Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Rita 2011.05.31. 14:49:21 / # 302683
Így van, ez legyen a legkisebb gondod. :-)
dorong 2011.05.31. 14:29:16 / # 302682
igaz..és jogos...a "rájöjj magadtól" sokkal Petőfisebb :)) Elnézést, hál'istennek, csak ez az egy akadt remélem, ez legyen a legkisebb gondom, kedves Rita :)
dorong 2011.05.31. 14:27:17 / # 302681
"A Thököly oldalon jelenleg a droszt egy zsákutcában van, tehát átmenő forgalom nincs, és a civil autók ráadásul ki is vannak tiltva. Úgyhogy a droszt teljes hosszában ott állsz meg, ahol akarsz, legfeljebb nem rajta, hanem mellette." Szerinted.Pont legutóbb jártam arra, ez a "droszt teljes hosszában ott állsz meg ahol akarsz" kicsit erős.Végig állnak a nem céges taxik, némelyik nyakában ott lóg a kis színes igazolvány, jelezvén ő itt bizonyára fontos személy (és jééé...mintha a reptéren is lett volna ilyen...de ja vu - dézsávű, ha nem értenéd, tudod, csak a biztonság kedvéért leírom), némelyik csak simán blázolva, időnként eleresztve egy "b@zdmeg de rohadt meleg van"-t. Persze én nem járok az utcán, biztos álmodtam az irodámból (amiről nem tudok még, hogy létezne, de köszi a bizalmat :) ) "Taxik állnak egy taxiállomáson. Mi ezzel a gond?" Az a gond, és még mindig nem akarod megérteni,hogy ugyanúgy álltok ott, mint anno a reptéren (én meg ezért hoztam fel példának, de ezt sem akartam megérteni, ennyire hülye pedig nem vagy, csak jól játszod az értetlenséget...vaaaaagy, tényleg abban a hitben élsz, hogy ez TÉNYLEG jó, és jogos, ami van a pályaudvaroknál) a repteres taxisok. És hiába kommandózik ott bárki is, mellesleg semmi eredménye, se látványos, se semmilyen.Az, hogy meg valakinek 47 azaz negyvenhét, leírom én is betűvel (mert kölcsön betű visszajár :D) feljelentése van, számomra két dolgot takar; 1.)Pont nem érdekli, mert nincs mitől félnie 2.)A feljelentés egy dolog, de gondolom a hivatalos adatai, nem a valós adatait tükrözik,ezért ül még mindig nyugiban ott ahol...ennyi. "A parkoló egyébként mindkét oldalon fizetős, ezt is rosszul tudod." Én nem a civil autókra gondoltam,de nem értetted a logikát (már megint), hanem a rendszerre amit a reptéren is kitaláltak,hogy úgy irányítottak, hogy ott találtad magad, ahol fizetni kellett. "A FŐTAXI a reptéri drosztok használatát nyerte meg, és ebben a jogosultságában senki és semmi nem akadályozza." Nem is gondolkodik itt mindenki másban mint a drosztokban.Gyanítom egy kolléga sem akarná megvenni a BA-t.No mindegy.Amúgy nem a használatával van itt a probléma, hanem a körülményeiről; És akkor itt jönne az analóg helyzet,amit szintén nem értettél, a reptéren hivatalos pályázat útján áll ott valaki (most konkrétan a Főtaxi), de mégis probléma az anno ott álló exrepteres "társaság".Gyanítom, ha netán valaki kitalálná, hogy pályáztassuk meg a pályaudvaros drosztokat, mert miért ne,rakjunk rendet ott is,ugyanúgy fel lennél háborodva Te is, meg a cimboráid is, is kb. olyan (vagy még nagyobb) lelkesedéssel írnál itt, mint anno zónás barátunk, vagy újabban leselkedő cimboránk... Így már tetszik érteni?
Rita 2011.05.31. 14:25:56 / # 302680
"..rágyere.." :-D

dorong 2011.05.31. 14:01:31 / # 302679
"Azon soraimat miért nem magyarázod ami a személyedet illetik??" Nagyon egyszerű okokból "repteres" leselkedő...jah..majdnem kimaradt a lényeg...HITELES! ! Szimplán azért, mert én nem az személy vagyok aki orvosi problémád tárgya...csak annyi eszed sincs, hogy erre rágyere...én viszont nagyon jót mosolygok :) Főleg, hogy egyetlen egy érvemet sem bírtad megcáfolni,és ismered (már ha ismered) a mondást; Hallgatás, beleegyezés... :)
alelölülő 2011.05.31. 13:37:41 / # 302678
Kérdezd Tomajert. Lehet céget reklámozni, de fizetős. :-))
baupexim1 2011.05.31. 12:35:35 / # 302677
:)))
szálka 2011.05.31. 12:08:25 / # 302676
Biztos sokáig írtad a Tőled megszokott végtelenül intelligens, korrekt és mélyenszántó gondolatokat. És ezt már a rendszer sem tolerálta.
bubu1870 2011.05.31. 12:03:45 / # 302675
Nem. De akkor az elözö két irásom hova lett?
bubu1870 2011.05.31. 12:00:12 / # 302674
Letiltottak vagy sem? Proba 1 2 3

művészúr 2011.05.31. 11:39:42 / # 302673
Látod, előre kellett volna állni. Ott nekem még nem szóltak.Csak egy a "bibi": Fönt néz egy kamera.Nem tudom, hogy mi célból, de remélem nem jön egy hónap múlva egy "Redves vazsmegyeji" levél... Addig, ha tehetem, inkább kerülöm azt a helyszínt ( is ).
Yuri 2011.05.31. 11:29:09 / # 302672
Erről a "ki hova állhat"- dologról eszembe jut (hogy is felejteném el?) egy kb. két hete velem megesett eset. Engedelmetekkel vázolom, remélve, hogy ezt a TGFSZ illetékesei is olvassák. Hely: Zöld Pardon alul; időpont: kb 22.30. Rendelésre megyek, beállok az ott álló kék-fehér rádiósok mögé, a sor végére. Szabadjelzőt lekapcsolom. Beáll mögém az ECH-825 frsz. kék színű Ford Transit, szintén kék-fehér rádiós. Dudál, villog. Ránézek kérdőn: telefonál. Visszaülök, újfent dudál, villog. Kiszáll. "HÚZZÁ MÁ INNEN, B@ZMEG, NEKED DUDÁLOK KÖCSÖG! TAKAROGGYÁ MÁÁ, NEM ÉRTED, MERT SZÉTB@SZOM AZ ARCOD! NEM ÉRDEKEL TAKARODJ INNEN, MERT KITOLLAK A KÉTTONNÁSSAL (ez lehet a Transit) A PICSÁBA B@ZMEG! HÚZZÁ INNEN NEM ÉRTED? INNEN MI DOLGOZUNK, TAKARODJ INNEN KÖCSÖG!" A szavak sorrendjéért nem vállalok felelősséget, és kb. a negyedét írtam le annak, amit kaptam, úgy másfél percig ordított. Próbáltam megértetni vele, hogy nem az ő munkáját veszem el, de "nem fértem be a forgalmazásba". Tartottam a tettlegességtől, amire semmi szükségem nem volt, így kiálltam a sorból és előre mentem. (Szerencsére ebben a pillanatban már jött is az utasom.) Annak azért örülök, hogy mindezt jó hangosan ordította, így az éppen forgalmas helyen jó sokan hallhatták. Remélem, az ilyet mindaddig megőrzi a kék-fehér társaság, amíg el nem veszik az engedélyét. Fennáll ugyanis a veszélye annak, hogy ha kirúgják, másik társaság - esetleg pont a dobókocka - veszi magához. Ehhez képest a Keleti egy szanatórium... :)

Hamlet 2011.05.31. 10:15:44 / # 302671
és mindhárom esetben üresen találta.mert biztos pont utasa volt mindnek

hiénakutya 2011.05.31. 09:39:17 / # 302670
Te egy nagyon komoly pali vagy. :-DDD Egész nap a Keletiben akarsz állni? És az miért lenne jó neked? A cégeknek hála a megrendelők túlnyomó része telefonon hív magának taxit, tehát mindegy, hogy hol állsz, el fognak érni. Amennyire én tudom, nálatok az utcai és a telefonos tarifa közt mindössze 15 Ft a különbség kilométerenként, ami egy átlagos fuvar esetében akár 100 forintos többletet is jelenthet. Ezért a százasért szeretnél egész nap ott állni? Fogalmam nincsen, mi az a "smafu" matrica, a "lájneresek" pedig nem a Keletitől dolgoznak, és soha nem is dolgoztak tőlünk. A metró-beruházást nem mi indítottuk el, tehát az utast nem miattunk sétál. A főbejárat előtt egy "Megállni tilos" táblával védett útszakaszról beszélünk, amitől még akár meg is állhatnál az utas ki-és beszállásának idejére, de én nem erőltetem a dolgot. Térfigyelő kamera nincs, viszont kifejezetten a taxisok hajkurászására rendszeresítettek egy 2-4 fős rendőrjárőrt, azonban az csak a helyieket b@sztatja. Tudok olyanról, akinek 47, leírom betűvel is, negyvenhét feljelentése van. Bocsánatot kérek valamennyi keletis nevében, hogy bent állunk a droszton és ezért az utasnak sétálnia kell a droszt elejéből a végébe, esetleg a végéből az elejébe (?), bár ezt nem nagyon értem, hogy miért veted a szemünkre. Taxik állnak egy taxiállomáson. Mi ezzel a gond? Szívesen állnánk az épülett előtt is, de azt nem lehet. (Lásd fentebb) Egyébként egyre inkább az az érzésem, hogy valami irodában üldögélsz és az elmúlt 10 évben ki nem tetted a lábad az utcára, különösen a Keletinél nem jártál. Egyszerűen butaságokat beszélsz. A Thököly oldalon jelenleg a droszt egy zsákutcában van, tehát átmenő forgalom nincs, és a civil autók ráadásul ki is vannak tiltva. Úgyhogy a droszt teljes hosszában ott állsz meg, ahol akarsz, legfeljebb nem rajta, hanem mellette. A Kerepesi oldalon a droszt egy olyan útszakaszon került kialakításra, ahová csak a taxik és a BKV járművei hajthatnak be. Ennek megfelelően ott is megállhatsz bárhol a droszt teljes hosszában, ha máshol nem, akkor mellette. Ha esetleg valami BKV-járat kitolna, azt velük beszéld meg. A parkoló egyébként mindkét oldalon fizetős, ezt is rosszul tudod. A Hallotaxin való fórumozásnak nem feltétele a droszthasználati engedély megléte, ugyanakkor szeretnélek megnyugtatni, hogyha az lenne, akkor jogszerűen írnék ide. A repteret nem hoztam föl ellenpéldaként; ez pont fordítva történt. A Keletit hozták föl a reptérre ellenpéldaként, pontosabban a reptéri helyzet jogosságának igazolására, ami nagyjából egyébként olyan, mint amikor egy megcsalt férj azzal vígasztalja magát, hogy a szomszéd felesége is félreqr. De őszintén örülök, hogy te is úgy látod, hogy a két helyzet nem analóg. A repteret a FŐTAXI nem nyerte meg, sem pályázaton, sem másként. A FŐTAXI a reptéri drosztok használatát nyerte meg, és ebben a jogosultságában senki és semmi nem akadályozza. Annyit álltok ott, amennyit csak akartok. Hogy a kollégáid miért fizetnek, azt nem tudom, ezt velük beszéld meg. Ugyanakkor abban biztos vagyok, hogy a repülőtéren megforduló utasok a BA Zrt-nek semmilyen megbízást nem adtak taxi-szolgáltatás közvetítésére, a cégnek ilyen tevékenységre valószinüleg engedélye sincsen, tehát ezért fizetnetek enyhén szólva is verébség. Kizárólagosságot a reptér meg különösen nem adhat el nektek, mert ez sértené a versenyjogot, valamint az ügyfelek szabad szolgáltatóválasztáshoz való jogát. Semmilyen jogi kiskaput nem használunk ki, ráadásul az ellenőrzés esetleges hiánya nem is volna kiskapunak nevezhető. De ellenőrzés hiányáról beszélni is csak az tud, aki maga nincs az utcán és soha nem is volt ott. Csak az elmúlt héten az Árvai-kommandó 3, azaz három alkalommal tette tiszteletét a Keletiben. Ennyit a tényekről.
tomajer 2011.05.31. 09:15:01 / # 302669
[b]Érik az új taxisháború? A reptéri hiénák elleni védekezés újabb kissé eltúlzott intézkedést generált. Ma minden nem főtaxis kocsit igazoltattak, amely nem szállított utast. [/b]

bambusz 2011.05.31. 08:19:05 / # 302668
Még 1 apró szösszenet A mai napig is, ugyan úgy "lopják" az utasokat a BA ZRT. által "hiénáknak nevezett taxisok. Az 1 terminálon sem tudsz tőlük megmozdulni. a 2B és a 2 A is tele van velük(nyakba akasztóval rohangálnak,mint a keletisek..mondjuk a 90% szánalmas rövid nadrágos, papucsos, görbehátú tróger!! én a kutyáimat sem vitetném el velük. A parkolóban ugyan úgy nem fizetnek. Egymásra állva "kivonatoznak" a fizető parkolóból.. Tisztelt Fötaxi és BA vezetősége!! Megint hülyét csináltatok magatokból. Jól kizártátok Őket a reptéri munkából. Ugyan annyian vannak és ugyan úgy lopnak. A Fötaxisok meg ugyan annyit fizetnek,mint eddig a "hiénák" meg ugyan annyi kanyart tolnak ,mint eddig. Csak nekik több marad a brifkóba.

tomajer 2011.05.31. 08:10:21 / # 302667
Szabadonválasztott:-)
bambusz 2011.05.31. 08:02:35 / # 302666
Eljárást indítottak a Liszt Ferenc repülőtéren tiltakozó taxisok ellen [origo]|2011. 05. 30., 21:46|Utolsó módosítás: 2011. 05. 30., 22:20| 3 komment CÍMKÉK:taxi, kékfény, Liszt Ferenc repülőtér A rendőrség eljárást indított az ellen a több száz taxis ellen, akik a múlt héten aláírt taxidroszt üzemeltetési szerződés elleni tiltakozásul lassú haladással nehezítették a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető forgalmat. Közérdekű üzem működésének megzavarása miatt eljárást indítottak a repülőtéri nyomozók ismeretlen tettesek ellen. "Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlenül II-es termináljára vezető útján 2011. május 26-án több taxi szándékos lassú haladásával akadályozta, esetenként rövid időre meg is bénította a repülőtérre vezető út forgalmát, ezzel megzavarva és korlátozva a repülőtérre érkezők és távozók közlekedését" - írta a rendőrség honlapján. A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft. múlt héten írta alá a a taxidroszt-üzemeltetési szerződést a Budapest Airport (BA) Zrt.-vel. A felek öt évre kötöttek szerződést a taxiállomások fenntartásával, működtetésével kapcsolatos kötelezettségek teljesítésére. A szerződés megkötése azért vált szükségessé, mert a 2006-ban - szintén öt évre - kötött egyezmény lejárt. Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke hétfőn bejelentette, hogy a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordulnak a repülőtéren kialakult helyzet miatt. A taxisok érdekvédelmi szervezete elnöke szerint a repülőtér érkezési oldalához vezető útra "csak engedéllyel behajtás" táblát tették ki, kiszorítva onnan az összes taxist, kivéve a Főtaxit. Ezzel versenyhátrányba hozták a taxisokat, mert csak a Főtaxi kapott behajtási engedélyt. A Népszabadság online oldala május 26-án azt írta, hogy az érkezési szintnél megszűnt a rendelt taxi tábla, pontosabban lekerült a fizető parkolóba. Itt viszont a - nem főtaxis - taxisoknak öt ingyen percet hagytak arra, hogy felsétáljanak az utasokért, s levigyék őket, ami szinte lehetetlen - az öt perc után pedig hétszáz forintos díjat kellett fizetni a sofőröknek a parkolásért. A kialakult helyzet miatt több száz taxis tiltakozott a Liszt Ferenc repülőtéren. Melyik hír igaz? A pár taxis? A másnap 40.50 taxis? Vagy az itt leírt több száz taxis???
Lali 2011.05.31. 07:19:58 / # 302665
Ezen is elmélázhatsz. "T. BA ZRT! Alulírottak, a ....... vezetőiként, a fővárosi taxis vállalkozók nevében a következők végrehajtására, illetve tevékenység megszűntetésére szólítjuk fel Önöket: -haladéktalanul függesszék fel a versenysemlegesség és a vállalkozói szabadság korlátozását, -azonnal hagyjanak fel a félretájékoztatással történő hitelrontással (illegal taxi stb...) Mivel az Önök tevékenysége fuvarszervezésre nem terjed ki, ne próbálják az Önök által létrehozott áldatlan helyzetet "kezelni" azzal, hogy a megkérdőjelezhető módon megszerzett droszthasználati joggal visszaélve fuvarozók százainak munkavégzését lehetetlenítik el. Megállapítjuk továbbá, hogy hónapok óta romlik hazánk megítélése azáltal, hogy kaotikus, kiszámíthatatlan állapotok uralkodnak a reptéren. Tekintettel arra, hogy a történtek ismeretében jogkövető magatartásra felszólításunk után sem számítunk, jogi úton leszünk kénytelenek kikényszeríteni azt. Vélemény?
Lali 2011.05.31. 07:02:55 / # 302664
Azért tisztázzuk, amit most csinálsz az vádaskodás. Ilyenek minden cégnél vannak, ha rájönnek, akkor alvállalkozói szerződést bontanak. Azt is, hogy a BA ZRT. több esetbe sérti a jogszabályokat. Azt is mit nyertetek meg (állhatok a droszton és fizethetek a semmiért). A drosztról való szolgáltatást és a BA ZRT-nek jutalékfizetést, nem a hatósági feladatott esetleg a piac szabályozását. A szakmáért pedig annyit tehetnétek, hogy feljelentitek a BA ZRT mert folyamatosan megsérti a törvényeket (a minibusz futatása nem a bentről szabályosan dolgozó érdekeit sérti). Azon is elgondolkodhatnál, az F1-es droszt hátsó részén miért rongálták meg a nem főtaxi kocsit.
Oldalszám: 1757