Hozzászólások száma: 6418
Ugrás a hírhez Oldalszám: 321
Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2011.09.20. 11:37:58 / # 323627
[b]Demonstrációra készülnek a taxisok Az ATV Start vendége Fárbás Tibor, alelnök-szóvivő, Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete.[/b]

nazoli 2011.09.20. 00:23:19 / # 323626
Nagggyon ravasz! "Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete Farkas Zsolt elnök részére Tisztelt Elnök úr! Tájékoztatom, hogy a taxis szakmai kérdések egyeztetésére alakult fővárosi taxis szakmai fórum tárgyalásai átmenetileg lezárultak. A szakmai tárgyalások során a taxis szakmai képviselők és érdekképviseletek által javasolt kérdésekről is záró szavazás határozott. TÖBBSÉGI SZAVAZÁS DÖNTÖTT ARRÓL, HOGY MELY KÉRDÉSEK KERÜLJENEK BE A FŐVÁROSI JOGALKOTÁSI JAVASLATOK KÖZÉ. Jelenleg nincs fővárosi rendelet, sem rendelet-tervezet a fővárosi részletszabályok meghatározására vonatkozóan, és pillanatnyilag hatályos törvényi felhatalmazás sincs a megalkotására. A jogalkotás szakmai egyeztetése most veszi kezdetét az érdekképviseletek bevonásával. Tiltakozó demonstráción, tekintettel arra, hogy a Főváros részéről nem politikai, hanem szakmai felhatalmazással rendelkezem nem áll módomban megjelenni és ott bármilyen jellegű politikai nyilatkozatot tenni. Szakmai egyeztetésre bármikor rendelkezésre állok, természetesen egy szakmai fórum keretei között. A tiltakozó demonstráció e kereteket számomra nem biztosítja. Budapest, 2011. szeptember 19. Üdvözlettel: Dr. Komáromi Endre ügyvezető" A nagybetűs rész az érdekes. Még mielőtt valaki ezt megenné, azért hozzáteszek egy dolgot. A tárgyalás sorozat végén a Komáromi összeállított, és szavazásra bocsátott dokumentumban nem szerepelt a fix tarifa kérdése! Következésképpen erről nem is történt szavazás. Hogy miért nem szerepelt? Mert K.E. nem tette bele! És most úgy jön le a dolog, hogy ezt nem szavaztuk meg. Most meg nem jön el, mert nincs miről beszélni. Pedig ez a lényeg.

oregrokker 2011.09.20. 00:15:40 / # 323625
Oké győztetek bár nem győztetek meg.Lépjünk tovább."sokludú disznót győz"Zárjuk le a témát majd az idő eldönti kinek volt igaza. SOK SIKERT KÍVÁNOK A T:G:F:SZ:nek.Sziasztok.
nazoli 2011.09.19. 22:59:48 / # 323624
Mindenre választ kaptál. Csak nem érted meg. Erről viszont nem mi tehetünk. Ha nem vagy hajlandó elfogadni tényeket, vagy mindenről azt gondolod, hogy hazudunk, akkor nem fog menni az eszmecsere. Én több kísérletet nem teszek ebben az ügyben. Tegyen az, akinek több türelme van. A Tóninak van, ahogy látom.:-D
nazoli 2011.09.19. 22:45:22 / # 323623
Ja, majd elfelejtettem. Lehet, hogy az acélbetétes bakancsodra szükség lesz előbb-utóbb.
nazoli 2011.09.19. 22:43:31 / # 323622
De, jól tudod. Én csináltam. Nem akarom részletezni az idevágó részt, mert nem szeretnék fegyvert adni a tudatlan, rosszindulatú, és minden empátiának híján lévő hatalom kezébe. (Röhögni fogsz, az információik nagy részét innen, a Halloról szerzik be! Nem mintha bármi gondom lenne a fórummal, de azért ez óriási sötétségre vall, hogy a döntéseiket ennek alapján hozzák meg. A Komáromi ott lobogtatta, hogy ezt, meg ezt írták a Hallotaxin.:-DD De inkább:-(((((() Nem hinném, hogy ne tudnád miről van szó. De matekozzunk. Az általunk készített programmal fogok számolni, és azt az alapesetet veszem figyelembe, hogy mindenki, mindent befizet. 50%-os kihasználtság mellett, 162 db. 7 km-es átlagos fuvar mellett a 300-240-60 nullszaldós. Ami azt jelenti, hogy kivetted a minimálbér nettó összegét, és nem maradt nyereséged. De félretettél az új autódra 66.000 Ft-ot, és mindened be van fizetve. Kihangsúlyozom, átlagokról van szó. Ugyanez a 162 fuvar, 600-280-70 esetén 106.920 Ft nyereséget hozna. Vagyis nettó minimálbér, + 106 920 Ft. A most átlagosan alkalmazott 180 Ft körüli kilométerdíjak mellett viszont a 162 fuvar 90.000 Ft veszteséget okoz. Azt gondolom, hogy még mindig jobb egy nullszaldós vállalkozás, mint egy garantált havi 90.000 Ft veszteséggel működő. Így próbáltuk fölfogni a dolgot. Lehet rajta vitatkozni, lehet támadni, de a számok ezt mutatják. De megsúgom neked, hogy olyan mértékű az ellenállás a fix tarifával kapcsolatban, hogy ha az asztalra tennél a 300-240-60-nál bármennyivel alacsonyabbat, azt sem fogadnák el. Azt kell megérteni, hogy ezeket nem érdekli, hogy éhennnnndöglessssssssz! Oldd meg a dolgokat, ahogy eddig is megoldottad. Föl sem tudják fogni, hogy az általunk elszenvedett anyagi károk mellett, mekkora morális károkat okoz az egész társadalomnak ez a fajta felfogás. Rákényszerítenek mindenre, amit egyébként nem tennél meg, ha nem kellene. De hát ezt pont neked nem fogom részletezni. És erről sem az Apuka, sem én, sem a TGFSZ nem tehet. Ebbe beleszólásunk nincs. Illetve annyit tehetünk, hogy demonstrálunk, aztán megint demonstrálunk, aztán nem tudom mit teszünk, ha egyszer elszakad a cérna.
oregrokker 2011.09.19. 21:53:09 / # 323621
Biztos igazad van de én a te 1600-as hozászolásoddal hasonulok.Azért nem tudok tovább lépni mert igazából ha megmondom az igazat ők lépnek tovább és csak ócsárolnak.Választ soha nem kapok.Te is azért lázadoztál rendesen.
szálka 2011.09.19. 16:09:06 / # 323620
Se több, se kevesebb, minthogy egyszerűen izolált környezetet nyújt ahhoz, hogy ne kelljen szembesülni azonnal, és markánsan, az utcán úgy általában meglévő gondokkal. De ez nem azt jelenti, hogy Te ne lennél azokkal tisztába, és azt se, hogy nekem valamiféle problémám lenne a Keletivel. ( bár volt, még a Jugoszláv háború idején) :-)))
Apuka 2011.09.19. 16:08:31 / # 323619
Nincs leszedés! aludd ki magad!
Apuka 2011.09.19. 16:04:12 / # 323618
Kónya Péter: ez a hatalom csak az erőből ért A tiltás ellenére is megtartják a szakszervezetek szeptember 29-i és október 1-jei tüntetésüket - mondta Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke a Népszabadságnak. Kónya szerint a szakszervezeteknek ma az ellenzéki pártok szerepét kell betöltenie, és demonstrálniuk kell, mert ez a hatalom már csak az erőből ért. hvg.hu
Apuka 2011.09.19. 16:01:02 / # 323617
Valamiért nem találtam meg a politikai rovatot ezért az alábbi hírt ide illesztem be: Nem vállalják a rendőrök a tüntetés szétverését

hiénakutya 2011.09.19. 15:55:12 / # 323616
De most ennek mi köze a Keletihez?
tomajer 2011.09.19. 15:45:08 / # 323615
A főoldalra kitettem, egy csomó új dokumentumot.... lefeküdtem aludni. a leszedésükről, csak ébredés után tudok intézkedni:-)

Apuka 2011.09.19. 15:36:26 / # 323614
Nincs ebben semmi meglepő! A taxis ha demonstrál... Erről még mindig a blokád jut a többség eszébe. Pedig ki a fene akar blokádolni? :D
málna 2011.09.19. 15:23:42 / # 323613
Döbbenetes... Most kaptam a hírt, hogy a Magyar Távirati Iroda nem közli le a sajtóközleményünket a demonstrációt illetően!

Apuka 2011.09.19. 15:21:49 / # 323612
Így van! Nem kell(ene), hogy az legyen! De te is tudod, az erősebb kutya.... és mi igencsak híján vagyunk ennek!
szálka 2011.09.19. 15:20:38 / # 323611
Amíg találsz (találhatsz) másik cél feliratot, addig ezzel nincs is baj. Minden ellenérzésedet, minden haragodat megértek (talán az átlagnál jobban is), pusztán azért, mert 20 évig én is mezítláb nyomtam. Annyival vagyok idősebb Nálad, amennyivel hamarabb fáradtam bele az állandó konfliktusokba. A Keleti sem biztosít örök túlélést, csak legfeljebb hosszabbat. (alólam már jóformán kihúzták a "szemétdombot")
szálka 2011.09.19. 15:12:51 / # 323610
Te pontosan tudod, hogy nem hordoztam a TGFSZ-t a tenyeremen. És itt válaszolnék a "mezítlábas" topiktársnak is: Ez az egész rendelettervezet nincs ínyemre, tudom, hogy magában hordozza a lehetséges végünket. Én elsősorban a hatóságilag rögzített tarifa megszületéséért szorítok, és azért akarok "demenstruálni". Ez lehet a záloga annak, hogy legalább a jelenleginél rosszabb ne legyen, amennyiben a többi elképzelést legalább sikerülne elodázni. A végtelenségig nem lehet szembemenni azoknak a változásoknak, amit a akarva-akaratlan ránk kényszerít a piac.
hiénakutya 2011.09.19. 14:43:36 / # 323609
Tessék: "A szigorításokat csak és kizárólag azzal a feltétellel tudjuk elfogadni (nem támogatni), ha a Főváros taxi-szolgáltatást szabályozó rendeletei az utasok számára átláthatóvá, kiszámíthatóvá teszik szakmánkat. Kizárólag ezen eredmény biztosíthatja a kereslet növekedését, melyen keresztül a vállalkozóknak lehetőségük nyílik a Főváros által támasztott követelményeknek megfelelni." "Nem kell, hogy alku tárgya is legyen." What the fuck is it?
hiénakutya 2011.09.19. 14:38:21 / # 323608
Jó, én abba a célba nem akarok beérni.
Oldalszám: 321