Hozzászólások száma: 2890
Oldalszám: 145
Témakörök > Droszt Híradó > Taxisfelvonulás A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2010.02.19. 01:16:41 / # 258768
Te el is olvasod amiket írok, vagy csak nyomogatod a gombokat?:-) Pont ezt mondtam én is. Nem időszerű. Ennyi. Az "anyag" meg nincs dugdosva.... /csak ki ne derüljön:-)/ itt van a hallotaxin, mint említettem. Sok sok cikkben, és hozzászólásban. Ha kell, aktualizáljuk. Majd ha kell:-) Politizálni, meg hess a politikába:-) ui: Volt indexesek. Nem tudom mikor jártatok ott utoljára, de most visszamentem nosztalgiázni. Milyen "okosakat" mondtunk anno:-) És hogy örülnénk ma, az akkori problémáinknak:-(
Lali 2010.02.19. 00:57:15 / # 258767
Nem dugdosni kellene.Régen vagyok a szakmába régebben mint te.Értelme annak van ami elöreviszi a dolgokat.A fiókba biztos nem.Nem fogadkozni kell,hogy ha majd akkor megcsinálom.Persze az anyag egész a megméretésig csak szerinted jó.Dob be és az élet eldönti.Lehet hogy menybe mész ,de lehet hogy elbuksz.Eddig az élet nem téged igazolt.A legjobb anyag is csak annyit ér ami megvalosul belöle.Ezek szerint az anyagod nulla.Ja persze ha kidolgozod és megprobálod megvalósitani.Majd a történelem eldönti.Mért nem a biciklisekhez mész ott van kritikus tömeg.Nem várom az állomány számszerű többségét.Nem futok neki olyannak ami értelmetlen.Ha nem veszed észre,hogy az idő nem alkalmas erre.Nem elég nyilvánvaló,hogy politikusaink mennyire koruptak.
tomajer 2010.02.19. 00:34:02 / # 258766
Te mióta olvasod a hallotaxit? Mert szerintem nem sok időt szántál rá eddig:-( Fuss neki, és olvasgasd. Majd öt év lemaradásban vagy. És akkor nem hozom szóba azt a három évnyi indexet, ami ezt megelőzte:-) Se kedvem se időm, újra, és újra lefolytatni ezeket a vitákat. A saját érveimet hozod fel ellenem, mintha én állítottam volna bármi ilyesmit. Tessék szépen elolvasni amit már leírtunk a témában. Párszáz cikk, néhány tízezer hozzászólás:-) És majd akkor. Akkor talán eléggé képben leszel ahhoz, hogy egy ilyen vitát elkezdjünk, és nem fogsz velem olyanon vitatkozni, amiben egyetértünk, amit én már több évvel ezelőtt leírtam!!! Tehát, értelmes célok vannak. Nagyképűség nélkül állíthatom, hogy egy hét alatt olyan aktuális anyagot állítunk össze, amiben a legkritikusabb szemlélő se talál kivetnivalót. Mármint szakmailag megalapozottat:-) Majd ha értelmét látjuk. Majd ha megmozdul az a kritikus tömeg, ami azt ki is tudja kényszeríteni. ui:És nem én kergetek utópiát. Én ezer embert elégnek tekintenék ahhoz, hogy reprezentálják a szakma akaratát. Te vagy az, aki a teljes állomány számszerű többségét várod demokratikus szavazással az urnákhoz:-)
Lali 2010.02.19. 00:07:47 / # 258765
Utópiát kergetsz.Demonstrálni lehett.Mitt?? Amit ti az igazságnak hisztek.1000 autó az kb.:1/5 az engedély számnak,bár már jelentös erő.Nem most kell erőt demonstrálni.Hanem akkor mikor megvannak az értelmes célok.Addig ez egy önmutogató vonulás.50 napja van a kormánynak.Szerinted foglalkoznak vele?Minimál ár.Mi az indok nem akarunk többet ügyeskedni.Szerinted mennyi lene az??Létszám limit.Ki férjen bele?Csak válalkozó,minden köztartozása rendbe van?Vagy az is akimár lecsúszot.Kocsinkét?Hol legyen a határ?Te a reptérért mért nem vonultok?Zsiros falat.Az olcsó áru fuvart miért viszitek el?Ha nem vinnétek akkor nem lenne.Ne engedjük a buszokat mert kettö taxi utasát viszik.Persze ne engedjük tomajert se csak.
tomajer 2010.02.18. 23:49:45 / # 258764
Alakul:-) Már csak fix ügyben nem értünk egyet:-) De én ma azt mondtam, hogy minimál tarifa, létszámkorlát. Ez a kettő,amit érdemes követelni. De nem most, nem így. Kidolgozatlanul, két hét alat.... Persze abban sem értünk egyet, hogy ne lehetne szervezet nélkül, egy demonstrációt szervezni. Hisz maga a demonstráció adja a legitimitást. Erre mondtam, hogy 1000 autó. Az már gondolom a te szemedben is meggyőző támogatottság lenne?!?:-)
Lali 2010.02.18. 23:32:50 / # 258763
Nem kell.Szerintem ez világos.De fogalmazhatok úgy is,hogy a töbség nevébe az írjon aki bírja és felvanhatalmazva rá.Fel foghatnád a fix csak egy lépés de nem az első.Ha rosszul idözititek és a sorendeket felcsrélitek akkor bukás.A reptert úgy veszitetétek el,hogy azt mondták rendet csinálnak.A várost pedg úgy hogy fix kell.Szerintem elöször írjatok programot(célokat) majd alapitsatok szervezetet,és legyen tagságotok igy lesz támogatságotok és igy eléritek a céljaitokat.Persze ha a töbség veletek ért egyet.
Lali 2010.02.18. 23:22:48 / # 258762
Egyébként itt élek.
tomajer 2010.02.18. 23:21:37 / # 258761
Úgy látom nem megy ez neked. Megint a félmondatok:-( Nem fejtem meg mégegyszer:-)
Lali 2010.02.18. 23:20:57 / # 258760
JA az írást visszavonom.
Lali 2010.02.18. 23:19:31 / # 258759
Nem
Lali 2010.02.18. 23:17:41 / # 258758
Leírom még egyszer .Antal A. már lobbizott érte és kiszámolta. Ezért kelet meg választani a kamarába. Szerinted, ha akkor létre jön akkor. Most hány vállalkozó van és hány alkalmazott van? Mi egykocsis vállakózók igen hamar tönkre megyünk. A reptér jó példa (taxi+alkalmazott+izmos irányító). A profit pedig ott. Fix-nél sok fekete kocsi lesz. A városba. Sok „drioddal”. Kihez mentek vonulni.”W”úr már egyszer megfúrta.”R”úr eladta, majd parkoló céget vezet . A többi pedig vagy gyanúsítót vagy,magyarázkodik. Mit mondasz nekik, azért kell ügyeskedni, mert nincs fix. A szabály akkor is vonatkozik ránk és számon kérhető
Lali 2010.02.18. 23:01:02 / # 258757
baupexim1 2010.02.18. 21:13:58 / # 258756
mi is reméljük:))
Bántelki Lajos 2010.02.18. 21:11:41 / # 258755
És azt is írtad, hogy kellő tisztelettel... Persze, értem én! Nekem nincs még 1 nevem. Én én vagyok, ( bár volt 1x, hogy magamon kívül voltam ) de már nem leszek! Legalábbis, remélem!
baupexim1 2010.02.18. 21:07:44 / # 258753
"Ezt is csak azért feltételezed, mert nem ismersz, csak hallasz rólam! " nem-nem...ismerlek... és csak megjegyeztem, hogy véleményem szerint
Bántelki Lajos 2010.02.18. 21:05:30 / # 258752
Látod! Ezt is csak azért feltételezed, mert nem ismersz, csak hallasz rólam! Nekem gha van véleményem, azt elmondom! Nincs szükségem nick nevekre és különbféle hazugságokra! Sok mindent lehet rám mondani, de azt, hogy hazudtam, vagy hazudnék.... Nem nagyon!
baupexim1 2010.02.18. 20:59:14 / # 258751
nem is a kifejezésről van szó, hanem a válaszok szerintiségből kikövetkeztetve:)
tomajer 2010.02.18. 20:55:09 / # 258750
Dehogy. Barát Lajos barátunkról sok mindent el lehet mondani, de hogy ne tudná kifejezni magát??? Hááát azt nem! :-)
tomajer 2010.02.18. 20:53:40 / # 258754
No para.Én sosem szoktam.Megéltem eddig és ezután is Örülünk neki... A fixet leírtam, Leírtaaad? Hóóól? Segíts már kérlek, mert nem találom. de eléglegyen annyi,hogy ha az lesz akkor a nagytőkések fognak beruházni,nem mi.Pl.: Zóna Mibe??? Mi köze a fix tarifának a beruházáshoz??? A meglévő eszközeink nem felelnének meg a fix tarifához? Annyival több fuvar lenne, hogy hirtelen több taxira lenne szükség? Magyarázd már el lécci!!! Tény, hogy kell mellé valamilyen létszámkorlátozás is. Ennek a módján lehet vitatkozni. Te is felvetettél egyet, mások is sokat. De ez nem ellenkezik azzal, hogy a fix tartifa az, ami az ezer sebből vérző szakmát visszaterelné, a normális pályára. (jelzem, elméleti vita... ez most csak álom) Ha mindent rendesen csinálnánk akkor már rég tönkrementünk volna. Igen. Ezt kell megértetni a hatalommal. Nekik sem üzlet, hogy nem tudjuk elkérni a szolgáltatás árát, és mindenen spórolunk, amin csak tudunk.... Te is bár az írásból megélnél Az összes ebből származó jövedelmemet felajánlom neked.... de persze, ha az egyenleg netán mínusz, akkor te fizetsz:-) Bár ezt biztosan nem lehet érteni Tényleg nem.....MIT??? A városházán mindent jogászok a joggal körbe bástyáztak Igen. Ez a dolguk. Mért gondoljuk,hogy mi ösvénykedünk,és majd ők meghátrálnak Ezt, ha.... mi az az ösvénykedés? Mi elől kéne meghátrálniuk? Tényleg nem értjük? Nekik ott tök mindegy, hogy itt milyen tarifa rendszer van. Csak, ha lehet ne kelljen semmit csinálni. És persze ne legyen balhé. Azt mondták nekik, minden nagyon szép, minden nagyon jó... boldogan hátradőltek. Ennyi. Nem ellenségeink ők. Csak éppen el kell érnünk az ingerküszöbüket. Nagyobb botrányt kell produkálnunk, mint amennyit a nyugalmuk megér. Szerintem a törvényre hívatkozva rosszabbul járunk. Milyen törvény, minél járunk rosszabbul??? Vagy azt mondjuk az ellenőrnek,hogy a nyereséget csináltuk? Milyen ellenőrnek? Milyen nyereséget? Remélem már érted, mit kérek tőled. Értelmes összetett mondatokban fogalmazd meg a mondanivalódat, mert ennek így se füle se farka:-( Én még egy ilyet nem csinálok. Ráment egy órám:-(
baupexim1 2010.02.18. 20:36:09 / # 258749
kellő tisztelettel jegyzem meg, szvsz. Lali=Bántelki topictárs:)
Oldalszám: 145