék mindazokat a jogaidat, amelyekért a dolgozók az elmúlt 150 évben küzdöttek! Törvényben engedélyeznék mindazt, ami ellen eddig a szakszervezetek és bíróságok útján felléphettél! Mi vár RÁD? Tessék: KEVESEBB lesz a szabadságod ELVESZIK a műszakpótlékodat NEM KELL KIFIZETNI túlórapótlékodat CSÖKKEN a fizetésed NÉLKÜLED változtathatják meg a munkaszerződésedet KÖNNYEBB lesz kirúgni Téged Ráadásul, ha kirúgnak, NEM KAPSZ végkielégítést Kirúghatnak GYES után, és NYUGDÍJ előtt NEM KELL a hozzájárulásod, hogy megváltoztassák a munkakörödet Károkozás esetén a TELJES ÖSSZEGET Neked kell majd megfizetni Ha pénzzel dolgozol, KAUCIÓT kell majd fizetned ELTŰNNEK a szakszervezeti jogok NEM KÉPVISELHET a szakszervezet a bíróság vagy hatóság előtt SZÉP ÚJ VILÁG! Ugye? HA KÖZÖS FELLÉPÉSSEL NEM AKADÁLYOZZUK MEG AZ ÚJ TÖRVÉNY ELFOGADÁSÁT, MAGUNK JÁRULUNK HOZZÁ SAJÁT RABSZOLGASÁGUNKHOZ! Itt az ideje, hogy magad is tegyél saját érdekedben! Figyelj a szakszervezetek hívó szavára a következő időszakban, és mozdulj TE is! Csak együtt, mindenkit mozgósítva tehetünk a kizsákmányoló politika ellen! A kormány eladja a dolgozókat a tőkének, családostól kiszolgáltatottá teszi azokat a milliókat, akik a hátukon viszik azt az országot, amit az elmúlt 20 évben az összes kormány, együttesen taszított a mai nehéz helyzetébe. EBBŐL ELÉG!

warrior 2011.08.14. 14:10:12 / # 323144
Ez nagyon,nagyon találó! :D
MCCCXCII 2011.08.14. 12:31:52 / # 323143
A MiTOszTÉszT (Minden Taxis Országos Testületének Érdekképviseleti Szövetségi Tagozata) képviselői rendeznek egy fórumot a taxisok részére, hogy közösen megvitassák a jövőt. A taxisok kérdéseire válaszoljanak. Még fórum levezető managert is alkalmaznak, hogy látszólag minden demokratikusan menjen. Egy taxis srác felteszi a kezét, mire a MiTOszTÉszT egyik képviselője megszólítja: - Mi a neve, kollégám? - Móricka. - Mondja a kérdését! - Nekem három kérdésem van: 1. Miért vezették be a telefonos rendelésekre az alacsonyabb tarifát? 2. Miért vezették be az ingyenes kiállást és az ingyenes várakozást? 3. Mikor fogja végre a MiTOszTÉszT ténylegesen a taxisok érdekeit képviselni? Ebben a pillanatban a kommunikációs manager szünetet rendel el, de a MiTOszTÉszT képviselője megígéri, hogy a szünet után folytatják. Szünet után a MiTOszTÉszT képviselője visszatér, és megkérdezi, hol is tartottak. - Ja igen, a kérdések. Kinek van kérdése? Egy másik taxis srác felteszi a kezét. - Önt hogy hívják, kollégám? - Pistinek. - Nos, Pisti, mik a kérdéseid? - Nekem öt kérdésem van: 1. Miért vezették be a telefonos rendelésekre az alacsonyabb tarifát? 2. Miért vezették be az ingyenes kiállást és az ingyenes várakozást? 3. Mikor fogja végre a MiTOszTÉszT ténylegesen a taxisok érdekeit képviselni? 4. Miért rendeltek el 20 perccel korábban szünetet a meghirdetett idő előtt? 5. Hová tűnt a kollégám Móricka?

nazoli 2011.08.13. 19:33:14 / # 323142
Én sajnos még nem voltam ott. De rokonok. Apám öccsének a leszármazottai. Már mások is mondták, hogy jó hely. Töltött káposztát meg magam is olyat csinálok, hogy ihaj!
szálka 2011.08.13. 15:26:59 / # 323141
Aki járt már Parajdon, és megkóstolta a Telegdy étterem híres töltött káposztáját...az úgyis tudja, hogy Neked a taxi csak unaloműzés. :-DD
nazoli 2011.08.12. 22:40:37 / # 323140
"A taxisok nem szeretnék például adminisztratív módon szabályozni, meghatározni a taxisok számát. Dani Zoltán, a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetségének elnöke szerint ugyanakkor az a szabályozás is csökkentheti a piacon lévő taxis vállalkozók számát, amely szerint január 1-jétől csak az kaphat engedélyt, aki például rendszeresen fizeti az iparűzési adót, s nincsenek elmaradásai. Az érdekvédő szerint a ......" Igen. Meg azt is szeretnénk, hogy ne legyen normális tarifánk, meg legyen jó magas tagdíjunk, meg soha vissza nem járó kauciónk. Meg napi 24 órát szeretnénk dolgozni, és az összes bevételünket leadni a cégtulajoknak. Majd megélünk az asszony fizetéséből. De én még annak egy részét is fölajánlom a mélyszegénységben élő cégtulaj javára. Nekem elég, ha szól az URH, megvan a napi egy söröm, meg a doboz cigim. A gyerekkel meg majd lesz, ami lesz. Mi a francnak jött a világra! Most baszhatja. Rosszkor van, rossz helyen. Az ostoba. Meg azt is szeretném, sőt akarom, hogy engem a TFTSZ képviseljen ezeken a tárgyalásokon! Különösen ez a nagyon szimpatikus úr.
nazoli 2011.08.12. 17:54:49 / # 323139
Nekem egyik hónap 6, a másik 7. De azért jó sokan küldtek adatokat.
Apuka 2011.08.12. 17:03:39 / # 323138
jó kérdés! Én speciel két nevet látok a cikkben. Az egyik a Főváros képviselője, Komáromi Endre, A másik Dani Zoltán a TFTSZ (Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetsége) elnöke. De nem látom egyetlen taxis érdekképviselet nevét illetve vezetőjének a nevét sem. ------------------------------------------- Mi a TFTSZ? [i]A magyar taxi fuvarszervezők és munkaadók országos szövetsége, amely szervezet a taxi fuvarszervezéssel kapcsolatos szakmák mindegyikének munkaadói képviseletét egyaránt el kívánja látni. Az alapító társaságok és szövetkezetek attól a szándéktól indíttatva, hogy együttes fellépésükkel elősegítsék Magyarországon a taxi fuvarszervezői tevékenységet folytató cégek fejlődését, érdekeik védelmét, képviseletét és érvényesítését..[/i]
szálka 2011.08.12. 12:10:39 / # 323137
Csak tudod, a taxis ebben a körforgásban, a cég és az alkalmazott tarifa választásával a racionálist cserélte fel jobb híján az irracionálisra.
szálka 2011.08.12. 12:05:49 / # 323136
Nekem, a fuvarátlagból visszaszámolva 7-8 km körül alakul. De ebbe beletartozik, amit a saját kis szemétdombomon kapirgálok és filézgetek.
tomajer 2011.08.12. 08:01:01 / # 323135
Sajnos nem vagyunk egyedül:-( Ennek szinte minden betűje igaz ránk is.... SE PÉNZ, SE PIAC

tomajer 2011.08.12. 06:20:23 / # 323134
Jajj nekem:-( [i]Rendeződő konfliktusok? Furcsa helyzet alakulhat ki a fővárosi taxispiacon. Néhány héttel ezelőtt a Hősök teréről indított karavánnal tiltakoztak a budapesti piac működése és nem megfelelő szabályozása miatt, s a figyelemfelhívás a szó legszorosabb értelmében „betalált” a városházán. Komáromi Endre, a főváros részéről kijelölt tárgyalópartner, a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft. igazgatója át is vette a taxisok kéréseit és jelzéseit, s jelezte, már másnap meg is kezdődnek a tárgyalások. Az érdek-képviseleti szervek lapunknak úgy nyilatkoztak, hogy azóta is folyik a munka, s bizony sok kérdésben formálódik a kompromisszum. Jó néhány kérdésben persze még finomítani kell az álláspontokat. A taxisok nem szeretnék például adminisztratív módon szabályozni, meghatározni a taxisok számát. Dani Zoltán, a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetségének elnöke szerint ugyanakkor az a szabályozás is csökkentheti a piacon lévő taxis vállalkozók számát, amely szerint január 1-jétől csak az kaphat engedélyt, aki például rendszeresen fizeti az iparűzési adót, s nincsenek elmaradásai. Az érdekvédő szerint a megbeszélések alapja az, hogy ősszel a parlament elé kerül a személyszállítási törvény. A taxiscégek bíznak abban, hogy a mostani tárgyalásokon elfogadott – úgymond – ajánlások bekerülhetnek a törvénybe mint az ágazatra vonatkozó szabályozások. Eszerint az önkormányzatok már ezek figyelembevételével alakíthatnák ki a szabályozásukat. Ennek ellenére könnyen lehet, hogy a közeljövőben újabb demonstrációt tartanak a taxisok, mert továbbra sem hajthatnak be a reptér érkezési szintjére. Igaz, tárgyalnak a Budapest Airporttal, de ha a hónap végéig nem állapodnak meg, folytatják a korábbi demonstrációkat.[/i] Ezt ki nyilatkozhatta????

Apuka 2011.08.11. 23:07:15 / # 323128
nálam is 5. (taxi4)

málna 2011.08.11. 21:46:53 / # 323133
5
nazoli 2011.08.11. 21:32:14 / # 323132
Ne komojtalankoggy! Nem rád gondoltam!:-D Úgy általában. Csak tudtok saccolni.
tomajer 2011.08.11. 20:02:44 / # 323131
Melyik cégnél?:-)
Oldalszám: 321