Hozzászólások száma: 3679
Oldalszám: 184
Témakörök > Droszt Híradó > Budapest Taxi mi is itt vagyunk! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
attus 2009.06.13. 20:03:01 / # 318463
Mer éhes vagy Pityi!:-)))))))))))))))))) Nehgymá' pénzt akarj a munkádért!
gera 2009.06.13. 19:37:43 / # 318462
A másik eset: a taxis 38!! percnél reklamál.Diszpi türelmes vagy kollegám.az óra megy ugye?Taxis:ja,az nem!!!!!!!!!!! Megőrülök.Legközelebb nekem ugat a kedves,hogy miért van az órába lé!!

gera 2009.06.13. 19:33:52 / # 318461
A másik nagy probléma az ingyen várakozás.Ismét két eset ami borzolta az idegeimet!Első:12 percnél reklamált a taxis.Diszpi:hivjuk.Diszpi:Azt üzente az utas még dolga van,ha a taxi vár INGYEN, várjon!!!!!!A taxis várt INGYEN!!!! Azt kellett volna mondani a taxisnak,hogy nem várok ingyen,irjál rá 600 forintot.Szerintem. Odamegyünk ingyen,várunk 10-12 percet ingyen és elküldhetnek lé nélkül!

gera 2009.06.13. 19:25:00 / # 318460
Nem a kolegát védem,hanem az elvet.Három perces cimfelvételnél ez teljesen másképp fest. Amúgy kérdeztem tőle mi volt,állitólag beszorult.
gera 2009.06.13. 19:22:07 / # 318459
Ebben igazad van.Sokan játszanak erre.
Tökfej 2009.06.13. 17:37:20 / # 318458
Je,és még valami!Tegnap késő délután egy kolléga felvesz egy címet 15 perccel,visszaadja még épp időben,majd újból 15 perccel nyom...Ilyenkor a szerencsétlen telefonos mit mondd a kedvesnek?Bocsi,a kolléga egy pöttyet megcsusszant?Honnan kell nyomni valamire,hogy 30 percig tartson odaérni?Ennyire éhesek lennénk?Egyébként ennek a "nagy pályásnak" szokása mindent idővel felvenni(20-25-öt ígér),és még onnan is sikerül elkésnie.Aztán meg dühöng,hogy lemondják...

Tökfej 2009.06.13. 17:31:16 / # 318457
Szevasztok!Én értem,hogy véded a kollégát,de akkor neki miért nem volt elég a 10 perec?
sullivan 2009.06.13. 17:05:00 / # 318456
ÍGY nem, de akkor is én megszüntetném a cím visszaadásokat.Egész nap ez megy vedd vissza légyszíves, adjál egy pontot lécci,mert nem érek oda...stb.
gera 2009.06.13. 17:03:02 / # 318455
Na kezdődik a meccs!

gera 2009.06.13. 17:01:11 / # 318454
Az általam említett cim,4-5 perc normál esetben.A kolega 10 percel vette.Nagypálya?
sullivan 2009.06.13. 16:58:12 / # 318453
Ebben teljesen igazad van a korrekt kolléga a 6...6 "mester" volt. Na Ő is a csodataxis kategóriába tartozik pár hónapja van itt, de többet volt etikán,mint szabadnapon..... :-)) Ezek igazi gerinctelen férgek. Azt hiszi, hogy ő sose lesz bajban... pedig biztos eljön az idő... Sajnos. még, akkor is ha ez szörnyű dolog.
sullivan 2009.06.13. 16:52:04 / # 318452
Hello! Azt hiszem ez a jó ebben az írogatásban.Eddig mindenben egyetértettünk.. Most viszont nem!!!! A Taxi4-nél azonnal 1 nap jár a címvisszaadásért!! Akkor nyomjál, ha legalább 10 percnél 2-3 rajta marad és ne 9.50 legyen,ha "minden összejön", mert nem mindig jön össze minden. Ne aggódj ott 2x is meggondolják,hogy felvegyék-e a címet... Mondjuk ha azt nem, akkor 5 percen belül biztos mond kettőt ami jó lesz Neked is. Ezeket hívják nagy pályásoknak.Mindenhol irtják és mérik őket. Bár tegnap volt olyan is, hogy egy kolléga megégett és a másik kolléga egy már megkapott címet átadott neki, na ez a kollegalitás. A másik csak szarakodás a többiekkel szemben és nagy pályázás.
gera 2009.06.13. 16:51:58 / # 318451
Eset 2:A kolega beszól:segitséget kérek mert meghuzták a kocsimat,a vétkes kakaskodik és az utasomat is tovább kell vinni.Diszpi:ki megy oda segiteni,kérek valakit?!Néma csend,majd a sokadik kérésre nehezen jelentkezik valaki.Diszpi:most kérek 3 percel aki az utast tovább viszi.Láss csodát 3 percel van jelentkező!!Na,én ekkor adtam volna azonnal 3 napot a "kolegának"!Szerintem a segítség az első,nem a munka!! Basszus.

gera 2009.06.13. 16:43:41 / # 318450
Tegnap irtam az egymás iránti korektségröl.Gyönyörű példa volt az éjszaka arra,hogy hol kezdődnek a bajok! Eset 1:A kolega felvett egy cimet 10 percel/nem nagypálya/9.40 nél beszólt.vedd vissza még kell fél perc.Oké.A diszpi újra dobja a kolegának ir egy bünti pontot.És mi történik?Elviszi más 3 percel!Ez korekt?Miért nem hagyta a kolega,hogy az eredeti cimfelvevő vigye?Miért?Mert,neki addigra már csak 10mp kellett.És amúgy is kapot egy bünti pontot.Szerintetek ez a kolega legközelebb vissza adja mert kell még fél perc?
sullivan 2009.06.13. 16:25:56 / # 318449
Szia Robi! Tényleg jó a hozzáállásod és látod a dolgok lényegét. Egy kérdést azért feltennék neked. Neked is vázolták, hogy kit ill. kiket nem szabad mérni és büntetni?! Végül is így sok értelme van a munkádnak, hogy amikor az ingedet, nadrágodat gombolod már abban a pillanatban semmit nem ér a munkád azon része, melyben azt vállaltad,hogy megpróbálsz azonos feltételeket teremteni magadnak és becsületes kollégáidnak. Hozzáteszem, sajnos!!!!! Pedig Te pont korrekt lennél és a haverokat, barátaidat is pihentetnéd....ezért vállaltad és jelentkeztél időmérőnek. Sajnos Te sem teszed, teheted, mert neked is mondták, hogy kitől-kiktől kell tartanod. TE sem méred ŐKET!!! Pedig Te is tudod,hogy kik Ők! Jó munkát! Próbálj meg továbbra is korrektül dolgozni, ne állj be a sorba!!!! Szeretnénk többen hallani, hogy kipecázod a "nagyhalakat"! Ne félj melléd állunk! Mondjuk lehetne még egy két tökös időmérő és esetleg etikás aki beállna a sorba és mondjuk a kemény magot egyszerre többen mérnétek meg,egy helyen, egy nap többször, hogy ne lehessen szőnyeg alá söpörni. Az a baj, hogy az időmérők nagy többsége csak saját pecsenye sütögetésre használja a kínálkozó hatalmat.Ne legyél ilyen, nem is voltál ilyen eddig se!! Szeretném hallani a kódokat éjszaka..... Jó munkát MINDENKINEK! Szép napot!
sárgaspárga 2009.06.13. 09:02:13 / # 318447
Szia Robi! Azt hiszem és ezt ne bántásnak vedd egy kicsit sokat filózol.Van itt egy jo kis csapat amire lehet építeni és persze mint minden cégnél van egy jópár ember aki nem akar tisztességesen játszani.Velük semmi mást nem lehet csinálni mint valahogy kordában tartani illetve a szokásosnál többet ellenőrizni és figyelni rájuk. Erre a feledatra is megvannak az emberek. EB.nek hivják. Ennek a grénumnak volna a feladata a probléma a kezelése nem a mienk. Szerintem te jobban átlátod az összefonódások és kapcsolatrendszerek erdejét hisz időmérő vagy. Csak az a baj hogy egyáltalán nem biztos hogy egy másik EB felállása esetén nem alakulna ki egy hasonló helyzet. És végül most ne értsd félre ill. értheted is de vannak kodok akiket valahogy sohasem mérnek ill. ha mérik is akkor mérik amikor felesleges. Ez nem fikázás volt feléd hanem én igy látom. Jó egészséget szép napot m.kinek
gera 2009.06.12. 14:53:31 / # 318445
Nem mondom,hogy nincs igazságod,de szerintem nem ez a legnagyobb bajunk.A Paját meglehet szokni,bár ez lenne a fő gond a cégnél.Nagyobb probléma a kollegák hozzáállása,mint egymáshoz mint az utasokhoz.Ami most van,azt megkellene becsülni,nem elvaditani.Nehéz időket élünk,mások is,ezért figyeljünk a részletekre.Pl.tiszta autó,tiszta sofőr.Nagyobb sikereket érhetünk el igy,mintha levinnénk az árakat.Viszont fontos dolog az egymás iránti alázat,tisztelet.Ne szarjunk egymás szájába,ne szarjuk le a másikat!Engedjünk mindenkit dolgozni és ne engedjük,hogy néhányan kizárjanak minket a lehetőségekböl.Mi az,hogy nem mindenki állhat bármelyik tutiba?Na,itt kezdődnek a bajok.Mi az,hogy néhánynak bármit lehet a többi meg dögöljön meg.Ébresztő!
bambusz 2009.06.12. 08:25:01 / # 318444
Szerintem a diszpécserekkel semmi baj nincs. A Paja sem rossz diszpécser. Csak a stílusa.....,de az botrány.Szerintem viszont sokat javult mostanában. Hát azért most sem makulátlan. :-)
mew 2009.06.11. 23:49:53 / # 318443
Miért alkalmaznak olyan diszpécsereket, mint ez a paya? Szerintem totálisan alkalmatlan a feladatára. Miért nem rúgják ki a francba?

sullivan 2009.06.11. 21:56:32 / # 318442
Sziasztok! Sajnos én is úgy érzem,hogy nehezen kivitelezhető, bár ha kollégáknak is szólunk, ismertetjük velük, akkor talán eredményes lehet. Azért nehezen elképzelhető, hogy azon kollégáink akik azt hitték most a szavazásnál, hogy az "oroszok kivonulásáról" szavaznak.... hát nekik nehéz bármit is elmondani... :-) az internetről beszélve azt hiszik,hogy valami iszonyatos betegség és kereszteket kezdenek vetni. Újságot meg akkor olvastak utoljára amikor még Szabad Nép volt az újság neve és munkaidőben kötelező volt 1/2 órát beszélgetni a cikkekről a kollégákkal.
Oldalszám: 184