Hozzászólások száma: 246
Oldalszám: 13
Témakörök > Droszt Híradó > Nálatok mit tesznek az „elveszett, megégett” fuvarokkal? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Bao 2008.07.30. 17:38:00 / # 27961
Kíváncsi leszek a válaszra... :DDD
dorong 2008.07.30. 17:31:10 / # 27960
az esszé kidolgozásáért csillagos ötös :))
MCCCXCII 2008.07.30. 11:39:17 / # 27959
Ebben tökéletesen igazad van. De a pénz, az utason terem, amit neked le kell szüretelni! (:-))
malom 2008.07.30. 10:26:23 / # 27958
"2. A taxis, aki szeretne utasokat szállítani." A franc sem akar utasokat szállítani, nem azért megyek ki. PÉNZÉRT!!!!!!!!!!
MCCCXCII 2008.07.30. 10:22:17 / # 27957
Kedves Uram, AdamGyak! Uramnak szólítlak, ha megsértődsz is érte. Nem azért nem írtam választ eddig, mert nem mertem, hanem, mert nem volt időm rá. No meg gondolkodtam is (most dicsekszem egy kicsit), hogy mit írjak. Másrészt kaptál a többiektől rendesen. (.- )) Csak mellesleg jegyzem meg, hogy engem sokan nem csípnek. (Nem is azért vagyok, hogy szeressenek.) Kaptam én is eleget egy beírásomért, amikor nem tájékozódtam eléggé. NO DE ENNYIT? Ebből látszik, hogy te rövid idő alatt nagyobb „népszerűségre” tettél szert mint én. De valójában miről is van itt „nagyba” szó? Ez a taxizás, és a körülötte folyó tevékenység olyan, mint egy nagy szerelmi háromszög. Három résztvevője van: 1. Az utas, aki utazni szeretne. 2. A taxis, aki szeretne utasokat szállítani. 3. A „kerítő” (diszpécser a központban), aki a taxist, és az utast „összeboronálja”. Uram ez az alapfelállás a nálunk kialakult helyzetben. Az, hogy a telefonos rendelés olcsóbb, mint az utcai, ahol még az is fenyeget, hogy esetleg jól „megmalmoznak”, ezt most nem taglalom. Maradjunk a rendeléseknél. A három szereplőnek tetszik nem tetszik el kell viselnie egymást. Ezért nem értem azt a szemléletet, amikor az világlik ki a hozzászólás(ok)ból, hogy „én azért vagyok, hogy te ne is legyél”. (Idézet: Hofi-Kós: Macska duett) Amint több írásodban is említed, hogy te „az utas fejével” gondolkozol. Ez mind rendben is van. De mivel te a „szerelmi” háromszög egyik csúcsán vagy, és köztudott, hogy egy háromszög csúcsához két oldal tartozik. Jelen esetünkben az utas oldala, és a taxis oldala. Neked pedig mint diszpécsernek az a nemes megtisztelő feladat jut osztályrészül, hogy e két oldal érdekeit figyelembe véve megtaláld az optimális arányt. Általában ha az ember fejében két dolog összekeveredik, akkor az nem jót jelent. De egy jó diszpécsernek bizony össze kell keverednie a fejében e két szempontnak. Ha ezt meg tudod oldani, akkor mindenki imádni fog, úgy az utas, mint a taxis. Az utas is, aki felismeri a hangod a telefonban, és örül hogy te vetted fel megint a rendelését. A taxis is mert az általad felvett fuvarral minden flottul megy. Nem kell körözni, vagy tilos helyen több mint 10 percet várakozni, URH szempontból pedig rossz vételi helyen reklamálni, stb. Ezt a kis lavinát, ami majdnem „maga alá temetet” te indítottad el a 2008.07.25. 06:59:21 (24) tett beírásoddal, amiben a 20 perces ígéretről szóltál. A legtöbb taxisban ez a 20 perc vágta ki a biztosítékot. Még csogu is kiesett a szerepéből, „Ádám, az emberekből indulj ki. Ha nekem azt mondják, hogy 20 percen belül ott az autó, akkor szerinted én 4-5 perc múlva kezdem el figyelni, hogy megérkezett-e...vagy esetleg 15-20 perc elteltével?” (bejegyzés: 2008.07.25. 10:10:28 (27)), pedig ő megpróbált végig megvédeni téged a többiekkel szemben. (:- )) Nem akarok most a sok hozzászólásból idézgetni, mert több tucat oldal lenne, meg senki nem olvasná el, mert csak ismétlésekből állna az egész. De ha figyelmesen elolvasod ismételten a beírásokat, akkor minden a taxisok által tett bejegyzés arra utal, hogy „túl sok” idő van ígérve az utasnak. A taxi pedig 2-től maximum 6-8 perc alatt érkezik a legtöbb címre. Persze ne „rákos-mákost” vegyük alapul, ahol esetleg 15 perc kell a kocsi megérkezéséhez. Hanem annyi időt kell ígérni, amennyi idő alatt a kocsi érkezik. Én ezt próbáltam valahogy leírni a (2008.07.26. 00:29:15 (51) hozzászólásomban.. Lehet, hogy nem fogalmaztam elég világosan. De azt saját magad kell tudnod, hogy egy címet mennyi idő alatt lehet felvenni. Én azt tapasztaltam, hogy egy cím felvétele telefonszám, név, kerület utca, házszám általában bőven elég az utas megtalálására. Ezeket az adatokat pedig átlag cirka 20 másodperc alatt fel lehet venni. Azért átlag, mert Kis Pál VI. ker. Ó utca 12 tel: 784-5009, ez akár 10 másodperc alatt is felvehető. Viszont a Gerlafalvi Nagy Hlusztvisnyák Gothárd XVIII. Ker. Sepsiszentgyőrgy utca 38/ b tel: 06-209-612-290, megjegyzés: kutya, négy fő, sok csomag, repül, szerződéses, igazolós fajtájú megrendeléshez majdnem 30 másodperc is szükséges. No most ezt magad is tapasztalod. Azt viszont látod az előtted lévő képernyőn, hogy az általad felvett címet mennyi idő után adják le. Mivel a számítógép rögzíti a felvétel, és a leadás időpontját. Ez a gép szerint 1-2 legrosszabb esetben 3 percet jelent. Sőt bátorkodom azt is kijelenteni, hogy a leadott címekről a képernyődön azt is láthatod, hogy a címet milyen idővel vitte a kolléga, még a szűkítésről is van információd. Nem kell mást tenni mint időnként rápillantani arra szép színes monitorra, és nem csak látni, de értelmezni, ami rajta látható. Tehát egy körzetben látod, hogy mennyivel viszik átlag a címeket, akkor még hozzáadod a telefonos felvétel és az URH-n való leadás közben eltelt időt, és ennyit ígérsz az utasnak, plusz-mínusz 1-2 percet, akkor mindenki boldog lesz. Az utas, mert az ígért időben érkezik a kocsi. A taxis is boldog, mert nem kell 10-15 percig a tilosban várakoznia, ahol a kocsiját még össze is törhetik, vagy köröznie. Ha ezt meg tudod tenni, akkor te már tettél egy kis lépést (ami a taxisoknak nagyot jelent), abba az irányba, hogy a kiváló diszpécser váljék belőled. Még akár góré is lehetsz. Csak ezt ne mond el senkinek, mert akkor még a hajadat is rossz helyen választod el, és te is túl képzett leszel erre a munkakörre, s megválnak tőled. De még tudom neked ajánlani ezt a topikot , ahol egy két igen jó dolgot is lehet olvasni, arról, hogy milyen lenne az igazi forgalmazás. Tudom ide is irkáltak néha bődületes marhaságokat, de egy nyílt fórumon ez mindig előfordul. Az egyik bejegyzés után volt is pozitív tapasztalat, de sajnos mivel minden csoda csak három napig tart, ezért ez sem tartott tovább. Talán még három napig se tartott. KÁR. Nos Uram ezek után én is szólíthatlak szega után (bejegyzés: 2008.07.27. 20:41:25 (71)), „tanár úr”-nak? (:- )) Csak zárójelben jegyzem meg, hogy becenevet nem mindenki kap. Van aki azért kapja, mert tisztelik, és szeretik, vagy valamilyen tulajdonsága miatt ragasztanak rá egy jellemző nevet, és van aki azért kapja, mert utálják. Az idő múlásával majd kiderül, hogy melyik eset áll fenn. Üdvözlettel MCCCXCII a „taxi esze”
Apuka 06/30/7522600 2008.07.30. 00:32:42 / # 27956
Mivel itt nem jutunk dűlőre, szívesen veszek egy személyes találkozást. ( nem a Bogdánin!) Talán könnyebben megértjük egymást. :)
888 2008.07.30. 00:10:42 / # 27955
Ez nem fenyegetés, csupán számonkérés, és szemrehányás.-:)) Nem vagyok én olyan erős fiú. / vasággyal együtt jó, ha 45 kg-ot nyomok / A "megkeresés" csupán elbeszélgetésre szólt, s nem verekedésre. Nem vagyok én jwt! És, ha tényleg károm származik meg is foglak keresni! A hűlyeséget, vhogy nem szeretem!
Apuka 2008.07.28. 21:37:20 / # 27953
közbe szólt a neosoft. :)) Még meg is fenyegettél(?).
Apuka 2008.07.28. 21:31:32 / # 27952
Szó nem volt arról, hogy az aláírásokat kiadnánk a kezünkből! Egyébként Te tényleg ellen tábor vagy! Még meg is fenyegettél(?). [i]888 válasz | 2008.07.10. 19:54:04 (268) Elnézésedet kérem, de kihagyom. Főleg, hogy egy csomó kérdésemre / beírásomra /, nem adtál választ. Ismeretlenúl is üdvözöllek, de ha a kezdeményezetésekből károm esik / ami szinte bíztos /, akkor bíztos megkereslek. Előzmény: Apuka 2008-07-10 19:45:22 (264) [/i]
taxista 2008.07.28. 20:21:07 / # 27951
Hogy a központ mit tesz velük, nem tudom. Én mindenesetre találtam egy oldalt, ahol válogatott jókíváságokból szemezgethetek, pl:"Az a rongyosfa..ú s.ggberakott öregisten lova verné belé a rézzelcifrázott kóchengeres ráncos fa..át a földönfutó ingyenku.va világi öreganyádnak abba a kankós bús pic..jába!"

AdamGyak 2008.07.28. 19:09:16 / # 27950
Sándor, mit mondott nekem a szatír hagy tudjam már meg! És igen igyekszem örülök hogy feltűnik :-) És azé mer Ádám fiatal attól még ő is rugdosódik :D
888 2008.07.28. 16:34:11 / # 27949
Én??? Mint ellen tábor? Na, ez szép! Mérgezzen tégeged a Lucia Borgia, a Mata Hari, de miért pont én? Negatív hullám, ha egy, a száz ellen van? Egy az egyben lejátszva, tudod, hogy nekem van igazam, de te kardoskodsz! Tudod mit! Nyertél, én tovább erről nem vitázom veled. Add oda vmlyk górénak az aláírásaidat, azt kiváncsi leszek, hogy fogsz majd kinézni a fejedből, ha meghallod a válaszukat.-:))
Apuka 2008.07.28. 13:09:24 / # 27948
Ez még, nem jelenti azt, hogy az ellen tábor ( "888" ) által gerjesztett negatív légkör megmérgezné az enyémet is! :))
csogu 2008.07.28. 13:06:06 / # 27947
Jó reggelt:-))
Apuka 2008.07.28. 13:02:44 / # 27946
De! Igenis, nagyon csodálkozom ezen!! Mindenkinek jár a szája, hogy így rossz, meg úgy nem jó.. Aztán amikor elindul valami akkor meg mindenki jön a hülyébbnél hülyébb kifogásokkal, hogy miért is nem ír alá! Semmit sem tudtok! Még annyit sem sem ,hogy kiálljatok magatokért! ( tisztelet a kivételnek!) Pedig itt mindenki úgy tehet(ne)ett volna valamit, hogy tényleg csak a kisújját kellett volna mozdítani és nem többet! Erre mondta az egyik kolléga, hogy ezek csak "szájkaratésok"! :(
Bao 2008.07.28. 08:34:32 / # 27916
Jól van,akkor mostantól így nevezünk:RÉM ! :DDDD
Nevem senki 2008.07.28. 07:30:12 / # 27945
Bocs, természetesen Ricsit akartam írni:-))
Nevem senki 2008.07.28. 07:29:13 / # 27944
Szeva szega. A ricsit érintő kitétel nélkül szinte szórol szóra ezt írtam volna én is, csak nem akartam egy újabb kioktatást:-)))) A fiúnak nem a csipája nyílt ki, hanem csak igyekszik. Jó tanítvány. Ráismerek a Szatír szavaira, csak ami tőle elfogadható, mivel 30 év tapasztalat és szakmai tudás áll mögötte, az a gyakornoktól viccesen hangzik:-)) Nem mondott ő mindenben hülyeséget, csak a képernyő volt nagy, ahogy valaki írta:-)) Tudod ha a Szatír azt mondja, hogy ne szórakozzak, mert seggberúg, nem hiszem el, hogy megteszi, de megértem, hogy most valamit elcsesztem. Ha ezt Ádám mondja, mindegy mit csináltam én rúgom seggbe:-))))
Nevem senki 2008.07.28. 07:17:21 / # 27943
Hát én:-)) Az utolsó sor nekem szólt.
AdamGyak 2008.07.28. 06:13:01 / # 27942
én személy szerint hallgatlak titeket.
Oldalszám: 13