Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
csogu | 2010.04.04. 04:40:51 / # 298317 |
Viszont ha eszedbe jut esetleg bármi ami valóban az elmúlt néhány hónapban történt és pozitív azt oszd meg itt mindenkivel légyszi .
Bocsánat, hogy én reagálok erre...de én 2 dolgot hallottam.
Állítólag Juhász Gyuri nagyon belejött a kiléptetésbe és 30 perc alatt végez egy emberrel.
A másik pozitívum (állítólag), hogy Pötyike nem fogad el jattot és mindenkihez van egy-két kedves szava.
|
|
csogu | 2010.04.04. 04:36:25 / # 298315 |
És ellenérv híján tartom az állításom , hogy a Dudás lerombolta az elmúlt 11 hónapban azt amit a Garamszegi felépített.
Várj, azért ez nem így van....teljesen...szerintem.
Ebben a leépülésben masszívan benne vannak az éjszakai szórakozóhelyek, ahol a magánmegrendelőket, ami a Főtaxi erőssége volt, rendesen hazavágták a kollégák.
Nagyon jól mondta anno a Lengyel Sanyi, hogy egy komoly céghez nem szabad ezeket a szórakozóhelyeket beengedni, mert vonzza az ügyeskedő taxisokat és ők meg elkurvítják a még korrekten dolgozókat is.
Nem is élt a lehetőséggel, pedig felajánlva elsőként a 6x6-nak volt.
|
|
csogu | 2010.04.04. 04:27:46 / # 298314 |
Nagyon félreértettél.
Hiszen én is azt írtam, hogy nem szabad csak úgy vállalni magát itt senkinek, hiszen többször láttuk már, hogy az mivé fajulhat.
D.Z
Én nem azt írtam, hogy szakmailag hiteltelen, hanem hogy emlékekből merítve, nem lehet jót alkotni...még akkor sem, ha a jó szándék vezérli.
Szerintem ott van a hiba, hogy nem lehet egy ember mindenért felelős és nem is csinálhat mindent egy valaki...a jó cég felépítés - elképzeléseim szerint - pontosan úgy néz ki, mint a Citynél...ahogy Te is említetted.
Van egy csúcsvezető és alatta 2 ember, majd azok alatt 4 ember és azok alatt 8 ember...és mindenki tudja és végzi is a dolgát.
Hogy mennyire nem ismered abból is látszik, el tudod képzelni hogy egy Jobbik taxihoz menjen vezetőnek.
Az csak egy példa volt, nem konkrét...tudom nagyon jól hogy erős balos beállítottságú.
Különben meg én tényleg dicsértem a Zolit, szerintem nagyon jól csinálja, amit csinál...az más kérdés ugye, hogy ez kinek jó még :-))
Előzmény: #298306 dorong 2010.04.03. 17:59:16 |
|
törölt felh. | 2010.04.04. 01:49:39 / # 298312 |
![]() |
Ha eljutsz a szabályzat tanulmányozásában az utolsó oldalra, olvasd el a hatálybalépés időpontját!
Előzmény: #298301 krapek70 2010.04.03. 17:00:59 |
nazoli | 2010.04.03. 21:01:41 / # 298311 |
![]() |
Annyival kiegészíteném, hogy a többiekért, a többiért, természetesen kár.
Előzmény: #298310 nazoli 2010.04.03. 20:43:27 |
nazoli | 2010.04.03. 20:43:27 / # 298310 |
![]() |
Konkrétumokat nem tudok, és a Fötaxit sem ismerem túlságosan belülről. Amit az utcán látok, vagy a közvetlen ismeretségi körömben hallok, és amiket itt olvasok, abból tudom, próbálom összerakni a dolgokat.
De ha az a hír - ezen az oldalon lehetett ilyesmit olvasni - igaz, hogy elsősorban azok mentek el, akik jobb is, hogy elmentek (biztos érted, kikre gondolok), és vitték magukkal az embereiket, meg a cégeiket, akkor a veszteséget, ami ezek tagdíjából, és címállományából fakad, a cég további fejlődése szempontjából megérte bevállalni.
Ha ezek eltávolítása a DZ-nek köszönhető, akkor ez csak pozitívum.
Lehet, hogy vékony jégen járok, de mondom, nem tudok konkrétumokat. És lehet, hogy csak megítélés, és szemlélet kérdése az egész.
|
Aszfalt Betyár | 2010.04.03. 19:52:04 / # 298309 |
![]() |
Nem fogok veled itt egyszerűzni meg szánalmasozni , nem becsültelek le egyszer sem.
Szerinted itt is a Dudásnak köszönhető a pos?
Csak erre válaszolj légyszíves.
És ellenérv híján tartom az állításom , hogy a Dudás lerombolta az elmúlt 11 hónapban azt amit a Garamszegi felépített.Ez nem személyes ellentét kérdése.
Viszont ha eszedbe jut esetleg bármi ami valóban az elmúlt néhány hónapban történt és pozitív azt oszd meg itt mindenkivel légyszi .
Köszi
Előzmény: #298308 dorong 2010.04.03. 19:23:09 |
dorong | 2010.04.03. 19:23:09 / # 298308 |
![]() |
Haló !
Én meg úgy érzem Te egyszerűen egyszerű vagy, és még a tudatlanságoddal tetézed is a dolgot.
Csak egy példa, mert többet nem is érdemelsz rá;
"Félcsendes címkiadás meg tiszta autó , stb , ezeket szerinted a Dudás találta ki?Nem az Ő nevéhez fűződnek a fejlesztések , Ő már egy kész állapotába érkezett ezeknek"
Igen, már a City-nél is tervbe volt véve ( tudod ő volt az Elnöke jópár évig...Tudod?Tudod??!!)és többek között ő is találta ki, látva a nyugati szomszédaink példáját, ahol a mai napig működik is.
Milyen kész állapotába érkezett a fejlesztéseknek?!Fejlesztés se volt Te butus.Ezeréves szoftverrel dolgoznak bent nálatok, és lassan minden cég lehagy benneteket e tekintetben is.És ez nem a Dudás hibája.
Több szót nem is érdemelsz.Sikít minden írásodról hogy személyes problémád van a Főtaxi vezetőjével,azt old meg először és utána próbálj bármit is írogatni itt szakmai tekintetben.
|
Aszfalt Betyár | 2010.04.03. 19:14:17 / # 298307 |
![]() |
Szia!
Én úgy érzem nem tudsz a kérdéseimre méltón válaszolni ezért próbálsz személyeskedésbe átmenni. Pedig a netezésről érvelsz , de nem tudod Te sem kezelni a helyzetet.
Még informátor írta , hogy a Garamszegi minek hozta ide a Dudást? Nem hozta ide. És nem tudom , hogy kit , kiket informáltak úgy , hogy a folyamatosan fejlődő céghez amit egy szakmailag folyamatosan fejlődő vezérigazgató irányít szükséges egy a szakmában nem éppen jó hírének örvendő , sokak által dilettánsnak tartott , már több cégnél vesztes embert ide hozni. Nem az Ő nevéhez fűződnek a fejlesztések , Ő már egy kész állapotába érkezett ezeknek.Félcsendes címkiadás meg tiszta autó , stb , ezeket szerinted a Dudás találta ki?
Elképzelem azt a gondolatot ahogy mondjuk ezt levezetjük :
Van egy több mint 800 gépkocsit felmutató cég ami abban a pillanatban az egyik piacvezető.És valaki kigondolja , hogy ez így nem jó , nem jó úton járunk , mert ilyen erős a piacon még talán nem volt a főtaxi .Vegyünk vissza a létszámból , nem kell akkora bevétel , veszítsünk el jónéhány szerződéses partnert , nincs rá szükség hiszen van cím bőven. Persze azok is mennek , tűnnek el sorban . Akkor mi a következő lépés? Ki kell hirdetni a létszámstoppot így megmagyarázható az , hogy mi az oka annak , hogy a cég taglétszáma nem emelkedik. Jó az elképzelés , tetszik .Mint egy üres kirakatra kitett tábla , hogy " vásárlás előzetes bejelentkezés alapján" Ki akar ott vásárolni ahol már üres a kirakat? Lepusztították.
A szigetre visszatérve szerintem kicsit járj utána , hogy ki az az ember aki eldönti , hogy ki az aki behajthat a szigetre. Nem a Miklós nevét fogod látni , de szerintem ezt te is tudod. Az elmúlt évben a fesztivál alatt a Miklós már nem volt a főtaxinál még tanácsadóként sem . Nem értem miért szeretnéd rákenni azt amit a Dudás nem tudott megoldani? Egyébként ha már ott tartunk , hogy milyen okés az , hogy kint volt a fesztivál alatt a szigeten ... Szerintem jobb lenne ha a barátjával együtt inkább a szerződéses partnerek megtartásával , fuvarszervezéssel , stb foglalkozna nem azt a feladatot végezné amire akkor is ott volt kb 20-25 ember , mint ellenőr.
Előzmény: #298306 dorong 2010.04.03. 17:59:16 |
dorong | 2010.04.03. 17:59:16 / # 298306 |
![]() |
Szép hosszúra sikeredett a válasz, elismerésem :)
Nah akkor szépen sorjában;
Ha hinném ( és tudnám ) hogy érett ez az oldal, a szakma, hogy tudja megfelelően kezelni a nevek vállalását, megtenném...de addig amíg remélhetőleg a szakma (is) felnő ehhez a problémához, addig maradok incognitóban, és hivatkozom a fórumozás alapvető lényegére, ez nem egy e-kávézó, vagy egy e-tulipán ( :D ), nem az a lényeg hogy KI mondja, hanem hogy MIT, szakmáról beszélgetünk természetesen...
Ezt a netes dolgot szerintem hagyjuk, nem értetted mire céloztam, majd egyszer személyesen talán...
Tamás Miklós.Ezt a részét sem értetted.Nem negatív dologként állítottam be, épp ellenkezőleg, pont amire hivatkoztam, nincs szüksége arra hogy kint az utcán is megjelenjen (elviekben) mint Mátyás király, mert viszonylagos rendben folynak a cég dolgai, működik az etikai szabályzat, és a szabályzatot betartók szervezete.Hogy úgy ahogy egy taxis vállalkozó álma-e, másik téma.
D.Z. téma.Nagyon sok mindent rosszul látsz.Főleg a nem cég hű embert.A szakmailag hiteltelennel sem értek egyet.Hogy mennyire nem ismered abból is látszik, el tudod képzelni hogy egy Jobbik taxihoz menjen vezetőnek.Nem részletezném a többit, mert nem szükséges.Hogy védem,az igaz, mert SZAKMAILAG az a véleményem, hogy bár több cégnél előfordult, mindenhol a cég érdekeit szemelött tartva próbált dolgozni.Hogy sokak szemét csípi egy félcsendes/csendes címkiadó rendszer bevezetése, a nyakkendő, a tiszta autó ellenőriztetése, azt elhiszem, de csak azoknak akik igencsak szeretnek a zavarosban halászni és megélni. Mások kárára.
Hogy nekünk/nektek taxisoknak mi a jó, és mi az előny, összetett kérdés.Soha nem fog egyezni egy cégnél mind a 600 kollega és a vezetés érdeke folyamatosan ( eltekintek attól most hogy a tulajdonos magánszemély, vagy egy taxisokat tömörítő szervezet ).
Előzmény: #298294 csogu 2010.04.03. 16:02:55 |
nazoli | 2010.04.03. 17:41:45 / # 298305 |
![]() |
Ez csak vicc volt a Yuri részéről. Néha azonban előfordul, hogy belekapok valamibe. Akkor iszkiri. Ha nem érnék oda, akkor visszaadom. De azért ettől függetlenül, jól seggbe fogom rúgni!
Előzmény: #298297 csogu 2010.04.03. 16:33:22 |
krapek70 | 2010.04.03. 17:07:56 / # 298304 |
![]() |
Nem értem, hogy még mindig mi a bajod ezekkel a kollegákkal már nincsenek pozicióba úgyhogy üzheted piszkos kis üzelmeidet, ha meg nem tetszik akkor menjél te máshová.Elég nagy a város elférünk nem?!
Előzmény: #298287 tesco 2010.04.03. 12:03:04 |
krapek70 | 2010.04.03. 17:03:32 / # 298303 |
![]() |
Speciel az elmúlt két éjszakáról beszélek.A 179.kolléga védelmében azért hozzákivánom tenni, hogy állandóan elérhető volt és minden dologban igyekezett ténykedni.
Előzmény: #298300 csogu 2010.04.03. 16:49:50 |
AdamGyak | 2010.04.03. 17:01:16 / # 298302 |
![]() |
Gondolom a pártatlanságuk miatt ne dolgozzanak...
krapek70 | 2010.04.03. 17:00:59 / # 298301 |
![]() |
Kérlek arról van szó, hogy az uj üzletszabélyzat (etikaiszab) azt irja, hogy amikor szolgálatban van a T.kolléga akkor csak az ellenőri tevékenységgel foglalkozhat, mivel ők számlát adnak a cég felé minden 12.órás szolgálat után.Ehhez képest érdekes, hogy még cimfelvételre is jut idő, amikor meg keresik akár árajánlat miatt akkor több alkalommal nem jelentkezik ez ugy érdekes számomra.Ezért nem volt tolakodás nagyon erre a posztra mert nem tudják sokan kivitelezni a számlaadást mert nagyon megterhelné a kollégákat.Nem kis összeg haviszinten föleg 12.hónap alatt.
csogu | 2010.04.03. 16:49:50 / # 298300 |
Van egy olyan érzésem, hogy megint kapni fogok... :-))
De én ezt most nem értem...:-(
Mit számláznak az ellenőrök és miért nem dolgozhatnak?
Előzmény: #298299 krapek70 2010.04.03. 16:42:04 |
|
krapek70 | 2010.04.03. 16:42:04 / # 298299 |
![]() |
Lehetne pár kérdésem hozzátok? : Az üzletszabályzat szerint amikor ellenőri tevékenységet végez a T.kolléga nem taxizhat, ha jól értelmezem.Az utóbbi két napban nem ezt vettem észre mert mindegyikük nyomkodott cimre.Ebőől adódóan elég jó bevételre tehetnek szert a mi megvezetésünkkel mert ugyebár szolgálatonként még számláznak is a cég felé ez azért nagy okosság nem? Ha valaki tud erre magyarázatot kérem irja meg, hogy miként müködik igy ez a dolog. Ehhez képest a régi etikások csak a tagdijkedvezményt kapták és őket szidtuk is szidtuk rendesen, hogy mennyit szakitanak a bőrünkön.Ráadásul amikor meg keresik az ellenőrt természetesen nem elérhető (biztos szolgáltatott szegény))) ezt nem birom megérteni, hogy most akkor hányadán állunk, megint ki járt jól?
|
csogu | 2010.04.03. 16:41:35 / # 298298 |
Jaaa és ha beszélsz Dodival, mondd meg neki kérlek, hogy fogadja gratulációmat!
Előzmény: #298288 bemondó 2010.04.03. 12:22:09 |
|
csogu | 2010.04.03. 16:33:22 / # 298297 |
Sajnos igen:-((
Mindenkinek vannak vélt, vagy valós sérelmei.
Az okok sokszor szerteágazóak.
Ami viszont nagyon hátrányos, hogy elveszik a mondandójának a lényege.
Pl.:
Itt vagy Te, aki nagyon jól fogalmazol és tetszenek az írásaid...erre látom nem is arra reagáltak egy másik topikban, hanem lenagypályásoztak...ami persze lehet, hogy igaz, de semmi köze ahhoz, amit ott akkor írtál.
Viszont fordítva is igaz lehet, bár erre ritkán van példa, vagy nem is említjük...
Pl.:
Itt van most a 1787-es Krisztián...aki nagyon rendesen viselkedett velem és ...ilyenkor örülök, hogy nem vagyok Főtaxis, mert leírhatok ilyet anélkül, hogy nyalizással lennék megvádolva...mert ami szintén fájó pontom, hogy
dicséret, elismerés = nyalizás, helyezkedés
...szóval amennyire Krisztiánt megismerhettem, ha egyáltalán lehet ezt annak nevezni, egy nyíltszívű, jó érzésű embert ismertem meg benne, akit most nagyon sajnálok.
De Nazoli, ez van, el kell fogadnunk...és megvallom őszintén, néha én is beleestem ebbe a hibába, hogy pl. amikor még az elején tomajerrel nem volt felhőtlen a kapcsolatunk, akkor sokszor nem az írását néztem, hanem azt, hogy Ő írta...jó, ehhez kellett az is, hogy Ő is ezt tegye :-))
Előzmény: #298296 nazoli 2010.04.03. 16:25:01 |
|
nazoli | 2010.04.03. 16:25:01 / # 298296 |
![]() |
"...és akkor mindenkit biztattok, hogy vállalja önmagát, miközben azonnal nem az írása van minősítve, hanem magát az embert próbáljátok meg lejáratni...és csodálkoztok, hogy itt csak kevesen vannak, akik ezt bevállalják...de azt is el kell ismerni, hogy ez mind a két oldalra igaz."
Nagyon jó! Azt hiszem, ez az egyik nagy problema itt, ebben a topikban!
Előzmény: #298294 csogu 2010.04.03. 16:02:55 |