Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2010.11.05. 23:05:24 / # 300432
Szóltak már komám, hogy a repteres témákkal a repteres fórumban zsezsegj!!! És ha kérhetem, csak egyben!
kopasz 2010.11.05. 22:44:27 / # 300431
Szeva mindenkinek! azt hallottam, hogy a veres pista 50 taxist akar rávenni arra, hogy ők fogják az uniós találkozóra? jövőre ideérkezőket szállítani??? Mi ez? Mit akar, behúzni a csőbe a Zónásokat? Kinek mi a véleménye?

Hamlet 2010.11.05. 20:24:10 / # 300430
Ha nem érdekel akkor miért csámcsogsz rajta oldalakon keresztül.Ha annyira nem érdekel miért esz ide a fene? Ja,amúgy te biztosan fizetsz a területileg illetékes önkormányzatnak azért hogy a keletiből elhajtod a körbehugyozott helyedről a taxisokat!
hiénakutya 2010.11.05. 20:06:21 / # 300429
Nem. Amit én próbálok kiharcolni magamnak az az, hogy olyanok ne olvassanak a fejemre semmit, akik pont ugyanazt csinálják, amit én. Megmagyarázni most éppen Te próbálod meg azt, hogy miért van az rendben, amit a FŐTAXI csinál, holott engem az eleve nem érdekel, amit csinál. Eddig sem érdekelt és ezután sem fog. Ha Te azt gondolod, hogy közterületet foglalhatsz el azáltal, hogy a céged egy szatyor pénzt fizet valamelyik szórakozóhely tulajdonosának, akkor élj boldogan ezzel a tudattal! Valójában egyébként a területileg illetékes önkormányzattól kellen bérelned az adott területet, de ismétlem, ez engem nem érdekel. Az se érdekel, ha elhajtasz onnan mindenki mást. Az se érdekel, ha lekapcsoltatod a szabadjelzőjüket. Esküszöm, hogy leszarom! Amíg Te nekem nem teszed szóvá ugyanezt.
belevau 2010.11.05. 19:41:05 / # 300428
Olvasgatom egy ideje Hiénakutyát. Néha, már-már szimpatikus is volt. Egyes írásai megmosolyogtattak, mások elgondolkodtattak. Olyankor - magamban - elismerően bólogattam. Majd, valaki megdicsérte, mire elszállt magától és most kezdi osztani az észt nekem, nekünk. Annyi a rokonszenvnek. Meg akarja magyarázni, hogy rendjén van az, ha két fuvarból csinálja meg azt, amit én tizenkettőből, hogy elhajt egy önkormányzati drosztról, amit ő, önkényesen - anélkül, hogy bárkitől megvásárolta volna a jogot - bitorol. Mikor, e tényt a szemére vetik, azzal jön, hogy a Főtaxi is ezt csinálja. Aha. Kedves Hiénakutya! Te is nagyon jól tudod, hogy a Főtaxi, nem kevés pénzt fizet azon szórakozóhelyeknek üzemeltetőinek, amelyek előtt drosztot létesít, és ha nem akarja, hogy mások arassák le a babérokat, külön megfizeti a drosztfelelőseit akik gondoskodnak arról, hogy a droszton mindig legyen Főtaxi és ne álljon oda más "hiénázni". Ezt, ma már el is várjuk - a pénzünkért. A Főtaxi fuvart szervez nekünk, mi pedig élünk az elénk tárt lehetőséggel, vállalva, hogy tartjuk magunkat egy szabályrendszerhez. Amíg áldoz rá, és amíg nekem is megéri. Ha, majd már nem teszi és utcáról leszek kénytelen dolgozni, legfeljebb odagördülök a Keletihez :))) Mivel nem tudjuk mit hoz a jövő, addig csendben Kravmaga edzésekre járok, hátha szükség lesz rá...

MCCCXCII 2010.11.05. 17:34:58 / # 300427
T. szálka! A történelmi hűség kedvéért. Igen igazad van. Nem látták szívesen a magánvállalkozókat. De a drosztokon a taxisok álltak nem a cég. A taxisok meg mi voltunk. Hogyan kezdődött? Az első magántaxisok azok voltak, akik a Főtaxinál, vagy a Volánnál dolgoztak. Nem is volt gond. Ugyan úgy beálltak a sorba eleinte mint mindenki. Jobban mondva nagyon ritkán kellett beállniuk, mert fű, fa, virág integetett akkoriban az utcán. Ha netán mégis beálltak, mert valami sorozat ment az egyetlen királyi TV csatornán, akkor beszélgettünk egymással, hiszen pár hónapja, vagy hete még azonos mezben taxiztunk. Ezeken a beszélgetéseken büszkén mondogatták, hogy most mennyivel jobb nekik. Mi pedig csak irigykedtünk, hogy nem tudunk még lépni. A baj ott kezdődött, amikor elengedték a létszámot. Olyan emberek kerültek a szakmába, akikre nagyon nem volt szükségünk. Ők kezdték hogy beálltak a sor elejére, majd szép lassan területeket foglaltak. Nekem, nem egy összetűzésem volt velük. Még olyankor is, amikor az utast nem el-, hanem odavittem. Azután a meglévő drosztokat fel kellett számolni, hiszen a Főtaxi nem állhatott oda, mert „foglalt” terület volt. A kocsikba beszerelték az URH-kat. Tehát droszt, mint olyan az felesleges. Azután mindenkit vállalkozóvá tettek. Ha akarta, ha nem, mert megszüntették a hagyományos taxit. Költségkímélő megoldás. Nem kell kocsit üzemeltetni, csak a pénzt beszedni. Eleinte még meg is érte, hogy aránylag elfogadható áron lehetett bőven fuvarokhoz jutni. Majd sorra alakultak a különböző társaságok: BUDA, CITY, TELE5, LUXTAXI, stb. (A sorrend most nem érdekes.) Ezek a társaságok azért alakultak, hogy valahogy megkülönböztessék magukat a társaságnélküliektől. Közben elkezdték terjeszteni, hogy csak a társaságbeli TAXI az IGAZI TAXI. Az utazó közönség pedig vevő volt a dumára, főleg akkor, ha már egyszer megjárta egy nem társasághoz tartozó taxissal. Mint fentebb írtam a nem közénk való taxisok támasztották alá ezeket a híreket. Majd jött valakinek egy nagy ötlete, hogy drosztok kellenek a városba. Ezért megalakult a Drosztkezelő KHT. Teletűzdelte a várost az általa telepített droszt táblákkal. Hol kezdték? Ahol két három falkába tömörült taxis álldogált oda leszúrtak egy ilyen táblát, hogy ott taxidroszt van. Majd elkezdték a díjat szedni rá. Egységesen mindenkitől, függetlenül attól, hogy oda állhattál, vagy sem. Most hol tartunk? Ha valami miatt büntetni kell, akkor mindenfajta hatóság megjelenik a drosztokon, és büntet, mert Ő ott az illetékes. Viszont amikor valami rendet kéne tenni, akkor ez nem az Ő területük. Mi meg egymás torkának esünk, mert a másikban látjuk a hibát, ha most nem megy a bolt. Mostanság a telefonszám-tulajdonosok sorra alakítják a különböző néven jelentkező taxitársaságokat, mert ez a divat. A vállalkozó taxis meg megy, rohan belépni, mert azt gondolja, hogy most számára eljött a Kánaán. Azután rájön, hogy mégse olyan jó. Hogy miért mondom ezt? Azért mert látok egy két kollégát, aki él a nagy választási lehetőségekkel, és már a harmadik, negyedik matricát viseli alig másfél év leforgása alatt. Persze ha kérdezem, akkor mindig az éppen aktuális „mez” a legjobb, és szidja korábbit, mert annak rossz volt a szabásmintája, vagyis jól elszabták. Azután itt vitatkozunk, hogy ki hol dolgozhat, és honnan, vagy hol nem és honnan nem. Én Hiénakutyát nem is bántottam. Senkit nem neveztem meg, csak a korábbi hozzászólásokra írtam a véleményemet. Nekem sem tetszik, ha valahova csak egy társaság mehet. Esetleg társaságon belül még lehet további szankciókkal valakiket kizárni a fuvarhoz való jogából. Soha nem állítottam, hogy minden mezitlábas elvetemült hiéna, aki csak az utasokat vágja le. De sajnos az is igaz, hogy vannak olyan szerencsevadászok itt e szakmában, akik itt akarnak meggazdagodni pár hét alatt. No, ennek iszzuk mi a levét. Te is, én is, és mindenki. Mert az, az utas, akit átvágtak egyhamar nem fog ismételten taxizni, mert fél a taxitól mint ördög a tömjénfüsttől. Akit átvágtak az nem Fatökű Tódort szidja, mert átvágta, hanem a mezitlábast, vagy a társaságbelit, amivel éppen utazott. Ilyenkor hívja a másik társaságot, ha netán utazni szeretne. Tudod utasként nézve a dolgokat hagy menjek azzal a társasággal, vagy nem társaságival, amelyikkel én szeretnék, hiszen én fizetek. Szépen nézne ki, ha elmegyek egy bordélyházba, és ott közlik velem, hogy csak azzal szeplős, krumpliorrú, kissé repedtsarkú alacsony tramplival bujálkodhatom. A pénzemért hagy válasszak már magamnak kokottot. Bizony ebben a szakmában mi vagyunk a kokottok. Próbáljuk magunkat „eladni”. Vagy a „madam” segítségét kérjük, hogy adjon el, és ebben a szakmában Ő a telefonszám tulajdonos. Persze, hogy el tudjon adni bennünket, ezért esetleg áron alul árul minket. Aztán kéri tőlünk a magas közvetítői díjat, mert „neki költségei vannak”. Ez utóbbi mondat végét egy telefonszám tulajdonos mondta nekem személyesen cirka két és fél éve. De már abba hagyom, mert oly sok probléma van e szakmában, hogy ahhoz több „terabájt” terjedelmű levelet lehetne írni, és még mindig lenne új téma, amit még nem veséztünk ki. Ma pedig nem dolgoztam, pedig terveztem. De remélem nektek most igazán jól ment, mert ma nem riogattam az utcán az utasokat:-)))
tomajer 2010.11.05. 17:18:06 / # 300426
Rendben:-))))
hiénakutya 2010.11.05. 16:35:08 / # 300408
Egy kis segítséget kérek! Nem találom azt a hozzászólásomat, amelyben pálcát törtem valaki felett. Szintén keresem azt a hozzászólásomat, amelyben mocskolódva sértegettem valakit. Ha esetleg valaki megtalálná, azt kérem, hogy tegye már be ide! Köszönöm! Tomajer! Téged a leghatározottabban arra kérlek, hogy ha előkerül az a hozzászólásom, amelyben mocskolódva sértegettem valakit, akkor tilts ki a Hallóról IP-cím alapján!

exex 2010.11.05. 16:24:04 / # 300425
Ezek tök valós kérdések voltak, a taxis múltamból jutott most hirtelen eszembe. Voltam keletis valaha. 2 év alatt két utasom reklamált az ár miatt, pedig nem voltam olcsó. Most akkor hiéna voltam vagy nem? A 150 szotyi ár, 160 igen, vagy nem? Az, hogy egy cég bevásárolja magát egy helyre, vagy simán elfoglalja, ha a múltra gondolunk majd mindegy. Most baromira nem.
tomajer 2010.11.05. 16:05:30 / # 300424
"Az aki tegnap baseball ütővel kergette a kollegákat, az mennyi idő után lehet időmérő, vagy etikás?" A kérdés, nem is olyan blődség. Menj vissza a Taxi4 topicba olyan két-három évet, és választ kapsz rá:-)
Dodi 2010.11.05. 15:50:23 / # 300423
"És semmivel nem rosszabb, amit csinál,annál, amit a "taxitársaságok" tesznek a "szerződött" helyeiken." A vélemény-mint mondják-szabad. Viszont az ellenvélemény a véleményalkotó részéről már miért nem az?Miért lesz az álszenteskedés?Csak azért,mert a véleményt alkotó azt mondja? A fenti idézet azért nem helytálló,mert én átérzem a más taxitársaságoknál dolgozó kollégák problémáját és ha módomban áll,segítek.(utas-rendelt taxi egymásra találása).Ez lenne hát az álszenteskedés,önfényezés? Szerintem empátia,jószándéku segítség. De hát ez csak egy VÉLEMÉNY. Szemben a pályaudvari hiéna:"lesza..om,hogy rendeltek,állj hátra,sötét csillárral de gyorsan"szemlélettel. Csinálja,teszek rá!De ezek után,milyen alapon tőr pálcát felettem?Az önigazolásának keresgélése közben,a kollegalitás szó jelentését nem ismerve,az észérvek kifogytával,marad a mocskolódó sértegetés. Igazad van!Valóban nem álszent.Ez az igazi arca. Amúgy amit írtál,abban nincs hiba.Sok mezítlábas haverom van nekem is.Szinte mindegyik volt már céges valahol.Ilyen-olyan oknál fogva most"hiénáznak":))) És valóban nem lettek jobb vagy rosszabb emberek a szememben. Haverok vagyunk ma is. És ez így van jól.
exex 2010.11.05. 15:19:43 / # 300422
Az igazság véletlenül sem objektív. :-) Például honnan számít valaki hiénának? A céges taxis honnan szotyi? Az aki tegnap baseball ütővel kergette a kollegákat, az mennyi idő után lehet időmérő, vagy etikás? Ki használhat egy drosztot? Ezekre is mindenki a saját szemszögéből válaszolna és nem egyformán.
hiénakutya 2010.11.05. 14:55:38 / # 300421
Köszönöm szépen! Ezek szerint aki akarta, az értette, amit írtam. (Talán '89-ig, vagy '90-ig NEM HASZNÁLHATTUK a drosztokat. Az más kérdés, hogy én speciel nem is akartam használni -viszem a balhét,- de aki használni szerette volna, azt nem egyszer a főtaxis ellenőr űzte el.)
szálka 2010.11.05. 14:31:45 / # 300420
Azért annyit engedj meg kiegészítésként, hogy a valamikori Főtaxis drosztokon egyáltalán nem látták szívesen a mezítlábasokat. Úgyhogy a történelmi hűség kedvéért Te is beláthatod, volt ok éppenséggel arra, amit a "vállalkozók" tettek. Én is sokszor hallgattam annak idején, hogy ez "Főtaxi droszt". És megálltunk ott, és úgy, ahogy nekünk(is) jó volt. Miközben minden problémát a "maszekokban" vélsz felfedezni -visszamehetünk 20 évet- soha ne feledd, kivétel nélkül az összes cégvezető, élükön a Palival, nagy-nagy egyetértésben igyekezett tudatosítani az utazóközönségben, hogy nem szabad "leinteni", "utcán beülni", "cégjelzés nélküli autóba szállni",stb... És erre mindig volt idő, energia... Nem csoda, hogy a mezítlábasok is kidolgozták a maguk túlélési stratégiáit. Én magam is nagyjából 20 évig dolgoztam mezítlábasként, ha úgy tetszik "hiénaként". És cégesként sem lettem jobb-rosszabb ember, mint régen voltam.Ugyanúgy kitakarítottam az autóm mindennap akkor is, mint ahogy most is. Nem is vagyok hajlandó se egymás közt, se utas előtt szidni a mezítlábasokat. És, bár néhányszor egymásnak feszültünk itt a Hiénakutyával különböző témákban, de, még ha nem is szorul rá, a védelmembe veszem. Soha nem állította magáról, hogy egy könnyű nyáresti sétára leugrott közénk a keresztről... És semmivel nem rosszabb, amit csinál,annál, amit a "taxitársaságok" tesznek a "szerződött" helyeiken. De legalább nem álszent.
Hamlet 2010.11.05. 13:07:08 / # 300403
Kapufát lőttél dögevő.Ez a paraszt te vagy? vagy valaki irogat a neveddel.Akkor vonyíts ha a keletiben bárki megállhat az önkormányzati!!droszton.Ahol álitólag fogalmad sincs mi folyik.Nevetséges ahogy siránkozol védőszentet játszol és közben a szemétdombodon kukorékolsz.és lekapcsoltatod a szabadjelzőt és fenyegeted a pályaudvarra rendelt taxikat.

puccos 2010.11.05. 12:19:23 / # 300419
Ja! A stilusomat ismerve ez csak egy egyszerü hozzászólás volt. Nem fikázás. Ha én elkezdek fikázni, azt olyan stilusba teszem, hogy az admin törli a hozzászólást.
hiénakutya 2010.11.05. 12:16:57 / # 300418
Persze, hogy én! A szutyok hiéna, mit vártál? Nekem erre szerződésem van. Itt van, hatodik bekezdés, 3. pontja: képmutató, álszent emberekkel szemben alpári stílus is megengedhető. A "néhány hülye fuvar" meg nem érdekel, úgyhogy ez nem arról szól. Most össze vagyok törve, mert minden vágyam az volt, hogy megfeleljek Neked. :-D
puccos 2010.11.05. 12:11:37 / # 300417
Kicsi komcsi utolsó senki! Nem lennék szives megnevezni a korrupt és hiéna ellenőröket, ugyanis bármennyire is romlottak, őket is védik a személyessségi jogok. De ha megkérdezel egy két öreg kockást, hogy pár éve kik "uralták" a romkertet, a riót, vagy a hajógyári szigetet, biztosan készséggel fognak válaszolni a kérdésedre.Nézd! Mindenkinek nem felelhetünk meg, biztos volt aki nem szeretett, de különösebben nem volt bajom senkivel. És már ha ilyen szépen megkérdezted hogy visszamennék e? Soha!
puccos 2010.11.05. 12:04:18 / # 300416
Ebben nem tudlak megerősiteni, de egyszerü mezei taxisként nem kellett fizetni a helyért. Hogy a kockás fizetett e és mennyit a helyekért azt nem tudom.
művészúr 2010.11.05. 11:54:35 / # 300415
Nem hiszek a szememnek!Ez is Te vagy? Nem védem a Dodit, mert, bár jó barátom; meg tudja Ő védeni magát.De ez az alpári stílus... Tőled nem ezt szoktam meg!Néhány hülye fuvar miatt, amire hidd el Te a motort sem indítanád be (...), így neki menni valakinek... Csak azt tudom mondani: MÉLTATLAN! Vagy rossz napod volt? Mindegy, csalódtam.
Oldalszám: 1757