Hozzászólások száma: 13508
Ugrás a hírhez Oldalszám: 676
Témakörök > Droszt Híradó > 6x6 Hatszorhatosok kuckója A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Kovács Zoltán 2007.03.30. 08:47:51 / # 155884
Látod Csogu, most kiderült, te nem is tartozol a lakosság körébe! Neked nem is emelkedtek azok a költségeid, amik neki! És mégis taxizol! NAPONTA 12 ÓRÁT! Te erőssen eltitkolod, VAJON, MIBÜÜÜL TELLLIK???!!!
csogu 2007.03.30. 05:32:29 / # 155879
Nem kell azért idegesnek lenned, mert igazam van...egyszerűen csak simán el kell ismerni:-) Nézd 3as, ha te is arra a perifériára kerültél, akik már nem tudják a taxit megfizetni, akkor azt sajnálom, de ezért ne mi szívjunk már...

Gondolkodó 2007.03.30. 03:01:09 / # 155878
Igen, szerintem vagyok annyira fasza gyerek, mint Te! Állítom, hogy én minden esetben a vállalt időn belül értem a címre. Sajnos túlságosan óvatos vagyok és nem merek nyomni, ha nem vagyok 100 %-ig biztos, hogy oda fogok érni. Sajnos ezzel magammal szúrok ki, 10-zel nyomok azokra a címekre, amiket 3-4 perc alatt elérnék, viszont olyankor meg szinte minden esetben levernek. Ezen sürgősen változtatnom kell, mert felkopik az állam! Eddig még nem fordult elő, hogy címet bármilyen okból visszaadtam volna, kihasználva a pontrendszert. Szerintem este oda lehet érni 30 mp alatt a B. örökmécsestől a Nagysándor 6-hoz. Valamelyik nap ki fogom próbálni. Csak magánszorgalomból, mert felvenni úgysincs esélyem. Pár hete negyed óra alatt 6 púdert kaptam, pedig én is a mécsesnél álltam.

3asbreak 2007.03.29. 23:58:28 / # 155880
(Azt meg őszintén kívánom, hogy ne kelljen sosem találkoznod azzal a lakosságal, akinek a terheit tényleg nem lehet tovább növelni. Te mennyi bevétel után is adózol havonta?)
3asbreak 2007.03.29. 23:56:31 / # 155877
Hát csogu. a, 2 kilométeren tényleg tökmindegy - jelenleg, mert a telefonos és az utcai közel van egymáshoz. Amint növelik a kilométerdíj maximumát, garantálom, hogy megint nagyon meg fogja érni telefonálni. b, a kedvenc nótárdról csak annyit, hogy az úr 1.8 km ment veled, pedig lehet mehetett volna 15-öt is. és - bár gondolom a te pénztárcád tele - mostmár én is nagyon meggondolom, mikor ülök taxiba. egyszerűen azért, mert egy lakásom-belváros oda-visszából majdnem tudok venni egy új farmert...
törölt felh. 2007.03.29. 22:32:30 / # 155882
Fasza gyerek vagy és még reklámozod is magad. A többség nem azért késik, mert nagypályázik, hanem előtte szarakodnak. Te mint taxis tudhatnád. A rádiós címeknél a Szarházi munka helyett a kapuban állt és nézte, hogy 15 vagy 18 mp alatt érünk oda. Mindenki ugyan onnét indult. Volt aki Ladával és volt aki Opellel. Utána verte a mellét ahelyett, hogy dolgozott volna.Amikor ilyet hallok a gyomrom forog és hánynom kell. Főleg, ha hangoztatja is a szemétséget. Csak azt azt ne mondd, hogy még nem csúsztál meg. Most meg az jön, hogy "Ne túrkáljanak a zsebedben" A mécsestől pofátlanul csak a Hadúr meri felvenni a Nagysándort 30 mp-el. Mindenki más visszaadja. Nem mérik meg, mert a címen kell lenni a mérőnek. Tudja, hogy nem lesz ott senki csak látjuk és az nem érdekli.
Wolf 2007.03.29. 20:34:52 / # 155883
Mindenkinek irom!Ti nem látjátok a fátol az erdöt.De amikor lehetne változtatni akkor nem vagytok hajlandoak 10000 ft fizetni és szavazni amikor kell!De idöt cetliket irni amásikat figyelni azt igen.Ha ezt nem csináljátok akkor majd változik valami.Még 16éve is elmentünk egymásnak segiteni.Ma nem!!!!!!!!!!!

csogu 2007.03.29. 12:26:25 / # 155876
...és miért nem száll be a jelenlegi tarifarendszer miatt az utas a droszton? Finoman fogalmazva, azért, mert felvilágosulatlan, nincs tisztában a dolgokkal. Nem egyedi eset: Áll a kocsim mellett a kedves, és hívja a kocsim oldalán látható telefonszámot. Mit ad isten, túlterheltek a vonalak, nem tudja felhívni a központot. Odalép hozzám és a következőt kérdezi: - Tudna nekem mondani egy másik cég telefonszámát? - Természetesen - megyek bele a "játékba"...és már lököm is neki egy másik cég számát, ami reményeim szerint szintén foglalt lesz. Megköszöni, majd látom telefonál. Tarja már vagy 3 perce a telefont a fülén, miközben kicsit csapkodja a szél és néha meg-megborzong bele. Ő nem nyert, én igen. A "szemtelenségnek" nincs határa, ismét rám nyitja az ajtót és újabb számot kér. - Uram, mit szeretne? Utazni taxival? - Igen, persze - mondja ezt olyan hangon, mint ha én kérdeztem volna hülyeséget. - Nézze, ez itt egy taxi, én meg engedelmével bemutatkoznék. Magam vagyok a taxis itt a kormány mögött - talán meg is neheztelt volna rám, ha közben nem vigyorgom el magam a saját idétlenségemen. - De ha nem telefonálok, akkor drágábban visz el!? - szavai egyben értelmezhetőek voltak kijelentésnek és kérdésnek is. - Így igaz uram, de legyen olyan kedves és mondja már meg nekem, hogy hova is szeretne eljutni? A táv (lemérve) 1.8 km volt. Gyors számolás után már löktem is az adatokat neki: - Akkor döntse el kedves uram, hogy közel 50 forintért - mert ennyivel vinném önt drágábban - tovább telefonálgat, vagy beszáll hozzám és haladunk? Nem fogjátok elhinni, de olyan ideges lett az ürge, hogy még a végén én csitítottam. Becsapva érezte magát, de végre egyszer nem a mi oldalunkról....azért a korrektség kedvéért, gyorsba felvilágosítottam, hogy azért valóban érhetik meglepetések, ha az utcán "csak úgy" beül...mondtam mind ezt azután neki, hogy egy 2 ezrest átnyújtva további kellemes utat kívánt nekem... Én elindultam és közben egy slágert fütyörésztem magamban...talán ti is ismeritek...így kezdődik, hogy.. ...a lakosság már nem bír el több terhet...tra-la-la-la-la...nem lehet már emelni...tra-la-la-la-la...
Gondolkodó 2007.03.29. 11:18:24 / # 155875
Ha elkésik, csak annyit kell mondanom: IDŐ! Tegnap miután kiszállt tőlem egy hölgy (nagyon csini volt) arrébb gurultam 25 métert és egyik kezemben a mikrofonnal szendvicset majszolgattam. A nőci 5 perc múlva rendelt egy taxit, nyomtam a címre, de szokás szerint hiába. A tükörből láttam, ott áll a járdán. A kolléga 2-3 perc alatt ért oda, tehát korrekten járt el. Ha késik, biztosan felnyomom, bár egyáltalán nem az én stílusom az árulkodás.
3asbreak 2007.03.29. 11:02:11 / # 155874
Nem egy olyan taxisról meséltek nekem utazás közben, akinek "5 perccel még Siófok is jó"... A droszton lehet ácsorogni, csak a jelenlegi tarifarendszer mellett az utas nem nagyon fog beszállni (kivéve a címkiadós drosztok).
csogu 2007.03.29. 08:52:07 / # 155873
Ők már a karácsonyi versenyre edzenek, így nagyobb eséllyel indulnak majd:-))
tomajer 2007.03.29. 07:20:30 / # 155872
Látszik hogy még nem dolgoztál olyan helyen ahol két perc az első feldobás. Javaslom kipróbálni a Rádiotaxit. ui: akkor kettővel fog leverni, és elkésik:-( A te helyzeted nem javul.
Gondolkodó 2007.03.29. 02:18:42 / # 155871
De bizony azt szeretnénk jónéhányan! A csendes címkiadással úgyis megszűnik a tutizás, ez lehetne az előszobája.
tomajer 2007.03.28. 19:03:50 / # 155870
Ezt nem tudom elképzelni. Még az egy autón ülő spanoknak is külön kódja van. Legfeljebb rajta maradt a matrica. Amíg a Lakat meg nem látja:-)
tomajer 2007.03.28. 19:02:25 / # 155869
Az ötperces címfeldobás hátránya. Én is tutiban állok. Rendszeresen veszek fel olyan sarkot, ahol droszt van, és mindig áll ott 6x6-os. Gondolom, hogy szeretnek:-( De azért ugye nem akarjuk hogy egy perccel dobálják, hogy ez megszűnjön?
DexterRulez1 2007.03.28. 18:31:11 / # 155868
Üdv! Azt hogy tudjátok megoldani hogy több autónak is u.a az urh-száma? Ma a Mechwarton láttam ilyet, engem tuti összezavarna ha lenne belőlem mégegy... :)

Gondolkodó 2007.03.28. 02:32:27 / # 155866
Árulja el nekem valaki, normális dolog-e, hogy a 2 km-rel távolabbi tutiban álló kolléga viszi ela a fuvart az elől, aki közvetlenül a címen áll? Minden nap számos esetben nyitják rá a megrendelők az ajtót az előttük álló, púdert kapott taxisra, aki a rádión kérdezi, mikor ér oda a "szerencsés" kolléga. Kinek jó ez a rendszer? A többségnek? Az utasoknak? A fuvarszervező cégnek?

törölt felh. 2007.03.27. 22:55:02 / # 155865
Tudod nem kötekedni akarok, és józanul is gondolkodom. Az üzlettársak a haszonban osztozkodnak és belátnak az üzleti űgyekbe. Akár bele is szólhatnak. Nálunk ez csak arra vonatkozik, hogy elmegyek máshova vagy lecserélem a kocsimat. A reklámokból egyszer nem részesültünk, és ha rajtunk múlik a Hóhért nem hoztuk volna vissza. Még egy éhes szájjal több lett újra a Házban. Lehet a Hápinak sok volt a munka, de nem egyedül van kiemelve. Osszák meg egymás közt! Ilyenekbe se szólhatunk bele amit megértek az előző okfejtéseim alapján. Akkor hol vagyonk üzlettársak?Ja,hogy segítitek a munkánkat a címekkel? E nélkül Ti se léteznétek. Nem alkalmazottak vagyunk ez is igaz, mert nem függünk szorosan csak tőletek meg van váll. igazolványunk, de mi hozzuk a hasznot. Akkor rabszolgák vagyunk.De részemről mindegy is, mert, hogy itt tépjük a szánkat nem fog változni semmi. Esetleg a gondolkodásunk.....Talán. Amíg van annyi munka, hogy rendesen megélünk addig itt maradunk, ha valamelyik kedden a Hóhér ki nem rúg.A tagdíj viszont a többiekhez képest és a szolgáltatáshoz szerintem is sok.
Gondolkodó 2007.03.27. 13:20:47 / # 155864
Ember! Miért kellene bárkit kiválogatni, kizárni? Erről nem volt szó. Ezer éve arról beszélünk, hogy nem szabadna kiadni új taxiengedélyeket addig, amíg a megkívánt (legyen 4000) alá nem csökken a létszám!
csogu 2007.03.27. 13:20:15 / # 155863
Nézd, sajnos nem lehet kizárni 2-3 ezer taxist, ez tény...pedig de el tudnám képzelni tomajert más szakmában:-)) Na, ne álmodozzunk...viszont, ha a határt 3500 főben húznák meg, akkor addig, amíg a létszám nem megy ez alá, addig nem jöhetne más erre a páylára. Idővel szépen leforgácsolódnánk, és beállna az egészséges létszám. Hoyg erre azt mondják sok idő??? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáááá, ne hidd, úgy hullunk mint a legyek...3 év és rendben lenne minden...emlékezz, mi mióta irkálunk erről...már rég rend lenne...igaz, abban a pillanatban ez egy szakma, egy irigylésre méltó szakma lenne...és aki benne van, az nem merné kockáztatni az engedélyét, hanem mindent elkövetne azért, hogy igenis, szolgáltasson...jaaaaaaaaah, hogy ezt meg is kellene fizetni?? Na igen:-))
Oldalszám: 676