Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
donkihóte 2014.10.13. 08:42:04 / # 336210

...ha bevezetésre kerül a 7 év akkor ez azzal jár (többek között), hogy a többszörösére szükséges emelni a tarifát ahhoz, hogy esélyed legyen kitermelni a költségeket...

...vagy leszox a cigiről meg a piáról és azt a havi 40-50 ezret félrerakod az már egy dácsia vagy egy pözsó. Az baszik rá, aki nem dohányzik és nem iszik.

Apuka 2014.10.12. 23:16:34 / # 336205

nézzük tételesen mire is számithat a szakma (már amennyiben homokba dugja a fejét)

(emlékezetböl irom ezért nézzétek el ha nem szo szerint idézek)

Budapest.

kaptunk 10 éves korhatárt, egyéb müszaki követelményeket, tabllettes rendszert, sárgitást és 100 méterröl láthato szabadjelzöt, mindezt évenkénti minösitéssel és megemelt droszt dijjal.

(jah.. majd elfelejtettem, az évenkénti minősités elött javaslom privátilag felkeresni az asztalos utcát,  mert hirlik hogy a sárgitás nem bizti hogy meg fog felelni. aztán ugyan ez igaz a szabadjelzöre is. szoval érsemes elötte szakvéleményt kérni)

országos (ez még ugye addig csak tervezet ameddig alá nem irják a minisztriumban)

2009 ota készül(get) jellemzöen évente 6-8 változat. az elmult écek alatt évente két alkalommal (év eleje és év vége táján) egyeztettek velünk.

volt hogy bele épitették a javaslatokat az egyik alkalommal , majd a kö etkezö változatbol kivették.

jelenleg itt tartunk:

2016 jul. 31-ig ujra le kell tenni a vállalkozoit.

2016. jul 31-ig a taxivezetöiből továbbképzésen és vizsgán kell részt venni amit 5 évente meg kell ismételni

vállakozás tevékenységi engedélye szintén 5 évre lesz kiadva (ha jol emlékszem ez is 2016-os dátumtol)

2016. jan.01 -töl 7 Evnél idösebb autoval nem lehet taxizni

a tavaszi változatban még benne volt a fuvarközvetitök engedélyeztetése (NKH hatáskör) de a mostanibol ezt megint kivették.)

ennek köszönhetöen az Uber-nek zöld utat adtak Magyarországon.

ehhez jön még az on-line ora.

ha bevezetésre kerül a 7 év akkor ez azzal jár (többek között), hogy a többszörösére szükséges emelni a tarifát ahhoz, hogy esélyed legyen kitermelni a költségeket.

nem tudom lesz e erre fizetőképes kereslet.

mindeközben belép a piacra az Uber és társai, akik lazán alád vágnak árban akár 50%-al is.

összegezve:

kap a taxis szakma a nyakába teljesithetetlen követelményeket ugy, hogy közben kiszervezni hagyják alólunk a piacunkat.

ennek következményeit nem hiszem hogy nagyon kellene ecsetelnem.

irjam le mégegyszer hogy kezdhetünk nagyon aggodni?

felfogta valaki(mindenki), hogy mekkora a baj?

Apuka 2014.10.12. 22:24:57 / # 336204

a fene egye ennek a telefonnak a kis kijelzőjét..

lemarsdt egy nulla

szóval..

megközelitöleg 2.000 (kétezer) kollégát értem el közvetlenül az elmult 2 napban

sárga csoda 2014.10.12. 22:17:29 / # 336203

Nem tudom ,hogy mi a frász kellene ,hogy ez a "szakma" (puhapöcs,droid) felhördüljön...de úgy igazából.

Még zabál a gyerek...de a nőiteket már más dugja...hisz lepattant mert alig látott...semmi reakció.

Autót vetetnek..sárgíttatnak...leszívják a véreteket,mert már bőrötök sincs....semmi reakció.

Fuvarkényszer van...egekben a sáp a drosztdíj..az új autó betaxizása......semmi reakció..

Nemsokára kihúzzák azólatok a maradék talpalattnyi földet..és jönnek a munkanélküliek taxizni....semmi reakció..

Nos megérdemli az egész brigád!!!!   Erre viszint ne legyen rekació...Kussoljál!! Mert ez az igazság..és bátran bólogathatsz....bégethetsz is.

Amúgy lehet fikázni mindenkit...még azt is aki próbál valamit tenni...mert az fillérbaszó kollégáim...nagyon megy.

Apuka 2014.10.12. 22:15:18 / # 336202

na végre. ez már inkább idevaló kérdés.

mivel nem csak a hirlevél ment hanem sms ill. telefon is, az elmult 2 nap alatt megközelitöleg 2.00 kollégát értem el. ebben nincs benne a facebook.

természetesen ezt országos szonten kell érteni.

bár tegnap már leirtam, megismételném:

nektek most az a legnagyobb feladatotok, hogy tájékoztassátok azokat akik még nem értesültek erröl.

boncolgassátok a problémát itt, a facebook-on, urh-n és drosztokon.

nekünk meg az, hogy megszervezzük, engedélyeztessük, kihirdessük!

aztán mehetünk.

nazoli 2014.10.12. 22:08:00 / # 336201

A TGFSZ nem személyiség, csak egy szervezet. A karizmatikusság - amennyiben a meggyőzőerőt, magával ragadó képességet értjük alatta - személyiségjegy. Ne keverjük a dolgokat. 

Érdekes, hogy az ezt megelőző utolsó bejegyzés, ezen a topikon, ebben a témában 2014. 06. hónapi. Akkor tette föl a Zsolt az akkor érvényes rendelet tervezetet. Négy hónapig senkinek nem volt véleménye. Tán el sem olvasták. Most sem az aktuális tervezettel van elfoglalva a társaság. Egyetlen bejegyzés sem vonatkozik a rendelet bizonyos pontjaira vonatkozóan. Pedig vannak benne taposóaknák. Szerintem ezt sem olvasta el senki. Ennek tudatában kérdezem: mi is akkor a cél? Milyen célnak az érdekébe(n) is kellene tüzelni, hergelni a népet minden csatornán?

Meg van határozva, hogy milyennek kell lennie a vezetőnek, hogy fizető tagokat tudjon maga köré szervezni, ha majd kikaparta a tutit a taxisoknak. Legyen cégektől független, tőke erős (sic), önzetlen, megfelelő tudással és háttérapparátussal rendelkező időmilliomos stb. És persze ha a taxisok nem elégedettek az eredménnyel, akkor kérjen elnézést, és írja föl a homlokára, hogy "Én vagyok a hülye". 

Jut eszembe. Nem is olyan régen te írtad, hogy részt vettél a kezdetekkor valamilyen tárgyalásokon, ahol a TGFSZ csak lapított. Te mit csináltál akkor? Ha a kezdeteknél ott voltál, akkor később miért nem? Ha esetleg sehol, az nem menti föl ugyan a TGFSZ-t az őt ért vádak alól, csak lehet, hogy veled eredményesebben tudtuk volna fölvenni a harcot a hatóságokkal. Te lehettél volna az a karizmatikus személyiség.

De még nem késő. Ha véleményt mondanál a rendelet tervezetről, konkrétan megemlítve azokat a pontjait, amelyek hátrányosan érintenek bennünket, azzal sokat lendítenél a dolgon.

Vagy ha nem megy, akkor ha a kerti munkáimat befejeznéd (füvesítés, tuja ültetés, térkő lerakás, betonozás), mindjárt több időm lenne a tervezettel, és az azzal kapcsolatos ügyekkel (tárgyalásokra járás, telefonálgatás, irományok létrehozása, szerkesztgetése, kommunikálása) foglalkozni. 

Természetesen mindezt úgy, hogy véletlenül se gázoljak senki lelkébe.

Maradok mindenki iránt feltétlen tisztelettel: Jézus

focilabda 2014.10.12. 21:45:09 / # 336200

Egyem azt a málna szádat.

Neked van igazad.

De azért még idebiggyeszthetnéd, hogy hány db levelet sikerült szétküldeni.

Apuka 2014.10.12. 20:25:05 / # 336199

több olyan tartalmu levelet kaptam melyben kérik, javasolják, hogy a hirlevél tartalmát taxis nyelvre leforditva, leegyszerüsitve irjam le, mert csak ugy értik. 

szoval a lehetö legegyszerübben leirtam.

pár napja beillesztettem ide a tervezetet. igaz az két évvel ezelötti állapot,

megkaptátok a mostanibol paragrafus szerint idézve a változtatásokat.

szerintem már a hirlevélben levö tartalom is elég ahhoz, hogy kinyiljon az ember zsebében a  bicska. te nem igy gondolod?

Brian May 2014.10.12. 19:47:21 / # 336198

Olyanok vagytok,mint ennek a kurva országnak a kibaszott ellenzéke.Csak egymást baszogatjátok,ahelyett,hogy összefog(nánk)nátok!Szánalmas.

focilabda 2014.10.12. 19:27:45 / # 336197

Ez a hivatalos válasz, hogy szopó ágon a szakma?

Lehet, hogy én vagyok kicsit gyengébb felfogású de számomra még mindíg nem tiszta, hogy mi az amit a TGFSZ tenne azért, hogy ne szopó ág legyen és mi az ami mögé nekem taxisnak oda kéne állnom.

Olyan ez az egész mint a baloldal választási kampánya.

Csak azt hallani, hogy mi a rossz.

Mi a megoldás???

Mi mögé kéred, hogy sorakozzunk fel???

szálka 2014.10.12. 19:25:00 / # 336196

De Balázs. Itt csak indulatból lehet. Ha mellé tennéd ennek az egésznek a több hetes előzményét, talán megértőbb lennél. Nem vagyok közszereplő, nem vagyok köteles elviselni mindenféle szemét viselkedést. Ismersz annyira, hogy mire és kikre gondoltam amikor leírtam azt amit.

szálka 2014.10.12. 19:19:34 / # 336195

Megcsípted a lényeget. Ennél nagyobb sértés nincs, minthogy én fideszes lennék. Gratulálok.

Apuka 2014.10.12. 19:18:39 / # 336194

a függetlenségünk meg van. a sajátunkbol meg eddig is eleget raktunk bele, igy most azt várjuk, hogy hozz egy böröndöt tele pénzzel amiböl majd fizetö tagságunk is lesz.

mit küldjek el neked:

- telefonszámot, posta cimet vagy bankszámlaszámot?

szálka 2014.10.12. 19:18:12 / # 336193

Egyszer válaszoltam. Ezzel eljátszottad a továbbiakat. Nem vagy abban a helyzetben, hogy bármit számon kérj rajtam.

szálka 2014.10.12. 19:15:56 / # 336192

Te vagy a szakma ikonja.

Kekec 2014.10.12. 19:12:09 / # 336191

Nálam az utolsó két sorod teljességgel kiverte a biztosítékot..TGFSZ egyik vezetője nem használhat ilyen hangnemet a tagságával szemben.

Legjobb lenne ha lemondanál egy bocsánatkérés után.Indulatból nem lehet nyilatkozni.

a-kinti 2014.10.12. 18:45:39 / # 336189
Te fideszparaszt most pont abban élsz!
Amsel 2014.10.12. 18:24:33 / # 336187

"Egyébként Metál Zoltán-egyelőre- nem tervez semmilyen demonstrációt." Kapisgálod már ! Igy kell ! Infót adni,ha nem is teljes terjedelmében,de a lényeget illetően. Persze a végére hozzátettem volna, hogy a TGFSZ terveiben viszont szerepel !

Hát nem ez lenne a bizalom növelő ?

Amsel 2014.10.12. 18:15:39 / # 336186

Megtisztelő,hogy nekem külön megmagyarázod a lényeget mert különben úgy maradtam volna. Nem kell neked olyannal söröznöd,nyaralnod,de még csak barátkoznod sem aki birálja a tevékenységed,vagy azokat akikkel együtt alkotod a vezetőséget, egy érdekvédelemre létrejött szakszervezetben. Arról viszont csakis ti vezetőség tehettek,ha nyüszögő,elégedetlenkedő hangokat hallatnak akkor, amikor csak azt hallják hogy "szopó ágon " van a szakma.Hogy miért tehettek róla? Mert nem léptetek fel a legkeményebben akkor amikor látható volt hogy hová vezet az út, amelyet kijelöltek a taxis szakma részére. Mert elhallgattok és csak magatoknak tartotok meg infókat,vagy privátban közöltök egyesekkel,és itt most nem a Hiénakutyára gondolok,hanem úgy álltalánosságban. A Zsolttal (Apuka) sokat beszélgettem, persze csak addig mig barátok voltunk,amit ő most egyoldalúan a szemembe port hintve fel nem rúgott,és mindig presszionáltam, hogy információkat kell adni, mert ha nem annak az a következménye, hogy az emberek csak azt látják,nem történik semmi,és eltávolodnak.Ebbe buktatok bele pl a tagság létszámát illetően.Zsoltnak az volt ez elve, hogy aki valamit akar tudni az lépjen be! Ez egy faszság ,hiszen ha nem tudom hogy mit akar,mit tesz,mit alkot stb,miért támogassam mit támogassak? 

Úgyhogy nyugodtan alkalmatlanozz, csürhézz,sárkányozz,madárijesztőzz !

A taxist ti is tettétek ilyenné !!!!!!!!!!!!!!

hiénakutya 2014.10.12. 18:10:27 / # 336185

Igen, hát így most már tudjuk, ki volt az egyik levél írója...

:-D

Oldalszám: 469