Témakörök > Droszt Híradó > Budapest Taxi mi is itt vagyunk! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
törölt felh. | 2010.01.21. 15:47:00 / # 319923 |
|
Kit fenyeget a Watson? én nem olvastam ilyet.
|
sullivan | 2010.01.21. 10:23:31 / # 319921 |
|
Még Valami Tőzsdeguru!!
Remélem a fenyegetőzésed csak a hirtelen elkeseredésedből indul, adódik....
legalábbis remélem.....
Fenyegetőzni lehet....minket keresni is..lefoglaltatni is... , de az a világ...elmúlt!!!
Tudod az a világ , ahol megszedted magad a mi kárunkra..a privatizáció stb....
Ne értsd félre nem irigykedem...hál'Istennek megvan a betevőm...bár több lábon állok és nem 8 órát dolgozgatok,mint Te... 2x többet,de megélek...
Remélem minden alkalmazottad tisztességesen és rendesen be van jelentve.... pótlékokkal stb...éjszakai , hétvégi stb!!!!!
Te meg erre figyelj!!! A foglalások helyett!!! Nehogy kopogjon az iroda ajtón valaki,valakik....ha már a fenyegetőzésnél tartunk....
Ugye kedves Tőzsdeguru!!!
Nem sértettem senkit ezzel a kis "esszével"?? ugye??
Nem sértettem senkit személyiségi jogaiban,nem különböztettem meg hátrányosan, nem keltettem gyűlöletet és nem keltettem félelmet senkiben....
legalábbis remélem...:-))
gondolkodj!!!
A kollégáknak igazuk van.... aki számított valamit az irodában az elment még tán 1-2 jó harcosod van!!! engedd azokat dolgozni..
AZ etikai bizottságot megkellene rostálni... az irodába meg mostantól olyat vegyél fel aki nem Budapesten keresi a Jáki templomot!!!! hiába olcsó!!
ha már a jobbak elmentek.... ők is több pénzt kaptak ...
Fizesd meg azokat akik itt maradtak és hozzál munkát!!!
Azzal fenyegess, hogy nem fogjuk bírni az új megrendelőket,mert annyit hozol!!
|
sullivan | 2010.01.21. 10:04:57 / # 319920 |
|
Sziasztok!!
A fenyegetőzés felháborít!!!!
KI vagy Te Watson, hogy fenyegeted , fenyegetni mered a barátaimat, kollégáimat??????
Imádkozz rühes, hogy ne derüljön ki!!!
Watson Géza, Bálint, Attila....stb...
|
alelölülő | 2010.01.21. 08:52:56 / # 319919 |
Ami a tőzsdéhez elég, az a taxihoz kevés. :-o
|
|
nazoli | 2010.01.21. 07:45:01 / # 319918 |
|
Jól érzed! Dühös vagyok, és személyeskedek!
Én nem Bp. Taxis vagyok, hanem a konkurenciánál dolgozom. Ebből a nézőpontból még örülnöm is kellene, hogy a cégetek a tönk szélére sodródott!
Hurrá, milyen jó! Tönkremegy a Bp. aztán majd több lesz a cím, kevesebb a konkurencia!
Nálam azonban ez nem így működik! Két okból sem.
1; Jómagam majdnem 40 éve eszem ezt a kenyeret, és van bennem annyi szolidaritás, hogy nem örülök a kollégáim szenvedésének!
2; Ha egy cég végveszélybe kerül, a tulajdonosa MINDENRE KÉPES, HOGY MENTSE A PÉNZÉT!
Előbbi egy érzelmi dolog, utóbbi pedig egy racionális meggondolás. Legalábbis remélem, hogy az elsőt nem kell magyaráznom, ezért a másodikkal kezdem!
Igen, dühös vagyok! Valaki, csak azért, mert van egy csomó pénze, és hozzá van szokva, hogy mindenki hasra esik előtte, úri passzióból megvesz egy taxicéget, hogy elmondhassa, neki is van egy ilyen! Hogy nem ezért vette meg? Vajon miért? Lehet, hogy nem ment jól a tőzsde, és könnyebben megtérülő befektetésnek szánta? Azt gondolta, hogy a taxisokat simán le lehet húzni? Azt gondolta, hogy még nincs minden kitalálva taxi ügyben, és most ő előjön a csodával? Csak találgatok. Az igazi okokat soha nem fogjuk megtudni.
Annyian szórakoznak az utóbbi időben a taxisokkal, mindenféle hangzatos jelszavak alatt, annyian verik a mi f…al a csalánt, még a régi cégek is, hogy más már nem is hiányzott, csak egy tőzsdés!
Csak az alábbi, hozzászólásokból kimásolt néhány gondolatot viszem tovább.
Mahdukari.
„Egy befektetői csoport élén megvette a céget,nagyon sok pénzért.Leszálló ágban volt,s a váltással feléledt az új iránti igény is a cégben. A reformok nagyon gyorsan és nagyon hirtelenül jöttek, tervezetlenül és nem kellő körültekintéssel és ez most megbosszulta magát. Az irodában most ott ül egy csalódott ember,a szétzilált álmaival némi megmaradt lehetőséggel a kezében sok sok gyűlölettel keresztül véve, pedig neki az egyetlen hibája,hogy nem ért a szakmánkhoz és a tanácsadói rossz tanácsokkal láthatták el önös érdekből, vagy tudatlanságtól vezérelve.”
Nem mérte fel a piacot! „Tervezetlenül, nem kellő körültekintéssel…!” Ezeket a jelzőket nem én írtam, hanem M! Nomármost! Ha én veszek, vagy csinálok valamit az előbbi feltételekkel, és elbukom, simán azt mondom magamra, hogy hülye vagyok, és így jártam! Az ostoba, és tudatlan jelzők még mindig enyhébbek!
Ha még egyszer elolvasod, amit írtam, abban az áll, hogy biztosan jó tőzsdés! Nem vontam kétségbe az értelmi képességeit, de most ostobaságot csinált!
Te
„ Dióslaky-ban talán - előny van, mint kívülálló talán többet lát meg a az olyan problémákból ami nemcsak taxis szintű, de kőkemény financiális makró/mikró szintű társadalmi válság.”
Hát ne haragudj, de ha te taxis vagy, akkor én nem is tudom, hogy mire gondolsz! Marha nagy előny van benne!
Megint csak Te.
„Miről írsz? Egyenlőre ő próbálja megmenteni a Bp. Taxit a befektetett pénzével. Mit épített fel rosszul, ha most vette meg a céget? A szolgáltató a TAXIS, a tulaj csak irányító.”
Láttál már olyan befektetőt, aki azért fekte be valamibe, hogy megmentse? Ilyen befektető a világon nincs! Esetleg akkor, ha egy számára oly kedves családi dolog megmentéséről van szó, de ilyesmiket csak giccses amerikai filmekben látni. Aztán a hős vagy elbukik, vagy győz, de mindenki sír a moziban.
Ist 1918 Nagyon jó, és talán nem is lehet überelni!
Ha elolvasod, minden benne van! Kár is volt hozzászólnom, mert nagyon jól összefoglalta a lényeget!
1879 Tomajer.
„Dióslaki úr rendőrségi feljelentéssel fenyegette meg a hallotaxit, és kilátásba helyezte összes szervereink rendőrség általi lefoglalását, ha nem moderálunk benneteket tisztességgel!!!”
Ennél bunkóbb dolgot el sem tudok képzelni! A Hallotaxi, a Tomajer, meg a megszólaló kollégák tehetnek arról, hogy D.G-nek problémái vannak a cégével? Azt mondd meg nekem, hogy egy ilyen emberen mi a f..szt tiszteljek???
Írtam két tőzsdei szlogent is a 1929-ben. Azért írtam, hogy lássuk, a tőzsdések hogyan gondolkodnak! Mind a kettő igaz! Csak azt kell tudni, hogy a tőzsde az egy egyéni játék. A saját bőrödet viszed a vásárra. Legrosszabb esetben is csak a te, vagy a családod látja kárát a veszteségeidnek. A Bp. Taxi azonban 2-300 család megélhetéséről szól! Ezért itt bukni, jóval nagyobb felelősség, mint ha csak a sajátodat bukod el!
Emlékszel, mit írtam a második pontban? Hogy a tulajdonos MINDENRE KÉPES, HOGY MENTSE A PÉNZÉT!
Ezzel az önmentéssel a többi céget is magával ránthatja! Mint amikor a fuldokló téged nyom a víz alá, hogy mentse a bőrét!
Nem tudom, érted-e most már, hogy miért haragszom, és miért személyeskedek?
Remélem, hogy ebből nem vettél magadra semmit! Nem ellened szól!
És ha az is elolvassa, akinek, akiről szól, és megfogadja az írásban rejlő, ki nem mondott tanácsokat, akkor talán könnyebben túljut a saját mikro válságán!
Előzmény: #319917 2010.01.21. 04:56:30 |
törölt felh. | 2010.01.21. 04:56:30 / # 319917 |
|
nazolinak,
Többször elolvastam az írásodat, próbáltam megérteni mire akarsz ki lukadni, de, csak a dühöt, a személyeskedést, és haragot érzem ki belőle. ezek közül melyik a pozitív- segítő jellegű ??
Írod: Nagy ostobaság vall... hogy tudatlanul belefogott... stb....
ostoba? tudatlan? Gondolod ilyen tulajdonságokkal megtudna maradni a tőzsde világában? Ami köztudottan a " cápák " világa! ( függetlenül a taxisok világától!)
A tőzsdék - köztudottan a villámgyors információ cserékről szolnak amit anyagiasitanak lásd: kes kempa lóvé mani zsozsó stb... ( Majd a felsoroltakkal kormányokat országokat tesznek tönkre, de ez más tészta.)
Neki az információ aranyat ér! ( lsd: hossz és bessz!.) tudod, ha regresszió van és egy értéket úgy tud megvásárolni, hogy olcsóbb a piaci értékénél, de (!) önmagát kitermeli,stb. stb...
Hogy is van egy kocsi lízing? Úgy fizeted ki hogy a napi keresetedből kifizeted és egy idő után nyereséget hoz úúgy, hogy - ha, eladod x idő múlva az már "talált pénz"
Nem védem D. G.-T! De nem is becsülöm le!
Tudod az igazi nagy ellenfelek megadják a tiszteletet a másiknak, mert becsülik a készségét v. bátorságát!
Tisztelni kell, mert az egy alapvető emberi tulajdonság, ugyanúgy, mint a barátságot, a becsületet, és minden olyan tulajdonságot ami nemesebbé tehet....
Hangemberekkel tele a világ, ócsárolni, szidni,
"fikázni" nem nagy dicsőség, embernek maradni inkább...
Én is féltem a kenyerem, nekem is van családom, én is mentem haza 3 címmel 3000 ft-al, de eszembe nem jutott másra mutogatni.!
Mert az a legkönnyebb, de (!) attól még nem jutott több az asztalra.!
Előzmény: #319911 nazoli 2010.01.20. 19:06:02 |
nazoli | 2010.01.21. 04:07:26 / # 319915 |
|
Bocs, nem akartam plagizálni! Úgy látszik azonban, hogy van a dologban valami, ha egymástól függetlenül azonos következtetésre jutunk!
Azt is hozzátenném még, hogy ez még villogni is jó újgazdagéknak, vagy tőzsdei nagybefektetőéknek. Képzeld komám, enyém a Bp.Taxi! Nem tudom, hogy megy ez, de valahogy így lehet.
Előzmény: #319912 2010.01.20. 19:12:58 |
oregrokker | 2010.01.20. 20:15:33 / # 319914 |
|
Hát a Pistire hallgasson ö hozta össze a Mikivel.Azért nem kel öt sajnálni ha jók az értesülésem bagóért jutott a céghez.
törölt felh. | 2010.01.20. 19:49:11 / # 319913 |
|
Szívemből szóltál...!
Előzmény: #319906 Tökfej 2010.01.20. 16:13:45 |
törölt felh. | 2010.01.20. 19:12:58 / # 319912 |
|
Ez igy igaz!!A játékról én már irtam!!
nazoli | 2010.01.20. 19:06:02 / # 319911 |
|
Jól beszélsz! Csak azt mondd meg nekem, hogy kire hallgasson, hogyan találja meg azt az egy-két kollégát, akire szerinted még érdemes hallgatni, amikor fogalma sincs semmiről??
Meg azért az is jó nagy ostobaságra vall, hogy így tudatlanul belefogott ebbe a dologba.
A tőzsdén van egy mondás, mely szerint a piac mindig ad új lehetőségeket! Ez kb. annyit jelent, hogy ha ma kihagytál egy jó lehetőséget, nem kell túlságosan sajnálkozni miatta, holnap, vagy holnapután, vagy egy év múlva lesz egy másik hasonló!
Van egy másik tőzsdei tézis is, ami azt mondja, hogy olyan tőzsdés nincs, aki csak nyer! Ez meg azt jelenti, hogy lehetsz te nyereséges a tőzsdén, de úgy, hogy egyszer nyersz, egyszer veszítesz. Csak többet nyersz, mint veszítesz!
Ha megkérdeznéd D.G. urat, hogy ha ő bemegy egy új, általa addig nem ismert tőzsdei piacra, előtte vajon tájékozódik-e arról a piacról, vajon mit mondana?
Ha ért a tőzsdézéshez, akkor azt mondaná, hogy előtte jó alaposan felméri a helyzetet. Feltételezem, hogy jó tőzsdés, mert mindenféle tőzsdei szervezeteknek a tagja.
Most csupán ezt az egy dolgot felejtette el! Fölmérni a piacot! Az általa tett nyilatkozatokból, amelyeket elég nagy mellénnyel tett meg, számomra ez már akkor is világos volt.
Egy kis kitérő.
Van a piacon olyan befektető, aki nem a szakmából jött! A Zengő, a 6x6 tulajdonosa! Neki azonban volt annyi esze, hogy MEGKÉRT EGY SZAKEMBERT, HOGY VEZESSE A CÉGÉT! És akármilyen hülyeségei is vannak, azért a Lajos szakember, és van benne becsület! És már bizonyított!
Vissza a Bp-hez.
Mikor D.G megvette a Bp-t, ezt az egész taxi befektetés dolgot ő(k) egy jó kis JÁTÉKNAK tekintette(ék), azt gondolva, hogy majd most jól megmutatja(ják) a suttyó taxisoknak, hogy hogyan kell ezt csinálni! Lehet, hogy ez a játék most eltörött!
Csak az a baj, hogy nem csak a saját pénzével játszik, hanem a Bp. taxis kollégák életével, sorsával, azok családjával, és ha kétségbeesésében ő is valami marhaságot csinál, a többi taxiséval is!!
Valaki említette, hogy ki is veszít többet? Aki esetleg 100 milliókat bukik, vagy a taxis, aki ha úgy alakul, átmegy egy másik céghez?
Hát nyilván, hogy a taxis! Lehet, hogy abszolút összegben több a 100 millió, de akinek csak annyi pénze van, hogy holnap éppen jut kajára, és azt veszti el, az a nagyobb veszteség!
Most már befektetési tanácsot sem kérnék tőle!
törölt felh. | 2010.01.20. 17:51:50 / # 319910 |
|
Dióslaki!! Olvasd Tökfej irását! RÁ jösz miért dühös a korekten dolgozó Bp.taxis.
törölt felh. | 2010.01.20. 17:39:32 / # 319909 |
|
Emelem kalapom!!
toth4201 | 2010.01.20. 17:18:10 / # 319908 |
|
Nem bántottál meg senkit LAJOS!
valakinek:Jó esett,hogy hívtál!
|
törölt felh. | 2010.01.20. 16:23:39 / # 319907 |
|
"Nem hinném, hogy nekünk, Budapest Taxisoknak kellene megmentenünk az Ő rosszul felépített üzletét. Szolgáltasson úgy, hogy az csábító legyen a taxis számára és megvegye a szolgáltatását."
IST 882!
Miről írsz? Egyenlőre ő próbálja megmenteni a Bp. Taxit a befektetett pénzével. Mit épített fel rosszul, ha most vette meg a céget? A szolgáltató a TAXIS, a tulaj csak irányító.
Ha a taxisnak "rosszul megy" legfeljebb céget vált (most ez a módi).
Ha a tulajnak rosszul megy, elbukik pár száz milliót! Akkor ki az igazi vesztes?
Előzmény: #319900 IST 882 2010.01.20. 09:27:20 |
Tökfej | 2010.01.20. 16:13:45 / # 319906 |
|
Azt hiszem madhukari kolléga tökéletesen rávilágított a minket érintő problémákra,bár néhány helyütt azért nekem más elképzeléseim vannak.
Az éttermes példád tökéletesen illik ide,de mint Dióslaki úr több ízben is kifejtette,hogy csak statisztikai adatok(továbbá 50000 jó magyar forint)vagyunk a szemében,ez némileg rávilágít a minket érintő problémára.Ebből kiindulva minden kollégát felvesz,hiszen mint mondta,a tagdíj,az tagdíj...Amíg "A" kategóriában olyan kocsik vannak,amit még "B"-ben is szemlesütve használnánk,addig ezt a kérdést kár feszegetni.A ránk kényszerített modernebb--ergo--drágább vételárú,és fenntartású kocsikban ülve pont ugyan annyi tagdíjat fizetek,és ugyan annyiért szolgáltatok,mint egy bontóérett gépkocsival dolgozó kollegám,addig számomra a minőségi szolgáltatás elve nem érvényesülhet.
A probléma második felére pedig a válaszom:nem!
Nem tudom sajnálni,mert:
Ha veszek valamit(nem kevés pénzért),akkor előtte megfelelő módon(és szakemberek bevonásával)tájékozódom az eladni kívánt portékáról...A mi környezetünkben maradva ha veszek egy kocsit,elviszem 1,de lehet két helyre is(szakemberhez),aki rávilágít az esetleges fogyatékosságokra.Ez így egy kicsit sarkítva van,de a súlycsoportot nézve a helyzet ugyan az.Tisztában kellett lennie a Budapest Taxi lejtőn való elindulásával,amit nem lehet egyik napról a másikra kiékelni...Hosszú,és fáradtságos munka lesz ez,ha egyáltalán sikerül...Ha pedig ezekkel az alapvető dolgokkal nem volt tisztában,akkor minek vágott bele?Ja,lehet olyan frázisokat puffogtatni ,mint az "előre nem látható problémák"!Szerintem ez mindenhol van,nyilván nagyobb volumennél,nagyobb gondok.De ezért vagyok én egy taxis,ő pedig egy üzletember...
Amikor átvette a cég irányítását,mindenki aki csak a közelébe tudott férkőzni,önös érdekből a fülét rágták,és egymás ellen uszították.És sajnos pont azt nem szüntette meg idáig,ami a cég belső(és az utcán levő kollégák szemében is) ellenállását generálja...Nevezetesen az E.B.-t!Óriási hibát követett el azzal,hogy nem szüntette meg őket egységesen,talán 2 embert ha el lehet ott fogadni...És újabbakkal tetézte avval,hogy berakta a cég egyik legellenszenvesebb figuráját közéjük,aki a 1990-es évek előtti állapotok(rendszerre gondolok)visszaállítását tekinti az élete fő művének...Elszomorító...
Továbbmenve a diszpécserek témakörbe.Az elmúlt 2-3 hónapban a 3 talán általunk legkedveltebb diszpécser távozott,akinek a pótlásáról nem gondoskodott megfelelően.Nyilván a telefonosokat is be lehet tanítani,de azért az lássuk be nem az igazi.És ebben semmi bántó sincs az irányukban,hisz mindenki így kezdte valamikor.És ismét jöhet a mentség,hogy az egyik ezt csinálta,a másik amazt,és ezért mennie kell(ett)...Ezt nekem nem tisztem eldönteni,és nem is vállalkozom rá,még ha az utcán levő "mindent tudó" kollégák meg akartak győzni az álláspontokról.Én csak egy egyszerű szolgáltató vagyok,aki azt látja,hogy a 3 talán legkedveltebb diszpi elment.
Nem vagyok abban a helyzetben,hogy tanácsokat osztogassak a tulajdonosnak,mégis megteszem:
Maradt még a környezetedben(elnézést a tegezésért)olyan ember akinek adhatsz a szavára,és érdemes megfontolni az érvelését.Szerintem nem érdemes fejjel a falnak rohanni,mert a taxis szakma a 90-es évektől speciális helyzetben van,-talán szándékosan nem lehet egységes-,ide merőben más technikák szükségesek a biztos fennmaradáshoz,mint más egyéb területen.
A nagypapám(nyugodjon békében)által sűrűn emlegetett mondás szerint Piatnik csak kártyát adott,eszet nem...Ezt mindenki átültetheti abba a gondolatmenetbe,amit követ...És evvel nem sértegetni akarok,csak arra akartam kilyukadni,hogy egy egyszerű(még tisztességesen dolgozó,máson át nem gázoló)taxistól használhatóbb ötletet kapsz,mint a bőrfotelhoz odaragasztott seggű,és oda igyekvő nagyravágyó,hataloméhes emberektől!
A legfontosabb bevezetni való az elsők között az lett volna,hogy mindenki mérhet mindenkit,de gondolom megtorpedózták az etikás "szakemberek",mivel így igen sok barát a gatyáját is behordta volna büntiként.
A beígért új cégekből egy sem számottevő,és egy másik hírportálon olvasott interjú fényében(Nem pontos az idézet:A céget az első három legnagyobb közé emelni...)egy kicsit vérszegény a "gyermek"...Tudom,hogy nem januárban kell feltörni,de meddig legyünk lojálisak a céggel szemben?Ilyenkor jön egy pökhendi tulaj,és azt mondja,hogy:el lehet menni...Ez is egy megoldás,de ha mindenki elmegy,ki marad???
Lassan zárom soraimat,mert rongyosra püföltem a klaviatúrát.Lehet,sok mindenben nincs igazam,ha tévedek javítsatok ki.És külön örülök,hogy az új tulaj is figyelmet fordít ezen remek honlapra,és talán odafigyel egy kicsit a mi mondanivalónkra is,és nem azt szűri le belőle,hogy minden taxis egy primitív őslény...Azért a múltkori kirohanását egy kicsit furcsálltam,hiszen őt személy szerint szerintem senki nem sértegette,hogy két kolléga egymással mit csinál,az nem tartozik csak rájuk,és őket minősíti...Tehát itt maximum az obszcén megnyilvánulás válthatta ki belőle ezt a mérhetetlen dührohamot,amivel veszélybe sodorta a honlap szerkesztőségének becses alsóneműit...Cartmen kolléga pedig ha nem tud valamit pontosan(pláne,ha a kódját is megszellőztették nekünk),akkor ne nyissa ki a száját feleslegesen,-mert még huzatot kap-,és ne bírálja a közvetlen felette állók munkáját,mert a bocsánatkérése ellenére tüske marad a szemükben...
Na,további szép napot mindenkinek,és szebb jövőt!
Előzmény: #319894 2010.01.20. 01:02:26 |
törölt felh. | 2010.01.20. 16:08:43 / # 319905 |
|
T. madhukari!
Te nagyon jól látod a dolgokat, de a legtöbb válaszoló csak a "magáét fújja".
(szerintem a projekt szó elégé általános, sokan nem értik mire is gondolsz!)
Tudod, amíg van megfelelő szép magyar szó, addig ne rontsuk.
Amikor valaki úgy "fikázza" az új tulajt:
- hogy nem ért hozzá- és elb.....ta, akkor az amnéziás lehet.Ugyanis, már egy szétrabolt céget vett meg. Ezzel nem védeni akarom, de gondoljatok bele, mekkora bátorság kell egy válság sújtotta szakmába befektetni, ahol kőkemény taxis klikkek és társaságok harcolnak a napi betevőért.
Előzmény: #319901 2010.01.20. 11:47:55 |
nazoli | 2010.01.20. 13:46:39 / # 319904 |
|
Ez a tuti! Röviden, és velősen!
Előzmény: #319902 alelölülő 2010.01.20. 12:02:06 |
Bántelki Lajos | 2010.01.20. 12:36:20 / # 319903 |
|
SZIASZTOK!
MINDENKITŐL BOCSÁNATOT KÉREK AKIT MEGBÁNTOTTAM A MAI NAPON 09,30 -TÓL KEZDŐDŐEN MOSTANÁIG!!
SAJNOS, MAGAMON KÍVÜL VOLTAM!
AZ INDOKOLÁST A BARÁT TOPIKBAN TOMACSEKI MÁR LEÍRTA!
KÖSZÖNÖM A MEGÉRTÉSETEKET!
BÁNTELKI LAJOS ( AZ IGAZI )
|
alelölülő | 2010.01.20. 12:02:06 / # 319902 |
Szegény ember...
miért nem olyasmivel foglalkozik inkább, amihez ért???
Előzmény: #319901 2010.01.20. 11:47:55 |