Témakörök > Droszt Híradó > Budapest Taxi mi is itt vagyunk! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
sullivan | 2009.06.11. 21:44:19 / # 318441 |
|
10 perces URH csend!!!!!! Talán Érdemes foglalkozni vele ill. csatlakozni, mert magunkért tesszük.
Előzmény: #318435 gera 2009.06.11. 09:32:02 |
sipi | 2009.06.11. 19:28:03 / # 318437 |
|
Én már csatlakoztam is minden óra tiz percében nem tudok címet felvenni. Ez persze az én hibám is mert nem foglalom el a 100%os tutit .Uj belépő probléma? A cégek hirrearchikus felépitésének problémája? Habitus kérdése,barátkozós-elfogadós-mindenre nyomós-miért nem nyomtál azt is eléred,nyomjál már- ja nyomtál?-csinálj már avval a rádióval vmit,esetleg holnapra..Mi biztosítja azt hogy az erősebb helyről én leszek a győztes csak az ha ő nem emeli a kezét a gyengébbről a tegnapi kihegyezett rendszerével.Nem készültem fel a változásokra? Nem! a válasz mert nem volt rá szükségem. És nem is akarom mert az egész egy elavult ,lejárt rendszer. Én csapatban gondolkodom ahol mindenkinek jut jó és rossz fuvar ahol kisegítjük nem elnyomjuk egymást,majd kimegyek a város széli kanyarért ha lesz elegendő benzinem a belvárosiból.
válság van a szakmában minden cég elindult vmerre ki jó ki rossz irányba.Én is ezt várom el a mindenkori vezetőimtől már fél éve várom a válság tervet.Ne hagyjátok hogy ős Budapestesek menjenek el a cégtől ne pótoljuk őket mással Velünk képzeljétek el legalább az elkövetkező 5-10 évet mi már bizonyítottunk ránk lehet számítani,építeni. Építsünk új alapokon nyugvó változni képes CSAPATot .Jó a játékos összetétel jók a vezetők higgyétek el csak mindenki hozza magával a múltat és nyomja rá a bélyegét mindenkire!
Előzmény: #318436 gera 2009.06.11. 09:34:18 |
sipi | 2009.06.11. 19:00:10 / # 318440 |
|
Igen beszéltem időmbe belefér, különben is mindig érdekelt maga a kollega mint ember miért lett taxis mint én,hogy megy a meló,mi nem tetszik,min változtatna ha lenne lehetősége.Sok infó terjed igy az utcán ezek többsége négy szem közt marad bizonyos része terjeszthető.Soha nem voltam vezető ellenes de kollégának sem okoztam szándékosan rosszat.Korábbi cégemnél a Rádiónál is mellék szereplő voltam mindig csak vártam a változást.Fele mindig bejött a változásnak a másik fele nem. Utolsó évemben ötleteket is adtam a vezetőknek vmelyik 2 hónap után bejött.Emlékszem anno áprilisban beszéltem Palival tőlünk kérjen segítséget mi itt vagyunk részvény csomagra gondoltam elhárította.Vissza ami a miénk volt,legalább részben, simán maradhatott volna Góré.
Nem fogok kárt okozni senkinek nyugodt lehet mindenki,én jót akarok valami mást vmi jobbat vmi egységeset hogy mindenki megtalálja a számítását hogy még szabadidőnk is lehessen akár egymásra is.Amúgy is a részletek nem érdekelnek- van az ami van- a fejekben szeretnék rendet látni.
Előzmény: #318434 sullivan 2009.06.11. 07:45:44 |
sárgaspárga | 2009.06.11. 13:58:38 / # 318438 |
|
A 10:10 kor 10 perc szünet szerintem egy nagyon érdekes bátor és ugyanakkor ezer kérdést feltevő kezdeményezés.A kezdeményezők nagyon jol érzik hogy elég messze került a szakma attól hogy egy ilyen felhívás kellő számban meghallgattassék.
|
gera | 2009.06.11. 09:34:18 / # 318436 |
|
Hallottatok már a 10-10-10-ről?
|
gera | 2009.06.11. 09:32:02 / # 318435 |
|
Szevasz.Az a gond,hogy sokan tudják a frankót,ők is,csak nekik nem érdekük tenni valamit,rajtunk kivül.Viszont,amennyiben megmondod a tutit,hoppá!az a fránya 16-os pont és hess!!
Előzmény: #318433 sipi 2009.06.11. 06:27:44 |
sullivan | 2009.06.11. 07:45:44 / # 318434 |
|
SZia Robi! Ismerjük egymást, beszéltünk is, de úgy látom,hogy nem csak velem tetted hanem kollégákkal is ...Érdekes? Téged miért érdekel? Gondolom, hogy nem csak egy ember miatt írtál. Becsüllek,hogy Te NÉVVEL teszed és rövid írásodból is az tűnik ki,hogy nem a bandával értesz egyet és nem csak Te hanem sokan!!!!! nem tudják tovább elviselni. Kíváncsian olvastam volna a hozzászólásodat, főként azért mert remélhetőleg nem mellé beszélnél. Várom.. és biztos,hogy reagálok :-) De szerintem amit a vezetőségről írtál azt hagyjuk. Írt szerinted bárki is legalább egy mondatot a vezetőségből? Szeretnék látni egy hozzászólást,TŐLÜK de úgy hogy amiket a kollégák leírtak konkrétumokat arra vennék a fáradtságot és utánanéznének, ŐK is kivizsgálnák és rákoppintanának a elvtársak fejére.. Köszi Robi várom, kíváncsian várom ígért hosszú okfejtésed,segítséged... Már ötleteket is adtam, adtak, adtunk lenne még bőven....... Csak annak is kellene reagálnia aki tehetne valamit értem,értetek,értünk. Hogy dolgozzunk, keressek,keressetek,keressünk! Ő is aki ezért leginkább tehetne. üdv jó pihenést, aztán majd jó melót!
Előzmény: #318433 sipi 2009.06.11. 06:27:44 |
sipi | 2009.06.11. 06:27:44 / # 318433 |
|
Sziasztok! Elhatároztam magam! Hogy hallo olvasó leszek több éve nem tettem!Elhatároztam hogy irok! már két napja írok.Egyfolytában!Túl hosszan, mert van mondanivalóm.Persze hogy kidobott a rendszer hivtam is Zsoltit miatta ,kiokosított.
Szeretnék inditani egy "értelmes" párbeszédet Veletek,Budapestes kollégákkal,etikásokkal a vezetőséggel a problémákról.Változásra van szükség nagyon gyorsan,hatásosan.Ezt a mai állapotot a többség már nem tudja sokáig elviselni.Én is megírom a gondolataimat várom a Tiéteket is! A vezetőkét is! Szép napot mindenkinek! 515 Robi
|
sárgaspárga | 2009.06.11. 06:23:48 / # 318432 |
|
Sziasztok! "Reggeli helyett " Nem tudom mi igaz belőle de egyre többünktől hallom miszerint csökkenni fog az alvállalkozói tagdij! Méghozzá jelentős mértékben úgy 20 %-al.Kitalálták a központban hogy ha árat csökkentenek úgy jelentősen emelkedik a taglétszám.Hiszen a viteldíj csökkentés is jelentős fuvarszám emelkedéssel járt. Persze nem nálunk hanem az ismert cégeknél.Nálunk bevezetik az alvállalkozói sárga és VIP kártyát.A 3-as a4-es és 5-ös kategoriájú tagdíjat.Attól függ ki hány éve nyomja itt a cégnél.
Elnézést mindenkitől csak vízionáltam, szoktam ilyenkor reggelente.Szép napot mindenkinek!!!
|
törölt felh. | 2009.06.11. 04:01:32 / # 318431 |
|
Szervusztok,szép estét 8napot) mindenkinek!
Elnézést mindenkitől,ha oktalan indulatokat kavartam.
További jó topicolást kívánok,én ezzel ki is léptem.
Teli brifkót mindenkinek.
Sziasztok!
|
bambusz | 2009.06.11. 01:06:10 / # 318430 |
|
Hali spárga! Azt hiszem nem mi járunk napszemüvegben. Ugye nem ezért látod sötétebben a jövőt? Annyira sem korrektek az általad említett kollégák,hogy ezt a támadási felületet legalább megpróbálják kivédeni. Ők így tisztulnak. Egy cimbitől hallottam, hogy ez is összeférhetetlenség, mint a parlamentben... Gondolj bele Te mit kapnál, ha bemennél a diszpi központba és kiírogatnád a zsíros előrendeléseket vagy a diszpécser kinyomná neked a tutit? Hát a gátlásos ,kezüket mosni vágyó és teljes megtisztulást hirdető kollégák így kezdik a megtisztulást. Reméljük abba is hagyják gyorsan, mert akkor mi jön még ezután?..... Meg etikásként késnek. Ugye pont az egyik..!! Itt vagyok már jó pár éve,de ilyen nívótlan,csapat még nem felügyelte a rendet, mint Ők. Aztán még pár gondolat másról.... A Pajánk a csövön: nem árakat kell csökkenteni, mint a többi társaságnál hanem minőségi szolgáltatást nyújtani. Azóta figyelem a gépjárműparkunkat... hát komoly :-) ugye nem rég volt a magas színvonalú éves szemle? Na gyanítom ott volt napszemüveg....,Dehogy fül dugó is? Mercedes 124 15-18 év és a halál között.. 6-700000 km( derék) olyan hang, hogy ,majd szét esik.Nyomja neki....., megelőz hátul meg a nagy "A" !!!!!! Gondoltam magamba ez megint " hétfői barát taxi". KEDVES VEZETŐSÉG!!!!! Ezt is érdemes kikeresni. Nem nagy meló!! KERES: MERCEDES 124 majd 20 évesen! NEM csak egy van!!!! Ha megvan a nagy "A". Meg kell kérdezni az éppen tisztulóktól, hogy véletlenül nézték-e ezt is el? Tehát megtartani az utasokat, emelni a színvonalat jó A és E kat. kocsikkal és tiszta, rendezett sofőrökkel lehet.Utasoktól már nem egyszer hallottam, hogy csak ne a ........ jöjjön,mert olyan büdi és koszos a soför..Valamelyik nap 2 csat: kedvenc lihegős kolléga nem kapja meg a címet,mert "nem jó neked" Felveszi más.... A büdi áthívja a nyertest... te az utasod akit,majd felveszel nagyon hepciás, azt mondta a kocsimra, hogy nagyon büdös van benne... Erre behívták etikára.. figyelmeztették, de meddig? amíg kipusztulnak mellőle a törzsutasok? erről a kollégáról is hallottam már, hogy -csak Ő ne jöjjön értem-
Gyerekek írogattok, írogatok én is,de semmi nem történik,mert akinek az érdeke lenne le se szarja!!! Ennyire érdekli a cége hanyatlása. Alvállalkozója mindig lesz....: pl. akit hétfőn kirúgtak..., majd 1 hónap múlva visszajön.
Legyen a nevünk mától: BUMERÁNG TAXI nagy nehezen kidobtak,de TE úgy is visszatérsz..
Előzmény: #318427 sárgaspárga 2009.06.10. 15:06:00 |
bambusz | 2009.06.11. 00:30:09 / # 318429 |
|
Mi meg megyünk szórólapozni. Ez jó lesz, amíg várunk az előkén.. Más társaságoknál milliókat fizetnek hetente hirdetésre.A tagdíjból! Rendben van recesszió,válság, de ugye nem csak nekünk!? Neked is kedves Miklós! Te is hozz áldozatot( mi a tagdíjat is alig bírjuk), ne csak kivedd a pénzt próbálj meg visszaforgatni legalább egy kicsit! megköszönnénk, szépen.....
Előzmény: #318423 2009.06.10. 07:54:44 |
sullivan | 2009.06.10. 22:29:17 / # 318412 |
|
Hello! Elnézésed kérem -a Te rossz oldalon állsz-ért. Legalább valaki próbál normális gondolatokat írni.
|
sullivan | 2009.06.10. 22:09:50 / # 318428 |
|
Szia Kedves Kolléga! Őszintén becsülöm benned a nyugalmadat és kollegalitásodat. Viszont sajnállak a naivitásod miatt. Szerinted azon kollégák akik "nagy rádióval" dolgoznak és mellette folyamatosan nagy pályáznak sőt utasainkat is meghúzzák, Ő róluk nem tud a tisztelt bizottság? Dehogynem!!!!! Hát engedéllyel vagy "kivizsgálva" teszik.( saját érdekük is) Tudod, ha az aranytojást tojó tyúkot mellékvágányra vágod, akkor lőttek a tojásnak. Ja és pont az a lényeg,hogy az összenyomásokat viszik mindig el.De ezt Te is tudod csak próbálod magadnak is tudományosan magyarázni... Én meg próbálom korrektül.A csatorna megfogást, amikor hallod,hogy a delikvens rátenyerel a gombra azt is a technikaördögének a számlájára írod? Felakadt szemekkel és tátott szájjal figyelem a rádiókról írt disszertációdat( remélem jól írtam,mert nem szeretnék "alulkulturált egyednek" tűnni hozzád képest)-és ezt ne vedd sértésnek, de értelmes emberkének tűnsz, csak rossz oldalon állsz- Szóval azon dolgot, hogy esetleg társaink éreznek-e affinitást a mindenki-mindenkit mér dologhoz tán meg kellene szavazni. Lehet, hogy "demoktaráciában"( ezt egy művelt kollégánk írta, aki nem acsarkodik.......) :-) ez is megoldás lenne és csillapodnának a kedélyek. DE a szavazásnak névvel,kóddal kellene történni. Gyanítom a sok autókiadó KFT-snek ez nem nagyon tetszene, ha naponta háromszor sárgalapoznák a "tojót",mert az piros lappal járna. Azt nem tudnák fizetni a kamatospízt és nem lehetne berkeken belül kivizsgálni. Egyébként más cégeknél, legalábbis ahol előtte dolgoztam a mai napig mindenki mér mindenkit. Bemondod, hogy idő és nézik annak az idejét akinek a kódját mondod. Nem abból kell kiindulni,hogy ki-kire utazik ez szerintem már megint nem a korrekt és normálisan dolgozó vagy dolgozni akaró ember gondolkodására mutat. Szóval kíváncsi lennék mennyi lenne a dolgozni akarók és a KFT-sek meccse. NÉVVEL!!!!! Ne lehessen acsarkodó kutyáknak nevezni minket. Vagy egy mondás........ A teljes igazságot kétféleképpen lehet elmondani: Vagy súlyos következményekkel vagy végrendeletben.(remélem jól idéztem) Hát ez ide is tökéletesen illik. Ami pedig a jogi dolgokat illeti, hát nagyon messze állsz az igazságtól maradjunk ennyiben. Ahhoz, hogy te valakit megvádolhass a Téged vagy éppen kóddal azonosított kollégádat ért vélt- vagy valós sérelmekért, ahhoz neked nagyjából az ÉGIEKHEZ is el kell menned. Ugyanis jogilag(még1x jogilag) amennyiben Te valakit nem nem sértesz meg emberi mivoltában, nem alázod meg ember vagy közösség előtt, addig Te a rendőrségen vagy bíróságon egy nevetséges paprikajancsi leszel. Ugyanis a kolléga nem tett semmilyen fokozottan durva,esetleg kirekesztő vagy uszító megjegyzést ill. valaki sérelmére vagy embercsoportjára nézve hátrányt ill. megkülönböztetésre alkalmat adó,okozó kijelentéseket. stb..... A kolléga véleményt nyilvánított.....Azt meg még lehet.Tehát..... Hagyjuk a megfélemlítéseket,mert nagyjából azzal is lehet menni jogorvoslatért, de ez már ovis dolognak tűnik így is. Tudod emberi jogok, szabad vél.nyílvánítás és társai. Neked is minden jót és én is csak jó szándékkal írtam!!!
sárgaspárga | 2009.06.10. 15:06:00 / # 318427 |
|
Sziasztok!
Sajnos én sötétebben látom a dolgokat. Mármint ami a megtisztulást és a tiszta rádiókat és egyebet illeti.Jó péáda volt rá vasárnap hajnalban. A választási előkékről beszélek.A diszpécser keresi és egyezteti a pofával hogy indul-e a kiválasztott diszpón szereplő cimre. Általában 05.00 ra kell ezekkel az utasokkal beérni a cimre. 03.10 és 03.40 között kereste a három nyilván a legmesszebb indulót . Ez volt a sorrend 840,680.747.Amig vidékre járnak etikai megbeszéléseket tartani én szkeptikus vagyok a cég megtisztulási szándékaival kapcsolatban. És nehogy azt higgyétek hogy savanyu a szőlő alapon irtam mert még életemben nem volt választási csekkem és nem is lesz.
Mindenikinek jóegészséget.
|
gera | 2009.06.10. 14:38:42 / # 318426 |
|
Teljesen igazad van.A lényeg ebben rejlik.
Előzmény: #318418 pretorian 2009.06.09. 11:57:38 |
gera | 2009.06.10. 14:35:27 / # 318425 |
|
Csúnya dolog a társaidrol így beszélni.Bár igaz,hogy ellenfelek vagyunk,üzleti ellenérdekek vezérelnek minket,de lehet ezt nemesen is csinálni!A kutya is akkor acsarkodik,ha elégedetlen valamiért.
Előzmény: #318411 f1f22f3f4 2009.06.07. 11:35:23 |
gera | 2009.06.10. 14:27:31 / # 318424 |
|
Hali.
Jó olvasni,hogy valaki próbál foglalkozni velünk.De!
A mai technikai felkészültségünkhöz kevés egy mérőműszer.A mai okosságokat nem lehet csak úgy kimérni.Az időméréses ötletedhez annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy a mindenki mindenkit mérhet,visszaélésekhez adna lehetőséget.Látom a"na most megszivatlak"méréseket.Ez a rendszer,ami most van szerintem azért jó,mert az időmérők felelőssek a munkájukért,aszerint is végzik.Nemkívánok senki ügyvédje lenni,de azok a kollegák akik annyira kitünnek a többi közül,szerintem csak szorgalmasabbak az átlagnál.Mivel kevesebb a cim/más cégnél is igy van/ez most jobban kitűnik.Amikor van munka senkit nem érdekel,hogy ki,mennyi cimet vesz fel.A fő gond az,hogy mivel most nehéz,ahelyett,hogy összefogás alakulna ki,mi marjuk egymást.Ez van akiknek nagyon jó,mert elterelődik a taxisok figyelme!Gondolkozzatok ezen el.
törölt felh. | 2009.06.10. 07:54:44 / # 318423 |
|
Szervusztok,szép napot!
Nagyon sokat gondolkodtam azon,hogy mit lehetne tenni azért,hogy elinduljon egyfajta "öntisztulási folyamat".
Megnéztem az elérhető aukciós site-okat (vatera-tesz-vesz), s ott egy urh készülékek teljesítmény mérésére alkalmas műszer 5-7500ft áron megvásárolható. Gondolom a boltban sem szignifikánsan drágább.Bárki megveheti és magával horhatja.Vagy akinek van szabadon átadhatná annak aki elkéri.
Elindulhatna egy öntisztító folyamat,ha mondjuk itt a topicon kóddal bejelentkezve leírnánk saját magunk nevében,hogy bárhol bármikor engedjük,hogy bármelyik kollégánk a gépkocsiba beépített technikai berendezést ellenőrizze,vagy megmérje.Legyen az rádió ellenőr,vagy csak feladatkörrel nem megbízott kolléga.Igy lassacskán gyűlnének a kódok,akik beleegyezésüket adják,hogy bárhol bármikor bárki ellenőrizze őket.A mérés eredményét talán (engedéllyel) be lehetne mondani az urh-ba...(?)Komoly emberek vagyunk,olyanra nem adnánk a szavunkat,ami nem valós. Szólnánk a kollegális baráti körben,hogy olvassák el a felhívást és csatlakozzanak.Igy lesz egy csomó magát felvállaló kóddal bejelentkező kolléga,akik vállalják a tiszta rádiójukat, lesznek olyanok is akik a végére nem írták ide a beleegyezésüket,azokat lehet a szakirányú megbízással rendelkező etikás csapatnak "lecsapólag" ellenőrizni.
Igy talán -az én elgondolásom szerint- tehetnénk valamit magunkért,a tisztább ellenőrizhetőbb munkánkért,s ezzel elejét lehetne venni az egymásra mutogatásnak, az oktalan és céltalan vádaknak.
Innen már csak egy gondolatnyi lépés az,hogy bárki mérhetne bárkit a címekre érkezéskor. Így megszűnhetne ez a fajta bizalmatlanság is.
Tudom,hogy van olyan csapat ahol az időmérés így zajlik (taxi2000) vagy zajlott(?) nem tudom,s azt sem hogy bevállt-e vagy sem. Minden esetre egyfajta szűrő lenne ami talán ellenőrizhetőbbé és átvilágíthatóbbá tehetné a szakmánk legkényesebb és legtöbb konfliktusra okot adó részeit.
Kérlek Titeket,hogy esetleg fontoljátok meg ezt a fajta javaslatot. Aki úgy gondolja,csatlakozhatna is hozzá urh-kóddal,ezzel is kifejezve szándékát a jobbításra és az átvilágíthatóságra.
Kérlek döntsetek ennek az ötletnek a sorsáról.
Köszönöm,hogy meghallgattatok:
Teli brifkót mindenkinek!
|
tomajer | 2009.06.09. 23:23:49 / # 318422 |
Le a kalappal!
Előzmény: #318421 2009.06.09. 22:05:40 |