Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
nazoli 2013.09.03. 07:42:14 / # 306549
Ebben igazad lehet. De ez a mostani, 2013.szeptember 1-jétől hatályos rendelet felülírja a régit. Budapest főváros közterületein a taxiállomások létesítéséről, használatának és üzemeltetésének rendjéről szóló 39/2011. (VII. 7.) Főv. Kgy. rendelet volt hatályos eddig. Az új, 2013. szept. 1-jétől hatályos rendelet 18.§. 4 bekezdése értelmében az előző hatályát veszti.

IST 882 2013.09.03. 07:35:27 / # 306548
"Nem gondolom, hogy a Főpolgármester úr marhaságot mondott volna." De gondold csak bátran Gábor. Egyértelmű, hogy szélkakas módjára mellébeszél. (Próbáltam elkerülni a hazudik szót, mert ilyet még véletlenül sem gondolnék egy ilyen magas pozícióban munkálkodó emberről.)

tomajer 2013.09.03. 07:21:25 / # 306565
Nna ne hujéskedjünk máá! A reptérről még a Demszkyék hoztak rendeletet, egy nap alatt, a zóna kedvéért. Azóta csak toldozgatva lett. De szerződni az alapján is lehetett.
hiénakutya 2013.09.03. 07:19:58 / # 306564
Melyik szeptember? Az ős drosztrendelet tán '99-es, és 2006-ban már az említett paragrafusok alapján csinálták meg a helyet a Veresnek. Úgyhogy valamilyen drosztrendelet hatályban volt akkor is, amikor a Főtaxit odatették, csak nem tudom, épen melyik, de a paragrafus benne volt, az biztos. Én most ki nem guglizom. Vinnem kell a gyerekeket az oskolába. nyolcvanöt
nazoli 2013.09.03. 07:17:32 / # 306563
Ez egy 2011-es cikk. Akkor valóban lehetett aláírt szerződés. Ez viszont egy új rendelet, és valószínűleg új szerződést is kell kötni. Azt is kihangsúlyozta, hogy Vitézy Dávidék úgy vizsgálják felül a szerződés pontjait, hogy a Főváros nem lehet alárendelt szerepben. Nem gondolom, hogy a Főpolgármester úr marhaságot mondott volna.
nazoli 2013.09.03. 07:04:26 / # 306562
Szeptember 1-je előtt meg sem köthették volna, mert a rendelet ettől az időponttól hatályos. Szerintem. Azt meg nem gondolom, hogy a rendelet hatálybalépése előtt aláírták.
hiénakutya 2013.09.03. 06:10:05 / # 306561
Másképp meg sem köthették volna. A drosztrendelet speciális taxiállomásokat érintő paragrafusának utolsó pontja kimondja, hogy a megállapodás megkötéséhez a főpolgármester hozzájárulása szükséges. Ugyanezen paragrafus 3. bekezdése szerint a speciális taxiállomás üzemeltetési, szolgáltatási díját és fizetésének módját a szerződéses üzemeltető állapítja meg és érvényesíti a kiválasztott vállalkozóval (vállalkozókkal) szemben. A szerződéses üzemeltető jelen esetben a BA zrt. Úgyhogy lehet vizsgálódni a Pista bácsinak. A BA használatarányos díjszedést alkalmaz és a sikeres fuvarfelvételért kér pénzt. Ötletem nincs, hogyan lehet ezt megtámadni, de nagyon szurkolok. Mondjuk, ha én hoznék egy szar rendeletet, akkor lehet, hogy inkább sajnálkoznék és szabadkoznék a következményeket látva, mintsem felháborodnék azokon. Nem is lett belőlem főpolgármester. :-) tizenhat
pálcika 2013.09.03. 05:45:57 / # 306560
Utólag bánják már... De az, hogy -végre- tényleg rendet akarnak, és ebben a főtakkszi 16.-i esetleges akciója kapóra jön nekik, szerintem konkrét. Mint ahogy az is, hogy sokaknak, akiknek hatalom van a kezében, b@ssza az orrát a FFőtakxi jelenlegi(!) ténykedése. Szerintem.
alelölülő 2013.09.03. 03:57:41 / # 306559
"Utasította Vitézy Dávidot..." Nofene, dávidka se emlékezett már, hogy aláírt valamicske szerződésecskét Airporttal? Hát ennél a kib...ott fővárosnál és vállalatainál csupa szenilis idióta dolgozik?
alelölülő 2013.09.03. 03:47:16 / # 306558
"A Fővárosi Közgyűlés előzőleg 29 igen, 3 nem és 1 tartózkodás mellett fogadta el a szerződés aláírására feljogosító előterjesztést. A felek öt évre kötöttek szerződést a taxiállomások fenntartásával, működtetésével kapcsolatos kötelezettségek teljesítésére." 2011. májusi hír. Arra tippelek, legközelebb 2016. májusban kell majd foglalkozni a dologgal, és valószínűleg nem a drágajópiftabá-nak, a sárgaság feltalálójának.
alelölülő 2013.09.03. 03:07:33 / # 306557
"Főpolgármester úr tudomása szerint nincs aláírt szerződés a BA Zrt és a Főváros között." A Fővárosi Közgyűlés szerdán elfogadta, a Budapesti Közlekedési Központ pedig öt évre alá is írta a Budapest Airporttal a taxidroszt-üzemeltetési szerződést. Drágapiftabá! Azért nincs a fővárosnak, mert bekakival köttették meg. Csakmá efelejtette.
alelölülő 2013.09.03. 02:50:10 / # 306556
Szerintem tarló kamuzik, annak idején áldásukat adták BA új pályázatára. Legalábbis így emlékszem.
nazoli 2013.09.02. 23:58:54 / # 306555
Lehet, hogy eddig titok volt, (én legalábbis nem tudtam róla) de ma délelőtt óta már nem az. A Főpolgármester úr tudomása szerint nincs aláírt szerződés a BA Zrt és a Főváros között. Utasította Vitézy Dávidot, és még egy másik urat (a nevét sajnos nem tudom, nem is láttam még eddig egyetlen egyeztetésen sem), hogy vizsgálják meg a szerződés körülményeit, és ameddig nem tisztázzák ezeket a kétséges dolgokat a BA Zrt-vel, addig nem írhatják alá a szerződést. A Főpolgármester úr a rend és a tisztesség pártján áll. Ezt kijelentette. Mivel a dolgok inkább a taxisok mellett szólnak, ezért a taxisok pártján is áll. Ezt ugyan nem jelentette ki, de szerintem így van. Azt azonban tudomásul kell vennetek, hogy a Fötaxi és a "franchise" (rohadtul tetszik ez a szó, és igazából semmi köze a valódi franchise szerződésekhez, mert azok teljesen más lényegűek) partnerei, tehát a taxisok között kétoldalú szerződés van. Ha magatokra nézve hátrányos feltételeket vállaltok, és annak jogi alapja is van, azt sajnos be tudja hajtani rajtatok a cég. Ebben nem tud segítséget adni a Főváros, sem a Főpolgármester úr. (Hülyeség ellen nincs orvosság.) A mai egyeztetésen résztvevők között szóba került a 16-ikára tervezett akciótok is. Sokan közülük nektek drukkolnak. Vannak közöttük cégtulajdonosok is. Innen kezdve rajtatok múlik, hogy milyen feltételeket tudtok kiharcolni magatoknak. Ti tudjátok a legjobban a saját bajaitokat, ezért nektek kell azokat a megfelelő helyeken elmondani. Javaslom, hogy keressetek meg - akár személyesen, akár levélben - minden olyan potenciális szövetségest, aki az ilyen, és ehhez hasonló korrupciógyanús dolgok ellen össze tud, és össze akar fogni veletek. A Főpolgármester úr és a Főváros rendet akar. Ennél nagyobb esélyetek nem lesz a közeljövőben. Egyébiránt megjegyzem, hogy nekem, és a TGFSZ-nek abszolút nem szimpatikus ez a felállás, hogy Fötaxi a reptér kiválasztottja. Nem a Fötaxival van bajunk, hanem a kiválasztottsággal. Az a célunk, hogy minden tisztességesen dolgozó taxis egyenlő mértékben hozzá tudjon férni Budapest legnagyobb forgalmú taxiállomásához, és mindenfajta leadók, korrupciógyanús pénzek nélkül! És ezt minden rendelkezésünkre álló eszközzel megpróbáljuk elérni, ugyanis a rendelet miatt okafogyottá válik mindenfajta "kiválasztottság". Telegdy Gábor alelnök TGFSZ

belataxis 2013.09.02. 21:31:20 / # 306547
Nem Téged akartalak bántani ezzel, mert csak dolgoztál. Nem is tudom ki vagy bár nem is akarom. Az egész eljárás a felháborító ahogy kezelnek benneteket. Amennyiben valóban a Gazda volt, akkor meg miért hagyja, hogy így legyen? A 3-as miért nem alkalmazható tarifa,ha az a vidék, még ha 300m is? Kis engedményből lesz az elkurvulás, azért nem szabad engedni, főleg az elején. A szabályzat ezt írja, akkor punk-tum be kell tartani! Az etikán se engednek, ha véletlenül hibázol.
Paja.hu 2013.09.02. 20:38:49 / # 306546
Milyen leadók voltak? Kaució? Állítólag Horváth Csaba visszafizet a 80000.-ből 50000-et.
tarzan 2013.09.02. 20:33:59 / # 306545
Szamôvár ! figyelj 16 -ra mert itt már nem fogod tudni letagadni hogy nincs bizonyîték ! A tv még elötted ott lesz !!!! Veszi ahogy szaladgálsz a terminálok között ! én már elōre röhögök :) mi összetartunk NEM ENGEDÜNK !!!!! Ez a ketrecben a slogen !!!!! EZ EGY SAKK JÁTÉK MOST TE LÉPSZ DE TUDOD A JÔ SAKKOS ELŌRE TUDJA A KONTRA LÉPÉST ! Még két hétig aránylag nyugodtan alszotok a nagyfejesekkel !

csikurillo 2013.09.02. 20:13:10 / # 306544
Én hoztam be az utast,1-lövésem nem volt,hogy ki Ő.2-a diszpécser rendelte el az 1-es tarifát.3-az 560-as nem alkalmazható vidéken.4-180m-re a barna táblától nem kapcsolgatok tarifát 30-ft miatt.5-nem igazolós volt,hanem kp,saját fuvarja volt.
taxico 2013.09.02. 19:36:56 / # 306543
Nálunk a Zengő csapatoknál megszünt a leadó. Azt hittem ez mindenhol így van.
Bao 2013.09.02. 16:33:03 / # 306542
Sőt lehetne olyan szabály is, hogy kopasz taxis ne menjen a reptérre, nehogy megijedjen a külföldi... :) Gondolom letöltötted már a taxipay legújabb verzióját fantomi...
pálcika 2013.09.02. 15:26:40 / # 306541
Ja ja, beállhat. És beállhat a Hatósághoz minden negyedévben műszaki vizsgáztatni. És GPS mutatja, mikor foglalt stb, ami az órájára van kötve. És adózik, mint a Kisangyal. Akarod?
Oldalszám: 1757