Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
MCCCXCII 2010.11.05. 10:14:18 / # 300414
Területfoglalás — Szerződéses partner — stb. Olvasgatom a bejegyzéseket, és nem tudok nagyon eligazodni. Itt mindenki a másikra mutogat, és a másikat hibáztatja. Itt mindenki hibás, és csak „ÉN” vagyok egyedül a tökéletes taxis, aki tisztességesen dolgozik az utasok megelégedésére. Ezért szeretnek is az utasok piszkosul (nem piszkosan, még mielőtt félre értenéd). A tömegközlekedési járművekről, akár menet közben is leugranak, hogy velem utazhassanak tovább az úti céljuk felé. Arra viszont senki nem gondol, hogy hogyan alakult ki ez az egész mai helyzet. Ha jól emlékszem, jó 30 éve még nem volt magántaxi. Csak a közutálatnak örvendő FŐTAXI és a VOLÁN TAXI. Szórakozóhelyek akkor is voltak. Sőt, ha hiszi valaki, ha nem, még utasok is voltak. Sokkal többen mint ma. Akkor mi volt a rend, vagy inkább elfogadott íratlan szabály? Szépen beállt mindenki a sorba egymás után, és az érkező utasokat vittük. Nem mondom volt akkor is közöttünk egy két kolléga, aki bepróbálkozott a fuvarok válogatásával, de az illetőt nagyon hamar meg lehetett győzni téves eszméje hibás voltáról. Azután eljött a szabad vállalkozás kora. Megjelentek a magántaxik. Amíg kevesen voltak, és ugyan azzal a tarifával dolgoztak, mint a két céges nagy különbséget nem lehetett érezni taxis és utas részről sem. De mivel sikerült elintézni, hogy bárki lehessen taxis, akinek erre kedve szottyanik, bizony ekkor kezdődtek a bajok. Először kezdődött azzal, hogy beálltak a sor elejére, mert ők a SZABAD VÁLLALKOZÓK. Utasok szép lassan rájöttek, hogy nem az első kocsiba kell ülni, mert az esetleg meglepetést fog okozni. A teljesség igénye nélkül. Tehát kezdődtek a drosztok elfoglalása, szórakozóhelyeken a „pacsipénz” leadása, hogy „engem” hívjanak, ha „zsír” a fuvar, stb., stb. Így szép lassan eljutottunk a mához. Most már nem egy taxis szerződik egy szórakozóhellyel, hanem egy cég. Azután, ha sokan tömörülünk egy falkába, akkor a kis szemétdombunkat tudjuk védelmezni. Legyen az egy frekventált terület, vagy akár egy szórakozóhely. Így innen csak az dolgozhat, aki hajlandó a mi feltételeink szerint dolgozni. Ennek az lett az eredménye, hogy a taxis a saját megélhetése mellett ki kell hogy „termelje” a különböző rátelepült élősködők által kért egyéb pénzeket is. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy tudok olyan helyekről, és ez nem szórakozóhely, csak olyan terület, ahol sok a „beülős”. Ahol csak úgy lehet dolgozni, ha valaki leteszi a havi „védelmi” pénzt, akkor nem „bántják”, tartozzon cégeshez, vagy legyen cégmentes mezitlábas.) Ja, és hogy mi a probléma legfőbb oka? Talán az, hogy amíg a taxisok létszámát nem lehet korlátozni, addig az utasok számát erősen korlátozzák. Sőt a korábban még rendszeresen utazó utasokat is különböző módszerekkel korlátozták ezen igényük kielégítésében. No nem úgy, hogy hoztak egy rendeletet, hogy létszámstopot vezettek be utazási szinten, hanem egyéb rafinált módszerekkel elvették a kedvét a taxizástól. Megemelték egyéb megélhetési feltételeit. Emelték a kenyér, tej, hús, stb. árát. És ha ez még nem volt elég, akkor akár a munkahelyéről is kirúgták, csakhogy megakadályozzák abban, hogy utasként utazzon egy taxiban. Végezetül az egyre több taxisra egyre kevesebb utas jut. Ennek pedig az a következménye, hogy egymást kezdjük mardosni. Olyan terheket vállalunk be, amely a saját megélhetésünket veszélyezteti. Szép lassan visszasüllyedünk rabszolgákká és beletörődünk abba, hogy a gazdánk, vagy akár egy hatóság az életünk felett is dönthessen. Aggódva figyelünk reá, hogy a hüvelyk úját a vízszintesből merre fogja fordítani, felfelé, vagy lefelé. Tehetik ezt azért, mert egymást marjuk az utcán. Nem vagyunk képesek a legkisebb ügyben sem összefogni. Ez talán azért van mert sajnos vannak közöttünk olyanok, akik a taxizás szégyenfoltjai. A szabad vállalkozás szellemében őket sajnos nem lehet a szakmából száműzni. Ha pedig az utas egy ilyennel találkozik, akkor egy időre elmegy a kedve a taxizástól. Tehát még kevesebb az utas, még jobban marakodunk. Na itt be is fejezem, mert már megint túl hosszú lettem, és sok hülyeséget hordok össze. Inkább megyek dolgozgatni, mert hátha lesz egy kis munka:-)))

kasu 2010.11.05. 08:08:37 / # 300413
Te Kedves Ordenáré hiénakuty-igy,csupa kisbetüvel-! Ha ennyire utálsz minket minek irogatsz itt?? Kérdezd meg a Csogut hogyan kell saját Topikot csinálni és baszogasd ott a hozzád hasonlo "taxistákat" Voltam a Kasu
csogu 2010.11.05. 06:14:44 / # 300411
Gyerekek, eddig annyira szépen ütköztettétek az érveiteket...ne menjetek már egy bizonyos szint alá...kérlek.

Dodi 2010.11.05. 05:59:01 / # 300410
Te szólítottál meg,de már látom,hogy csak azért,hogy bunkósodhassál velem.Erre viszont nem vagyok kíváncsi. Mosdatlan szájú hülye dumáddal,meg menny te a picsába. Innentől,tőlem,mintha a falnak beszélnél.
hiénakutya 2010.11.05. 05:21:52 / # 300409
Mid van neked? Szerződésed? :-DDD Mire? Hogy közterületet foglalj el, ahol aztán tőled és a cégedtől teljesen független, de amúgy minden létező engedéllyel rendelkező taxisokat korlátozz a munkájuk gyakorlásában? Mire van szerződésed? Hogy lekapcsoltasd más taxisok szabadjelzőjét? Mire van szerződésed? Hogy a Petőfi-híd budai hídfőjénél leállj egy forgalmi sávot, hogy az arra közlekedők csak a záróvonalat átlépve, a forgalommal szembe tudjanak elhaladni? Miért nem mész már a picsába a hülye dumáddal, Dodi? Nekem meg a Lehár Ferenc Eurocity nemzetközi gyorsvonat mozdonyvezetőjével van exluzív szerződésem, baszod! És ez a szerződés összességében bármire feljogosít, még fényszórókirúgásra is. Na? A mentalitásbeli különbség kettőnk közt pedig az, hogy én vállalom, hogy mocskos munkát csinálok a kis szemétdombomon, amikor másokat korlátozok a jogaik gyakorlásában. Te pedig fested magad, hogy nektek szerződésetek van. U.i.: Egyébként mi történik azzal, akit megkérsz, hogy kapcsolja le a szabadjelzőjét, de ahelyett, hogy megtenné, elküld a halál retkes f@szára? Úgy mentalitásilag, vagy szerződésileg... (Te, ennek az egyszerűembernek a nyelve nem csiklandozza a kloákádat?) :-D
egyszerűember 2010.11.05. 00:49:39 / # 300406
A magam részéről, néhányszor alkalmam adódott megtapasztalni ezt a fajta hozzáállásodat, azon rövid idő alatt, amióta ide tartozom. Sok ilyen embert erre a pályára és akkor nagy baj nem lesz!! Tisztelet neked Dodi!
Dodi 2010.11.04. 23:18:37 / # 300405
Márpedig most lett számomra világos,hogy Főtaxi fóbiád van.Egyenlőség jelet teszel a hiéna mentalitás és a szerződéssel rendelkező cégek együttműködése közé. Ha az Operabál szerződik egy taxicéggel egy estére,szerinted az is hiénáskodás. Ha a Forma-1 teszi egy hétvégére,akkor az is az. A Te gondolatmenetedet tovább szőve,Kovács néni aki Főtaxit rendel( ergo "szerződése van )az ö kizárólagos fuvarozása is ide tartozik,hisz Téged eleve kizár ebből a lehetőségből. Szeretnélek komolyan venni,de azok után,hogy azt mondod: Nem tudod, hogy a Mammut2-nél, vagy a pályaudvaroknál milyen mentalitás van,már nem tudlak.Egy 3 napos próbataxis is tudja. De azt persze "pontosan"tudod,hogy a taxicégek szerződéses helyein mi folyik, és ott mi,miért történik.A felvetett kérdéseidre kapott válaszokat lesöpröd, épp hogy csak hazugsággal nem vádolsz.(még) PS: "Egyszer úgy is az lesz, hogy kiszállok, aztán anélkül, hogy bármit is szólnék, berúgom valamelyik lámpáját" Esetleg mindkettőt. Na ez a mentalitásbeli különbség kettőnk közt. Én kiszállnék és megkérném.
utolsó senki 2010.11.04. 22:50:00 / # 300402
Lennél szives megnevezni a "korrupt és hiéna" ellenőröket!?Vagy csak az a bajod,hogy nem szerettél itt dolgozni?(netán utáltak a kollégák?) Akkor meg miért fikázol? A tisztulásról meg annyit,hogy ide sem férnél...
Provokatőr 2010.11.04. 21:15:54 / # 300404
Na látod, erről beszéltem. Írsz valami butaságot, és nem hogy belátnád, hanem megmagyarázod. Vagy megpróbálod elterelni a lényegről a figyelmet. Nem vagy te véletlenül etikás valahol? ;) Elvi kérdést feszegetek? Egyfelől igaz, mert itt, az interneten csak elvileg tudunk megbeszélni dolgokat. Másrészről viszont ez nagyon is gyakorlati kérdés. Leírod, hogy elvileg, pontosabban a te elveid szerint hogy KELL viselkednie egy taxisnak a szigeten, viszont ez a gyakorlatban is így működik sajnos. Te (mint ahogy hiénakutya is írta), egy elvi kérdést feszegetsz, aminek betartását elvárod tőlem, amennyiben a Te zsebedet érinti a dolog és mélységesen elítélsz, amikor "ellened" foganatosítják. Ezzel ugye nem azt akarod mondani, hogy én is így viselkedek máshol, máskor, másokkal? Ne írj ilyet, amíg nem vagy ebben biztos. Amit én írtam, arra épült, amit itt olvastam tőled, nem raktam hozzá semmit a fantáziámból. A dohányos példádról (csak hogy lásd, te is tudsz butaságot írni - amit aztán meg is magyarázol): A dohányzás illetve a nem-dohányzás nem törvénybe-ütköző cselekedet. Vagyis a lakásodban úgy rendelkezel ezt illetően, ahogy jónak látod. De ne kényszeríts senkit arra, hogy olyat tegyen, ami jogszabályt sért. Ez olyan, mintha arra kényszerítenélek, hogy óra nélkül fuvarozz. Ha nem érted, hát nem érted. Kellemest neked is. Ui.: Nem vagy te Csernus. A pszichológiát hagyd meg neki...
hiénakutya 2010.11.04. 19:26:04 / # 300401
Állítólag helypénzt kellett fizetni, ha valaki be akart állni ezekre a helyekre, de nem célom, hogy mindenféle pletykát kiszerkesszek ide. Már így is olybá tűnhet, hogy nekem a FŐTAXI a mumusom, pedig nem. Semmivel sem rühellem jobban, mint bármelyik másik céget. :-D
puccos 2010.11.04. 19:13:21 / # 300400
Csak a "hiéna" kifejezésedre reagálva. Dolgoztam a kockásnál, nem szerettem. Látva pár éve a romkertnér, A riónál, a hajógyári szigetnél történt korrupt (hiéna) ellenőrök munkáját. Na de állitólag sokat tisztult a kockás.
hiénakutya 2010.11.04. 18:43:33 / # 300399
És tényleg az utolsó, és tényleg nagyon-nagyon zárójeles megjegyzésem: legalább a fórumozó-társat nem kellene beszabályozni...
hiénakutya 2010.11.04. 18:31:55 / # 300398
Dodi, én elhiszem, hogy Te egy qrvajó ember vagy, nem is vitattam. Nem tudom, hogy a Mammut2-nél, vagy a pályaudvaroknál milyen mentalitás van, de bármilyen is legyen, az bizonyosan nem igazol semmit. Saját nevemben tudok nyilatkozni. Engem egy felkapcsolt szabadjelzőnél sokkal jobban idegesít egy égve felejtett tompított, ami perceken keresztül égeti a retinámat, a tükrön keresztül, amíg az eke taxis mögöttem áll és várja az utasát. De én már ezért sem szólok, mert tudom, hogy nagy baj lenne abból, ha esetleg rosszul válaszol. Egyszer úgy is az lesz, hogy kiszállok, aztán anélkül, hogy bármit is szólnék, berúgom valamelyik lámpáját. Esetleg mindkettőt. De nyilván ez az én mentalitásom, nem az egész pályaudvaré. Láthatósági mellényt sem viselek, de, ha viselnék sem érezném magam valamiféle hivatalos személynek, forgalomirányítónak, kocsirendezőnek. Nem fogom idegenvezetni az utast, van, aki megteszi. Mert neki meg olyan a mentalitása. És akkor? Ez engem nem érdekel, Dodi. Te úgy próbálod meg különbnek láttatni magad nálam, ahogy akarod. Körbehugyozhatjátok a Hajógyárit, a Riot, az Up!-ot, pont leszarom. Sőt! Addig sem a Keleti környékén éheskedtek, döghúsra várva. :-))) De részedről, részetekről negatív felhanggal leírni azt a szót, hogy "hiéna"... Az finoman szólva is képmutatás. És engem csak ez zavar.
Dodi 2010.11.04. 16:52:47 / # 300397
Tudod engem nagyon sokan ismernek,más cégeknél dolgozó srácok közül is. Nota bene:még "hiénák" is. :))) És ezek az emberek (talán)tanúsítják,hogy az a pár óra,amíg én "láthatósági mellényben parádézok és terelgetem a taxikat"nem változtatja meg a személyiségemet. Intelligenciám,felfogóképességem van annyi,hogy tudjam,az az utas,aki kérdésemre azt mondja:"már hívtam ilyen vagy olyan taxit" az számunkra már nem ügyfél. És nem egyszer volt már,hogy a nevét is elárulva én mentem oda a várakozó kollégához.Megkérdeztem milyen névre jött és beültettem hozzá az utasát. És tudod mit? Azt az elképedt de ugyanakkor a pozitívan csalódott,hovatovább hálás arcot látva a kollégán......hát...az nagyon nagyon jól eső érzés. Hiénafalka, írott szabályokkal?Szíved joga így érezni,de nem hiszem,hogy hasonló mentalitással találkoznál mondjuk a Mammut2 előtt vagy bármelyik pályaudvarnál.
Dodi 2010.11.04. 16:09:21 / # 300396
Igen,tudom. :)
hiénakutya 2010.11.04. 15:47:53 / # 300395
Nem baj, majd az Informátor megírja. Ő biztos emlékszik, mert nem szereti a helyfoglalókat.
hiénakutya 2010.11.04. 15:46:06 / # 300394
Club Play. Rendesen le volt kordonozva! Az utast alig tudtad kirakni. Hol volt még akkor a Max? Érdekes dolgok ezek. És engem köpködnek a helyfoglalás miatt. Vicces.
csogu 2010.11.04. 15:44:16 / # 300393
Passz, erről lemaradtam. Nem tudom.
hiénakutya 2010.11.04. 15:42:59 / # 300392
Alapvetően nincs szükségem szövetségesre, de, ha már itt vagy... Mert a Max is véres rongy lett. Pedig a hiénázás intézményesítésének know-howja nem a Maxtól ered. Kik voltak azok, akik beálltak a pályaudvarok peronjaira, hogy onnan ők fuvaroznak, mert szerződésük van?
csogu 2010.11.04. 15:32:33 / # 300391
Én is ezt szerettem volna, de mégis másként történt...ráadásul aszondta az arc, hogy a Magyar Népköztársaság nevében...:-))))
Oldalszám: 1757