Témakörök > Droszt Híradó > 6x6 Hatszorhatosok kuckója A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
3asbreak | 2007.03.27. 13:14:14 / # 155862 |
|
Mi lenne ha...Csogu, mindig a tényekből kell kiindulni. Hipermarketek nem voltak a 80-as években, meg a taxi is jól ment. Most 2007 van, vannak hipermarketek, és a taxi sem megy jól.
A létszámstop a Ti ügyetek, de arran nagyon kíváncsi lennék ki az a 2-3000 taxis akit kizárnál, illetve milyen alapon válogatnál közülük, és ha ez bekövetkezik, nem félted-e az életed? :)
Előzmény: #155847 csogu 2007.03.27. 12:46:20 |
csogu | 2007.03.27. 13:11:24 / # 155861 |
Egyetértek! Beszélni kell róla, mert meg kell értetni a másik oldallal, hogy nem lehet folyamatosan 120%-on égni. Ezért jövünk ki minden nap és ezért fedezhető fel az agónia ebben az egész szakmában. Egyetlen egy kényszert érzek, ami ráerőltetheti őket a változtatásra és az nem más, mint a szakma leépülése. Nagyon kevés a beáramlás...és mi elég engedetlenül, gyorsabban halálozunk el, mint ahogy az utánpótlás érkezik. Így a szakmát vonzóbbá kell tenni!
Mi most ebben a vonzó?
|
|
Kovács Zoltán | 2007.03.27. 12:47:00 / # 155860 |
|
Jó étvágyat!
Én pont ezt írtam: Az ördög a részletekben van! Pont mindenféle kis változásokról írtam, nem nagyokról! Mégsem lehet ezeket egyeztetni. Miért? Minden válaszból az jön ki, " én hülye vagyok hozzá, ne szóljak bele." Én ennek soha nem állítottam az ellenkezőjét, de legalább próbáljuk meg a párbeszédet!
Előzmény: #155859 csogu 2007.03.27. 12:38:52 |
csogu | 2007.03.27. 12:46:20 / # 155847 |
Természetesen ebben igazad van, de...DE, játssz el azzal a gondolattal, hogy mi lenne, ha nem lennének "hipermarketek"? Azt is vedd figyelembe, hoyg a 6000 zöldséges helyett "csak" 3500-4000 lenne nyitva?
|
|
csogu | 2007.03.27. 12:38:52 / # 155859 |
Köszi!!:-)))
...és valóban sok olyan dolog van a 6x6-nál, amit kénytelen vagyok elismerni, mint jól működő megoldás. (bocs ha kicsit nem magyarosan fogalmazom, de épp itt az ebéd előttem és kicsit elvonja a figyelmem:-D).
Viszont van pár dolog, ami működhetne jobban is!!! Kis változtatások, de a részletekben lakozik az ördög!...vagy valami ilyesmi:-))
Előzmény: #155849 cobretti 2007.03.27. 10:25:44 |
|
csogu | 2007.03.27. 12:36:05 / # 155858 |
Min csodálkozol? Az elején mondtam, hogy veszett ügy! Egy lényeges dolgot jeleztem, azt kellene a szemed előtt tartani. Mert attól függetlenül, hogy "vitázom" veled, nagyon sokra becsülöm a kitartásod!!!
..és a lényeg!
Miért változtatnának egy számukra jól működő dolgon? Hol a kényszer, a kényszerítő hatás?
[b]Ez az első lépés, amíg ez nincs meg, addig minden csak üres szófecsérlés.
|
|
Kovács Zoltán | 2007.03.27. 11:12:30 / # 155857 |
|
Végre valamiben egyet értünk! Tényleg sokat ér az, ha a srácok vigyorgása nem vicsorgás, hanem nevetés! Én ezt írtam már 2001-ben is. Ehhez a nevetéshez kellene Őket hozzásegíteni, néhány olyan dologgal, ami senkinek sem fájna, mégis pénzt hozna a konyhájukra. Mi ezzel a gondod Sanyi? Én pusztán csak erre tettem fel néhány javaslatot. A reakcióitok pedig, borzasztó.
Előzmény: #155852 cobretti 2007.03.27. 10:35:48 |
--0-- | 2007.03.27. 11:09:56 / # 155856 |
|
pedig a dolgozatodból és a hozzászólásaidból az derül ki, hogy a lehetséges variácók közül a city áll legközelebb a felfogásodhoz. már a valós lehetséges változatokra gondoltam, nem a zutópiákra.
|
Kovács Zoltán | 2007.03.27. 11:06:21 / # 155851 |
|
Talán nem olvastad el elég figyelmesen amit írtam. Soha nem akartam CITY TAXIS LENNI.
|
--0-- | 2007.03.27. 11:00:17 / # 155855 |
|
ha a szaktudásoddal és egyebekel nincs baj, novemberben-decemberben meglett volna a lehetőséged a cityhez belépni. csak, tudod, ott már nem tudnál elméleti síkon filozofálni, mert jól mondta cobretti:
az éves zárszámadó közgyűlések alkalmával fehéren-feketén tárják eléd a "titkot".
ha a 6X6-nál akkora a lehúzás tagdíj ügyben, gondold végig, vajon mi lehet az oka, hogy a citynél a saját maguknak megszavazott tagdíj is hasonló összegre rúg. biztosan szeretnek sokat fizetni. hogy a 300.000.- körüli csekkfinanszírozásra betolt pénzt ne is említsem...
gondolom most jön a válasz, hogy nem is akartam odamenni, mert...
|
cobretti | 2007.03.27. 10:48:37 / # 155854 |
|
Soha ne add fel! - írta anno a nagy "slágerzeneszerző".
Különben mi értelme lenne gondolataid papírra vetésének, elküldésének?
Viszont ha ennyi éve sikertelen minden "jobbító szándékú" próbálkozásod miért nem próbálod meg?
Csinálj egy céget, mutasd meg a gyakorlatban mikről szónokolsz évek óta! Majd a piac dönt! Lehet, hogy százával özönlenek a kollégák hozzád, végre megkapják amiről évek óta csak azt hallják, hogy így is lehetne, meg úgy is lehetne. Lehet, hogy sikeres lennél, átrendeznéd a piacot pillanatok alatt.
Meg persze az ellenkezője is lehet.
És akkor mi van? Te, legalább megpróbáltad. Ja, hogy ez nem a "hősök" ideje? De, ez már egy másik téma.
További kultúrált fórumozást mindenkinek, lépek mielőtt szememre hányják néhányan, hogy nem azért hordják be a fizetésem, hogy itt osszam az igét.
|
3asbreak | 2007.03.27. 10:43:58 / # 155853 |
|
Csogu:
"A zöldséges sem a termelő profitját akarja csökkenteni, hanem ráterheli a vevőre az ő tisztességes hasznát."
Azám! És nézd csak meg hol vásárolja a zöldséget-gyümölcsöt a jónép? Hát a hipermarketekben, a filéres import szemetet.
Te ráterhelhetsz bármit az utasra, kérdés kifizetik-e? :)
Előzmény: #155845 csogu 2007.03.27. 10:12:14 |
cobretti | 2007.03.27. 10:35:48 / # 155852 |
|
Szia!
Szerintem néhány tévedés van az okfejtésedben.
Te nem vagy nekünk az alkalmazottunk.
Inkább vagy üzlettársunk.
Ha neked nem megy továbbállsz. Az nekünk veszteség. Ha neked jól megy, jó hangulatban végzed a feladatod, az nekünk "nyereség", mivel híre megy, hogy bizony ennél a cégnél csupa jó fej, mosolygós, udvarias szolgáltató végzi a munkáját. Ez újabb megrendelőket eredményez, akiknek a kiszolgálására újabb és újabb "üzlettársakat" szükséges felvenni az elégséges szolgáltatás nyújtásához.
Az a nagy kérdés, hogy mindenki, hangsúlyozottan MINDENKI (utas, taxis, cég) érdekeit szem előtt tartva sikerül e, és ha igen, milyen távon fenntartani egy olyan növekedési, vagy inkább fejlődési pályát, amit inkább neveznék egyensúlynak, ami mindenki számára elégedettséget, de legalább is ahhoz közelítő állapotot eredményez.
Nem véletlenül lett kitalálva szlogenként a következő:
Lehet, hogy nem vagyunk tökéletesek, de legalább törekszünk rá.
A "lehet" szó helyett a "biztos" szó igazabb lenne, de mint minden más az életben, a taxiszolgáltatás maga is csak egy lehetőség mindenki számára a fentebb felsoroltakból.
Előzmény: #155844 2007.03.27. 09:51:50 |
Kovács Zoltán | 2007.03.27. 10:35:21 / # 155850 |
|
Szia Sándor!
Tartok tőle a "szaktudásommal" nem lenne semmi baj! Leginkább vágyam nincs a CITY felé, pedig Ők a legjobbak a városban, állítólag! Feladom! Tényleg ne foglalkozzunk a másik pénztárcájával, de azért remélem, ha elmész pizzázni, olyan tésztát raknad eléd amilyet te rendelsz, és fizetsz is, és nem olyat amilyet ők akarnak!
További jó étvágyat a"pizzához"!
Előzmény: #155841 cobretti 2007.03.27. 10:10:58 |
cobretti | 2007.03.27. 10:25:44 / # 155849 |
|
Szia Csogu!
Gratulálok. Nagyon jól, és remélhetőleg sokak számára érthetően fogalmaztad meg a lényeget.
Annyit tennék kiegészítésként hozzá, hogy nálunk jelenleg pont azért van létszámstop január óta, mivel az egyik - ráadásul nem kicsinyke - pizzaszeletet pofátlan módon a szomszéd asztalról átnyúlva happolták el a kollégáink elől, akiknek a hiányzó falatok bizony erőteljes éhségérzetet okoznak. Mivel nem ugrottak fel az asztal mellől, és nem rohantak az incsiklandó illatok után, a magunk részéről kötelességünk, hogy ne fokozzuk ehségérzetüket újabb éhes szájak asztal mellé ültetésével. Legalább is addig, míg az utolsó "morzsát" is jóízzűen befalják.
Jó ez a pizza példa, tetszik:-)
Előzmény: #155843 csogu 2007.03.27. 09:37:00 |
Kovács Zoltán | 2007.03.27. 10:22:24 / # 155848 |
|
Igazad van, tényleg "gumicsont"!? A termelőnek pedig sajnos a zöldséges mondja meg az átvételi árat! Hidd el, ezt én mint "parasztgyerek" jobban tudom mint te. Én kicsivel többre gondoltam mint 5400ft. Sajnos más, nekünk profitáló megoldással sem hajlandók foglalkozni. Két darab választ kaptam a dolgozatomban felvetett javaslataimra. Egyiknél csak a másik siralmasabb. A többiek még válaszra sem méltatták, pedig elég kültúrált ajánlatok voltak, és direkt nem foglalkoztam az Ő pénztárcájukkal.
Előzmény: #155845 csogu 2007.03.27. 10:12:14 |
csogu | 2007.03.27. 10:12:14 / # 155845 |
-)
Zoli, nincs igazad szvsz(!!!). Nem kötelező a tagdíj sem, s erre te vagy az élő példa!
Amennyiben én soknak érzek valamit, akkor eldöntöm, hogy nekem az megéri-e, vagy sem. Amennyiben megéri, akkor megfizetem (ha meg tudom), de az már enyhén szólva is megütköztető, ha utána abból más is részesül.
Nem jó út, amin most akarsz haladni, mert egyértelmű, hogy sok mindent el lehet(ne) érni, de arra esély sincs, hogy ők a profitról lemondjanak.
Meg különösebben nem is érdekel, még engem sem.
Zoli, milyen eredményre számítasz? Azt mondják:
Igen, fiúk, valóban sok ez így, legyen jövő hónaptól 64200 helyett 58800!
Erre mi kimegyünk az utcára táncolni meg pezsgőt bontani, mert győztünk? Ne viccelj már.
Engem sokkal jobban érdekelne más, profitálóbb megoldás.
A zöldséges sem a termelő profitját akarja csökkenteni, hanem ráterheli a vevőre az ő tisztességes hasznát.
Nekünk is ez lenne a dolgunk, mert milyen hülyén nézne már ki, ha feljönne a termelő vidékről és ő írná ki az árat a zöldségesnél a táblára.
Arról nem beszélve, ha rossz az árú, akkor még be is emel a zöldségesnek, mert neki fixek a kiadása és ezt értse meg az eladó.
Mert a mi szakmánkban most ez történik...és baromira nem az érdekel, hogy mi van az ő zsebükben.
Igen, ők is turkáltak(nak) a miénkben, de ettől még nekünk nem ez hozza a megoldást, csak egy gumicsont, amin totál felesleges rágódni!!!
|
|
cobretti | 2007.03.27. 10:10:58 / # 155841 |
|
Kedves Zoltán!
Gondolom, ahol jelenleg alvállalkozóként folytatod napi küzdelmedet a megélhetésért vívott csatában, mielőtt leszerződtél, minden általad befizetett Forintod további sorsáról teljeskörű felvilágosítással szolgáltak részedre. Bizonyára így lehetett, különben nem írtál volna be a 6x6-os topikba ilyen "izgalmas" kérdést. De az is lehet, hogy rosszul gondolom, és sem ott, sem másutt, ahol az elmúlt években "előfordultál" nem kaptál kielégítő választ. És akkor most ezért érdeklődsz.
Ugyanakkor a dolgozatodban, melyet részünkre is megküldtél a következőt írod:
Természetesen nekünk semmi közünk nincs hozzá, ki és miért ül taxiba, de azt viszont ki kell jelenteni: A TAXI NEM SZOCIÁLIS JÁRANDÓSÁG, HANEM EGY LUXUSSZOLGÁLTATÁS! Ez akkor is így van, ha ezzel sokan nem értenek egyet. A lakosság 98%-nak a költségvetésében nem szerepel ez a kiadás. Nekem is vannak olyan szolgáltatások, amik elérhetetlenek. Senki sem tart pisztolyt a fejemhez, azért hogy igénybe vegyem ezeket a javakat. Viszont ha igénybe veszem, akkor el is kérik az árát! A legkülönbféle taxis cégeknek nem az áraikkal kellene versenyezniük, hanem a szolgáltatásukkal!
A leírtakkal lényegében egyetértek.
Te sem kötöd az általad nyújtott szolgáltatás árának összetevőit, hogyanját és miértjét a szolgáltatásodat igénybe vevő kedves utasaid orrára. Valószínüleg nem is érdekli őket különösebben.
Te sem tartasz fegyvernek látszó tárgyat fejükhöz, hogy csak téged és csak most...
Ahogy bizonyára a tiédhez sem tartott senki, mikor aláírtál egy alvállalkozói szerződést a számodra minden bizonnyal kielégítő szintű szolgáltatást nyújtó céghez.
Tudomásom szerint a hatszorhatosokéhoz sem tartott senki, mikor szerződésüket aláírták, bár rtkiller esetében ebben nem vagyok biztos, nála valami hiba csúszhatott a dologba, különben nem pazarolna ennyi felesleges időt mocskolódásaira.
Tehát lényegében a te, illetve a ti döntésetek, hogy mikor, melyik - általatok csak telefonszámtulajnak aposztrofált - szolgáltató, címközvetítő (vagy nevezzük bárminek) szolgáltatásait, és főleg milyen havi összegért veszitek igénybe.
A "mennyiért" és főként annak további sorsával kapcsolatban legnagyobb sajnálatomra nem tudok neked "örömet" okozni, azon egyszerű oknál fogva, mivel neked semmi közöd hozzá. Remélem nem veszed sértésnek elutasító válaszomat.
Egyébként kérésed teljesítése nem reménytelen.
Ha már a Mobiltaxinál eltöltött időszakod alatt barátod és harcostársad, ki sikeres érdekvédőből még sikeresebb taxicégtulajdonossá vált az idők folyamán, nem avat be a "félett" titokba, javaslom add le jelentkezési lapod a City Taxi Fuvarszervező Szövetkezetnél. Hátha...
Sikeres felvételed esetén, ha végtelen türelemmel bírod az idő múlását, és professzionális szolgáltatásoddal elkápráztatod a mintegy 400 fős tagságot, akik egyben tulajdonosai is cégüknek, és bizalmuk jeléül maguk közé fogadnak, az éves zárszámadó közgyűlések alkalmával fehéren-feketén tárják eléd a "titkot".
További jó munkát, balesetmentes szép napokat.
üdvözlettel: Lengyel Sándor
|
Kovács Zoltán | 2007.03.27. 10:04:34 / # 155840 |
|
Így, ebből a szempontból neked még akár igazad is van! Csak tudod a mi zsebünket mér annyiszor átkutatták, és kielemezték! Most talán a másik zsebet is érdemes lenne átnézni, hátha találnánk benne némi, felesleges pénzkidobást", amivel csökkenteni lehetne a tagdíjat. Én ugyanis, KISSÉ SOKNAK ÉRZEM! A pizzázó az nem kötelező, -a feleségem sokkal finomabbat készít- a tagdíj viszont kényszerűségből kötelező! Remélem a "kényszerűséget" nem kell Neked elmagyaráznom?!
|
törölt felh. | 2007.03.27. 09:51:50 / # 155844 |
|
"Nem kell neki védőügyvéd!" Meg tudja magát védeni, felnőtt ember. A rádióban is ezt szoktok hallani. Különben meg a nagy Nyugaton akinek gyára van az se számol el a rabszolgáinak. Aki csinálja a bizniszt azé a haszon. Ha sokan elmmennek és nem lesz helyettük új, akkor vagy csökkent vagy bezár. Itt egyik se fog bekövetkezni. Nekünk semmi közünk a pénzhez NEN VAGYUNK ÜZLETTÁRSAK a 6x6 vezetésével, és ez a lényeg.Mi vagyunk a rabszolgák csak szabadon mozoghatunk egyik cégtől a másikba.Nekem lenne egy cégem nehogy az alkalmazottnak számoljak el, hogy mennyit keresek meg mit csináljak.
Bocs nézzük reálisan!!!
Előzmény: #155834 lakat 2007.03.26. 21:03:07 |