Hozzászólások száma: 1849
Ugrás a hírhez Oldalszám: 93
Témakörök > Hírek fórumai > Taxisok Egyesülete A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
szálka 2010.05.11. 17:31:31 / # 151626
Kedves Tomajer! Vártam néhány órát,hogy lássam miként alakulnak a dolgok. Engem hallgattattál el,törölted az írásom annak reményében,hogy a Bántelkit lecsitítsd. A végeredményt láthatod!!!!! A hozzászólásaim nélkülöztek minden trágárságot,felesleges sértegetéseket,üres vádaskodást. Engem nem kötöttek olyan szabályok,mint Téged,Benneteket,nekem nem "úgy" kellett moderálnom. Engem az intellektusom,a józan ítélőképességem,a szókincsem moderál. A véleményemet elsősorban az Egyesület védelmében fejtettem ki,én nem szorulok arra,hogy magamat védjem.Tiszta a lelkiismeretem.Nem akartam,hogy valaki merő szórakozásból szétzilálja azt a kezdeményezést,amihez nincs köze. Sokat hezitáltam,hogy mit tegyek,mert hiábavaló vitát folytattam eleget más taxis körökben.Nekem azért nehéz a döntés,mert a feladatot szeretem,nem az időtöltést.Hajnalban nagyon közel álltam ahhoz,hogy kitöltsek,regisztráljak és ezek után nem bánom,hogy nem tettem... Én személyesen egyikőtöket sem ismerem,biztos,hogy ti sem engem (mit tegyünk,nagy ez a város) bár kétlem,hogy a több mint két évtized alatt ne lett volna valahol,valamikor kapcsolódási pont. Valószínű így is fogunk maradni.Elnézést mindenkitől ennyi privatizálásért,de talán nem ez fogja hátráltatni a munkátokat. Sok szerencsét!

Bántelki Lajos 2010.05.11. 17:30:58 / # 151625
Nézd! Ha csinálok valamit ( főleg ha még képviselni is szeretnék taxisokat ) akkor bemutatkozom. Alapvető dolog! Azt mondják, nem léphetek be, mert nem vagyok taxi, meg fuvar szervező vagyok!! Te majd azért nem léphetsz be, mert zöld a szemed, vagy mert összevesztél valamelyik vezetővel? Nincs 1 szerződés tervezet, amit a taxis átnézhetne! Van program, de elképzelés, annak a megvalósítására nincs! Egyik azt mondja, hogy nem publikus, amásik, meg azt, hogy majd a tagság eldönti. Az egyik azt mondja, hogy csak az mehet el a gyűlésre, aki aláírja a szándéknyilatkozatot, a másik azt, hogy bárki aki taxis! Nem azzal akarják kezdeni, hogy létszám korlátozás ( Nullás papír ) ez a legegyszerűbb, Hanem tarifa emeléssel, hogy még kevesebb utas legyen. Érted? Levágják a bírkát, elűzik az utast, de mi maradunk 7000 -en! És még sorolhatnám! Ezek azért csinálják, hogy az 500 Ft / kop megkapják azt jó napot!
málna 2010.05.11. 17:29:12 / # 151624
Egy hétig szrájkol? :)))) Én egy napnak is örülnék, ha sikerülne! Hidd el, hogy megoldanám!:) Én lennék a legboldogabb ember a világon, egy napig!:) Én itt vagyok, Lajos! Most is taxis vagyok, nem államtitkár!:))
málna 2010.05.11. 17:25:50 / # 151623
Szia! Nem tudom, miért nem válaszoltál a szakmai kérdésekre...nem feltételezek...csak gondolkodom.:) A tagsági többségről.. Az OTSZ (gondolom hallottál róluk) kb. 2000 emberrel a háta mögött tevékenykedik. Mi a többi kollégát kívánjuk megszólítani és magunk közé venni. Igen, így remélhetőleg meglesz a többség..:) "A világ változik, de ne olyanok változtassák meg, akik nem értenek hozzá?" A mostaniak talán értenek hozzá? Honnan tudod, hogy mi (vagy én személy szerint) rosszat akarunk másoknak azért, hogy pozíciót kaparjunk ki magunknak?! Miért nem tudsz egy kicsit bízni bennem? Csak egy kicsit... Nem hinném, hogy az én hozzáállásommal alkalmatlan lennék egy nagyobb vitára...Hívtalak és most is fenntartom, hogy ha úgy érzed, gyere el és kérdezz vagy javasolj! Most klasszul dumcsizunk...De Te is tudod, ez nem mindig volt így...és nem miattam. Szóval, bármikor szívesen vitázom szakmai kérdésekről, ha kell ész érvekkel érvelek, alátámasztom rendeletekkel és törvényekkel az indokaimat is. :) Üdv!
Konkrét (?) 2010.05.11. 17:22:10 / # 151620
Élmény ez a Bántelki kontra Mindenki "párbeszéd" !!! - De hová vezet ... ? Előre biztos, hogy nem ! :(

Bántelki Lajos 2010.05.11. 17:19:24 / # 151619
Jó, de ki vagy???? Nem érted? Nem elég a szándék!!! Kérdezhetek?
Bántelki Lajos 2010.05.11. 17:18:28 / # 151618
Hagyd. Úgysem értik meg! 500 / Hó? Mire. Évente 1500 Ft! De ezek az okosok gondolkodtak már azon, hogy mi lesz, ha a taxis 1 hétig sztájkol majd? Ki fogja finanszírozni a kiadásait! 1 normális szervezet ezt is megteszi! Ezzel mi lesz málna? Ez hol van a programban? Látod, ne rendeleteket böngéssz, hanem gyere le közénk és többet fogsz látni!
bubic01 2010.05.11. 17:13:56 / # 151617
Gera! Légyszíves olvasd el az én hozzászólásomat is...
Bántelki Lajos 2010.05.11. 17:11:54 / # 151616
Szia! Te is ülsz a gép előtt és nevetsz? Na, végre valamiben egyetértünk! Ez már haladás! Feltettél nekem 9 szakmai kérdést? >> Szerinted, miért nem válaszoltam? Mert olyan hülye vagyok? Ha ezt gondolod, meghagylak ebben a hitben. Az, hogy mi a gond, már nem csak én, hanem többek megfogalmazták itt. Ha nem tudsz olvasni a sorok között... No comment! Taxizás >> Még egyszer.. Én reptéri transzferekre speckósítottam magunkat. Ha a taxi azt mondja Bp 7, HERNÁD u > Reptér 2 = 4800 FT, én más vállalkozási forma keretein belül én majd azt mondom, hogy 3800. Ez a jelenlegi árainkhoz képest, cca 15 % emelés! Tehát, ha a taxi ár emelkedik, az nekem jó. Ha eltőrlik a transzfert, nekem nagyon jó! Gondolom, akkor is én leszek a szemét, hogy kihasználom, hogy a taxi drágább. Mindegy, már megszoktam... Nem tudtam, hogy kik döntenek felettem, de jobb tudatlanul nem idegeskedni, mint tudni, hogy kik azok, akik ( esetleg ) elcseszik! Azt mondod! A többség dönt! Tehát, 7000 taxisból legalább 5000 nálad lesz? Te komolyan gondolod? Van 1 barátom aki beregisztrált. Most tartotok a fórumon valami 80 hozzászólásnál. Abból a tagok számtalanszor kéik: Kérdezzetek. Miért nem kérdeznek? Szerinted? Most őszintén! Kérdezett már tőletek valaki valamit? A világ változik >> Így van! De ha lehet, ne olyanok változtasság meg, akik nem értenek hozzá és alkalmatlanok 1 vitára! Ja. Nem láttam rendeleteket? Most Te nézel le! Különben! Ahhoz nem kell rendeleteket böngészni, hogy tudjam az életben a fontossági sorrendet: Család > utas Taxis. Ne felejtsd el, mi vagyunk az utasért, és nem fordítva! Mert ha nincs utas, akkor éhen halunk! Csak legyen :) UI: Vigyázzatok! 1 hibás lépéssel tönkre tehettek számtalan taxist! Ennyire nem lehet fontos a pozíció!
gera 2010.05.11. 17:08:39 / # 151615
Nem értem.Lépjek be,adjak 500-at a TE képvisel engem.Viszont,amennyiben előzetesen szeretném tudni kik vagytok,mit akartok,elmegyek a gyűlésre vagy mire,rám néz az izomagyú vagy nagytudású és úgy dön NEM mehetek be! Frankón hülyének néztek? He?
bubic01 2010.05.11. 16:47:24 / # 151614
Mindenki! Mert mindenki fontos, azért, hogy reális körképet kapjunk arról, hogy ki mint vélekedik, azért, hogy reálisan megtaláljuk azokat a közös nevezőket, amik előrevihetik a szakmát, a legkisebb veszteségek, illetve szájhúzás mellett (mert hát ilyen is lesz, hiszen olyan nincs, ami mindenkinek tökéletesen megfelel!) Lényeg: meg kell találnunk, együtt, a legkisebb ellenszelet, és ott kell eveznünk! Veletek! És itt még egyszer szeretném leírni: MINDENKI! Csak akkor tudunk képviselni, kiállni, tenni, ha a te véleményedet is ismerjük, és te is akkor fogsz velünk együttműködni, ha téged képviselünk... ui: Kérek mindenkit, hogy személyeskedés nélkül, együtt, egymásért beszélgessünk, informálódjunk! Mutassuk meg, hogy nem vagyunk csürhe, hanem felnőtt emberek, akik képesek összefogni a saját, a család, és a barátai érdekében!
tomajer 2010.05.11. 16:45:26 / # 151613
Még egyszer elmondom neked is drága Csumi. Próbáltam elérni, hogy ne vitázzon senki a Lajossal, hátha megússzuk, ezt a mai napot.... Tehát kiszedtem minden olyan hozzászólást, ami válaszra kényszeríti, hisz igaza volt abban, hogy miért akarom én őt innen távol tartani, miközben azt hagyom, hogy rugdossák.... Nem sikerült:-(
málna 2010.05.11. 16:40:36 / # 151612
"hárman kikészítettünk 20 embert" :))))))))) Arra esetleg nem gondoltál, hogy speciel engem nem foglalkoztat a személyed által gerjesztett vitád és ezért nem írok? Ülsz a gép előtt és nevetsz....Hidd el, én is ezt teszem...miattad.:) Feltettem Neked kb. 9 szakmai kérdést, egyre sem tudtál válaszolni, csak a saját érdekedet tartod szem előtt...Tedd is nyugodtan, amíg a rendszer engedi!:) Nem ismered a kamarában részt vevő érdekvédőket, nem ismered a GVH szerepét a közéletben, életedben nem láttál még egy önkormányzati rendeletet... és még Te hülyézel le engem... Te nem abban gondolkodsz, hogy mi lenne ha...hanem inkább arra hajazol, hogy mibe tudsz belekötni! Ha itt diplomás emberek lennének, az lenne a baj! Ha elváltak és gyermeküket egyedül nevelők, akkor az a baj! Taxizol? Taxizzál! Eljött az az idő, amikor az általad nem ismert emberek helyett, az általad félig meddig ismertek fogják meghatározni a munkaköröd. Nem fog tetszeni, tudom! Miért, eddig tetszett? Tudtad, hogy kik döntenek feletted? Egyátalán érdekelt ez téged? Van egy vállalkozásod, és ennek a nyereségességét fenn kívánod tartani - a jelenlegi jogköröket betartva, gondolom nem akarsz törvényt sérteni - mindenáron, hogy a családodnak megfelelő létszinvonalt biztosíts...Mi is ezt szeretnénk! Viszont, ha nem tudunk közös nevezőre jutni bizonyos kérdésekben, akkor a többség dönt, ahogy ezt mondani szokták, Te pedig kénytelen leszel alkalmazkodni. A világ változik Lajos...és nem mindig úgy, ahogy Te szeretnéd. :)
Bántelki Lajos 2010.05.11. 16:32:50 / # 151609
Na, na, na! Azért, lassan a testtel! Megkérlek, hogy ezt NE! JÓ! Ha hozzászólsz rendben, de engem ne ajánlj sehova!!! Megköszönöm! UI: Inkább pihenj, mert holnap 18 órát dolgozol ( büntiből -:) ) Igaz, azt se tudom, hogy ki vagy!
Bántelki Lajos 2010.05.11. 16:29:21 / # 151608
Szia! Hmmm... Nem, nem volt bántó, de érezhető volt belőle 1 kis megvetés azért, merthogy in a pénztárcákban turkálok, meg hogy meggyőztelek, hogy belépj. Bevallom, a válaszom ( egyszerre ) volt dühös, megvető, és humoros. Azután, cca 30 perc múlva ( mikor lehiggadtam ) megírtam, hogy mi azért jó viszonyban voltunk és úgy érzem, hogy vagyunk is. Együtt mentünk a madarak arcát szétbäszni, stb. Kértem, hogy ha valami gondod van velem, üljünk le és beszéljükm át. Biztosítottalak aarról, hogy nem tartom hülyeségnek a belépésed, csak nem értek egyen azzal, hogy mindenki ott lehessen. Tag lehessen minden taxis, de vezető.... Na, ne! Aztán ma, ( nem tudom, hogy bent van - még ) Megírtam, hogy többek között téged is szívesen látnálak a vezetőségben. Na, nagyjából ennyi! Azért, megkérnélek valamire! Légyszíves, próbálj meg nem rossz szándékot, ellenérdeket feltételezni rólam! Számomra is ugyan olyan fontos a taxis érdeke, de fontos az utas is. Az nem baj, ha nem értünk egyet, mindent meg lehet beszélni, de ne gondold, hogy nekem kell bárkinek is a pénzze! Köszönöm!
Csumi 2010.05.11. 16:11:09 / # 151606
Nyugi! Az Én hozzászólásom is törölve lett, pedig nem hiszem, hogy bántottam vele bárkit is. (Úgy érzem Téged sem.Egyébként érdekelt volna a válaszod...)
q.300000 2010.05.11. 16:00:48 / # 151605
most figyeltem. Nagyon! Tehát! A hiénykutya azt mondta, hogy csak azok mehetnek, akik kitöltik a szándéknyilatkozatot. Apuka azt mondta, hogy mindenki. Te azt mondod, mindenki és reméled, hogy ezzel minden te tag egyetért. Kérdezhetek? Á, inkább megállapítok: Lajosnak mindenben igaza van. Nem bántani akarlak, de ha elmegyek orvosnak, és operálom a kislányod, meghal, elég lenne az indoknak, hogy még nem értem meg, alakulok, tanulok? Tudom, morbid volt, de nem csak a rosszindulatot kellene feltételeznetek lajosból, hanem lehet, hogy le kellene ülni vele, félretéve az büszkeségét mindkét félnek! Nem nyalni akarok, de kurva jó esze van, és rendkívül kegyetlen üzleti téren! Nem járnátok vele rosszul! Biztosan komoly ellenfél lenne 1 tárgyalás alkalmával! Na, ez csak 1 ötlet, nem kell megfogadni. Sziasztok!
gera 2010.05.11. 15:59:38 / # 151604
A "Római" jog.. Viszont akkor ez vonatkozik másra is!
Konkrét (?) 2010.05.11. 15:54:27 / # 151603
T. Apuka ! Két napja próbálom követni a történéseket, hogy némi információt kaphassak a szerveződésetekről. Azt hittem, tárgyilagos és konstruktív párbeszédeket fogok találni, amiből leszűrhetőek lesznek az elképzelések és azoknak (érdemben is) a megvalósítási lehetőségei ! Na ezt nem találtam ! Ezzel szemben viszont olvashattam végeláthatatlan hosszúságban, a tömény személyeskedő vádaskodásokat, sértegetéseket, kérdőrevonásokat, stb. Az az érzésem, hogy megint ugyanabba a pocsolyába lépünk, mint eddig mindig ! Az összes kezdeményezés a hamvába hal a viszálykodás és a kicsinyes személyeskedésből adódó sértettségek miatt. Hogy tud így kialakulni egy erős Érdekvédelmi Szervezet ? :( Az "ellenérdekeltek" pedig jót röhögnek a markukba, hogy megint sikerült szétforgácsolni és ellehetetleníteni az egészet, még mielőtt bármi is elindulhatott volna ! "EGYSÉGBEN AZ ERŐ !" (?) - Csak sz@r látni és szembesülni vele, hogy ez Magyarország ! És itt így zajlanak az események ... :(((
gera 2010.05.11. 15:39:15 / # 151602
Ez megegyezik a TGFSZ progijával.Bemásoltad?Jól hangzik,eladható.. Bár,engem nem győzött meg.Már ezek a "nagy" gondolatok nem hoznak lázba.Amúgy sok sikert. Amúgy elképesztő!Kettő nap alatt 24 oldal! Bántelki kontra TE!
Oldalszám: 93