Hozzászólások száma: 6418
Ugrás a hírhez Oldalszám: 321
Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
művészúr 2011.11.29. 23:13:34 / # 324696
Ugyan nem józan, de paraszti eszembe az jut a különböző kategórizálásokról, hogy az "A" kategóriás autók a legmagasabb tarifával utazóknak járnának! Akik különböző kedvezményeket érvényesítenek és ezáltal olcsóbban utaznak, érjék be az "alsóbb" kategóriákkal! Olcsóbb - azaz kevesebb - pénz, olcsóbb taxi... Kisebb pénzért nem mindegy, hogyan jut A - ból B- be?! A franc bele!!! :-(
málna 2011.11.29. 22:49:17 / # 324695
Tehát..Akkor tisztázzuk, a taxisok érdekében Pál. Ezek szerint vehetjük igaznak az állításod, miszerint Te az utóbbi időben nem adtál ki a kezedből olyan anyagot, amely a jelenlegi érdekvédelmi egység és rendezési szorgalmazások eredeti elképzeléseitől eltér illetve nem kerestél fel senkit sem az erre illetékesektől..? Nos?
rigo 2011.11.29. 20:36:57 / # 324693
A Palinál nem voltak szigorúak a szabályok kategorizálás terén. Ott a Daewo Lanos is " kiemelt A " lehetett. :D Miután a " 357 " olyan autót vett. :)))))
Apuka 2011.11.29. 19:56:25 / # 324692
Szia, Pali! Szép dolog, hogy véded a mundér becsületét. Azonban a plus létrejöttének a feltételeit ti teremtettétek meg. Amennyiben nem értenéd, elmagyarázom: - (szinte) Minden cégnél bekategorizáltátok az autókat úgy, hogy erre valós igény a vevők (utasok) részéről nem volt. Az a taxis aki nektek köszönhetően egy kategóriával lejjebb került annak 3 lehetősége maradt: - marad a cégnél, kevesebb munkához fér hozzá, ugyanannyi tagdíjfizetés mellett - marad a cégnél, autót cserél, hogy a kategória besorolása megmaradjon - nem cserél autót, hanem átmegy egy másik céghez ahol a kocsija még megfelel és nincs kizárva semmilyen fuvarból Azonban egyszer csak minden cég utolérte az előtte lévőt a kategorizálási mániában és így a taxisnak már nem volt hová mennie és jött a plus.... (csak mellékesen jegyzem meg, a létszám is miattatok annyi, amennyi. A mai napig számolatlanul veszitek fel az embereket)
rigo 2011.11.29. 19:28:02 / # 324691
:)))) Nekem nem a barátom. De jól esik néha felhívni a figyelmét, hogy nem " mindenkinek " van gondja a hosszútávu memoriájával, még ha Ő azt is gondolja. Te lényegesen jobb viszonyt ápoltál Vele, emlékeim szerint. Igaz, a véleményed sosem rejtetted véka alá. :D
rigo 2011.11.29. 19:08:04 / # 324690
Pali ! Igazad van. De, egy kissé árnyalja a dolgot két fontos tény. 1. A kéthetes tagdíj fizetés úgy " nézett ki ", hogy PLUSZBA !! beszedtél egy félhavi díjat. Kohn bácsi erre mondotta volt, hogy " ügyes " 2. Minek lettek volna feleslegesen benn a pénztárba, hisz csekket sose váltottál, csak tagdíjnál. :D
törölt felh. 2011.11.29. 18:57:44 / # 324689
Csak ne nagyon hangoztasd, hogy szerinted is valahogy így nézki a sztori mert a Pál barátod kiakad.
rigo 2011.11.29. 18:52:09 / # 324688
:)))) nnna, így már tetszik ! De, én nem valami ilyesmit pedzegettem a Málna boynak ? Kötözködsz !? :D
rigo 2011.11.29. 18:47:39 / # 324687
Szerintem gyakorold a néma, értő olvasást ! :D A taxis mitől lenne a fuvarszervező alvállalkozója, amikor fix havi díjat fizet a kapott címekért !? Függetlenül a fuvarszervező teljesítményétől.
Lali 2011.11.29. 18:31:24 / # 324686
Mint a gyerekek. A politikusok pedig röhögnek a markukba, és megnyúznak minket. Nem kellene összefogni? Az érdekérvényesítés csak úgy megy. A kormány és a városvezetés nem akar velünk egyezkedni (mint a többi érdekvédővel se).

Rocktaxi 2011.11.29. 16:34:53 / # 324684
Igen. Agyon lehet "ütni". Ahogy "aurora" leírta. Tagdíjcsökkentés és nem megy oda az "ostoba" taxis. Ha nincs fizető, akkor mennek a levesbe. De ahhoz a fuvarkufároknak kéne önmérsékletet tanúsítani. Na! Ez nem lesz soha! Egyszer ki kéne próbálni! :-)
góré001 2011.11.29. 16:06:30 / # 324683
Jön Géza bácsi az új vállalkozó és ő megszerzi lecsap rá és 4 ilyen céggel oda lehet csalni 200 taxist!!Minden ilyen Géza bácsit agyon ütsz??? Vagy lesz olyan önérzetes taxis aki nem megy oda???( Plussz??)
Rocktaxi 2011.11.29. 15:17:24 / # 324682
Tisztelt Pali bácsi! Ha nem fizetitek a visszapörgetést a cégnek, akkor kié lesz a cím? Ebben az esetben csak 10 "embernek" kéne megegyezni és nem 6000-nek.
aurora borealis 2011.11.29. 14:50:12 / # 324681
Nem mozdult utána senki? Mit kellett volna mozdulni,utánamenni? Erre van eszetek. Legyen 3 hónapig 10 ezer forint a tagdíj,felejtsétek el a kategorizálást(ki ne találd,hogy az utast érdekli)és nem ment volna oda senki!!! De megint itt jön,hogy nem tudnak 3 órát a tutiban állni,mert nem fér bele.MIATTATOK NEM FÉR BELE NEKIK!! Ha érted érted,ha nem nem.
góré001 2011.11.29. 14:42:46 / # 324680
Neked erre csak egy a válaszom ha megérted jó ha nem nem! A 150 Ft-os tarifára nem mozdúlt senki nem ment utána senki 137 ezer cime van és 1000 taxisa ha nem fizeted a cégeknek a vissza pörgetést nem a tied a cím nem tud megélni a taxisod! felemelheti mindenki egyszerre 340-re 500 ra a tarifát ha jön GÉZA egy vállalkozó aki 200 hírdet meg a cimek hozzá mennek ezért a taxisok is!!Mindíg lesz egy GÉZA vállalkozó ezt hidd el! na most egy darabig ismét kiszállok hogy ne kelljen tovább engem szapulnatok folytassátok csak tovább egymás baszogatását!!
góré001 2011.11.29. 14:34:23 / # 324679
Most fognak neked tapsolni mert bele rugtál ebbe a senkibe erre legyél büszke !sajnos össze vissza beszélsz és ezzel nem is kívánok mit tenni! ott voltam amikor hajtogattad micsoda nagszerű dolog lenne a szövetkezeti taxi miénk lenne mi irányítanánk stb ott voltam beléptél befizettél?? NEM hagytátok hogy kivérezzenek!!Így lesz ezzel a három szerencsétlen emberrel is megvárjátok míg a családjaik mondják ennyi és nem több!! Mégegyszer leírom immáron nagy betűvel hogy fel is fogd!MINDÍG NÁLAM VOLT A LEGOLCSÓBB A TAGDIJ MINDIG ELSŐKÉNT EMELTEM TARIFÁT ÉS MAJD MINDÍG RÁ IS CSESZTÜNK!!!( befejeztem mert ez parttalan vita)
aurora borealis 2011.11.29. 14:28:10 / # 324678
Igen Pali ez nem játék,itt valóban családok sorsa forog kockán.Sajnos elértétek a különböző idióta követelményeitekkel,hogy lecsövesedett meghunyászkodó a létért küzdő szerencsétlenekkel álljatok szemben.Ügyesen csináltátok,csináljátok. Sokat írsz itt arról mennyire rossz érzéseid vannak a jövővel kapcsolatban.Írj arról milyen érzéseid vannak a múltról,a felelősségedről.Tudom,hogy nem egyedül Te vagy telefonszám tulaj,de Te írsz ide. Mondjátok meg nekünk miért kell a taxisoknak finanszírozni a visszapörgetéseiteket?Mert valaki elkezdte?És,a többi ne menjen utána akkor nem kell 60-70 rugót fizetni havonta.Miért kell egy taxisnak a 6-7 éves kocsijával szívnia,miért nem mehet vele címekre? Hol a faszomba élünk,ekkora kánaán van? Minden hülye vegyen 4-5 milliós kocsit? Persze az jó,mert utána befogja a pofáját és rohan nyomkodni. Igaza van annak aki azt írja beékelődtetek erre a piacra feleslegesen! Annyira kelletek mint egy falat sz@r.Csak túl sok már a csöves (akit ti tetettek azzá)és ezért nem tudnak lépni.
smokie09 2011.11.29. 13:47:51 / # 324675
Pali! Nálad úgy rendben volt minden:))) csak kérdezd meg az akkori dolgozóidat, hogyan kapták a fizetésüket, ha már így megkopni látszik a memóriád. Olyan adminiszrációt csinál mindenki amilyet akar, pont olyat ami tetszik a hatóságoknak. A penta igenis egy jó ötlet volt, normális áron, normális embereket fuvarozni, de az éheskedő taxicégvezetők mellett sajnos manapság nem nőhet ki egy ilyen. A 150.-/km kiírással nem lehet versenyezni. Még ha mi taxisok tudjuk is, hogy egy sem megy 150-nel. Neked fényt gyújtani a fejedbe? már megvolt a lehetőséged rá nemegyszer nem kétszer. Felnőttél a taxisokon, jól éltél, több száz milliót eltapsoltál, és vége. Unatkozol, és hordod ide a rőzsét, pedig te is megmutathatnád, hogyan kell egy szuper céget létrehozni, csak elő kellene ásni a régi szép emlékeidből a nagy tudományt:)mert most még a korkedvezményes nyugdíj is odalett...
nazoli 2011.11.29. 13:47:17 / # 324674
Bocsánatot kérek. Rosszul fogalmaztam. Nem taxisellenes vagy. Taxisnyúzó. Aztán arról, hogy ki beszél össze-vissza csak annyit, hogy semmi közöm sem volt a Pentához. A TGFSZ-ben sem csupán a pofám jár, hanem a vezetőség kérésére elég sokat szoktam nekik segíteni ebben-abban. Természetesen feladva az éppen akkor aktuális pénzkereseti lehetőségeimet. Tehát én eddig csak tettem a szakmáért. Cégtulajként, vagy droidtartóként egy fillért sem vettem ki a taxizásból. Telefonszám tulaj meg nem akarok lenni. Nem arra szocializálódtam, hogy a kollégáim bőrét nyúzzam, és módszeresen fosztogassam őket. Pali! Én nem cukkolok senkit. Elmondom a véleményemet a dolgokról. és igazam is van. Ha nem lenne, akkor tényszerűen cáfolnád amit mondok. Szerintem te ezt pontosan tudod. Nem lehetsz annyira tájékozatlan, hogy ne tudnád. Bár sosem lehet tudni.
góré001 2011.11.29. 13:04:54 / # 324673
Még valami csak hogy értsd! Ahhoz , hogy a TGFSZ három vezetője el tudjon mindenova menni az hogy dokumentumokat tudjanak elkészíteni hogy tudják azokat képviselni akik őket akarják ahhoz ki kell venni őket a munkából!!!mert megkeresni a rávalót az utcán és nem a családjukra költeni hát te ezt teszed ezt tennéd??Lehet hősködni de a család az első!!! Ezt ugyan úgy kell és lehet működtetni mint egy taxis céget pénzbe kerűl az ember pénzbe kerűl a a technika , pénzbe kerűl minden!! nem azt kell kérdezni mint itt nagyon sokan - MIRE?? hanem azt MENNYI???? és akkor lesz hatékonyság is!!!

Oldalszám: 321