Témakörök > Hírek fórumai > Nem állunk meg! TOR TÚRA! TAXISDEMONSTRÁCIÓ JÚNIUS 4-ÉN! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
smokie09 | 2012.06.12. 13:06:07 / # 174097 |
|
aha majd felszólalnak az üres parlamentben:)
Előzmény: #174095 baupexim1 2012.06.12. 13:02:38 |
Rocktaxi | 2012.06.12. 13:04:45 / # 174096 |
Hát, ja! :-I
Előzmény: #174092 smokie09 2012.06.12. 12:54:09 |
|
baupexim1 | 2012.06.12. 13:02:38 / # 174095 |
|
pedig de
Előzmény: #174094 smokie09 2012.06.12. 13:01:07 |
smokie09 | 2012.06.12. 13:01:07 / # 174094 |
|
A jobbik biztos sokat segít majd:)
:(
Előzmény: #174093 mezitlábas1 2012.06.12. 12:59:21 |
mezitlábas1 | 2012.06.12. 12:59:21 / # 174093 |
|
T Apuka!
Szerintem a nagy titkolodzásotok egyenes következménye ez a rendelettervezet.
A tagság véleményét sose kérdeztétek a tárgyalási stratégiával és tartalmával kapcsolatban.
Szerintem a hírlevél semmi olyat nem tartalmazott amit a döntéshozok vagy a taxisok nem tudhattak volna meg!
Igen is adöntéshozoknak meg kellett tudniuk a taxisok és a TGFSZ véleményét a fércművükkel kapcsolatban!!!
Azért is meg kellett tudniuk, mert sok EMBER ÉS CSALÁD ÉLETÉVEL EGZISZTENCIÁJÁVAL JÁTSZOGATNAK !!
VANNAK AKIK A LAKÁSUKAT IS ELVESZTHETIK,
HA JAN 01-TŐL NEM TUDJÁK FIZETNI A MUNKAESZKÖZÜK VÁSÁRLÁSÁRA FELVETT JELZÁLOGHITELÜKET!!
Első felindulásomban a Tarlósnak és a Vitézinek is el akartam küldeni az E-mail címükre!!
Ezt nem tettem meg.
Viszont a Fideszt és a Jobbikot kb 1 hónapja megkérdeztem,hogy tudnak e arrol,hogy mit tervez az önkormányzat a taxis vállalkozokkal !
A jobbiktól kaptam is értesítést,hogy továbították a föv. frakcióvezetőjüknek a tervezetet.
|
smokie09 | 2012.06.12. 12:54:09 / # 174092 |
|
|
nardo | 2012.06.12. 12:51:08 / # 174091 |
|
Köszi Csogu,
Megpróbálom röviden összefoglalni, hogy szerintem mi a helyzet és mit lehetne tenni.
Az, hogy ez a két tervezet ilyen formában nyilvánosságra került, egyetlen oka van. Olvassuk el jó sokan, keressük a hibákat, véleményezzük, vegyük észre a hibákat. (ezt már ismerhetjük az autós oldalakról: (kémfotók egy új kocsiról).
Többek között, nyilván ezt az oldalt is olvassák. (remélem is, mert talán rá tudok világítani arra, hogy partnerek is lehetnénk, na, nem mindenkinek:)
Nézzük kinek, mi az érdeke: (hiszen mindent a pénz mozgat)
Autókereskedők (új, használt): nekik jó, megmozdul az álló piac
Pénzintézetek: nekik szintén jó, (sőt) lesz sok hitelezés, hiszen ez is áll
Fuvarszervezők: valószínűleg a maximált ár lesz elfogadva, így marad minden, nekik jó
Tegyük fel ŐK az „A” érdekkör.
Ha elolvassuk a tervezeteket, láthatjuk, hogy a cél nem taxisok szabályozása, hiszen a régi elemeket emeltek be az új tervezetbe. Sokkal fontosabb, részletesebb a drosztok szabályozása.
Tehát van egy másik érdekcsoport, akik viszont szeretnék kezelni a drosztokat. (azt tudjuk, hogy nem kevés pénzről van szó, ha máshonnan nem akkor a Kék Fényből: reptér stb.)
Azt nem tudjuk ki áll a „ közlekedésszervező: a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság;” mögött, kik a részvényesek, tulajdonosok. Még az is lehet, hogy első lépésben, csak a főváros. Kicsit később kell csak privatizálni, vagy üzemeltetésre kiadni, továbbadni.
Ha csak a drosztokat piszkálják, az eléggé feltűnő lenne, ezért kell az egész taxis kérdést megreformálni.
Tegyük fel ez a „B” érdekkör.
A fővárost nem sorolnám be egyikbe sem, (csak néhány olyan ember lehet, akik innen-onnan új NOKIÁS „telefont” kaptak), viszont ha már a BKV-t nem tudják rendbe hozni, megteszik a taxikkal, meg amúgy is beszéljünk másról, mint a BKV.
Ha megnézzük, akkor láthatjuk, hogy A és B érdekkörnek nincsenek ütközési pontjaik. Egymást segítve meg mindenki profitál valamit, sokkal erősebbek.
Sajnos olyan üzlet ritkán van, hogy mindenki jól jár. A vesztesek a taxisok lesznek.
Jó, akkor szövetségest találni!
A főváros? Nem jó, ott olyanok vannak pozícióban, akikről kicsit feljebb zárójelben írtam.
Az A érdekkör? Nem jó, mert nekik az érdekük pont az ellentéte a mienknek.
A B érdekkör? Nos, meglepő módon igen, lehetséges. Azt már nekik kell eldönteni, hogy nekik a B érdekkör fontosabb, vagy esetleg 6000 lármázó taxis.
A taxisok nem akarnak keresztbe tenni, nekik csak az autókkal, a bevezetés ütemezésével van bajuk.
Arról nem is beszélve, hogy több taxi, az több droszt, az meg több pénz.
Ide még hozzá kell azt is számolni, hogy nemcsak a fővárosi taxikról van szó. A törvény minden önkormányzatnak kiadja a jogkört. Vidéken is.
Ha nemcsak fikció amit írtam, remélem megértik.
Mit lehet még tenni:
Hát lármázni:
6000 taxis + a vidéki taxisok+ a család kör + a baráti kör + ismeretségi kör. Újságírók, politikusok, befolyásos emberek.
Inkább ilyen cikkeket olvasnék szívesen: Magánkézbe kerülnek a taxi drosztok, Újabb Nokiás dobozok?
Hivatalosan: keresni kell (lehet) egy híres ügyvédet, aki sokat szerepel a TV-ben, és még érti a dolgát is.
Mivel nem értünk hozzá, kell valaki, aki képviseli ezt az ügyet. (6000-en csak ki tudjuk fizetni)
Ő, esetleg kérjen előzetes normakontrollt az Alkotmány Bíróságtól, vagy ha megszavazzák, támadja meg.
Kérje, hogy a főváros mutassa be mi alapján jöttek ki ezek a tarifa összegek, hogy lehet gazdaságosan kihozni ezt a vállalkozást. Vagy amit talál, hiszen Ő szakmája ez.
Hát szerintem most ennyit lehet tenni, de ha van jobb ötlet, akkor szívesen olvasnám.
Előzmény: #174077 csogu 2012.06.12. 02:43:25 |
nardo | 2012.06.12. 12:47:29 / # 174090 |
|
Igen, valóban a 17. § amit írtál, de ezek az újakra vonatkoznak. A régiről, amit most is használunk nem (biztos).
Ugyanis ahhoz legalább ismernünk kellene, hogy az „a) közlekedésszervező: a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság;” működési szabályzatát, illetve azt, hogy jogutódja-e a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Nonprofit Kft-nek. (tőlük vettük a mostani matricát).
Milyen feladatokat, pénzügyi kötelezettségeket vesz át,- köteles átvenni- vagy az csak megszűnik szép csendben.
Ha jól emlékszünk volt már egyszer egy Szállítási Tanácsadó Bt. Ők adták ki a behajtási engedélyeket pl. a várba stb. Kb. 15 ember kezelte és a több százmilliós bevételből (költségelés után) alig néhány tíz milliót kapott a főváros.
Az meg, hogy mi volt eddig is szabályozva teljesen bizonytalan, mert a tervezetekben ilyenek vannak, több helyen is:
„a külön jogszabály szerint”. Ezek micsodák?
Előzmény: #174086 szálka 2012.06.12. 10:40:49 |
krapek70 | 2012.06.12. 12:21:31 / # 174089 |
|
Kérdésem lenne.: Mikor lesz JÚNIUS 4-E??? Talán ennyi volt???
|
Rocktaxi | 2012.06.12. 11:58:09 / # 174088 |
Bárki jöhetett volna bármikor.
Hogy veszel rá egy baglyot, hogy leüljön sakkozni a pocokkal? :-)
Nincs politikai akarat a normális rendezésre.
... és a fuvarkufároknak szorgalmasan behordott évi 4 000 000 000 Ft-ból jut egyéb kiadásra is.
Előzmény: #174087 Brian May 2012.06.12. 11:27:23 |
|
Brian May | 2012.06.12. 11:27:23 / # 174087 |
|
Nardo barátom!Jöhettél volna 1évvel korábban.Sokat tudtál volna segíteni.
|
szálka | 2012.06.12. 10:40:49 / # 174086 |
|
Mivel az írásod egy apró részlete, mintha nekem szólna....egy tegnap feltett információ miatt.
A 'B' verzió 17-es §
" A díjat a vállalkozás az évenkénti műszaki vizsgát megelőzően köteles a közlekedésszervező részére megfizetni. A személytaxi év közbeni szolgáltatási körből történő kivonása esetén a befizetett díjnak az egy évből hátralévő arányos része a vállalkozás számára visszatérítésre kerül."
A gőzborotvás "elnökuras" érveléshez csak azt tudom hozzátenni, hogy amikor tegnap nagyjából 3 órát tárgyaltunk az egyik fővárosi bizottság elnökével, ezt az ökörséget előbányászta valahonnan, és megkérdezte : Uraim, őszintén, ki a faszt érdekel, hogy a taxis hányszor mossa le az autóját egy nap?
Kb. szó szerint. :-)
Nekem kellett volna megvédenem az "elnökúr" érveit...
Szőrmentén válaszolgathatok Neked, bár esetenként álkérdéseknek érzem a felvetéseid.
- az utast nem vagy köteles elvinni, ha nem érzed magad biztonságban, ha undort keltő, stb. stb., ez már eddig is volt szabályozva.
Ha, mégis bekövetkezik a baj, azt már a polgárjogi kártérítéses per rendezheti.
- mivel a rendelet-rémálom színekről ír, és nem fényezésről, ezért miért ne lehetne fólia.
( ettől még nem örülünk neki )
Ezzel együtt, az egész olyan, mint egy szolgálati szabályzat.
Véletlenül nem egy rendőr írta??? :-)
Előzmény: #174072 nardo 2012.06.12. 00:51:19 |
hiénakutya | 2012.06.12. 10:37:29 / # 174083 |
Hát, figyelj, az említett kamarai megbeszélésen ott volt az összes fuvarkereskedő, meg az OTgfSZ.
Most ezek közül melyiktől vennél autót mondjuk?
Szerinted lehet még rosszabb?
:-D
Előzmény: #174067 anyad 2012.06.12. 00:11:37 |
|
hiénakutya | 2012.06.12. 10:32:46 / # 174082 |
Figyelj, nagyon jót tesz az egomnak, amiket írsz, de nem én vagyok a Megváltó és ez nem anyagi kérdés.
Sőt, nincs az az ember, aki meg tudja oldani helyettetek, nélkületek ezt az egészet.
Ahhoz én nem kellek, és más sem, hogy odaálljatok a cégtulajok elé és közöljétek, hogy holnaptól mennyiért vagytok hajlandóak fuvarozni, mennyit vagytok hajlandóak fizetni, és hány emberrel vagytok hajlandóak osztozkodni azon, amit Ők elétek tudnak tenni, stb.
Ehhez ti kelletek, ti magatok lehettek a megváltók.
Nincs olyan, hogy majd a Málna megoldja nekünk, majd az Apuka elintézi helyettünk, majd a Kovács Miki tető alá hozza nekünk.
Nincs olyan, hogy a Pista bácsi megszán minket, nincs olyan, hogy majd a Dávidka orvosolja a problémáinkat.
Ezt most már észre kellene venni.
És olyan sincs, hogy majd a hiénakutya...
Ti magatok oldhatjátok meg, és amíg ezt nem hiszitek el és az éppen aktuális megváltóra vártok inkább, addig nem is lesz megoldva semmi, akármennyi pénzt is csoportosítotok át.
Ez a rendelet..., ezzel meg pláne nem tudok mit kezdeni.
Van még a Nardo által pedzegetett jogi út (lásd még: majd a bíróság megoldja), de ezzel a törvényes lehetőségek nagyjából ki is merültek.
Attól pedig óva intenék mindenkit, hogy keresztbeálljon valamelyik hídon.
Talán marad még a polgári engedetlenség, de ahhoz sem én kellek, hanem ti, mindannyian.
Esetleg az álláshírdetések böngészése is hasznos lehet.
Előzmény: #174059 202 2012.06.11. 20:24:42 |
|
Csaholó | 2012.06.12. 09:57:55 / # 174081 |
|
Tőlem van 10 "Like"-od!!!
Király!!!!
nagyonkedves | 2012.06.12. 08:35:02 / # 174080 |
|
Igaz is, legyen zöld! :D
" A taxi színe
Legyen zöld-fehér a taxi!
Minden fradistának maxi-
-mális örömforrás lenne
S vígan utaznának benne.
Boldog greenpeace aktivista,
Meg a derék Tarlós Pista,
S néhány kis zöld marsi alien
Taxiból kiáltja: Élien!
Fradi taxi oly gyönyörű,
Ki csak látja, együtt örű'.
Mint a zöld bolha a fülbe,
Aki magyar, ebbe ül be!
a gyerekek lelki fejlődésére is gondolnunk kell. Ön is nyilván látott már izgatott és boldog gyereket sikítva nézni a zöld taxi után, magában imaként mormolgatva, hogy „zöld taxit látok, szerencsét találok!” Ettől nem szabad megfosztanunk az új generációt!
a zöld, illetve a zöld és fehér kombinációja szerintem látványos, könnyen észrevehető, pozitív üzenete van és egyben kommunikáció szempontjából sem utolsó: (8000*4,5*2m=) „Egy év alatt 72 000m2 el növeltük Budapest zöld területét”. "
Előzmény: #174079 Mat 2012.06.12. 07:11:29 |
Mat | 2012.06.12. 07:11:29 / # 174079 |
|
|
mlábas | 2012.06.12. 06:43:35 / # 174078 |
|
A környezetvédelmi besorolásról nem esik szó,pedig akinek KÉK matricája van az mind kiesik.
|
csogu | 2012.06.12. 02:43:25 / # 174077 |
Nardo, élvezet olvasni az írásaid,...mert tényleg az...és talán sokan nem merik leírni neked, én mégis megteszem.
Azért a mosatásról beszélünk és nem arról, amit Te itt nagyon összeszedetten leírtál, mert Mi (elnézést, ha valakit ezzel megsértek, arra ez természetesen nem igaz), túl egyszerűek vagyunk ahhoz, hogy ezt megírjuk, még akkor is, ha leírva, megértettük.
Ok, igazad van, rengeteg lehetőséget felhoztál...és most magam nevében írok....fogalmam sincs arról, hogy miként tovább.
Az biztos, hogy ha ilyen sorokkal találkozik anno Málna, akkor tudta volna, hogy merre küldje tovább, mert neki meg ahhoz volt (van) érzéke.
Nem tudom, hogy érthetően fogalmazok-e, mert nem akarok senkit sem megsérteni...
Szóval Nardo, pompás, elolvasva átlátom én is,hogy ül a dolog, csak a tovább nincs meg nálam, és félek, hogy azoknál sem, akik erre illetékesek...Esetleg valaki másként látja?
|
nardo | 2012.06.12. 01:51:59 / # 174076 |
|
Még egy kis adalék.
Ezek a dolgok nem akkor dőlnek el, amikor azt hiszitek, mert tárgyalni hívnak titeket. Az már csak a körítése, igazolása az egésznek.
Most már csak az AB vagy a jó kapcsolatok megmozgatása segíthet. Ha valakinek van ilyen. Ezt már inkább egy rövid példával írnám le:
Tegyük fel a főváros (Tarlóssal, Vitézivel az élen) nem kapja meg a fizetését. Fel is hívja Matolcsyt mert nem utalt. - Hát igen Pityukám, nem volt miből. Tudod termelésből és szolgáltatásból lehet pénzt csinálni. Termelés volt ugyan, de csak a külföldi cégekben, ők meg kivitték a profitot, majd otthon adóznak. Fizetést adtak ugyan a magyar dolgozóknak, de ők amilyenek (ismered őket) azonnal rohantak a külföldi multikhoz vásárolni, és hát ők is majd otthon adóznak. Maradt a szolgáltatás. Hát itt is majdnem ez a helyzet.
Egyedül a taxisok bevétele marad itthon, ezért gondoltam, mivel úgy is hozzád tartoznak elsejétől, hát az Ő általuk befizetett adóból küldöm a fizetéseteket. De ebben hónapban nem jött semmi.
- Na, majd a körmükre nézek. Hívja a fuvarszervezőket. – Mi van uraim, nem volt megrendelés?
- De volt, az volt. Mivel olyan sok kamera lett felszerelve és jöttek a büntetések a bátor taxisoknak levették már a rendszámát. Akik helyettük indultak a címekre, azokat meg a rendőrök masszírozták órákig. Maradtak a gyávább taxisok, de ők meg párszáz méterre álltak meg a címtől, a táblák, kamerák miatt. Az utasok meg nem akartak odasétálni.
- Aha, szóval az utasok a hibásak.
Ekkor az okos tanácsadó, akit név szerint sosem ismerünk, a fülébe súgja:
- Uram, a nyakunkon a választás ők lesznek a szavazók.
Akkor mi legyen? Fizetés kell vagy a szavazat?
Az okos tanácsadó megint segít:
- Uram, a taxisok hozzánk tartoznak. Ha kijárod nekik, hogy ne büntessék meg őket lesz fizetés. Ha az utasok megtudják, hogy te intézted el, hogy ne kelljen sokat gyalogolni, lesz szavazat is. (talán még a taxisok is rád szavaznak)
Tehát Tarlós Úr beballag a közgyűlés elé, és elmondja, hogy mit talált ki, mi a feladat és mindenki Őt csodálja, hogy milyen okos.
Uraim,
A nagy főnökök régen sem szerették, ma sem szeretik, és a jövőben sem fogják szeretni, hogy kioktassák, főleg kényszerítsék őket valamire.
Mit szeretnek?
Hát okosabbnak látszani a beosztottjainál. Tehát szükség van egy okos tanácsadóra, aki (bárki lehet) egy kávé mellett felkészíti a nagy embert, hogy mi lesz a tárgyaláson, vagy mi várható, ha megszavazzák ebben a formában a rendeletet. (csak hagyjuk végre azt a mosatást!) .
Aki be tud jutni, vagy ha kidobják az ajtón, megy vissza az ablakon.