Témakörök > Droszt Híradó > Nálatok mit tesznek az „elveszett, megégett” fuvarokkal? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
Apuka | 2008.07.31. 14:02:41 / # 28001 |
Mostanában mindig mellényomkodok! :(
Így a jó!
Ezt akár az ötletek rovat-ba is írhattad volna!
Előzmény: #27999 Apuka 2008.07.31. 14:00:37 |
|
csogu | 2008.07.31. 14:02:36 / # 28000 |
Oda olyat kell írni, amire van esély, hogy megvalósul...
...na, olyan ötletem meg nincs:-)
Előzmény: #27999 Apuka 2008.07.31. 14:00:37 |
|
Apuka | 2008.07.31. 14:00:37 / # 27999 |
Ezt akár az ötletek rovat-ba is írhattad volna!
Előzmény: #27992 csogu 2008.07.31. 12:32:44 |
|
csogu | 2008.07.31. 13:58:05 / # 27998 |
Majd ha egyszer lesz olyan "élményben" részed, akkor visszatérünk a kérdésre...de szerintem azonnal egyezni fog a véleményünk...
...okos taxis nem kockáztat:-))
Van olyan, hogy egy hét is eltelik, hogy nem jön olyan cím elém, aztán van, hogy egymás után közvetlenül 3 is...
Előzmény: #27997 amatőr 2008.07.31. 13:46:15 |
|
amatőr | 2008.07.31. 13:46:15 / # 27997 |
|
A jász utca 44-ben "csak" egy büdös bácsi lakik?
Az nem egy társasház?
Lehet, hogy szerencséd is lehetne ekkora eséllyel, mondjuk az is előfordulhat, hogy csak a bácsi jár taxival az egész házból?
Átlagban az elérhető fuvarok közül mennyire nem nyomtok egy nap?
Előzmény: #27994 csogu 2008.07.31. 12:42:32 |
csogu | 2008.07.31. 12:50:26 / # 27996 |
Ilyen szerintem mindenkivel előfordul...akár naponta többször is:-)
Viszont egy ilyen reklamás sztorim van...
Cím: Káposztás, Óceánárok utca - Farkaserdő sarok.
10 perccel nyúltam bele...kényelmesen megfogtam 6 perccel...utas sehol...nem tudom mennyire ismered a környéket...főleg éjszaka...de ha ott nem áll az utas, akkor 99.99999%, hogy megégtél...
Na nem is vártam sokáig, már tekertem is a reklamára (nem szokásom türelmetlenkedni).
- Kérlek hívd vissza a megrendelőt, mert itt nincs és ha megégtem, akkor legalább ne kelljen itt habokra várakoznom. - kértem meg a cső másik végén üllő hölgyet.
- Még nem telt el a 10 perc...kolléga legyen kicsit türelemmel...
Húúúúúúúúúúúúú, a vérnyomásom azonnal duplázta magát.
Na, csak teljen el a 10 perc....majd megkérdezem kedvest, hogy ugyan mondja már meg nekem, hogy milyen esélyt látott arra, hogy a föld alól kinő az utasom....
9 perc 50 másodperc...már nyúlok a májkért, amikor is az erdőből (ÉJSZAK!!!) kifut egy ember...
Ekkor tudtam meg, hogy a Farkaserdő közepén van egy szép tisztás, ahol kitűnő lehetőség van a szalonnasütésre...
:-))
Előzmény: #27990 888 2008.07.31. 10:51:55 |
|
Bao | 2008.07.31. 12:46:04 / # 27995 |
|
Ok,emailt olvasnál?(csogu@hallotaxi.hu)
Előzmény: #27994 csogu 2008.07.31. 12:42:32 |
csogu | 2008.07.31. 12:42:32 / # 27994 |
Tévedésben vagy ismét..:-)
Nagyon cukros bácsi utazik onnan...én meg vhogy nagyon nem bírom ha utána 1 órát könnyes szemmel szellőztetni kell az autót...sajnálom őt...de ami nem megy, az nem megy...
Előzmény: #27993 Bao 2008.07.31. 12:37:11 |
|
Bao | 2008.07.31. 12:37:11 / # 27993 |
|
Tudtam,hogy "rászistá" vagy!!!
:DDDDDDD
Előzmény: #27992 csogu 2008.07.31. 12:32:44 |
csogu | 2008.07.31. 12:32:44 / # 27992 |
Viszont elfelejtetted, hogy amikor, anno, minket leugattak, akkor írányt is mutattak.
Nagyon igazad van!!!
Két sztorit gyorsan erről...
Anno, amikor kezdtem az ipart az én tudásom is hiányos volt...a mostaninál is gyalázatosabban...emlékszem egyszer a XI. kerületben nem találtam valamit...ami másoknak...a nagy-nagy mélyen tisztelt öregeknek egyértelmű volt...én balga...bekérdeztem csövön...mint a birkák, egymás után úgy bégettek, hogy jaaajjj ez nem igaz, hogy ilyet nem tudok...
...hogy én mennyire utáltam őket akkor...
...eltelt kb. 2 óra, amikor is az egyik vének-véne bekérdezett egy XIII. kerületi címet...na nekem sem kellett több, elkaptam a májkot és olyan jaaajgatást rendeztem, hogy azonnal kaptam 1 napot:-DDDDDDDDDDDD
Utána még északon háborogtak vagy 30 percet én meg nagyon jót vidultam az egészen, majd kimentem a strandra:-)))
A másik sztori:
Beszáll a nagyon kedves (férfi), látszik rajta, hogy a kákán is...igazam lett...
Bemondja a címet, elindulok...közben végig gondolom az útvonalat és rájövök, hogy akár 2 variáció is szóba jöhet...
- Elnézést, de merre menjünk...erre és erre, vagy arra és arra...vázoltam fel a lehetőségeket utasomnak...
- Nekem mind1...maga a taxis...
Ok, akkor a szerintem jobb lehetőségnél maradtunk...
...haladunk, kanyar jobbra és gáz...
- Már ne haragudjon, de miért erre megyünk?
- Azért uram, mert önnek mind1 és én vagyok a taxis...
...ez még egy értelmesebb volt, mert ebből megértette, hogy csak azt a labdát csaptam le, amit ő dobott fel:-))
Szóval igen. Tanonc urat szabad kritizálni, hiszen még az elején van...el is fogadja talán...de ezt nem úgy kellene csinálni, hogy megmondjuk neki, hogy mi a rossz, hanem talán felvetni neki a megoldásokat.
Na most az, amit a 1392-es kolléga mondott, hogy figyeljen 3 monitort...az órát, hogy ki melyik címre mennyivel nyomott, hogy mekkora a páratartalom...mik az előrejelzések stb...stb...az kéremszépen egy nagy hülyeség.
Hiszen mi sem értjük néha, hogy mitől megy el egy cím 2 perc egynyomással, miközben utána rögtön egy mellette lévő utca 15 perccel megy el...
Pontosabban nagyon jól tudjuk...hiszen az, ami ennyivel megy el, az feltehetőleg a bárcsak ne lett volna fuvarok egyike, amit a taxisok nagyon hamar kiismernek és még akkor sem fognak rá nyomni, ha üres a brifkó.
Mit is kellene figyelembe vennie egy telefonosnak, hogy nyugodtan kiajánlhasson időt a kedvesnek:
- Mivel a telefonos nem egy kerülettel dolgozik, így Budapestet globálisan kellene figyelemmel követnie...nem próbáltam, de szerintem már ez is lehetetlen feladat.
- Figyelembe kell vennie, hogy pont az a cím a kerület melyik részére esik...mivel nem mind1, hogy egy Béke teret, vagy egy Karikás Frigyes utcát dobnak...amíg az egyiket sokan ismerik és nyomnak is rá, addig a másikra már kevesen ...hiszen ahhoz már kerületre szakosodott helyismeret kell...különben még 15 perc után is ott fog rohangálni, nem találva a házszámot.
- Figyelembe kell vennie, hogy mennyivel mentek el a környéken a címek.
- Figyelembe kell vennie, hogy a cím az nincs-e a "taxisok tiltólistáján" mivel akkor borul a papírforma.
ÁÁáááá hááát felsorolni is sok, és tuti nem is jutna mind eszembe, de a már felsoroltak is azt mutatják, hogy lehetetlent kértek....akkor ha ennek valaki megakarnak felelni sokkal, de sokkal jobban kellene ismernie a várost, mint a legjobb helyismerettel rendelkező taxisnak...neki annyira kellene ismernie a várost, mintha minden kerület, minden zuga a kályhája lenne...
Mert pl. ha állok a Békén (XIII. Kerület)...egy Jász utca 44-re nem nyomok 15 perccel sem...viszont a Reitter Ferenc egyik házára (na náááá...majd elárulom:-DDD) akár 3 perccel is, és ha kell, kisebb csodát teszek, hogy odaérjek...na és szerintetek egy telefonosnak tudnia kellene ezeket is...minden kerületben!!!
Ugye azzal védekeznek a telefonosok, hogy azért mondanak 10-15 percen belüli időt, mert akkor abba belefér a 3 perc is...hiszen értelemszerűen ez így is van...
...de mi lenne, ha azt mondanák, hogy 5 perc elteltével várhatja az autónkat.
Na, abba meg belefér akár a 20 perc is:-)))
Előzmény: #27991 888 2008.07.31. 11:09:09 |
|
888 | 2008.07.31. 11:09:09 / # 27991 |
|
Kedves 1392/ Taxisok Esze-:)) /!
Bocs, de most már csak így nevezlek.
Nagyon - nagyon sokmindenben igazad van.
Sőt!
Mindenben!
Viszont elfelejtetted, hogy amikor, anno, minket leugattak, akkor írányt is mutattak.
Nem csak leb...-k, hanem tanácsot is adtak, hogy merre találom meg...pl. a wc-t.
A te írásod nagyon is helytálló, de ez inkábbb elrémíti az ifjú embert a szakmától, mint sem, hogy közelebb hozza.
Ne csak itélkezz, ne mondd ki a verduktot, hanem mutass írányt, hogyan próbálja a gyerekkori hülyeségeit a srác kivetközni magából!
Ha érted amire gondolni akarok!
Ne csak szídj, nevelj is.
Egyébként semmi közöm kettötök kapcsolatához, bocs, hogy bele vau.
Nyugodtan elküdhetsz melegebb tájakra.
Félek igazad lesz.
Előzmény: #27982 MCCCXCII 2008.07.31. 09:54:48 |
888 | 2008.07.31. 10:51:55 / # 27990 |
|
Hogy Te mindig kifogod....-:)))
Előzmény: #27989 csogu 2008.07.31. 10:43:49 |
csogu | 2008.07.31. 10:43:49 / # 27989 |
Tegnapi sztori:
Fáy 64-66
Nem kaptam betűjelzést, mivel mint kiderült a kedves nem is adott meg ilyet.
Van A-B-C-D.
Ami külön jó benne, hogy az A és a B van a Fáy felől, a másik bent a közben.
Mit tehet ilyenkor a taxis? Beáll középre, elakadásjelzővel, égő szabadjelzővel, hogy minél feltűnőbb legyen.
Hihetetlen, hogy ilyenkor, amikor várni kell az utasra, akkor még a város szélén a legeldugottabb kis utcában is olyan forgalom van, mintha minimum a Váci úton lennék.
Természetesen jön az autó...kitolat, beparkol, elenged...majd vissza feltűnősködni.
Autó jön, kitolat, beparkol (persze jó szűk helyre), elenged és vissza...
5x volt ebben részem, mire jött a fiatal srác...bepattan és amikor látja, hogy épp ismét elengedek egy autót, akkor rákérdez:
- Régóta vár?
- 9 perce.
- Akkor jó!!!
Hmmmm...
- Bocsánat, mi is a jó ebben?
- Az, hogy a központban 10 percet mondtak és akkor időben lent voltam. Mert inkább fent várok kényelmesen, mint lent az utcán.
Akkor sem kommentáltam az utasnak...és most sem teszem ezt....
|
Bao | 2008.07.31. 10:30:25 / # 27988 |
|
Egy jó név kell is!!
Érzésem szerint meg ,ha magába szívja itt (is) a tudást előbb - utóbb hatalomra tör!
Egészségére!!
:)
Előzmény: #27986 MCCCXCII 2008.07.31. 10:25:38 |
MCCCXCII | 2008.07.31. 10:26:48 / # 27987 |
De most már megyek dolgozni, mert biztosan hiányzom a csatornán. (;-))
|
|
MCCCXCII | 2008.07.31. 10:25:38 / # 27986 |
A végén egész jó találó neve lesz a gyereknek. (:-))
Előzmény: #27984 Bao 2008.07.31. 10:17:55 |
|
MCCCXCII | 2008.07.31. 10:24:35 / # 27985 |
Neked is szép napot.
De ha azt hiszed, hogy "megorrolok", akkor nem ismersz.
A hosszabb, azért van, hogy "szenvedjenek" vele.(:-))
Előzmény: #27983 888 2008.07.31. 10:17:34 |
|
Bao | 2008.07.31. 10:17:55 / # 27984 |
|
Töki tanár úr!!!
Ez jó név!!
:)))
888 | 2008.07.31. 10:17:34 / # 27983 |
|
1392: nálam rövidebb, mint MCCCXCII.-:)))
Bocs, kihagyhatatlan volt.-:))
Szép napot, és ne orrolj!-:)
MCCCXCII | 2008.07.31. 09:54:48 / # 27982 |
Kedves „tanár úr”! (:- ))
Először is neked, de „csak” neked meg van engedve, hogy „egyezerháromszázkilenvenkettes professzornak” hívjál. Már ha szeretsz sokat gépelni. (A „Ctrl+C” használatához nem járulok hozzá.) (:- )))
Már nem is tudom, hogy hányan, és hányszor írtak neked „megszívlelendő” tanácsokat.
Ezek között volt jó, és fogalmazzak úgy, hogy volt kevésbé jó.
De ha a hozzászólásaidat a kapott válaszokra elolvasod, akkor egy kívül álló szemében úgy tűnik, hogy te meg vagy győződve arról, hogy ahogyan végzet a munkád, az teljesen tökéletes. Most ezt nem szavaidnak kiforgatása végett mondom, hanem azért, mert ilyen idős koromban én is ilyen voltam.
Odakerültem az első munkahelyemre „GMC” (Ganz-Mávag Compánia), és pár hét elteltével meg voltam győződve, szerintem teljes joggal, hogy én végzem a legjobban a munkámat.
Azután valaki mondott egy mondatot, ami kísértetiesen hasonlított a középiskolában az osztályfőnököm által mondott mondathoz.
Az osztályfőnököm ezt mondta: — Ha valaki egy tudománnyal ismerkedni kezd, akkor először tanulja, azután kezdi érteni, majd elkezdi oktatni, de ha tovább tanul egy kicsit, akkor rájön, hogy milyen keveset tud az egészről.
Lehet hogy nem pontosan így mondta szó szerint, de a lényege ez volt.
Azután, amikor elkezdtem dolgozni az első munkahelyemen, ezt a mondatot hallottam vissza mástól, de a következő szavakkal: — Ne oktasson az, aki még azt is megkérdezi egy hónap után, hogy merre van a WC.
Ekkor értettem meg, hogy mit akart mondani az osztályfőnököm.
Nos e kis bevezető után vegyük sorra, amit írtál.
„Először is a "taxi esze" jelzőt pusztán jókedvből jó szándékkal használtam …”
Nem nekem volt kifogásom e jelző használatával kapcsolatban, hanem másoknak, és azért mert az írásod egy kicsit olyanra sikeredett, hogy te mindent tudsz, és te csinálod a legjobban.
Az írásodból ez a kisugárzás jött le, s a többiek ezt érezvén mondták neked, hogy e jelzőt azért még ne használd olyan bátran, mert tőlük elfogadom, de ezt neked előbb ki kell érdemelni.
Nos maradjunk abban, hogy használhatod bármikor e jelzőt, de ha neked jobban tetszik az „egyezerháromszázkilenvenkettes professzor”, akkor használhatod ezt is. Persze a fenti feltételekkel. (:- )))
„Másodszor, azt hogy én oda 20percet írtam már réges-régen megbántam, de azért tettem mert az előttem szóló is azt használta.”
Teljesen mindegy, hogy hány percet írsz. Írhattál volna 10, vagy 15-öt, akkor is az lett volna a szívfájdalma mindenkinek, hogy olyan területen ahol 3 perccel mennek el a rendelések, s megállni szabályosan a lehetetlennel egyező, akkor a várakozás kicsit „idegesíti” az embert.
Erre próbálta mindenki felhívni a figyelmedet. Én is azt írtam, hogy az utasnak kb. annyit kell ígérni, ami a címfelvétel + a címleadás + az átlagos címre érkezése a kocsinak a környéken összességében kiad. Akkor mindenki meg lesz elégedve.
„Harmadszor, azért lettem telefonos hogy ha vezetni nem is vezethetek, ezzel a munkával is a szakma része lehessek és segíthessem a munkátokat, és arra törekszem hogy a szakmában én legyek a legjobb, de ettől még elég messze vagyok.”
Ehhez a mondatodhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy azért nem vagy teljesen reménytelen eset. Kicsit hallgatsz másokra is, és bár eléggé szerényen, de azért belátod, hogy nagyobb vehemenciával vetetted bele magad a vitába, mint amennyit a vita tárgyáról pillanatnyilag tudsz. Ezt most ne sértésnek vedd, de magad mondtad, hogy pár hete dolgozol. Hogy többet tudj a taxizásról, ahhoz egy kicsit többet kell még „benne” lenned.
Továbbá remélem, hogy taxisként is kipróbálhatod magad, s a „saját bőrödön” fogod tapasztalni azt, amit most mi időnként kifogásolunk.
„Negyedszer, nálam az átlag címfelvétel 9-11 másodpercig tart, még kiválasztom a címet a gépből természetesen ide nem számítom azt amikor 8percen keresztül hallgattam hogy csináltassak IQ- tesztet és hogy milyen lelki hangom van. Én akkor vagyok megelégedve magammal hogyha "minden flottul megy".”
Ne haragudj, de most mosolygok egy kicsit. (:- )) Megint „fényesíted” magad, s alkalmat adsz arra, hogy neked „ugorjanak”.
Hogy nálad a címfelvétel 9-11 másodpercig tart, még kiválasztod a címet a gépből.
Persze, mert ha jól tudom a telefon felvétele után a képernyőn megjelenik a cím. Anno egy hagyományos telefont kellett az egyik kezünkben tartani, a másik kezünkkel pedig írni. Régebben valódi papírra, majd 1992-ben (pontos dátumot nem tudok) bevezetett számítógépes rendszerben a billentyűzetet „csépelni”.
Vagy notre-dame-i toronyőrhöz hasonló testtartásban a fülünk közelében tartani a kagylót, hogy mindkét kezünk szabad legyen, s könnyebben lehessen írni, vagy „csépelni”.
Hogy van „ilyen”, meg „olyan” utas, azt gondolom már te is tapasztaltad.
Van aki teljesen „normális tüneteket” mutat, s van olyan, aki két másodperc alatt felnyomja az adrenalin szintedet, de a következő utassal mosolyogva, és bájologva kell megint beszélned, mintha semmi bajod nem lenne az életben.
Hogy magaddal meg vagy elégedve az rendben van. De ha másokra egy picit se hallgatsz, akkor már baj van az önelégüléssel.
Erre próbált mindenki finoman, vagy kevésbé finoman figyelmeztetni.
Ha ezekből a hangokból ki tudod szűrni, ami valóban jó, s ennek megfelelően alakítod a munkádat, akkor nem csak magad leszel megelégedve magaddal, hanem mások is meg lesznek elégedve a munkáddal. Akkor mondhatod hogy minden „minden flottul megy”.
„A címleadásról. Látom hogy mennyivel veszel fel egy címet mikor adják le stb. én ebbe belekalkulálok mindent amikor időt ígérek, vagy csak egyszerűen annyit mondok hogy a lehető leggyorsabban küldöm a kollégát ami nagyon jól hangzik és ebbe minden belefér.”
Nos erre csak megint azt tudom mondani, amit már sokszor elmond(tam)tunk, s a második megjegyzéshez írtam, s részben a negyedik is ehhez kapcsolódik.
Megint csak azt tudom írni, hogy az „X időn belül”, valamint a „leggyorsabban küldöm a kollégát” válasz nem mond semmit az utasnak arra a kérdésére, hogy mikor érkezik a kocsi.
Mert „gondolkozzál utas fejjel”. Az „X időn belül” egy tág fogalom. Az lehet egy perc, de lehet az „X” idő is. Mikor menjek le?
A lehető leggyorsabban meg azért nem jó, mert lehet, hogy gyorsan küldöd a kocsit, de engem érdekel, mint utast, hogy most reggel 8-kor, vagy csak ebéd után fogod küldeni. Igaz akkor fénysebességgel fog jönni a kocsi, de nekem most kellene.
Ez első esetben az „X” idő elteltével van esély arra, hogy lejön a kedves utas. De a második esetben eleve vár egy visszajelzést, hogy „most” indult a kocsi, s várhatóan „X” perc múlva meg is fog érkezni.
„A részetekről érkező tanácsokra én továbbra is nyitott vagyok az bárhol is érkezzen. ”
Ne csak nyitott légy, de halld is meg a tanácsokat, és értelmezd őket.
Az asszony is teljesen nyitott minden „megjegyzésemre”. Két füle is van. De rá kellett jönnöm, hogy azért van neki kettő, hogy ami az egyiken bemegy, az a másikon ki tudjon jönni. (:- )) (Ezt csak példának mondtam. Nem komoly. Hátha ő is olvassa.)
„ Becenevet nem mindenki kap, nos ha ez rám ragad akkor ez engem nagyon megtiszteli hogy szakmabelitől kapom, különösen ilyen kiemelkedő alakoktól mint ti ;) ”
Nos ha kaptál egy becenevet kedves „tanár úr”, akkor legyél rá büszke, mert valahol már igazán taxis kezdesz lenni. A taxisok kezdenek befogadni, ha néha kicsit „lópokrócosnak” tűnik is a modoruk.
Azért remélem az „egyezerháromszázkilenvenkettes professzor” címet, azt meghagyod nekem. (:- ))
Üdvözlettel MCCCXCII a „taxi esze”
Előzmény: #27963 AdamGyak 2008.07.30. 20:31:36 |