Hozzászólások száma: 3679
Oldalszám: 184
Témakörök > Droszt Híradó > Budapest Taxi mi is itt vagyunk! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2010.02.25. 07:11:56 / # 320315
Ha nem csak itt magadban morognál, hanem beleolvastál volna abba a történetbe, akkor tudnád, hogy pont ezek a célok lettek kitűzve.
bendzsoo 2010.02.25. 02:45:49 / # 320314
Szia:Tudod azért ez sem jó,hogy mi már beletörődtünk ebbe.Az a baj amit írtam nekik,hogy nehogy rosszul süljön el a dolog.Mert már annyit szívtunk a blokád miatt,hogy az csak na.Szerintem az időseb generáció ezért volt távol.Viszont igazuk van a fiataloknak,hogy valamit kel tenniük mert ez nem állapot.Mi már ki bírjuk ezt a pár évet.De ha igy megy lefelé ez a szakma ők bele rokkannak annyit kel dolgozniuk.Hát nem tudom mi lesz.Szia
gumifül 2010.02.24. 17:41:16 / # 320313
Köszönöm Bendzsoo! És sajnos hiába is alakítanánk meg egy "gittegyletet",nem sokat tudna tenni.Ahhoz,hogy a szakmába valamiféle "rendet" lehessen csinálni,komplexen kellene kezelni az egészet.Az első kérdés mindjárt az lenne,szükség van-e ennyi taxira?!(létszám kérdés)Aztán jöhetne egy gazdaságilag kiszámolt (nem veszteséget termelő) tarifa.Ami lehet fix is,de nem muszáj,lényeg,hogy megélj belőle és az utasok is ki tudják (ki akarják) fizetni.Na ez már nem olyan könnyű kérdés a mai viszonyok között.Aztán jöhetne a droszt rendszer (vagy inkább mehetne azzal a f...-al együtt aki kitalálta ennyi pénzért).Azt kéne még megnézni,hogy más országokba hogy csinálják.Hátha valami jó dolgot el lehetne lesni tőlük.De ez rajtunk kívül senkinek nem érdeke.A politika és aki(k)hez ez tartozik hivatalosan,magasról bele sz...-nak.Kellett nekünk blokádot csinálni!Mutass még egy vállalkozást az országban,aminek a gyakorlásához, ennyi (fölösleges)papír kell mint nekünk?!Akár hol meghallják,hogy taxisok vagyunk,(egy-két helyet kivéve)mindenütt a dupláját fizeted,mint más.Fekete bárányok lettünk,ez van.Addig meg élünk (megélünk) ahogy tudunk. Üdv.:G.F.
bendzsoo 2010.02.24. 14:49:20 / # 320312
Szia tudod az a legnagyobb baj ebben a szövegben,hogy sajnos igazad van.És tényleg nagyon sokan bele fáradtunk.
gumifül 2010.02.24. 11:48:03 / # 320311
Kedves Lajos! "Ugi" csak bele bármikor,várunk tisztelettel.De! Volt (illetve,van már nekünk így is)annyi impotens,(saját)"érdekvédelmi" szövetségünk,hogy alakítson még egyet az,akinek 2 anyja volt.Annak idején sikerült hosszas tárgyalások után megállapodni a Fővárosi Önkormányzattal,hogy a taxik számát Budapesten 7500-ban maximálja.(gondolhatod ez nem mostanában volt)És egyszer csak jött a semmiből,egy magát érdekvédelmi szervezetnek csúfoló idióta,és (taxis létére a barom)beadta vizsgálatra az Alkotmány bíróságnak,a megállapodást.Nem szeretném az Alkotmány Bíróság döntését kritizálni,mert jogilag biztos igazuk van ( én ahhoz nem értek).De azóta eltelt vagy 15 év,de lehet hogy még több is,és Te is tudod,hogy a létszám kérdés a mai napig nincs megoldva.Ne is haragudj ránk azért,mert sokan vagyunk itt,akik már nem akarnak alakítani semmit.(amit akarunk,azt meg az oldal nem bírja el...) Engedj meg egy szót a felvonuláshoz.Nem a maximum,hanem a MINIMUM tarifáért kellett volna tüntessetek.Olyan számokat láttam a kocsik oldalán,hogy sírni lett volna kedvem.Egy 2. osztályos kisgyerek is ki tudja számolni,hogy a szerencsétlen birka (bocs) veszteséget termel.Akkor meg mi a lóf....-nak megy felvonulni? Kívánok Neked további szép napot:G.F.
csogu 2010.02.24. 06:40:54 / # 320310
Nem lesz kimoderálva....ez még simán belefér...úgymond szakmailag:-)
sárgaspárga 2010.02.24. 06:38:24 / # 320309
Szép napot mindenkinek!Elég ritkán irok viszont annál többet olvasok itt.Urak nincs min csodálkozni amiért csak kevesen voltunk vasárnap. Ha egy nappal később van a gyűlés eszem ágában nem lett volna elmenni.A hétfői általános túlmegy minden ésszerűségi határon.Időmérő lett az 50'Ez a senkiházi két éve "taxi"zó nyikhaj aki 3 percel veszi a Rózsák teréről az körút Aradi gyógyszertárat és 6 perc múlva májog hogy ott nincs gyógyszertár csak a Szondi sarkon és egyébként is simán késik 5 perces címről legalább 4 percet,namost ez az ember ne méregessen engem és az olyan kollegákat kik megpróbálunk korrekt időkkel és korrekt rádiókkal megélni itt a cégnél.Részemről ha megmér és csak bekvartyogja a kódomat a csatornába biztos lefejelem mint kecskebéka a földiepret. Méregesse a tesókát meg a papát. KI LEHET MODERÁLNI LESZAROM!!!

Bántelki Lajos 2010.02.22. 18:09:48 / # 320306
Bocsi, hogy beleugi! Szerintem, még 1 utolsó lehetőséget lehetne adni ennek a dolognak! Én azt vallom, hogy a halálraitéltnek is lehet 1 utolsó kívánsága! Most, a halálraitélt, maga a taxis társadalom! És az utolsó kívánság mindenkitől ( még nincs egység, de mindenki ezt akarja ) hogy alakítsatok TI taxisok 1 érdekvédő szervezetet és ne mástól, hanem saját magatoktól várjátok a segítséget!!! Menjetek át a taxisfelvonulás topikba és regisztráljatok!!!!
törölt felh. 2010.02.22. 17:44:35 / # 320305
cartman!Céges magán ügy!!Nem mondod!!!!!!!!
törölt felh. 2010.02.22. 16:58:02 / # 320304
Csogu hidd el ez most más milyen volt mint amiken eddig voltam. Tényleg meghallgattak átbeszéltük a dolgokat. S a Dióslaki.G is normálisan áll hozzá a dologhoz,s látszik nem halandzsázik nem igér olyat amit nem tudd teljesíteni. De részemről nem áll módomban kiadni milyen dolgokról volt szó,mert az céges magán ügy. De annyit mondhatok semmi olyan változtatásról nem eset szó ami minket negatívan érintene.
666666 2010.02.22. 11:44:56 / # 320303
Urak,amíg 7 napból hetet dolgozunk,azt is 12 órában,addig szerintetek kinek van ereje még gyűlésre is járni? Évtizedek alatt sok-sok gyűlést megjártam. A vége mindég az lett,hogy a taxisok jól megszívták. A gazdasági helyzet így megy tovább,akkor a taxi akár el is tűnjön a Bp-i városképből. A vasárnapi rendeléseket nézve azaz hallgatva nem hallottam szinte semmit. Óránként 2-3 cím. Nekem hét óra alatt sikerűlt egyet felvenni 1800ft értékben.Na ebből élj,tartsd el a családot /legalább részben/ és nevelj gyereket.Én nem csodálkozom azon,hogy érdektelenségbe fullad minden kezdeményezés,még ha jó akkor is.

sullivan 2010.02.21. 21:08:07 / # 320301
Sajnos tényleg nem sokan voltunk...,de talán tényleg történik valami.. Meglátjuk, hogy érdemes volt e elmenni,hozzászólni, javaslatokat tenni..
csogu 2010.02.21. 20:06:01 / # 320300
Hidd el, ha a mostani összejövetelnek lesz érezhető hatása a cégnél, akkor a következő ilyen megmozdulásra már 50-60 is el fognak menni. A baj az, amiről (egyelőre) a mostani vezetés nem tehet, hogy sok ilyen gyűlés volt már...eredménye 0 ... és ezt kitörölni a taxisok emlékezetéből munka lesz. Ehhez kívánok sok sikert nektek!
gumifül 2010.02.21. 19:02:23 / # 320299
Örülök,hogy megerősítettél,legalább nem vagyok egyedül aki ezt így gondolja.Pedig már kezdtem azt hinni,hogy bennem van a hiba.(pedig azért az is van bőven)Mindenesetre kíváncsi leszek a változásokra.
törölt felh. 2010.02.21. 18:56:37 / # 320298
Igen jól tudod 23-an voltunk kíváncsiak a jövőnkre a 230-ból.A sok "kolléga" csak a droszton tudja tépni a száját,de tenni valamit már nem hajlandók. Sok érdekes dologról szó volt. Voltak jó javaslatok és észrevételek, sok minden változni fog. Majd lejön általánosban észreveszitek az utcán.
gumifül 2010.02.21. 18:40:02 / # 320297
Sajnálom!Most sajnálom csak igazán,hogy nem tudtam elmenni a ma délutáni tájékoztatóra.Lapértesülések szerint 23 Kolléga ment el.Ez a csapat 10%-a.90% Kollégát ezek szerint Qvára nem érdekli mi történik a céggel,ahol dolgozunk.Kritizálni,herótozni írogatni hülyeségeket (magamat is bele értve) azt tudunk,de hogy valamit is csináljunk,az már nem megy.Ha a holnapi felvonuláson is ennyien leszünk,akkor a fél város (jogosan) rajtunk fog röhögni.

gumifül 2010.02.19. 21:41:25 / # 320294
Roky! Én már este nem vagyok kint,de napközben előre mondják.Bár néha-néha lemarad,de nem jellemző. Tudod az a baj,hogy a keveset nehéz elosztani.Bár az is kérdés,hogy el kell-e?!Évek óta beszélgetünk egy olyan címkiadó rendszerről amivel a Bécs-i kollégák dolgoznak.De akkora beruházás kellene hozzá,hogy annyi pénzünk nincsen.Főleg így,hogy egyik napról élünk a másikra.Addig meg marad ez,legalább van min bosszankodni.
Rocktaxi 2010.02.19. 18:53:41 / # 320293
Tényleg mondják, csak utólag. :-) Ezért nem kalapálok a "Zuglove"-ra sem, mert nem vagyok hajlandó pacsizni. A személyzetet viszem szívesen, a vendéget nem!! "Mikor kiméred magad a tutiba,Te állsz a legjobb helyen,és úgy levernek,mint ha ott sem lennél?" Igen! Tudnék mesélni! :-(
gumifül 2010.02.19. 18:23:41 / # 320292
Figyu Rocky ! Az új szabály szerint bemondja a diszpécser,hogy vendég vagy személyzet.Nappal még a kórházaknál is.Nézd a drosztolás "megöli" a rádiózás szépségét.Ebben igazad van.De én ,meg batyu ellenes vagyok.A csutkára felhúzott csiki-csuki rádiókkal is ugyan az a helyzet.Mikor kiméred magad a tutiba,Te állsz a legjobb helyen,és úgy levernek,mint ha ott sem lennél?!És már a harmadikat pörgi,Te meg még mindig ott állsz és 1 forintot nem csináltál?!És nem azért mert béna vagy,csak esélyed nincs leverni!Hát....
Gyurcsányi 2010.02.19. 17:41:21 / # 320291
Jó reggelt Ma sincs kedvem ideírni semmit. Megyek űlni a hideg vasba.Ilyenkor még reménykedem,hogy lesz valami fuvar,de két óra múlva? A tegnapi éjszakát nézve és osztályozva az mínusz 0,000000001. Nem hiszem,hogy ez nekem márciusra megér,akár 1ft-ot is. No,hát akkor belecsapok....:))))

Oldalszám: 184