Hozzászólások száma: 3679
Oldalszám: 184
Témakörök > Droszt Híradó > Budapest Taxi mi is itt vagyunk! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
bendzsoo 2010.02.25. 17:22:32 / # 320335
Szerintem nem baj,hogy vannak cégek.Mert a múltban is volt Főtaxi meg Volán is.Legyen fix tarifa és úgy versenyezzenek a társaságok egymással.És ugye kemény ellenőrzések kellenének,hogy be tartják-e a Taxisok a korrekt tarifát.És ugye igy nem lenne gond a telefon.Mert ugye éjjel hiába állna ki az utas a kucorgóhoz lehet,hogy meg fagyna mire mondjuk hétfőn olyan éjjel egykor.

gumifül 2010.02.25. 17:14:06 / # 320334
Nem Bendzsoo!Én még a Vajdánál (taxi 3) Ursula,csak utána volt.
bendzsoo 2010.02.25. 17:11:51 / # 320333
Csak nem te is a Csöpinél kezdted a Budás karriered én a 1434-es voltam.
gumifül 2010.02.25. 15:57:44 / # 320332
Hát Tom! Ha tudtuk volna előre.......! Teli zsákot Neked is. Üdv.:G.F.
Tomcab 2010.02.25. 15:35:32 / # 320331
De a vezetőket nem szabadott volna hagyni kinőni.Sajnos érdekvédelmi szervezet ide vagy oda én úgy látom ,hogy késő bánat.További szép napot és jo munkát.
gumifül 2010.02.25. 15:28:58 / # 320330
Tomcab! Lehet,hogy igazad van.Nem szeretnék én sem védőbeszédet tartani.De hidd el,a körülmények is (tőlünk függetlenül) hozzájárultak.Volt olyan időszak,amikor 10 000 taxiengedély volt kiadva.Pont lesz...-ta a hivatal,hogy megélünk-e belőle.Gondolom ez ma is így van.Ne felejtsük el a mindenkori vezetőink (főleg a taxisból kikupálódott s..nyalók)felelősségét sem.És persze mi is hozzátettük a magunkét.Most meg aztán vakarhatjuk a buksinkat,hogy milyen "ütős" érdekvédelmi egyletet hozzunk létre!
gumifül 2010.02.25. 15:13:54 / # 320329
Nézd Hatoska! Hogy a megrendelő minél olcsóbban szeretné megoldani az utazását,ez szíve joga.Ha Te igénybe veszel valahol (nem taxi) egy szolgáltatást,ha ugyan azt a minőséget kapod,Te is az olcsóbbat választod.Keressünk közösen felelősöket!!!Azelőtt volt kiállási díj,nem ingyen mentünk a címre.Ha a megrendelő combit kért,volt felár.Ha előrendelést adott le,akkor is.Nem fizettünk a szállodáknál,nem fizettünk a kórház portásának.Ha az a pénz kettőnk zsebébe lenne,amit erre költöttünk,(és költünk a mai napig)az ükunokánknak sem kéne dolgoznia!!!Ki qrta el nekünk???Örömmel venném,ha ide írnád a nevüket!!!
Tomcab 2010.02.25. 15:04:51 / # 320328
Sorry,hogy belevauuuu.....,de hogy ez a szakma lesülyedt erről kizárólag mi taxisok tehetünk.
gumifül 2010.02.25. 14:59:07 / # 320327
Nem vitatkozom én Veled,mert nagyon sok mindenben igazad van.Legfőképp az "ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI" amiben egyetértünk.Egy kis nosztalgia:Amikor abba a nyomorult átkosba BUDÁ-s lettem,300 Ft. volt a havi tagdíj.A 6,6,2-es tarifával,(6 Ft. alapdíj,6 Ft kilóméterdíj,2 Ft várakozás/perc)egy délelőtt alatt félkézzel megcsináltam.Büszke voltam rá,hogy csapatban dolgozom.Tiszta szívből kívánok Neked akkora boldogságot,mint amikor az első matricámat az autómra felragasztottam.Volt olyan kisalakú matricánk is,ami a brifkóra felfért.Szinte mindenki felragasztotta,pedig nem volt kötelező.Mutass ma egy Kollégát akinek rajta van?!Nem akarlak meggyőzni semmiről és tudom,hogy ma már más világ van,de hidd el,jó (volt) csapatban dolgozni.A gondokat (közel) egyformán látjuk.A megoldásban lehetnek (és nem baj ha vannak)különbségek.És hogy mért nem lehet egységesíteni?Hát azért,mert a blokád óta ez a szakma még semmiben nem tudott egységre jutni.Mindenki (tisztelet a kivételnek)a maga "pecsenyéjét" szeretné sütögetni.
mingyáátaxis 2010.02.25. 13:12:33 / # 320326
Végre valaki, aki hasonlóan látja a dolgokat mint én ,és ki is meri mondani,én nem akartam ennyire drasztikus lenni, ("Ott nem birkák vezetik a taxigépjárművet".)de valóban ez a dolog lényege.:)
666666 2010.02.25. 13:07:34 / # 320325
Tényleg nagy úr a lustaság.Tényleg van mobiltelefon.Nincs viszont nagyobb úr a pénzéhességnél.Addig rendel az utas irodán keresztül,amíg az a TAXI olcsóbb,ingyen érte megy a világ végére is,sőt ingyen várakozik rá amíg Ő a kedves kihőrpinti a poharát. Ám,ha ez úgy működne,ahogy egy normális országban szokás, /éppen fordítva/akkor nem kellene az IRODA,mert tudjuk van mobil és közvetlenül is hívhatná a neki szimpi taxit. Persze más ország az más ország. Ott nem bírkák vezetik a taxigépjárművet.
mingyáátaxis 2010.02.25. 12:45:52 / # 320324
-Na igen, nem jó irányba terelődik amiről írni akartam. -Nem a vállalkozó szón van a lényeg, és a példa sem etalon értékű, hiszen számtalan példát hozhatnék fel. Még csak a társaságok ellen sem irányulna az észrevételem ha valóban értünk lennének és segítenék a "TAXIS" megélhetését. -Bár ismétlem önnönmagam, de váltig állítom, hogy nem társaság függő, hogy az utas eljusson A-ból B-be. Hisz 20-25 évvel ezelőtt is köszönjük szépen elég jól működött a "Taxizás". -Íratlan szabály mi vagyunk az utasokért, de a társaságoknak nem értünk kellene lenniük? (belőlünk élnek) -Én értem te miről beszélsz, de jó lenne ha te is a mondataim mögé látnál. -Ami az én gondom és akkor egy másik példa: Itt volt a BKV-s sztrájk! Mire menne a vállalat buszvezetők nélkül, a hajukra kenhetnék a járműparkjukat, ha nem lenne buszvezető. Pedig ők még fizetést is kapnak a munkájukért, ellentétbe velünk akik fizetünk azért, hogy akár nap/16 órát is dolgozhassunk. Ne beszéljünk az autó javításáról, illetve fenntartásáról. -Igazad van nem lenne bajom a cégekkel ha lenne elég munkám, de van bajom, mert nincs munka!!! -Az amit a cégek jelenleg az egymás alá licitálásukkal művelnek, a mi beleegyezésünk nélkül, nem megoldás. Mindennek emelkedik az ára! Igaz? Tehát nekünk kell kigazdálkodni a tarifa csökkentésekből adódó mínuszokat. Még véletlenül sem a tagdíj csökken!!! -Én ezért írtam az imént, hogy nem kellenek társaságok. Illetve legyen 1 társaság, legyen egy kib@..szott gazdag ember, de mi is tudjuk a bevétel- kiadás arányát a bevétel javára növelni. -"ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI". Ez az aranyigazság, mert ezzel az üzletpolitikájukkal ők is tönkre fognak menni. Rollunk nem is beszélve. Nem 1000 sebből vérzünk, már egy merő seb vagyunk, illetve a szakma. -Külön-külön mindenki jól látja a probléma magját, csak azt nem értem, hogy miért nem lehet egységesíteni.
gumifül 2010.02.25. 12:08:00 / # 320323
Tudod a lustaság nagy úr.Ma már az utas (a mobiltelefonnal a zsebében)nem fog Neked 300 métert odasétálni a taxiállomásra (amiből nincs is elég,ami meg van,az meg olyan helyen...)2010-et írunk!!! Az asztalosnak is mindegy lenne,hogy hol dolgozik,ha lenne munka és megkeresné a pénzét.Hát itt van az eb elhantolva!!!1982.-ben mikor (újra) megengedték a magán taxit,rossz konstrukciót választottak.Ennek a mai napig isszuk a levét.Én mindig taxisnak éreztem magam,és nem vállalkozónak.Az a vállalkozó,akinek van egy üzeme és foglalkoztat 15-20 embert.Az,hogy én ülök az autóba és taxizom az nem vállalkozás.Az taxizás!!!Neked sem a cégekkel lenne bajod,ha megkeresnéd a pénzedet.
mingyáátaxis 2010.02.25. 11:55:43 / # 320322
Pl: Egy asztalos is akkor "jár" jobban ha nem cégnél dolgozik hanem vállalkozó.

mingyáátaxis 2010.02.25. 11:51:41 / # 320321
"Nem fog velünk (főleg így választások előtt)foglalkozni a kutya se.Akinek meg foglalkozni kéne,az meg van véve kilóra." De nem kellenek társaságok!!!!!!!!!!!!!! Egységesített tarifával, legyen mindenki "mezítlábas".
gumifül 2010.02.25. 11:49:04 / # 320320
U.i.: Ha ezek után azt fogod írni,hogy nagyon negatív vagyok,akkor igazad van.De én ezt fel is vállalom.

gumifül 2010.02.25. 11:43:17 / # 320319
Engedd meg Tom,hogy néhány gondolattal alátámasszam az előző kérdésem,mert hogy válasz nem igen érkezett rá! Annak idején volt egy hivatalnok a Fővárosi Önkormányzatban,akihez a turisztika és mi taxisok is tartoztunk.Volt az illetőnek egy TV vitája,ahol a vitapartnere a Horváth Pali volt.Ez akkortájt történt,mikor a Cucó kitalálta magának,hogy Ő lesz a nagy érdekvédő.Az illető Úr csak egy kérdést tett fel a Palinak.Magánál mennyi a tagdíj??? Világossá tette ezzel,hogy akinek más az érdeke,az ne képviselje a taxisokat.Innentől kezdve a Góré (már akinek az,mert nekem csak mindig a Buda 80 marad) már meg is volt fogva.Csak hebegett-habogott,egy értelmes mondata nem volt.Hol van most ez az ember?Pedig Ő tudta,ismerte a problémáinkat,és tudott is volna segíteni,de nem engedték!!!Lehet,nem tudom,hogy már nem Ő foglalkozik velünk.De ha igen,akkor Őt is "megvették"!Gondolj picit bele,hogy kinek (kiknek) áll érdekében,hogy a szakmába káosz legyen?Mert Te is tudod,hogy a taxiból nem lehet meggazdagodni,csak a taxisból!!!
tomajer 2010.02.25. 09:56:19 / # 320318
Oszt annyi is az egésznek:-( Öregek:-)
gumifül 2010.02.25. 09:21:01 / # 320317
Akkor meg szurkoljunk a "gyerekeknek"Bendzsoo!Szépen hátradőlve a karosszékünkbe,mert mi már megtettük a magunkét.Az eredményt (sajnos)tudjuk....., széllel szembe nem lehet.Majd Ők is megtanulják.
gumifül 2010.02.25. 09:15:10 / # 320316
Nevetni fogsz Tomajer,beleolvastam!Semmi új nincs benne.Vagy 15 éve ezt pofázzuk,csak nem hallgat meg senki.Tehát,nem a célokkal van a baj.Adná Isten,hogy sikerülne belőle valami,mert 1000 sebből vérzik a szakma.De!Mi "öregek" annyi mindent láttunk már.Tisztába vagyunk a realitásokkal is.Nem fog velünk (főleg így választások előtt)foglalkozni a kutya se.Akinek meg foglalkozni kéne,az meg van véve kilóra.Szerinted?
Oldalszám: 184