Hozzászólások száma: 13508
Ugrás a hírhez Oldalszám: 676
Témakörök > Droszt Híradó > 6x6 Hatszorhatosok kuckója A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
attus 2010.04.17. 20:20:09 / # 163518
Akkor én értettem félre.
fradika 2010.04.17. 20:18:53 / # 163517
A kérdés nem az,hogy hol legyen hanem,hogy legyen vagy ne legyen! Erre kell igennel vagy nemmel szavazni. Azt,hogy hol lesz majd ők döntik el.
attus 2010.04.17. 20:15:36 / # 163516
Mi ketten egyszer már gond nélkül megkaptuk ezt a pénzt, de ettől függetlenül egyetértek az utolsó mondatoddal! A mai világban...!:-(
Kekec 2010.04.17. 20:13:19 / # 163515
Nem tudja jobb kéz mit csinál a bal. Két hónapja függesztettek fel éjszakára egy pár drosztot.Most ennek az ellentéte van készülőbe. De jó hogy már kívülről nézem a 6x6 mélyrepülését,amit tiszta szívből sajnálok. És az sem másodlagos, a két kilóm is biztonságban van itthon a dobozba.
nazoli 2010.04.17. 19:44:15 / # 163514
Ez nem jó válasz. Több okból sem. 1. Az Orbán kb. 1 hónapja jelentette ki, hogy tele van a töke a drosztokkal. És mondott egy példát is. A Westend mellett ment hazafelé, tele volt a droszt, és senki nem vtte föl a Bessenyei utcát, pedig már vagy negyed órával dobálta a diszpécser. Ezt ő mesélte. Az igaz ugyan, hogy egy évvel ezelőtt, még azt mondta, hogy drosztpárti, de hát változnak az idők. 2. Ha balul üt ki, hiába keni bárkire, akkor is balul ütött ki. Attól, hogy az ember kifogásokat keres, még nem változnak kedvezővé a dolgok. 3. Ha meghamisítják a szavazás eredményét, akkor valami nagyobb érdekek mozognak a háttérben. Mik lehetnek azok? 4. Nem hinném, hogy meghamisítják az eredményt. nem fűződhet személyes érdeke a Lajosnak a drosztokhoz. 5. Egy határozott vezetésnél, az, hogy egy pár faszkalap bemegy siránkozni, még nem lehet indok arra, hogy fenekestől felforgassák az emberek életét. Az persze más lenne, ha szakmailag meg tudnák indokolni egy ilyen drosztrendszer kialakítását. De ilyet még, többszöri kérdés ellenére sem hallottam senkitől. Mindig az volt a válasz, hogy többen bementek sírni, és így igazságosabb lesz a fuvarelosztás! De baszki! Mi az igazságos abban, hogy én megtanultam taxizni, és most azért kell majd több időt elbasznom az utcán, hogy megcsináljam ugyanazt a pénzt? Elbaszott időnek tartom, a droszton való ácsorgást! Mert a tisztelt kollégáim nem ismernek mást, csak a hülye drosztjaikat, és ha elviszik onnan őket, már alig találnak vissza! A következő szavazás meg arról fog szólni, hogy csak bizonyos emberek állhassanak, bizonyos drosztokra! 6. Minden szakmai, és gazdaságossági érv, a drosztok ellen szól! Ha nagy a forgalom, és címet akarsz fölvenni, oda kell menned, be kell állnod. Ez idő kilométer, és pénz! Mikor odaértél, és vártál fél órát (ennél kevesebbet még nem álltam droszton átlagosan) utána mehetsz vissza oda, ahonnan jöttél! A forgalomban eddig is eltűntek az autók, ezután fokozottabban el fognak tűnni! Nem lesznek gyors autók a címekre. A kilométrem is több lesz, romlik a gurulóm, és az azonos bevételért, több időt kell kinn töltenem! Ugyanazokra a drosztokra, ugyanazok az emberek fognak beállni! A kedves utasnak, tele lesz a gatyája azzal, hogy mindig ugyanaz az arc fogja vinni, mert már utálja a hülyeségeit hallgatni nap, mint nap! Lenne ugyan megoldás, amit támogatni tudnék, de az pénzbe kerül. A körzetesítés, és nem kell fizikailag jelen lennem a droszton. Lehet egy virtuális drosztrendszert kialakítani. Bejelentkezel, és ha te következel, akkor te viszed a címet. Bárhol is vagy a körzetben. Ezzel tényleg lehet időt, és kilométert spórolni. Csak szervezés kérdése az egész. Persze, több más szempontot is figyelembe kellene venni. Már ezt is javasoltuk, de lesöpörték az asztalról. Mondván, hogy megnézté külföldön, és arra a kérdésre, hogy mi van akkor, ha ömlés van, az volt a válasz, hogy akkor visszaállnak URH-ra! Most akkor mi lesz, ha ömlés lesz? Bezárjuk a drosztokat? Akkor meg minek? Jó, mondjuk, mostanában biztos nem lesz ömlés. Nálunk nem. De ez nem megy, mert ezzel tényleg dogozni kellene, és akkor talán kiderülne, hogy annyira nem is értenek a szakmához! Meg ezt még senki sem csinálta, és nem lehet leutánozni a másikat! Dolgozni kellene rajta! Meg gondolkodni! A drosztrendszer meg ugye adott. Azt csak le kell utánozni. Azt mondják, hogy ha a Fötaxinak, meg a Citynek jó, akkor nekünk is az lesz. De hát azoknak sem jó! 7. Szerintem az ok az, hogy nem tudnak mit kezdeni a jelenlegi helyzettel, és ezért valami határozott döntést kell hozni, amivel igazolni lehet, hogy dolgozik a menedzsment. Az igaz, hogy ennek semmi köze a lényeghez, de legalább eltereli a figyelmet (a sajátjukat is!) a valódi bajokról. A megoldás egy címarányos létszám kialakítása lenne. De hát még ezt sem csinálta senki, ezért nem lehet leutánozni! Nem kellene, hogy ennyien legyünk, és ilyen sok képzetlen, és motiválatlan balfasz legyen! Tényleg próbálom összerakni a dolgokat, de sehogy nem áll össze a kép. Segítséééééég!!!!!!!!!!!!!
attus 2010.04.17. 18:59:42 / # 163513
Lehet, hogy én értelmezem félre, de: Szerintem nincsen olyan passzus a szavazásban, hogy akarunk -e drosztot, vagy sem?! Csak olyan, hogy hová szeretnénk!:-(
manci 2010.04.17. 17:02:29 / # 163512
Nem nagyon olvasol a sorok között, ha már szavaztatnak vagy véleményt kutatnak, tök mindegy minek nevezzük, létrejött már a koncepció. Az ok lehet a sok sírás rívás a drosztpártiak részéről..... Ezt csak azért csinálják, hogy elmondhassák majd, hogy mi akartuk ha balul üt ki valami. Kíváncsi lennék ha valamelyikünk bemegy és megkérdi, hogy láthatná e az eredményt persze kodok alapján mit mondanának. Ez úgy lenne tisztességes ha nyilvánosságra hoznák, de szerintem ez csak álom.
Fox 2010.04.17. 16:44:40 / # 163511
Annó volt egy-egy szavazás, városligeti fasor - lurdy parkoló. Ott nem kicsit lett leszavazva a droszt, remélem hasonló lesz most is.

nazoli 2010.04.17. 15:05:59 / # 163510
Akkor meg csináljuk azt, amit a Gyuri mond! Hozzunk még egy, vagy jó sok embert, és szavazzuk le a drosztlakókat! Bár ők is rá fognak b...ni, ha sok droszt lesz. Mert akkor, ugye, mindenki be fog állni, és még ennél is kevesebb fuvart tudnak majd fölvenni! Egy érdekesség. Az idén eddig havonta 498, és 500 között volt a címet fölvevők száma. Januárban 234-en, februárban 250-en, márciusban szintén 234-en vettek föl átlag alatt. Ez azt jelenti, hogy többen vesznek föl átlag fölött! Elvileg a drosztelleneseknek kellene többen lenni. Csak valakik, valamiért megpróbálják meggyőzni az embereket, hogy mennyivel jobb lesz a droszt. Még olyanok is aláírták, akik bőven 200 fölött teljesítenek! Vajon miért? Azt gondolja, hogy akkor még többet fog fölvenni? Nem értem. Kiknek, és milyen érdekük fűződik ehhez az ostoba drosztosításhoz?
csabiapu 2010.04.17. 14:17:37 / # 163509
Ezzel tényleg semmi gond nem lenne,de tényleg,csak MI nem egy utolsó senkiházi,felkapaszkodott szotyi taxis cég LENNÉNK,hanem 6X6-osok,ha ez még jelent valamit a cégvezetésnek és nem abban merül ki,hogy a 86-os Gyuri bácsi egy nap 4X tart autó tisztasági vizsgálatot.
Yuri 2010.04.17. 12:37:45 / # 163507
Azért azt ne felejtsd el, hogy ez nem szavazás, hanem közvélemény kutatás. Uraim, komolyra fordítva a szót (csak egy picit). Had szóljak azokhoz, akik drosztellenesek. A város ledrosztosítása gyakorlatilag kinyírja a céget. (Az, hogy ezt miért nem látja a vezetőség, nem tudom.) Azok többsége, akik itt írogatnak ebbe a topikba, biztos vagyok abban, hogy nem csak a munka miatt rakják ki a dobókockát a kocsijukra. Ezért arra kérek mindenkit, aki ellenzi a drosztokat, hogy tegyen valamit a cégért. Mégpedig annyit, hogy akivel munkája során találkozik taxissal, beszélgessen vele pár percet a drosztok hátrányáról, próbáljon hatni rá, hogy adja le a véleményét a drosztok ellen. Össze kell fognunk, mert kutyavilág jön, ha ez a pár világtalan drosztlakó megszavazza a drosztokat. Aki az alább írottakat komolyra tudja fordítani, rögtön kap rengeteg ellenérvet a drosztokhoz. Összefoglalva: lehet, hogy sokan vagyunk, de nem elegen! Mindenki hozzon egy embert, aki NEM-mel szavaz. Saját érdekünk!
nazoli 2010.04.17. 11:20:12 / # 163506
Figyejjéte! A hamutó nem lehet berúgni! Nem teccik, amit s drosztokról írtam? Kit érdekel? Igaza van a vezetőségnek, hogy így erőlteti a drosztokat! Igenis! A hülyéknek is meg kell élni valamiből! Azé, me valaki hülye, azé még neki is kell pénzt keresni a taxizásból! Anná jobb, minné több hülye, meg lusta van, mer azokbó több pézt lehet csináni a tagdíbó, mer fizetik a késedelmi kamatot, ami napi 1000! Én nem akarok tagdíjemelést! Inkább fizetek napi ezerrel többet, mer az nekem jó! Azt nem tudom, hogy mé, de nekem azt monták benn. Rám nagyobb szükség van, mint rád! Na? ehez mit szósz? Ezt is benn monták! Még, hogy én hujjak ki? Hujjá ki te! Énbelőlem maj jó droid lessz, valami haccorhatos autón, asztán mindenki elmehet, ahová akar! Nehogymá megmongyad, hogy hol, és mennyit aluggyon a kolléga! Ha akar, akkó legyen kinn 16 órát, a droszton, me ott is lehet aludni, és te meg mennyé el, ha nem teccik! És akkorisveddtudomásul, hogy a sok droszból lessz a jó sok fuvar! A droszt, az minden problémát megold! Mé kell ezt állandóan mondanom? Nekem ezt mondták benn, és ez így is van! Hogy mé, azt nem tudom, de biztosan! Nem véletlenül erőlteti a vezetőség, és ő csak jót akar nekünk! Azé se mondok le! Monnyá le te! Na! Erre varjá gombot kisgyerek!
fradika 2010.04.17. 09:32:48 / # 163505
Ne mérgelődj! Ezt a szakmát csak humorral lehet kibirni!:) A címről csak annyit,hogy nem volt egy nagy szám,elmentünk 15 helyre, a végén a reptérre meg vissza!:)
manci 2010.04.17. 08:12:47 / # 163504
Hmmmm nem tűnik fel senkinek, hogy a szavazás csak álca ?????? Amikor rákérdeztem, hogy közjegyző által hitelesített szavazásról van e szó a válasz az volt hogy az pénzbe kerül. Ezek után azt tolnak le a torkunkon amit akarnak és majd azt mondják hogy a mi döntésünk...........

Fox 2010.04.17. 06:38:19 / # 163503
Azért remélem az irónia megvan.. :)
Norbi 2010.04.17. 06:32:32 / # 163502
Szerintem Te egy kicsit sokat szívtál az Izlandi hamuból. Most már nem tudom eldönteni, hogy Te monnyál le, vagy a vazetőség?
Fox 2010.04.17. 05:55:30 / # 163501
Már le se feküdj, mindjárt 6óra és nyitnak a drosztok! :)
nazoli 2010.04.17. 05:45:40 / # 163500
Na, hazajöttem. Kipróbáltam és tényleg jó ott ácsorogni a drosztokon. Ma, csak drosztokon álltam. Álltam. Nem tudtam menni sokat, mert alig mondott valamit a drosztokra, de jó volt állni, mert legalább nem mentem. Nem fogy a gázolaj! Az egészet megúsztam annyiból, hogy bementem, meg hazajöttem! Jó olcsón megúsztam a mai napot! Aztán beálltam a Fötaxi drosztokra is. Örültek nekem, és jól kikérdeztem őket. Azt mondták, hogy igazam van! Amióta ilyen sok drosztjuk van, nem kell törődni a munkával! Sokkal kényelmesebb! Csak bejön, és hazamegy! A többiek meg rohangálnak a címekre! És azt is mondták, hogy amióta ez a sok droszt van, sokkal több az utas! És sokkal jobban keresnek! Én is láttam! Annyi utas állt a Nyugatinál, hogy nem láttam tőlük a buszt! És jobban is kerestek! Meg arra bíztatták a Dudás Zolit, hogy csináljon még drosztokat, mert néha már nagyon sokan állnak benn. Ha minden taxisnak lenne egy drosztja, akkor lenne a legjobb! Majd én is javasolni fogom az Orbán úrnak! És a Fötaxinál nem motoros futár, hanem postagalamb viszi a taxisoknak a címet. Sokkal olcsóbb, mert kevesebbet fogyaszt! Ezért van minden Fötaxiban szolgálati szotyi! Szerintem nagyon jó ötlet! Még a diszpécsereken is lehetne spórolni, mert ha mindenkinek saját galambja van, akkor nem kellenek a diszpécserek sem! És ha nem megy a bolt, akkor a galambot meg is lehet enni! A diszpécsert meg nem! Olyan galambokat használnak, amik már eleve sültek! Csak füszerezni kell őket! Tudnak ezek! A Citysekkel nem beszéltem, de azokat úgyis figyeli a vezetőség. Bár előbb, utóbb, ott is bevezetik a galambokat, mert az a legjobb ötlet. Akkor majd nálunk is lesz. Mert nálunk minden van, vagy lesz, ami a Citynél! Már azon is spekuláltam, hogy megtanulok taxizni, és akkor talán nem kell droszt. De az fárasztó, meg igazából hülye is vagyok hozzá. Mondta is az anyukám, hogy taxisnak jó leszek, akármilyen kevés eszem is van, mert ott vannak a drosztok. Abból is elég, ha egyet megtanulok, és akkor már minden rendben lesz. Csak arra kell vigyázni, hogy ha onnan elvisznek, akkor visszataláljak! De az lenne a legjobb, hogy aki tud taxizni, az elviszi az utast a drosztomról, és ideadja nekem a pénzt! Ez nem tetszett ugyan a kollégáknak, de nem tudnak mit csinálni, mert ezt is megszavaztatom a vezetőséggel! Ők vannak kevesebben! Hahahahaha! És micsoda disznóság történt! Az egyik kollégát, a 95-öset az Eurocenternél leborította a Hadúr, mert elaludt a droszton, és nem jelentkezett a címre! Pedig igazán megtanulhatná az öreg, hogy hagyni kell aludni a kollégákat, mert fáradtak. És akkor aludni kell. A többieknek meg kéne várniuk, amíg fölébred, és akkor odaadni neki a címet. Az utas is lehetne egy kicsit türelmesebb! A Jucus is rossz volt ma este. A Westenden nem jelentkezett a kolléga másodszorra sem, és kiadta utcáról a címet. És a kolléga, az 523 hiába mondta, hogy ő ott van, már nem vette vissza, és nem adta neki oda a címet! Ez felháborító! Addig kell mondogatni, hogy Westend, Westend, amíg nem jelentkeznek! Nem tudom, miért kell figyelni! Na, de nem baj, majd ha jönnek a galambok, nem kell a diszpécser, és akkor majd kereshet magának másik munkát! Jól van, most már megyek aludni, mert holnap hosszú napom lesz. Korán akarok kimenni, hogy jó sokat álljak a droszton!

Picur 2010.04.17. 04:46:02 / # 163499
Akkor megint elszaporodna az ami régen volt, hogy ordítana a forgalmazón, h segítsen valaki a hármason, és vezessen bele a Diós árok 40-be... :D
csabiapu 2010.04.17. 04:07:21 / # 163498
ja és ami fontos és elfelejtettél megemliteni,hogy az összestől elvenni a navigációját,főleg a Kútvölgyi droszt lakóktól!
Oldalszám: 676