Hozzászólások száma: 6418
Ugrás a hírhez Oldalszám: 321
Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
rosszqtya 2011.09.01. 20:02:05 / # 323308
egynlőre még vannak törvények akkor is! ez mikor jött le a közlönyben!? akkor nem játszik...
tomajer 2011.09.01. 19:55:39 / # 323307
A kétharmad alapján??? :-( Tudjuk november december óta, hogy nagyon durva személyszállítási törvény készül. Nem sokat sikerült finomítani rajta:-( Ezért volt, (és kell hogy most is az legyen) a fő csapásirány az önkormányzat. Ha már szívatnak bennünket, legalább kapjunk is valamit. Eddig hitegettek, hogy lesz létszámstop, és fix tarifa, csak a részletekről vitatkozunk. Erre most kiderült, nem ér a nevük. hogy miért, azt gondolom sose fogjuk megtudni. Nem a törvény ellen kell hadakoznunk... (tuggyátok mint a seregben: Nem érdemes megb..ni, mert szaporodik) annak legfeljebb a bevezetésén lehet kicsit rimánkodni hogy adjanak időt. Azt kell kiverni az önkormányzatból, hogy adjanak esélyt ezeknek a feltételeknek a teljesítésére. Mégpedig azzal, hogy visszaadják a szakma jövedelemtermelő képességét!!!
rosszqtya 2011.09.01. 19:44:40 / # 323306
hát ezeknek bizony a jóQAat! mi alapján lehet egy ilyen szabályt azonnal minden türelmi idő nélkül hatályba helyezni!?

Apuka 2011.09.01. 19:24:24 / # 323293
kérd meg tomajer szaktársat, hogy küldj el. én léptem melózni!
szálka 2011.09.01. 19:23:20 / # 323292
OK! Nem csináltam titkot eddig sem abból, hogy becsülöm az jóhiszemű elhivatottságod. Ha úgy érzitek eljött az idő a megmozdulásra, rám számíthatsz. Mindenben. És viszem a visszatartott 1500-at. :-))

baupexim1 2011.09.01. 19:13:08 / # 323248
Zsolti, ha publikus, elküldöd nekem is?

Apuka 2011.09.01. 19:03:59 / # 323305
hírlevelek elküldve
Apuka 2011.09.01. 19:00:45 / # 323304
"..Ahogy nekik nincs szükségük a piszkálódásra, úgy a tagságnak sincs ilyen mértékű szemrehányásra. Kritizáltam már a 90 napot is. Kritizáltam azt is, hogy minek egy asztalnál alkudozni azokkal, akik eddig is ellenünk voltak..." Elnézésed kérem ha félre érthető voltam! A tagságunkat soha egyetlen szóval sem kritizáltam sem én, sem a többi kollégám! Mi több, meg is köszöntük nyílvánosan a támogatást és a belénk vetet bizalmat! Akit folyamatosan kritizálok a mai napig az a taxis, aki a hírek ellenére sem veszi még arra sem a fáradtságot, hogy érdeklődjön, a támogatásról már nem merek beszélni! Velük van a probléma és nem azzal a pár száz emberrel akik az első perctől mellénk álltak! a 90 napos határidő miért kellett? mert tagság nélkül nem lehet semmit sem csinálni. mert egy üres városban szintén semmi értelme semmit tenni. viszont a nyarat fel lehetett használni arra hogy tárgyaljunk ezekről a dolgokról, még akkor is, ha borítékolható volt, hogy sok eredménye nem lesz! De nem tudják azt mondani, hogy mi nem is akartunk leülni egyezkedni!
baupexim1 2011.09.01. 18:44:03 / # 323303
ennyi per után nem vagyok meglepve:) bocs Tomi:)
szálka 2011.09.01. 18:42:48 / # 323302
:-) vigyázz az olyan szavakkal, mint a tenorista, mert Tomajernek programot csinál az NBH.
szálka 2011.09.01. 18:40:22 / # 323301
Kiváltképp mert nehezen tudják a nagyérdemű előtt azt bizonyítani, hogy miért jó nekünk az, ami egyértelműen rossz.
baupexim1 2011.09.01. 18:38:37 / # 323300
ismersz és még egy páran itt, tudjá(to)k, megyek, ha menni kell:) olvasok, várom, hogy induljon valami, ami nem feltétlenül balhé!:) mint egy terrorista sejt, várom a jelet...(ha átugrok felette, tudod a számom:) )
tomajer 2011.09.01. 18:34:17 / # 323299
Én egy hete ugatom itt. Pont mióta konkretizálódott, hogy minden lesz itt csak fix tarifa és létszámkorlátozás nem:-( Van pár hónapunk. Nem mondom, hogy nagy a siker lehetősége, de még nem a kormány ellen kell mennünk, hanem a főváros ellen. Ott azért lehetne valamit keresni erős sajtónyomással, és többezres megmozdulásokkal.....
baupexim1 2011.09.01. 18:31:29 / # 323298
ő a 3. benne...Tomi, itt nem keretek kellenek, hanem fellépés...
tomajer 2011.09.01. 18:30:07 / # 323297
Perverz:-) Uraim, jó lenne, ha keretek között tartanánk, mert asztán gyön a SzalaiAnnamárija! És van bajunk elég:-)
baupexim1 2011.09.01. 18:26:40 / # 323296
hosszú leveledből egyet nem értek. aromán leszopja a miniszterelnököt? ha a videó megvan, kérem a mail címemre, teszem fel jutub:))
tomajer 2011.09.01. 18:04:18 / # 323295
Háát akkor itt az ideje, hogy a kezünkbe vegyük a kezdeményezést!
nazoli 2011.09.01. 17:54:11 / # 323294
Így, utólag belegondolva, előre eldöntött kérdésekről beszéltünk. Kiosztottak bizonyos "feladatokat", amiknek mi, mint kis óvodás hülyegyerekek, igyekeztünk megfelelni. Egy dolgot kellet volna már egészen az elején tisztázni. Mit is akartok tulajdonképpen? Miért is kellünk mi ehhez? A mi alatt az egész, a szakma részéről részt vevőket értem. Itt mindenki komolyan gondolta, hogy lehet valami hatása az eseményekre, vagy a dolgok jövőbeni alakulására. Hát ez egy nagy tévedés volt. Olyan emberek ültek a másik oldalon, akiknek, hogy finoman fogalmazzak, fogalmuk sincs a taxizásról. Szerintem azt az alapvető kérdést sem tisztázták magukban, hogy mi is a probléma ezzel az egésszel. De ami ennél is nagyobb baj, hogy ezt mi sem tisztáztuk velük. Egyenes kérdésre egyenes válasz. Mi is a bajotok? Bár, mondjuk, ezzel azért van egy kis gond. Ugyanis állítólag azért ültünk le tárgyalni, mert mi kértük. És nekünk voltak, vannak bajaink. De mondjuk nem ártana, ha akikkel tárgyalunk, van valami fogalmuk a dolgokról. Vagy legalább egy kis érdeklődés. Csak egy-két jellemző gondolat. Kardinális probléma, hogy a taxi szabadjelzőjét hogyan működtessük. Komolyan gondolják, hogy ha pl. rendelésre mész, vagy vedd le a szabadjelződet, vagy takard le. Már erre is csak buta arcot vág az ember, aki legalább egyszer ült taxiban. Aztán jött az, hogy a zsinór, ami az órát összeköti a szabadjelzővel, az nem lehet bontható. De azért vagy vedd le... Még csak nem is szakmai, hanem logikai kérdés.:-(( Másik példa. A fix tarifára vonatkozó részt nekünk kellett kidolgozni. Az könnyen belátható, hogy az összes közül, ha szabad ilyen összehasonlítást tenni, ez volt a létkérdés. De legalábbis a legfontosabb. Három egész hetünk ment rá. Letettünk egy olyan anyagot, amely szakmailag nem igazán kifogásolható. Ráadásul a számításokra olyan programot csináltunk, ami bármilyen feltételeket képes modellezni! Néha mi is eltévedtünk benne, amíg összehoztuk. Most vagy olyan jól sikerült, annyira egyértelmű, világos, érthető volt, hogy nem kellett kérdéseket föltenni vele kapcsolatban, vagy nem tudom, mi lehetett a probléma. De, hogy kérdést sem kaptunk ezzel kapcsolatban, az biztos! És ha valaki nem kérdez, azzal nagy bajok vannak. Tehát csinálhattunk volna bármit, akkor is ez lett volna az eredmény. De mint már említettem, szerintem előre eldöntött kérdésekről beszéltünk. Valahogy úgy képzelem a dolgokat, hogy ez a két pali, aki a fővárost képviselte ezen a sorozaton, valamiért haragszik a taxisokra. Egyszer biztos átkúrták őket, és azóta fóbiájuk van. De lehet, hogy más miatt. És most, hogy helyzetbe kerültek, rendszabályozni akarnak. De, hogy kit, hogyan és miért….? A szakma oldalán ülőkkel meg az a probléma, hogy itt pedig az érdek különbözőségek, vagy legalábbis a nem egyezőségek vezérlik őket. Azt a tisztesség kedvéért meg kell jegyeznem - akkor is, ha ez nem fog tetszeni néhányaknak - hogy a legtöbb szakértelmet, sőt, egyáltalán szakértelmet a City, és a Fötaxi képviselte. Nevesítve: Bősz Péter, Tamás Miklós, Dudás Zoltán. Azzal együtt, hogy rájuk is érvényes az érdekekre vonatkozó megjegyzésem. Voltak kirívó ostobaságok, és aljasságok is, de elkövetőiket nem nevezném meg. Igazából nem tudom, hogy merre fog menni a szakma a továbbiakban. A tervezett intézkedésekből az látszik, nem a kívánatos irányba. Legalábbis nem a mi kívánságaink szerintibe. De talán mi vagyunk ebben az egész dologban a legkisebb tényezők. Tényleg ennyire kicsik és jelentéktelenek vagyunk?

szálka 2011.09.01. 17:48:59 / # 323291
Csogu! Igazán megtisztelő, ha folyamatosan olvasol, de én itt nem a hálátlan disznó szerepét játszom. Ahogy nekik nincs szükségük a piszkálódásra, úgy a tagságnak sincs ilyen mértékű szemrehányásra. Szerintem!! Ettől nem leszünk többen. Ami a véleményed többi részét illet: rajtam legkevésbé sem múlik - eddig se múlt volna - egy határozottabb fellépés. Kritizáltam már a 90 napot is. Kritizáltam azt is, hogy minek egy asztalnál alkudozni azokkal, akik eddig is ellenünk voltak. Többek közt az eredménytelenséget előre vetítő időhúzás miatt függesztettem fel a tagságomat azzal, hogy nem fizettem be soros negyedévi tagdíjat. Hidd el, az első tiltakozó akción ott leszek - sőt segítek megszervezni - és befizetem amit kell. De tudni kell (sőt nyilván tudod is), hogy az eleddig egyetlen olyan tiltakozó írás (beadvány) amivel teljes mértékben azonosulni tudok, na az is egy "külsős" munkája. Rajtam nem múlik semmi.Tiltakoztam én már akkor is, amikor gumibotoztak érte... :))
Apuka 2011.09.01. 17:45:17 / # 323290
az egész arról szól, hogy valaki előtt tisztára söpörjék a terepet. létszámot csökkentenek. ki fog kihullani? a vállalkozó! de majd jön helyette sok új munkanélküli, mert létszámkorlátozás/ létszám stop nem lesz erre le(het)ne megoldás a fix tarifa. a vállalkozók fent tudnának maradni és megfelelni a szigorúbb követelményeknek. adok neked 150 ft-ot hogy vegyél 1 kg kenyeret. de a kenyér kicsit többe kerül. meg tudod venni? nem? kit érdekel. én adtam rá pénzt! na ez a mai tendencia
Oldalszám: 321